door verwijderd322399 in Wetenschap  ·  38 Reacties

  • 7
  • 590x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Was de 97 % niet vanuit een rommelig onderzoek waar met cijfers wordt gegoocheld. Zolang wetenschappers niet onteger werken (zoals ongevallige data weglaten) kun je eigenlijk niemand geloven (doet de farma ook)

10
1 rabartels

Ja, jazeker... ik weet nog in 1538 hadden we zoveel machines dat de temperatuur een stuk hoger lag. De paar paardenkarren die er nog waren konden door het midden van de bedding van de Rijn lopen, zó droog was het in die jaren.
Ook de palmbomen die we nu onder antartica vinden waren het gevolg van al het verkeer 2400BC

12
2 Seconda

ja dat de mens zorgt voor enige klimaatverandering ja dat is 100% zeker... pffff wat is dit voor onzin.

13
3 student1255

Het probleem is dat er te veel mensen zijn en niet dat er mensen zijn.

De wereld bevolking is verdubbeld van 1950 tot 2000 en ieder jaar blijft het groeien.

Overal wordt er gebouwd en in steden zie je dat in ieder klein gaatje een nieuwe flat past.
Om op het werk te komen komt er steeds meer asfalt maar nog steeds blijven de files groeien.

Kinderbijslag bij meer als 2 kinderen in gewoon fox premie en het helpt bij een bevolkingsgroei.
In Afrika worden nog steeds net zo veel kinderen geboren als jaren geleden maar doordat er minder kindersterfte is komen er daar ook steeds meer mensen. (heel goed dat er minder kindersterfte is maar zorg dan voor kleinere gezinnen want ze hebben niet zo veel kinderen nodig om voor hun te zorgen als ze oud zijn)

Helaas willen regeringen steeds meer onderdanen omdat dat zorgt voor een betere economie.
Geloven willen ook steeds meer kinderen bij hun gelovige om zo als geloof te groeien of instant te houden (hierdoor zie je bij gelovige regelmatig grote gezinnen en zelfs de paus wil niets horen van anticonceptie.)

2
4 TheoTheo

Nou betweters kom er maar in.

4
5 ModReset

@5
Die "spijbelkinderen" weten er blijkbaar alles van.. question

6
6 Strongoli

@3 Ach ja het is natuurlijk veel makkelijker om dat te ontkennen. Dan kan je als mens lekker de kop in het zand steken en hoef je niks aan de manier van leven te veranderen.......

7
7 Rare Rakker

De mens zal beslist op opwarming iets verergeren... maar de oorzaak? Nee! De schonmeling is er altijd geweest! Zo kan de mens deze schommeling nu ook niet stoppen.

11
8 ObJener

nepnieuws!

13
9 vis

-
Gegoochel met statistische cijfers moet ons overtuigen.
En dan van een instituut en "wetenschappers" die zo vooringenomen zijn??
Het empirisch gegeven blijft hetzelfde hoe je ook goochelt met de cijfers.
Echte wetenschappers zijn niet vooringenomen. Dus grootste onzin!!
Er is nu geen twijfel meer: de mens is 100% zeker NIET de oorzaak van de klimaatverandering.
-
Wat ook vooral storend is dat "politiek democratisch bewijs" wordt gebruikt als wetenschappelijk bewijs. Zoals: "zoveel mensen zijn er van overtuigd dus moet het wel zo zijn". Wetenschap is geen politiek of democratie. Mensen die deze argumentatie gebruiken moet met de nodige argwaan worden tegemoet getreden.
/-
-

13
10 MrCally1

Die plastieksoep dat is de oorzaak van vele elende.
Door die plastieksoep word heel die oceaanstroming ontregeld en dat moet aangepakt worden.

8
11 vis

@10 Jij doet nu exact hetzelfde als waar je de wetenschappers die zeggen dat het wel door de mens komt, van beschuldigd........

2
12 Rare Rakker

@7 Straks stapt u de auto in om naar het werk te gaan ?

