De Amerikaanse president Donald Trump
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump © EPA

Witte Huis vindt onderzoek naar Trump-omgeving “schandalig”

De Amerikaanse regering heeft na het begin van het uitgebreid onderzoek naar de Amerikaanse president Donald Trump de Democraten beschuldigd van "intimidatie en belediging van de Amerikaanse burger". De Democraten, die nu over de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden beschikken, hebben aan de commissie Justitie van het lagerhuis een berg informatie gevraagd over 81 mensen en agentschappen, onder meer van Trumps zonen Donald Junior en Eric, de Trump-organistaie, Trumps gewezen topstrateeg en adviseur Steve Bannon, en de klokkenluiderssite Wikileaks.

8 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    "belediging van de Amerikaanse burger"? Nee, dat heeft Trump gedaan door eerst te beloven zijn belastingaangifte openbaar te maken en dat vervolgens te weigeren. De burgers hebben het recht te weten of hun president een "crook" is. En dat is Trump zeker, nog erger dan Nixon.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Het gaat er niet om wat het Witte Huis ervan vind, het gaat om wat het volk van Trump vind en blijkbaar hebben ze er genoeg van, ik hoop het alvast.
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Natuurlijk reageert Trump zo, had iemand wat anders verwacht?
  • Christiaan Goethals

    5 jaar geleden
    Dat onderzoek is terecht, zo'n pinkel van president hebben ze nog nooit gehad.
  • peter verbruggen

    5 jaar geleden
    ondertussen zitten al x medewerkers van trump achter de tralies ... natuurlijk vindt hij dat schandalig, ze zitten hem op de hielen .... daar gaan nog veel lijken uit trumps kast vallen