Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man moet 256 dagen de cel in wegens steekpartij na verkeersruzie

2 maart 2019, 15.44 uur · Foto: Pixabay

Een 50-jarige man is veroordeeld tot 256 dagen celstraf voor het neersteken van twee mensen in Zuidoost. Het incident gebeurde in maart vorig jaar.

De slachtoffers zaten vlak voor het incident in een auto en reden op de Elsrijkdreef. Volgens hen stak de 50-jarige man de straat over zonder de voetgangersoversteekplaats te gebruiken. Toen de bestuurder van de auto toeterde, zou de verdachte een trap tegen de auto hebben gegeven.

Snijwonden
Nadat de twee inzittenden uit de wagen stapten, zou er een worsteling zijn ontstaan. De man maakte stekende bewegingen met het mes, waardoor de slachtoffers op meerdere plekken op hun lichaam snijwonden opliepen. Daarnaast bedreigde hij de slachtoffers meerdere keren met de dood.

Het eerste slachtoffer had na het incident een diepe snijwond in zijn been opgelopen. Het tweede slachtoffer had een steekwond aan zijn hand, waar hij nog lang last van had. Ook geven beiden aan dat ze sinds het incident angst en stress op straat ervaren en een verminderde concentratie hebben.

Oordeel rechtbank
De rechtbank heeft de verdachte tot de celstraf veroordeeld wegens poging tot zware mishandeling, het in bezit hebben van een stanleymes en het uiten van doodsbedreigingen richting de twee slachtoffers. Daarnaast moet de man ook een schadevergoeding van bijna 2000 euro betalen.