10
13 El Matador

Gisteren bij Jinek: "Klimaatveranderingsspecialist" Reinier van den Berg zegt "klimaat is het gemiddelde, gemeten over 30 jaar".
Ja precies! Wanneer ze namelijk gemiddelden over 100 jaar zou meten is er helemaal geen onrustbarende klimaatverandering.
Die eerste metingen worden buiten de statistieken gehouden om het voor de klimaatverdieners onwelgevallige resultaten oplevert.
Er worden dramatische beelden geschetst door de klimaat-evangelisten die volkomen onrealistisch zijn en gebaseerd op gemanipuleerde computermodellen. Angstzaaien is ook terreur. De naam "klimaat gekkies" is te vriendelijk. Het zijn KLIMAAT TERRORISTEN!
Aanhangers van het klimaat-evangelie die de links-marxistische pers op hun hand hebben,
kunnen weer minnen.

15
14 logikus

@13 Nee op de fiets.....

1
15 Rare Rakker

Sommige mensen zullen altijd de vingers in de oren blijven houden. Hoe meer de wetenschap haar best doet om mensen haar bevindingen mee te geven (met kennis kun je beter een mening vormen, zou je zeggen), des te harder een deel van de mensen de hakken in het zand zet. En klimaat is maar een van de vele onderwerpen waarop dit proces speelt. Nu ja, het zal mijn tijd wel duren, maar ik voel wel meelij met de volgende generaties.

4
16 Attercopus

Het begint een beetje op communistisch China van enkele decennia geleden te lijken, waar de wetenschap niet welkom was - wetenschappers konden immers een gefundeerde mening vormen en moesten stilgehouden worden. Alleen is hun vijand deze keer niet het regime, maar het volk.... merkwaardige ontwikkeling.

2
17 -Koeievla-

Dit zal het oorspronkelijke artikel zijn maar paywall: https://www.nature.com/articles/s41558-019-0424-x
De 5sigma-kans is de kans dat ALS klimaatverandering NIET door de mens wordt veroorzaakt je dezelfde verschijnselen zou zien. Die kans is dan 1 op 3,5 miljoen. Op die manier is ook het Higgs-boson bewezen, of 'bewezen'. Want er is nogal wat onenigheid ontstaan over deze methode. Hij is niet rechtstreeks.

@1 : Die claims zijn heus achterhaald. Ze berusten op een paar frauduleuze onderzoekjes, of beter gezegd reclamefoldertjes. Hier een artikel over de aan[pak van dissidenten. Het maakt niet uit wat je papieren zijn. Wie zich tegen klimaatonzin uitspreekt wordt verregaand gedemoniseerd en aan alle kanten tegengewerkt: https://wattsupwiththat.com/2019/02/25/climate-science-red-in-tooth-and-claw-yapping-hyenas-attack-a-lion/ Voor de liefhebbers.

5
18 Ness

Als het nieuws niet bevalt of "te groot" is, wordt de boodschapper afgemaakt. Dan is het weg en kunnen we gewóón doorgaan met wat we altijd al deden.
Dus wordt de boodschap van de wetenschap als "onzin, leugens en bedrog" weggezet en gaan we op de oude voet door. niemand die ons nog iets kan maken. Toch?

De mens is helemaal niet zo intelligent. Dat blijkt heel duidelijk uit deze houding. Want een echte intelligentie zou zorgen voor de toekomst, zorgen dat z'n nageslacht het iets beter heeft dan hij, zorgen voor gelijke verdeling van welvaart, voedsel en onderwijs.
Wij niet. We zijn net sprinkhanen; als het ene veld is kaalgevreten, trekken we verder naar een nieuw veld. Alleen zijn de sappige veldjes nu zo'n beetje op en krijgen we een probleem. Net doen alsof er niets aan de hand is, is een methode. Maar de wal zal het schip gaan keren, let maar op. Over 30 jaar vervloeken onze kinderen ons volop.

1
19 weerman

ook al gelooft iedereen dat de aarde plat is, hoeft dat niet zo te zijn..

0
20 ILikeMeat

Overigens vind ik het raar om te zeggend dat er geen twijfel meer is dat de mens de oorzaak is. In zo’n complex systeem met n=1 is het heel lastig om conclusies te trekken over DE oorzaak. Neemt niet weg dat beleidsmakers besluiten moeten nemen, ook al is er altijd een mate van onzekerheid. Je kunt niet wachten met besluiten nemen tot alle onzekerheid weg is. Helaas hebben beleidsmakers, gesteund door hun achterban die alles bij het oude wil houden, daar wel een handje van. Niet allen waar het op klimaat aankomt maar ook op milieugebied, om eens wat te noemen. Eeuwig traineren totdat de werkelijkheid je achterhaalt, dat is het motto van de moderne mens.

