door Febee in Overig  ·  44 Reacties

  • 28
  • 842x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Juist. Bomen nemen CO2 op en geven zuurstof terug.

0
1 DONKEY R

AUB alleen bomen die géén hooikoorts veroorzaken!

23
2 =*(++)*=

Duh. Logisch, lijkt me.

1
3 Kameelus2.0

Ben voor.

0
4 Aragon

Plant dan geldbomen.

3
5 Bakroe

** gebruiker verwijderd **

Laten we er in elk geval een boom over opzetten.

6 verwijderd23941

Voordeel: bomen groeien zonder stroom/gas om ze te produceren en hebben geen fabrieken nodig. Ze zijn 100% recyclebaar. Ze verminderen de hotspots in stedelijk gebied. Ze vormen een natuurlijke omgeving voor het behoud van diversiteit van insecten, vogels en zoogdieren.

Belachelijk dus dat er niet geïnvesteerd wordt in het aanplanten van bomen..

0
7 Aunti

Gooi eerst die flut-definitie van CO2-neutraal van de EU maar eens overboord. Nu wordt gesteld dat als je een boom kapt en verbrandt, er net zoveel CO2 vrijkomt als een nieuwe boom zou opnemen. Daar klopt geen flikker van. Een boom gebruikt tijdens zijn leven continu CO2, het is plantenvoer. Maar een heel klein percentage van dat CO2 wordt opgeslagen als hout in de stam. De rest is voor onderhoud, maken van blaadjes ed. Een boom kappen om hem te verbranden terwijl je aan het janken bent over CO2-gehaltes is misdadige oplichterij want een boom is een volcontinu CO2-etertje, dat zuurstof oplevert als afval.

Het is net alsof je, als je een mens 'kapt', net zoveel vlees kunt oogsten als dat die mens geconsumeerd heeft tijdens zijn leven. Iedereen ziet dat dit waanzin is. Nou, hetzelfde geldt natuurlijk voor bomen. Maar om een bos een beetje te laten functioneren ben je wel 20 jaar bezig. De kap van een bos is zo gedaan. Stop met die biomassa-waanzin!

4
8 Ness

Ik ben voor, geheel de woestijn beplanten , alle geiten en schapen opvreten, want anders vreten die de boel kaal, tot je een systeem hebt wat zichzelf onderhoud en zelfs uitbreid.

2
9 Positivo

Ik stel voor dat we dit plan uitvoeren en het geld van de bovenlaag daarvoor gebruiken. Iedereen die meer als 1 miljoen bezit moet dit gaan ophoesten. (wedden dat de professoren en hoogleraren het dan ineens niet meer zo noodzakelijk vinden)

1
10 Reconquista

@10 die verdienen niet zoveel hoor

5
11 ModReset

@11
Maar zijn wel de spreekbuis van het kapitaal en de elitaire bovenlaag. Ze wonen ook altijd ver weg van de door hun zo gepropageerde multikul in de veilige en welvarende wijken, En ze verdienen nog aardig hoor. Ik verdien geen 7000 in de maand en heb daarnaast ook geen goedbetaalde bijbaantjes.

Een rector magnificus verdient tussen de € 7000,- en € 9400,- per maand.
Hoogleraren 1 verdienen tussen de € 5900,- en € 9400,- per maand.
Hoogleraren 2 verdienen tussen de € 5300,- en € 7800,- per maand.

2
12 Reconquista

Ik ben voor.

0
13 Rapunzel

strak plan, maar deze regering heeft veel liever 1,2 biljoen gelukszoekers

1
14 Roomboterbabbelaar

De tot nu toe 8 minners op @2 weten duidelijk niet hoe beroerd het is om hooikoorts te hebben.

Of ze zijn gewoon stom!

16
15 =*(++)*=

** gebruiker verwijderd **

Hier verdwijnen de Bomen ,steeds meer ,en tegenwoordig ook midden in de winter...
Die lucifer houtjes met extra ondersteuning van o.a Rubber ,spijkers en paaltjes komen er dan soms voor terug ....
Verdienmodelletje !

16 verwijderd13105194

Vervolg @15 : "Hooikoorts kost ons drie miljard euro per jaar."

