Elektrische auto's mogen straks goedkoper parkeren (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door verwijderd9139144 in Binnenland  ·  66 Reacties

  • 22
  • 1276x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Goh uiteraard werkt deze maatregel voor de stimulans van de elektrische (niet groene) auto. Trek het voorbeeld in het oneindige door. Elektrisch rijden wordt gratis en benzine/dieselauto's moeten gewoon voor alles betalen. Hey, die maatregel zorgt er voor dat iedereen elektrisch gaat rijden die het kan. Duh. Open deur en zo.

Men moet alleen eens goed naar de elektrische auto gaan kijken die niet groen is op dit moment. Er komt een plethora aan andere problemen bij kijken die continu buiten schot worden gelaten. Als je alles bij elkaar neemt dan kom je er achter dat elektrisch rijden verre van groen is en je afhankelijk maakt niet van fossiele brandstoffen maar van zeldzame metalen die je nodig hebt voor de accu. Dat je straks een afvalberg aan accu's hebt. Dat je straks je hele elektranet compleet aan moet pakken (wat is de CO2-footprint daarvan?), etc.....

De enigen die er momenteel echt van profiteren zijn de early adapters die genoeg geld hebben. Het wordt niet voor niets de teslasubsidie genoemd. Overheid, kom eens met het eerlijke verhaal over dit soort auto's.

0
51 Gezond boerenverstand
52 Bluth

@52 Is niet echt onderbouwd of zo.
Dus lastig om te zeggen dat het wel of geen onzin is.

0
53 solidsteel

@53 Precies, net zoals @51 niet onderbouwd is.

https://www.carnext.com/nl-be/nieuws/vijf-mythes-over-elektrisch-rijden-ontkracht/
http://blog.newhippy.nl/7-mythen-over-de-elektrische-auto/

Afijn, als je er meer over wilt leren voordat je een mening vormt op basis van een gebrek aan kennis, Google. question

1
54 Bluth

@54 Echter is het wel lastig om er iets over te vinden wat echt onderbouwd is. Die 2 linkjes stellen nml ook niets voor.

0
55 solidsteel

Right, en dan vergeten we gemakshalve maar even dat de meeste elektriciteit nog helemaal niet groen wordt opgewekt en dat de accu's vervangen moeten worden en die nog altijd ontzettend smerig zijn.

0
56 Gradje

Is all jaren bekent dat ook vast alle Gemeentenatenmare burgers discrimineren net zo als het kabinet Rutte I II II in de eerste en tweede kamer. Vooral handicapten en chronisch zieke.
Mensen stem PVV FvD SP 50+ en Partij van de dieren.

0
57 Gunther

Dus alweer een voordeeltje voor de rijkeren onder ons. Heb het al vaker gezegd weet niet wanneer en waar maar een keer is het volk het zat en breekt de pleuris uit en dan zegen onze incompetente politici ‘ich habe es nicht gewusst’

0
58 Slaaf van den Haag

@23

Er zijn ook andere electrische auto’s dan Tesla .
Gewoon die nu ook in de middenklasse rijden .

2
59 No newstoday

@52 : Ok, fair is fair, enkele onderbouwingen voor mijn statements. Ik hoop dat deze ontkracht worden.