0
21 Attercopus

Het verwondert me nog steeds en meer en meer, dat zoveel mensen met nauwelijks brugklas kennis over het onderwerp het beter denken te weten dan al die tienduizenden wetenschappers die daar hun leven lang op gestudeerd hebben.

Ook blijken er nogal wat last van wetenschapshaat te hebben, zeker omdat ze er niets van begrijpen en dat aan de wetenschap wijten. question

0
22 MARCUSAURELIUS

@1 Klopt.
Door blijven onderhouden van de gepasseerde discussie is meestal gewoon sabotage.

0
23 MARCUSAURELIUS

@7 dan heb je het niet goed gelezen. Tuurlijk zijn we 100% verantwoordelijk voor klimaatveranding. Maar of dat nou 0.,000000000000001 procent is of 50% is wel een heel verschil. Klimaat is geen weer. Het gaat over een veel langere periode. Hier ontken ik het niet. Ik ze alleen dat er geen miljarden tegenover moeten staan. Tuurlijk is bewuster leven beter, maar dat betreft vooral ook milieuimpacts. Dus minder vervuiling, minder uitstoot etc. Iets wat je direct merkt.

3
24 student1255

Stel je voor,d at ingenieurs in de begindagen van de electriciteit zo getwijfeld hebben. "Jawel, de beweging komt wel voort uit de electriciteit." - "Met alle respect collega, maar dat zie ik toch anders."

0
25 Vilseledd

Ik wist overigens niet, dat klimaattwijfel normaal verdeeld was.

1
26 Vilseledd

@26 Dat staat dacht ik nergens.

0
27 MARCUSAURELIUS

@27 5 sigma. Of het wazige 'toetsen van hypothesen' met de H0 en HA, zoals in de toegepaste wiskunde. De grens blijft arbitrair en is geenszins wetenschappelijk.

0
28 Vilseledd

@28 Hetgeen overigens een cirkelredering oplevert:

Ik acht 5 sigma een acceptabele grens om de hypothese te aanvaarden → Ik stel vast, dat de kans, dat de klimaatopwarming niet door de mens komt beneden de 5 sigma komt → Omdat het klimaatopwarming niet door de mens komt moet 5 sigma een acceptabele grens zijn.

0
29 Vilseledd

@28 Het is H1 en H2 en daar spreekt men van fouten van de eerste en tweede soort.
Die toets kan op veel verdelingen worden toegepast, dus wat bedoel je????????

Alle grenzen zijn min of meer arbitrair, maar meer is er niet.
Natuurlijk mag men blijven volhouden dat als er vijfduizend maal achter elkaar een zes valt dat toeval is maar ik denk dan toch echt dat er met die steen geknoeid is.

@29
Dat lijkt me wartaal.

0
30 MARCUSAURELIUS

@ "Natuurlijk mag men blijven volhouden dat als er vijfduizend maal achter elkaar een zes valt dat toeval is maar ik denk dan toch echt dat er met die steen geknoeid is."

Maar we hebben niet 5.000 industriële revoluties gehad, dus het blijft 'post hoc ergo propter hoc'.

0
31 Vilseledd

@30 "Dat lijkt me wartaal."

Als jij zoiets simpels als een cirkelredenering niet begrijpt, dan lijkt me eerder een wartel bij je los te zitten dan dat dit wartaal is.

0
32 Vilseledd

@32 Je cirkel rammelt aan alle kanten. question

0
33 MARCUSAURELIUS

* Verwijderd door de redactie *

34 Chat Baker

Warmer worden (opwarming) is in wezen niets anders dan het sneller vibreren
der atomen . (Planeet vibreert omdat de planeet uit velerlei atomen bestaat).
Waardoor gaan allerlei atomen wat sneller vibreren ?
Dat moet wel een sterke bron zijn die een planeet sneller laat vibreren.
Maar welke bron ?
Aahhh. .... Wat te denken van de zon ?
De zon is momenteel 'hitsiger' dan gemiddeld de laatste eeuw(en).
Zat vanmiddag in de felle zon ( 26 februari wintertijd) en de zon brandt
echt fel en heet. Ben gewoon in t-shirt en korte broek een uur lang
gaan zitten en de felle instraling vd hete zon viel mij echt op.
De zon brandt dus feller waardoor de atomen op Aarde sneller vibreren.
Waardoor brandt de zon feller ?
Volgens de UR bevindt ons zonnengebied zich al een tijdlang in een zone
met meer EM-weerstand waardoor ook onze zon feller brandt/straalt.