"https://www.nrc.nl/nieuws/2018/04/26/hooikoorts-kost-ons-drie-miljard-euro-per-jaar-a1600970

13
17 =*(++)*=

Zodra er blaadjes vallen of worteltjes graan groeien klagen bewoners en zaagt de gemeente de bomen om. Mensen snappen er helemaal niks van hoe waardevol bomen zijn.

2
18 Al

@18 ; Dat dus. Ik woon in een prachtige groene wijk; juist de reden waarom veel nieuwkomers voor deze wijk kiezen. En wat is dan het eerste dat ze doen? Juistem; alle bomen in de eigen tuin kappen. Rot dan op naar je kale Vinex wijk!!!

Gemeenten zouden veel terughoudender moeten zijn met kapvergunningen.

1
19 Mariska3

Niks mis met bomen planten.

uit 2011
"Een simpel maar goed plan. De Sahel kennen we als kurkdroog. Er groeit niks. Op de klimaattop in Cancun worden deze week maatregelen besproken om de uitbreiding van woestijngebied in Afrika tegen te gaan. Maar opvallend is, dat er niet meer woestijn bij komt, maar er juist meer woestijn verdwijnt. Nieuwsuur ging naar Mali om te kijken hoe dat zit."

0
20 Tyler

@19

En scheutiger met aanlegvergunningen.
Want zomaar een rijtje bomen planten dat mag niet overal.
Ik heb naast mijn huis nog een stuk grond liggen van 1 ha. Ik zou daar graag wat bomen planten maar de gemeente laat het niet toe

0
21 carpenter

Dit is de reden dat het klimaat vertoont wordt. Het slopen van de natuur door de elite vanwege hun geldzucht zonder er voldoende voor terug te doen. Doch dit gaat niet gebeuren, want de politiek beschermt deze lieden.

1
22 sparta

CO2-hoax aangewakkerd door het klimaatbureau van de VN.
CO2 zorgt voor een marginale bijdrage aan klimaatverandering.

1
23 grovi

Plant dan ook meteen bomen waar de lokale bevolking wat aan heeft , fruitbomen/notenbomen etc.

Bostuinen

Een aantal soorten vangt nog veel fijnstof op ook

1
24 Vageali6888

@23

Klopt , het is het enige waar de burger mee te pakken is , dus dat dan maar

2
25 Vageali6888

Er moeten meer en meer bomen worden geplant, zonder meer. Want er wordt al decennia veel teveel gekapt om ruimte te maken voor bijvoorbeeld suikerplantages van Coca Cola en allerlei plantages van Monsanto/Syngenta. Handig de EU in gesluisd, heeft Monsanto zich, overigens, door zich door Syngenta te laten opkopen.

2
26 Wendel

Overigens moeten die bomen dus sowieso geplant, ongeacht gezeur over klimaatverandering. Alleen vind ik niet, dat wij dat twee keer moeten betalen. Een keer doordat onze overheid het bomen planten bekostigt, en een keer dat wij dat in onze voedselprijzen krijgen doorberekend. Laat degenen die die wouden hebben gekapt, maar nieuwe wouden planten. Dan betalen wij daar maar 1 x voor, namelijk als we hun produkten kopen, fair is fair.

0
27 Wendel

Het is helemaal niet nodig, de hoeveelheid CO2 in de lucht is te verwaarlozen en heeft geen effect op het klimaat. Co2 is ongeveer 0,04% van de atmosfeer.

Het grootste deel van het aardoppervlak bestaat bovendien uit water en dat zit vol met algen die verreweg de meeste CO2 opnemen.

2
28 Caliber

@27 de politieke elite gebruikt van alles om ons het volk kapot te maken, ze zijn zo hypocriet als de pest. Weg met de elite is het beste voor iedereen.

0
29 Handalf

@26

"Want er wordt al decennia veel teveel gekapt om ruimte te maken voor bijvoorbeeld suikerplantages"

De CO2 die planten opnemen worden omgezet in suikers en zuurstof. Dus laat nou net het suikerriet en de suikerbiet bij uitstek het meest geschikt zijn om CO2 op te nemen.

1
30 Caliber

@1 juist goed gezien. Alleen het probleem is dat ze aan de andere kant van de wereld een biljoen bomen kappen en daar word niks aan gedaan. Eerst worden de enorme bossen in brand gestoken en daarna de rest gekapt. Een enorme milieuschade voor de verkoop van palmolie producten waaronder PALMOLIVE

Dus eigenlijk moet je het omdraaien en zorgen dat de oerbossen NIET gekapt worden voor onze shampoo

1
31 Jan met de korte achternaam

@8 : wat is je punt?