1) Als Nederland massaal aan de elektrische auto moet (en dan heb ik het niet over 22.000 auto maar 2 miljoen elektrische auto's), dan hebben we extra elektriciteit nodig. Om een beetje te voorzien hierin hebben we extra's centrales nodig. Echter GL wil onze kolencentrales al sluiten. Dat betekent dat we misschien wel ergens tussen 8 tot 10 nieuwe gascentrales moeten bouwen. Besluiten we de energie uit het buitenland te halen dan komt de energie dus uit kerncentrales en bruinkoolcentrales onder andere welke vervuilender zijn dan onze moderne steenkolen- en gascentrales. Milieuvernietiging ipv milieuwinst.
2) Als Nederland massaal aan de elektrische auto moet, dan is ons elektranet er totaal niet op ingericht. Dat betekent dat alles vergroot en verzwaard moet worden. Deze operatie is immens omslachtig en brengt de nodige milieubelasting met zich mee.
3) Het opwekken van de eigen energie via zonnecellen is niet altijd mogelijk. Immers je auto komt 's nachts aan de lader te staan. Een moment waarop er geen energie wordt gerealiseerd door je panelen. Zonnepanelen mogen echter nu al nauwelijks bijgebouwd worden aangezien het net onstabiel aan het worden is. Elke elektraleverancier kan je vertellen dat hier op dit moment immense problemen zouden ontstaan door de onbalans in het net.
4) Accu's worden gelukkig beter maar de eerste accu's waren een drama van de elektrische auto. Veel verlies en na een aantal laadbeurten simpelweg op. Dit verbetert momenteel hard, waardoor ze nu wel eens de benzineauto in kunnen halen. Dat is een prima punt, maar de afgelopen 10 jaar is de elektrische auto verkocht als de groene variant zonder dat die dat was. Ik zal even niet verder ingaan op rendementsverminderingen bij verschillende temperaturen. Die laat ik even buiten beschouwing aangezien we hier een matig klimaat hebben.
5) Om de accu's te maken is een immense hoeveelheid cobalt en lithium nodig. Als iedereen er massaal aan gaat dan zijn de voorraden binnen no time op. Daarnaast is de markt hiervan ongeveer in handen van China. We worden dus onafhankelijk van fossiele brandstoffen maar worden afhankelijk van de andere 2 metalen. Geen verbetering dus op dat punt om afhankelijk te zijn van landen.
6) Deze explosieve groei zal betekenen dat de mijnbouw daar ook zal exploderen en alles zal weer in het teken van het grote geld komen te staan. Dus veel milieuverontreiniging hoogstwaarschijnlijk en de opbrengst zal niet bij de lokale bevolking komen.
7) Elektraprijzen zouden gaan dalen volgens de overheid. Als iedereen overstapt dan zal de vraag naar elektra explosief stijgen en dan komt het simpele feit van vraag en aanbod om de hoek kijken en dus zal de prijs van elektra flink omhoog gaan. Een eerste voorzichtige berekening bij een miljoen auto's gezien waarbij de prijs van een kWh van 0,18 naar 0,42 zou gaan.
question Om momenteel het elektrisch rijden te stimuleren zijn er allerlei voordelen welke direct wegvallen als er maar genoeg elektrische auto's komen. Immers verminderde wegenbelasting, parkeervoordelen, leasevoordelen, verminderde brandstofaccijnzen enz leveren een gat in de begroting op. Dat is dus op dit moment een mooi praatje om mensen te paaien maar dit gaat snel veranderen. Heeft weinig met het milieu te maken maar is wel belangrijk voor het volledige plaatje.
9) Het is momenteel een utopie om te denken dat we met groene energie de elektrische auto's kunnen voorzien van elektra. Dit houdt dus in dat als we elektrisch willen rijden, we de extra energie uit fossiele energie moeten betrekken.
10) De energieconversie van fossiele brandstof en elektra moet ook bekeken worden. De energieconversie van diesel ligt ongeveer op 0,4. De elektra die we nodig hebben moet in centrales worden opgewekt. Het enige voordeel dat de grote centrales hebben is dat alle vrijgekomen rookgassen beter gefilterd worden dan bij een dieselauto. Echter de energieconversie van centrales naar de auto heen is een stuk lager. Pakken we de meest moderne kolencentrale van Nederland momenteel dan heeft deze een rendement van 46%. Bij het transport van elektriciteit gaat ongeveer 7% verloren. Daarna moet deze elektriciteit omgevormd worden naar laagspanning waarbij gemiddeld 25% wordt verloren (acculader wordt warmer). Dan de beste batterij geeft ongeveer 72% van de energie terug die er in gestopt wordt. De elektromotor heeft wel een immens rendement. Er gaat maar een klein beetje verloren maar er is altijd wat verlies en dus wordt het rendement op 95% geschat. Dan houdt het in dat de energieconversie om en nabij de 0,2 ligt. Oftewel voor de elektrische auto is op dit moment behoorlijk wat meer energie nodig tot wel een keer zo veel. Stel dat we zeggen dat diesel ook getransporteerd moet worden en dergelijke en we schalen de conversie met 50% bij en we verbeteren de conversie van de elektrische wagen met 50% tot 0,3 dan nog zal in die worst case benadering de elektrische auto nog maar net gelijk zijn aan de dieselauto. En vooral dit laatste lees je nergens.

