Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Vader dode baby Sloterplas opgepakt voor oplichting'

5 maart 2019, 12.29 uur · Aangepast 5 maart 2019, 12.40 uur

De vader van de baby die in 2016 werd gevonden bij de Sloterplas, zou nu vastzitten voor oplichting.

De politie maakte vanmorgen bekend dat er een 30-jarige man is opgepakt die meerdere vrouwen zou hebben opgelicht. Hij zou hebben gezegd graag met hen te willen trouwen, maar hij moest eerst wel geld van hen lenen. Dat geld zou dan bijvoorbeeld nodig zijn voor het verlovingsfeest of zijn bedrijf.

Volgens Het Parool gaat het 'vrijwel zeker' om de vader van de overleden baby. Zijn identiteit werd pas eind mei vorig jaar bekend. De politie zei in juni inmiddels met hem te hebben gesproken. Volgens de krant kwamen er na in dat onderzoek 'ernstige vermoedens van oplichting aan het licht'.

Lees ook: Politie vindt ook moeder Sloterplasbaby

Meer vrouwen
De recherche is nu op zoek naar meer vrouwen die door de man zijn opgelicht. Hij heeft een Marokkaanse achtergrond en benaderde vrouwen met een Marokkaanse achtergrond. Daarbij gebruikte hij verschillende namen, zoals Nourdin, Nordin, Fouad, Marouane, Brahim, Bouka, Chakir, Taoufik en Said. 

'De verdachte bouwt een vertrouwensband op met de vrouwen die hij benadert en hij wil graag trouwen', laat de politie weten. 'Hij doet zich voor als serieuze huwelijkskandidaat en zegt toe te zijn aan een leven met "huisje, boompje, beestje". In sommige gevallen vindt er ook contact plaats met de schoonfamilie over de verloving. Daarnaast wekt hij de indruk een geslaagd zakenman te zijn.'

Lees ook: Veel belangstelling voor begrafenis gevonden baby'tje

Tienduizenden euro's
Na het lenen van het geld verdwijnt hij. De recherche vermoedt dat de verdachte op deze manier vele tienduizenden euro’s heeft buitgemaakt. De recherche doet onderzoek om te kijken of de financiële schade verhaald kan worden.

In de hoop om met mogelijke slachtoffers en hun omgeving in contact te komen heeft de politie een video in het Nederlands en Marokkaans opgenomen.