Als het is zoals je stelt, dan neemt een boom veel meer co2 op, dan dat er vrijkomt bij het verbranden van alleen de stam en takken.
Dan zou het gebruiken van biomassa juist zeer goed zijn, omdat op de oude plek weer een nieuwe boom kan groeien.
Het is echter een volledige kringloop, De bladeren en wortels die achterblijven in het bos zullen verrotten en daarbij komt de opgenomen co2 weer vrij.

Dat laatste is ook waarom een volgroeid bos nog maar weinig co2 opneemt. Dit laatste is afhankelijk van de ondergrond. Graaf op de Veluwe maar eens een gat, je zult zijn dat je snel op geel zand uitkomt. De bossen bouwen daar geen laag op.

De echte co2 eters zijn algen in de oceanen, die gaan dood, zinken naar de bodem en het opgenomen co2 blijft daar.

Daarnaast hoeft een bos niet kaal gekapt te worden, in Nederland wordt vooral uitgedund. Maar ook bij kaalkap en herplanting komt er al snel geen zonnestraaltje meer tot de grond. Alle energie uit de zon wordt dan al gebruikt voor groei. (en dus co2 opname)

Ik ben wel voor het planten van meer bomen.
Hoewel o.a. hennep ook een optie is.

2
32 Jackd

@19 :
Gelukkig zijn er ook gemeentes waar je niet zomaar een boom mag kappen.
Hier is dat voor ongeveer de helft van de wijken het geval.
Helaas woon ik in een wijk waar bijna alle bomen zomaar gekapt mogen worden.

0
33 Jackd

Voor de aanplant van bomen moet je niet bij Staatsbosbeheer zijn. Zij kappen juist gezonde bomen onder het mom dat ze plaats moeten maken voor struiken en een gras/kruiden begroeiing, want dat is natuurlijk. Weten zij veel dat bos veel CO2 voor langere tijd vasthoudt.
Maar een stel wijsneuzen achter hun bureautjes weten alles van de natuur uit een boekje en weten niets van een “natuurlijke begroeiing” af, dat in vele gebieden vooral uit bomen bestond. Helaas is het laatste oerbos bij Beekbergen in 1871 gekaapt. Maar daar zijn wel beschrijvingen van.
Waarom de “natuur” niet herstellen? Maar bomen brengen bij kap geld op en dat zien ze bij Staatsbosbeheer wel zitten. Helaas vinden andere bosbeheerders dat ook, dus kapen maar.

2
34 Niet2 Verbaasd

@34
Die kennis is bij Staatsbosbeheer zeker wel aanwezig. U dient de bron aan te spreken en dat zijn die luitjes in Den Haag die natuur maar vervelend en lastig vinden. Rutte loopt te geilen met de jeugd, maar het mag dus niks kosten! Dat is het criterium bij die klootzakken in Den Haag.

0
35 Al

@35 Wat ik bedoel wordt goed verwoord door Frits van Beusekom, een oud-directeur natuurbehoud van Staatsbosbeheer. https://demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/volgens-deze-oud-directeur-van-staatsbosbeheer-is-bomenkap-teveel-financieel-gedreven Hij vraagt zich af of de keuze om een stuk bos te kappen, wel gaat om “zuiver” bosbeheer of wordt het gedaan om economische redenen.

0
36 Niet2 Verbaasd

@36 :
Wat maakt de woorden Frits van Beusekom waardevol? Hij mag dan oud-directeur zijn, maar goeie kans dat ie een door vriendjespolitiek omhoog gevallen ambtenaar was.
In zijn tijd was er de visie ontstaan om bossen met rust te laten, klinkt een beetje als de Oostvaardersplassen: Klinkt leuk, maar in de praktijk niet perse realistisch.

Veel bossen hier zijn aangeplante productiebossen, waar de bomen te dicht op elkaar staan (zo krijg je lange rechte stammen) en waar zonlicht nauwelijks de bodem bereikt en er daar weinig leven is.
Helemaal met naaldbomen is kaal kap dan zo gek nog niet, als een deel blijft staan gaat het met de eerst volgende storm alsnog om.