Laten we wel zijn, de ontwikkeling van de elektrische wagens staat niet stil en ik begrijp ook wel dat deze stimulering nodig is om tot betere technische ontwikkelingen te komen. Het grote probleem wat ik heb met het verhaal is dat het nooit eerlijk verteld is. Al 10 jaar lang wordt het als een groen verhaal verkocht maar tot op de dag van vandaag is dit nog niet zo en er zijn nog heel veel zaken, problemen en uitdagingen die uit de weg geruimd moeten worden voordat dit echt het geval is. De elektrische auto heeft voordelen met weinig bewegende delen en minder uitstoot in de stad, maar verder zie ik het nog even niet direct.

0
60 Gezond boerenverstand

@49

Maak eerst eens dat je met het OV overal kunt komen .
Dat kan bij lange na niet.
Schrap de regel van destijds Jorritsma eens dat een bushalte tot 10 km van een woonkern mag staan.
Hoe moeten ouderen , mensen die naar een ziekenhuis moeten en kindjes ven 4 naar de basisschool dat doen zonder auto?
En hoe komt iemand met onregelmatige diensten op en van het werk?
We wonen niet allemaal op fietsafstand en in de randstad.

4
61 No newstoday

Aanvulling op 60. De meeste gegevens zijn zo van het internet te plukken. Ik heb niet de bronvermeldingen er bij gezet, maar rendement dieselmotor of rendement kolencentrale en je bent er al.

0
62 Gezond boerenverstand

@50

Kijk eens in hoeveel gewone woonwijken electrische auto’s aan de lading staan .
Ook van de gewone middenklasse.

Bij onze kleine gemeente zijn geen “top”ambtenaren .
Wel gewone ambtenaren .
Die gaan daar niet over maar die werken plannen van het college uit en die moeten goedgekeurd worden door de gemeenteraad.
Ze zijn nl. In dienst van .
Het is goed om te kijken hoe in de gemeenteraad de partijen , stemmen , mocht dit voorkomen.

5
63 No newstoday

Ik heb er weinig last van .
Ik parkeer op eigen terrein , doe mijn inkopen daar waar parkeren niks kost en dat komt buiten de randstad nog verl voor.
Bovendien zitten steeds vaker in kleine plaatsen / dorpen de mooiste zaken en niet alles van hetzelfde zoals in decsteden omdat het daar betaalbaar is en veel parkeerruimte beschikbaar is.

4
64 No newstoday

@63
"Kijk eens in hoeveel gewone woonwijken electrische auto’s aan de lading staan ."
Eeehhhh. Per 1 januari 2018 was het totaal aantal elektrische auto's in Nederland 22.000.
Dus zo heel veel elektrische auto's staan er niet in die woonwijken.

En de overheid laat 2000 laadpalen bij zijn ministeries plaatsen.
Dus van die 22.000 elektrische auto's is een groot deel voor ambtenaren.
En dan hebben we het niet alleen over "top" ambtenaren.

0
65 beastyboy

@6 ++++

0
66 tegenzinnig

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Benzardi
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

Tot nu toe heb ik de grootste nonsens over dat verdrag gehoord. Zoals de bewering dat dit verdrag Oekraïne op de drempel van EU-lidmaatschap br...

1 minuut geleden geplaatst door Benzardi

Wedergeboren
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@46 Enne ... overigens dank je wel natuurlijk. ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@41 Illegaal veroverd terrein kan militair gesproken 'verdedigd' worden. Dat is juist. Je hebt geen punt Vage. ...

2 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Wedergeboren
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@7 https://video.twimg.com/ext_tw_video/1781377959363772417/pu/vid/avc1/640x360/qHU5vvMA-hbon00s.mp4?tag=12 ...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Drie vrouwen gewond, man neergeschoten door politie in Zweedse stad Vasteras, zegt de politie

Zweden heeft een probleem: bendes met geweren en bommen ontketenen terreur op straat. In 2023 werden drieënvijftig mensen doodgeschoten als o...

5 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@39 @41oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen zegt in datzelfde programma : "moet Oekraïne zich niet gewoon heel diep ingraven, maar dan ga...

