Haagse grabbelton

Klimaatdrammers D66 hebben meer fiducie in trui zónder Rob Jetten dan mét

25-02-2019 18:01

Rob Jetten met trui. (Instagram Rob Jetten)

Verschillende verkiezingen zijn nakende dus de komende tijd schijtlolligheid over het gehele Haagse speelveld. D66-leider Rob Jetten plaatste dit weekeinde deze foto van zichzelf op Instagram gehuld in een kek truitje. Een verwijzing naar eerdere uitspraken van zijn VVD-coalitiegenoot Klaas Dijkhoff over de klimaatpsychose waar het Binnenhof al maanden in verkeert.

D66 kampt met een afnemend ledenbestand maar de oorlogskas dient wel gevuld te blijven. Dus ergens op de D66-burelen heeft iemand onlangs bedacht dat er op dat catchy ‘Klimaatdrammer’ gekapitaliseerd moet worden middels een heuse crowdfund. En zo geschiedde. Interessant detail: de ‘Trui met Rob’ moet 4000 euro opbrengen, ‘Trui blauw’ 10.000 euro. Drie keer raden welke trui beter loopt. Actualiteitenrubriek EenVandaag kwam onlangs ook tot een dergelijke conclusie: het merk Rob Jetten loopt gewoonweg niet zo lekker.

 

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.