Waarom een kaal gekapt gebied "ecologisch gezien dood’ zou zijn, begrijp ik ook niet.
Wat is er mooier dan door struiken worstelen en ineens een hert op zien springen op enkele meters afstand. (Ja dat is schrikken.. en ik mocht in dat gebied komen, privé terrein)
Bomen komen vanzelf weer terug, hier groeien de berken en esdoorns gewoon in het grind.

1
37 Jackd

@34 : Als je co2 op wilt slaan, zouden we juist meer bomen kunnen gebruiken als bouwmateriaal.
30 jaar later staan houten huizen nog steeds en het bos is al lang weer terug.

De belangrijkste reden dan er in Nederland bos verdwijnt is het stoppen van subsidies:
https://www.volkskrant.nl/economie/aantal-hectare-bos-neemt-sterk-af-en-dat-is-grotendeels-te-wijten-aan-boeren-die-bomen-op-hun-land-kappen~b3dee5577/

0
38 Jackd
39 Caliber

@7 Ze besteden dat geld liever aan oorlogen dan aan bomen onze elite en we laten het toe.

Daarom kan je zelf als mens een noot ergens in de grond doen of je appelpit ect.

1
40 vis

à34 Wat vele niet weten is dat bomen ver uit elkaar horen te staan zodat ook daaronder gras kan groeien en weet dat de wereld uit 3 procent uit gras bestaat en dat deze voor 25 procent van ons zuurstof voorziet. Daarom zouden boeren bomen in hen wie moeten zetten zodat de koeien uit de zon kunnen staan en dat veel CO2 opgenomen kan worden en dat we er veel zuurstof ervoor terug kunnen krijgen.
De wereld zou anders ingericht horen te worden nu.
Bv fruitbomen langs de wegen zodat we alle zeker te eten hebben en dat dieren geslacht worden in hun omgeving plaats van naar Italie gereden worden om daar geslacht te worden.
Laat de mens eens een varkentje houden en een tuintje. Dat zou veel dierenleed besparen en een tuintje bij je deur dat zou vele goed doen en dan krijgen vele teminste goedkoop bio eten binnen.
Dat de overheid plaats van het geld te besteden aan oorlogen eens dat geld zouden besteden aan vrede dan kunnen vele terug gestuurt worden en is er in NL teminste weer grond vrij voor te tuinieren.

0
41 vis

Bomen, en vooral véél bomen/ bossen, zijn ook van groot belang voor het vormen van wolken. En wolken zijn weer goed voor het weerkaatsen van de zon en de afkoeling van de aarde.

0
42 Scorpio

@35 en @37 Ik denk dat u dit eens moet lezen. Bos kapen en het min of meer aan zijn lot overlaten, jaagt veel extra CO2 de lucht in en de voedingsionen spoelen uit, dus je krijgt een achteruitgang van de groeipotentie. Ook van uw grasjes https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/01/het-bos-is-vogelvrij-a3861875 o.a

0
43 Niet2 Verbaasd

@43 :
Heb je die link zelf ook gelezen?
Ze laten het niet aan zijn lot over, de bodem wordt bewerkt en er wordt teveel boommateriaal afgevoerd. (volgens dat artikel)
Wat dat precies inhoud weet ik niet, kan er verder niks over vinden.
Ik kom bij kaalkap e.d. enkel foto's tegen waarbij kleine boompjes gewoon blijven staan.

0
44 Jackd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@25 Gewoon echte correspondentie van een ruimte deskundige. Mooi om te zien. 😍 Wel erg dat Fox TV zo de boel loopt te flessen....

zojuist geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@5 Heeft geen zin om een brandend persoon te helpen denk ik. Die is door brandwonden zo beschadigd dat je beter af bent als je dood bent. ...

1 minuut geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Benzardi
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

Tot nu toe heb ik de grootste nonsens over dat verdrag gehoord. Zoals de bewering dat dit verdrag Oekraïne op de drempel van EU-lidmaatschap br...

3 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Wedergeboren
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@46 Enne ... overigens dank je wel natuurlijk. ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@41 Illegaal veroverd terrein kan militair gesproken 'verdedigd' worden. Dat is juist. Je hebt geen punt Vage. ...

