Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Europarlementariërs: snelheidsbegrenzers voor auto's

  •  
27-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8533471029_cf981f68bf_z (1)
Een nieuw wetsvoorstel van een aantal Europarlementariërs moet er toe leiden dat het aantal doden in het verkeer met 20 procent wordt teruggedrongen in Europa. Het gaat om liefst 25.000 doden binnen een periode van 15 jaar. Om dat te bereiken zouden alle nieuwe auto’s snelheidsbeperkende technologie moeten krijgen. Vanaf 2022 zou dit moeten gelden.
De technologie zal het toelaten dat de bestuurder wel kan versnellen bij gevaarlijke situaties of als het nodig is. Het gaat dan om kort accelereren. De auto geeft op zo’n moment wel al snel waarschuwingen op het dashboard, die pas weer ophouden als de maximumsnelheid weer is bereikt. Ook noodremsystemen en rijstrookhulp worden in het voorstel opgenomen.
Op basis van GPS-data wordt het vermogen van de motor aangepast aan de op die plek toegestane snelheid. De in te bouwen systemen gaan dus niet actief de auto afremmen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.