1
35 m+m = Z

@29 ,

De grens voor significantieniveau's is arbitrair ja, net zoals voor vijf sigma's gaan dat is.

Dat maakt het nog niet onverdedigbaar. Vijf sigma's. Daar mag je gerust 'we weten het vrijwel zeker' aan koppelen.

1
36 progressiefliberaal

@10
De mens heeft wel degelijk invloed echter de betweter twijfelt niet, das wel een leuke.
Verder is de natuur in staat dinosaurussen uit te roeien en denkt de mens dat hij in zijn zielige almachtigheid enorm veel invloed heeft. Ik blijf het dolkomisch vinden.

0
37 Al

@36 Maar je hebt wel behoorlijk wat industriële revoluties nodig om dit met een dergelijke grote waarschijnlijkheid te kunnen zeggen.

0
38 Vilseledd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

16 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

44 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

1 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

1 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

2 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Telugu Heroines XxxJav No CencoredGlore PornErome NudeOnlyfans HackeadasBbc SupriseLela Star Sex VideoSonagachi BfTeens FuckhardPorn VlogsAbigall JohnsonHarley Quinn PornhubXxx WebLindsey Lohan PornCartton Xxx VideosGirlskissingSexo Con MamaRedheads Huge TitsSexasianPornhuhAhsoka NudeMary Burke VideosSophiedee NudesKonosuma PornOlivia Wilde NipsKiesha GrayFeminization HentaiAdultwork IndependentEstrellas PornograficasWww Mai Khalifa ComAsiansex MassageIndein XnxxTwinkgangbangSex Hd MalayalamHotteen NudeAmazon Women In PornHitomi Tanaka RedditMikayla NudesIndian Bhabhi TwitterBrazzers Free In HdTuchy Porn.comHarley Dean VideosBbw LesbiansexPokemon Furry HentaiWww Brazzers Sex Com18 Years PornPriyanka Chopra Nude PicturesDesi FuvkChinese Family Sex VideoBhosda VideoMom In Law XxxWanno CeSilvie DeluxeBridgette B Full VideoMywife'smom.comTube.peverzijaBeautiful Wife SexWww Xsex ComPorno Gay HdProperty Sex Full VideosSquirt UncontrollableNaked In Movie4k SexxxXvideos3Indian Big Boobs SexStepmom HardAmouranth FuckingCreamoiesFemale Pov Vr PornKate Marley VideosApple Watts PornClassicxxxLil.humoersNude Celebrity FreeMachotubeHottest Asian Porn ActressHistoire Taboues AsstrKnock Knock Sex SceneLesbianas Teniendo SexoElizebeth Gillies NudesAtumn Falls PornPooja Hegde Hot BoobsSex Latest VideoBelle Delphone Only FansApril Bowlby TitsFc2-ppv-3118995Your Priya Sex VideoAssamese Xxx Video ComAashuPorn ReshmaOne Piece Kalifa HentaiCelebrity PorntapesDeepfake Porn AiHentay Sem CensuraTry Not To Cum PornDad Bear PornScarlett Alexis Dp DivaHind SexxNudebabesOnlyfans TitXhaterbateLipstick Sex ComDesi Bhai Behan SexHuge BlackdicksKittylerouxفیلم لزجدیدSlutyVideos Curtos De SexoHeitai MangaAkari Watanabe HentaiXxxin GymTaxixxxGirls BobsXxx Hot And Sex VideoAshley Alban Mommy Feeds YouXxxmexMia Malkova BrazzersRashian PornNew Bangla X XFree Brother And Sister PornHenti GifsTop PornstarsPhoto Porno AmateurSuperhentai.Ninas CogidasKat Von D PornGayporn With PlotHindi Sex HdAngela White Hitomi TanakaAmaturegay PornBilatinmen.comAnabellagaleano OnlyfansBf Blue Picture VideoPornos CachondosBeastlysexForest Whore PornPorntube Mature LesbianTrue Blood NudeElsie XxxBdsmlAll Things FairSeapornOld Woman Bf VideosPornsexxxxTeen X PornAmerican Hot Mom PornKate Winslit NudeCourtney Tailor PornFree Hookup SitesUndresser App