4 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Wedergeboren
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@7 https://video.twimg.com/ext_tw_video/1781377959363772417/pu/vid/avc1/640x360/qHU5vvMA-hbon00s.mp4?tag=12 ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Drie vrouwen gewond, man neergeschoten door politie in Zweedse stad Vasteras, zegt de politie

Zweden heeft een probleem: bendes met geweren en bommen ontketenen terreur op straat. In 2023 werden drieënvijftig mensen doodgeschoten als o...

8 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@39 @41oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen zegt in datzelfde programma : "moet Oekraïne zich niet gewoon heel diep ingraven, maar dan ga...

10 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

sockknitter
Drie vrouwen gewond, man neergeschoten door politie in Zweedse stad Vasteras, zegt de politie

De dader is een bekende van de politie wegens drugsdelicten.https://www-theguardian-com.translate.goog/world/2024/apr/19/swedish-police-shoot-...

10 minuten geleden geplaatst door sockknitter

eh
Wetenschappers onthullen waar de microplastics die jij opeet en opdrinkt - eenmaal in jouw lijf - precies naartoe gaan

En wat moeten we nog meer weten voordat bijvoorbeeld de plastic flessen uit het schap zijn verdwenen?...

11 minuten geleden geplaatst door eh

NK. App
Hot Mom Porn MoviesAshley Alban OnlyfansMompov MatureMasaje ErotcoFriends PornManisha Koirala Sexy MovieReilly ReidGay Black ThugpornPussy EatingPorn Gif RedditNude ViataOscar Isaac NudeAssamese Sex VediosTitfuckhentaiSpicy Bigtitsسکسی.جوردیBlaire OvoryTamil Hot Sex Video DownloadPhim Sẽx HdCall PornSexy Yoga PornEbony BjSona NetvideogirlsStpeach AssXx Bf Video HdCountrymilfTeiboleraKelly Baltazar PornBingpornProthotPornoanal.Hqhentai.onlineHot ModelpornWonder Woman CapturedElay Smith PornhubAmatuer TwitterFer Hera FeriXxx Video Indian SexyCelcia LionSleepingmilfInstacams8muse ForumBlak TgirlsVideos Pornos Con TravestisPorns MzansiJeux Sexe Sans InscriptionVidmo.prgHarémcuritibaSarah Cameron NudeTsroxiexxxNaked Female ModelsDiego MineiroBbw Lesbian StraponZelma CheremHot Granny Sex VideosClaudia ValenzuelaCuck IndiaPorn HaryanviPhotos PornographiquesPorn MoroccoSex Hd Big BoobsWww Sex PhotoAnal4kReact To PornDancingbear Full VidRee Hd Porn'pornhubTwinkxxxBlack Strip Clubs Near MeChicken PornhubNeve Campbel NudePotn HatMom Pegging SonAmateur Facial PornHindi Bp Picture OpenHidden Massage PornJapanese Vintage Sex MoviesBig Tits By The PoolVomet PornPantyhose PornographyNude Big Titty WomenChat AvanueHs Porn TubePunjabi Girl NudeHd 4k Sex VideoActress Nipple ShowPussyslip LiveStormy Daniels PussyTeacher Lez PornVideos Pornos De MarleneDeep Deep Throat PornSexchat ChatzyNova Starr PornHentai Harem In Another WorldSaxy Girl And BoyDesi Papa Hd SexForced Porn FantasyXxx CartoonvideoHardcorehd PornSleeping Sis XxxRoad To El Dorado PornSpycock9 Inch PenisKaley Cocoa NudeExplicit Sex SceneGay Porn FamososYoung Indian NudeMasterbetingTudhy PornFree Indai PornFootstockingIncest Porn TubesHailey Rose BrazzersHailley LittleBrazzers Sex Hd MoviesSex Video Desi HindiSelf Nude VideoNudes A PoppingBokep JilbanHot Desi XvideoPerfectgirl.net.comNude StoyaPorn Hd MoviHindi Hard SexVideo De Sexo AnalManíaco Por ComicsCumming DadXxnxx IraniHot Girl Xxx ComTamil Chat ZozoStars-818Blue XxxxYoga Full PornAsian Streat MeatShegodsCrazy Videos RedditTori Black Blow JobVanessa SkyFlizmoviesStrap Lesbian PornSex XxnxxRasi Sex VideosStarr Hill BiergartenSex Video GrandmotherOasis Sex VideoNaked WrstlingGostosas No SexoJenna Jameson 2023Mompov FreeIndian Old Woman Porn Video