Direct naar artikelinhoud

Arts: Hillary Clinton is fit genoeg om VS te leiden

Hillary Clinton is volgens haar arts 'gezond en prima in staat om het presidentschap van de Verenigde Staten te bekleden'. De Amerikaanse presidentskandidaat herstelt goed van de longontsteking die ze heeft opgelopen, vindt dokter Lisa Bardack.

Hillary ClintonBeeld ap

Behalve de longontsteking kwamen uit het medisch onderzoek waaraan Clinton werd onderworpen verder geen bijzondere feiten naar boven. De Democrate verkeert 'in een uitstekende geestelijke conditie', aldus haar arts.

Clinton werd zondag onwel tijdens de herdenking van de aanslagen op de Twin Towers in New York. Dat voedde de geruchten dat haar iets ernstigs mankeert. Dat Clintons staf vragen in die richting in eerste instantie afwimpelde en haar klachten bagatelliseerde, maakte de argwaan alleen maar groter.

Het campagneteam gaf woensdag eindelijk aanvullende medische informatie vrij. Bij Clinton werd in de rechterlongkwab een milde, niet-besmettelijke bacteriële longontsteking vastgesteld, liet haar dokter weten. Ze bevestigde dat Clinton goed herstelt dankzij een tiendaagse antibioticakuur, zo meldt CNN. Donderdag hervat ze haar verkiezingscampagne.

Gezondheid Trump
Trump reageerde op alle commotie door zelf woensdag zijn gezondheidstoestand in 'The Dr. Oz Show' te bespreken. De aflevering wordt donderdag pas uitgezonden, maar er zijn al enkele details van de uitzending gelekt.

In de studio overhandigde Trump dr. Mehmet Oz een samenvatting van het onderzoek dat zijn arts Harold N. Bronstein vorige week uitvoerde, zo meldt CNN. Bronstein zei toen dat Trump de gezondste president ooit zal zijn, als hij wordt verkozen. Trump vertelde Oz dat hij zo'n 7 kilo wil afvallen.

In het televisieoptreden wekt Trump de schijn van transparantie, maar de samenvatting van amper één pagina geeft geen gedetailleerde informatie over zijn gezondheid en medische achtergrond. Sommige media spreken daarom van een schijnbeweging.

Donald TrumpBeeld getty