Israelische startup brengt op water gebaseerde brandstof naar Nederland

 

Nederland is op weg om zero-emissie mobiliteitsoplossingen te implementeren.  Dat is de reden dat de Australisch-Israëlische start up Electriq-Global en het Nederlands bedrijf Eleqtec een overeenkomst hebben gesloten om de op water gebaseerde brandstoftechnologie van Electriq-Global te introduceren in Nederland., meldt Israel21C.

Samen zijn ze van plan om de recycling-installaties van Electriq Fuel te lanceren en tegelijkertijd  eMobility-applicaties voor vrachtwagens, binnenvaartschepen en mobiele generatoren te introduceren. Electriq-Fuel Bestaat voor 60% uit water,  en is een kostenefficiënt alternatief voor batterijen en gecomprimeerde waterstof. Het energiedichtheidspotentieel van de technologie is tot 15 keer groter dan die van elektrische batterijen die momenteel worden gebruikt in elektrische voertuigen.

Het Electriq-Eleqtec-partnerschap is al in vergevorderde commerciële onderhandelingen met toonaangevende Nederlandse bedrijven. Naar verwachting zullen in 2020 verschillende demonstratie- en prototype projecten worden gelanceerd.

Electriq-Global is in 2014 opgericht na een doorbraak in watergebaseerde brandstoftechnologie door de oprichter, Alex Silberman. Gesteund door het incubator programma van de Israëlische regering, wordt de startup mede gefinancierd door investeerders en werkt nu samen om zijn technologie wereldwijd uit te rollen.

Advertentie (4)