8 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

sockknitter
Drie vrouwen gewond, man neergeschoten door politie in Zweedse stad Vasteras, zegt de politie

De dader is een bekende van de politie wegens drugsdelicten.https://www-theguardian-com.translate.goog/world/2024/apr/19/swedish-police-shoot-...

8 minuten geleden geplaatst door sockknitter

eh
Wetenschappers onthullen waar de microplastics die jij opeet en opdrinkt - eenmaal in jouw lijf - precies naartoe gaan

En wat moeten we nog meer weten voordat bijvoorbeeld de plastic flessen uit het schap zijn verdwenen?...

9 minuten geleden geplaatst door eh

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@102 5% van de bevolking is moslim en dat is al jaren zo. En Wilders schreeuwt moord en brand....

10 minuten geleden geplaatst door Bop

Benzardi
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@1Filmpje is al niet meer te zien................................net te laat....

11 minuten geleden geplaatst door Benzardi

NK. App
Indian Actress Fucking VideosSasu Sex VideoKamalika Chanda AgeShemaleporn VideoBig Asian Tits LesbiansEmily Willis VrAnal Playing LesbiansOnlyfans Video DownloadPornktubeCrackwhoreconfessionsBestjav PornBig TisSierraxrain OnlyfansEmily.willisSalma Haek NakedAhsoka Rule 34Perky Breasts NudeRazorcandiBengali ChutBrazzers XnPornohikayeLeah Gotti SquirtTarzan X FullDesi EscortsAdult Friend Finder.comFxporn HdCosplaygirlsPornhit ComFnaf Porn GameLezbin XxxPorn RominticAnna Belle RogersAunty Boy XnxxMeican PornKarlee Grey Sex VideoBangla Movie Sex VideoNatalie Portman Nude SexBrazzer PornTransvesite PornEliza IbarraKamwali Ko ChodaBaba SexyBreckie Hill EromeBrat Sister PornDeluxegirl PornHanime.vAlina PopaNayanthara Hot BoobsEnglish Hd Sex VideosPais-048Hentai TentacleSouth Africa Sex MovieAlina Rai HotDog CreampieBreath Play PornJapaneseasmrUkpunterLittletasteyChechikSister CreampiedLeanne CrowSon Forced Mom To Sex VideosCsct 013Dog Dildo PornVideocelebzNude Haulover BeachSexyxxxxxJennifer WellesSame Size VoreSmooth PussyBlack Ssbbw PornBrooke Burke NudaMia Khalifa Sexy MovieBest Nude ActressRay J Kim K SextapeHot Nude GrannyVoyeurs HauseAhola PornHentai Scan FrAdalind GreyJuliane More NudeHot Naked ChiksBhabhi Sex IndiaCall Boy Job SexMom Daughter Son PornLi Moon PornWifecrazystacieNaked YogapornAmy From Futurama PornReshmi R Nair PornXnxx Bp HdXx Sexy Video XxTamil Sex Aunty Phone NumberSablique Von LuxPorn Movies With SubtitlesAbhinetri XxxTeacher Student Chudai VideoPakistani Full Sexy MovieXxx SixterFatassmomKazumi Family TherapyHamster/pornoAfrican Nude WomenKayie St IvesAllison Parker NakedGot Porn ParodyBreast Suck By MenXxx Sexy VedeoLexkzeKrista Allen NudeIndian Big SexJapanese Sexxx MomMiranda Lanbert NudePorn KkvshPelícula Para AdultosAnne Frances NudeMia Khalifa Porn VedeosNude Hot Sex VideoXxx Punjabi Hd VideoChina Uncensored PornGotporneXx MotiWeb Series Indian HotAuntymaza PornSonia MaheshwariAna Paula Saenz Only FansNetvideogirls EbonyKoreanxxxxxCross Days HentaiEva Porn VideoWww SunnyleoneOlder Lady PornUsasexguide BaltimoreXxbriteVidéo BondageTrans FuckShopia RossiXnx VidesXxxx NightSex Sagar ChatBondage TubeFree Sex VidioIndian Wife Husband SexGilf BbcXxxxxbfJapan Big SexBengali Boudi Ka BfMaitland Ward DpFingerbanging PornHentai Imagem