Verwarde man (48) vraagt bank ten huwelijk en mishandelt politiehond in leegstaande kerk

27 februari 2019 om 12:00
nl
Een 48-jarige man heeft dinsdag voor veel problemen gezorgd in de leegstaande Heilig Hartkerk aan de Baronielaan in zijn woonplaats Breda. Zo deed hij een curieus huwelijksaanzoek, dreigde te springen, verschanste zich in de pikdonkere kelder, sloeg een politiehond bewusteloos en werd uiteindelijk overmeesterd na inzet van pepperspray.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Rond zes uur 's avonds kreeg de politie een melding dat de Bredanaar zich in de toren van de kerk had verschanst. Toen de man dreigde naar beneden te springen, werden diverse hulpdiensten en een politieonderhandelaar opgetrommeld. 

Trouwen
De verwarde man riep onder meer: ‘Evi van Lanschot wil je met me trouwen en kankernazi’s’, maar liet zich toch naar beneden praten. Eenmaal buiten werd hij agressief. Hij gooide een steen naar de agenten en vluchtte opnieuw de kerk in. 

Twee agenten gingen, voorzien van een schild en politiehond Viper, de kerk binnen. De hond leidde de dienders naar een pikdonkere kelder, waar de man zich had verstopt onder een trap. Toen hij niet tevoorschijn wilde komen, werd de hond op de man afgestuurd. Hij sloeg het dier met een ijzeren staaf, waarna de hond hem in de mouw van zijn jas beet. 

Pepperspray
De Bredanaar duwde de hond daarna in een diep gat met water, waarna een van de agenten de trap afrende en pepperspray in het gezicht van de 48-jarige man spoot. Pas toen kon de man worden overmeesterd en aangehouden. 

De Bredanaar wordt woensdag psychisch onderzocht. Viper liep een verwonding op onder een oog, maar liep verder geen ernstig letsel op. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.