door =*(++)*= in Politiek  ·  96 Reacties

  • 10
  • 1106x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@42 : " Maar wat is jouw oplossing dan tegen de vergrijzing?"

Meer Wajongers aan het werk helpen????

10
51 =*(++)*=

@51 Waarom zouden die willen werken als ze voor 50 euro per maand meer elke dag vroeg op moeten en extra kosten krijgen aan reiskosten en een representatief uiterlijk? Voor fysiek gehandicapten zijn trouwens allerlei potjes om ze aantrekkelijk te maken voor werkgevers, maar zolang iemand een volledig salaris eist voor functioneren op halve capaciteit is de kans klein dat hij een baan krijgt.

3
52 Mrs. K

@51 Overigens zie ik ook geen 50.000 Wajongers uitstromen naar de arbeidsmarkt om het enorme personeelstekort op te lossen.

6
53 Mrs. K

@52 : Jammer dat je zó negatief denkt over Wajongeren!

Er zijn er genoeg die echt willen werken maar bij de start hulp nodig hebben! Hulp die meestal niet aanwezig is!

Of aanpassingen die een baas vaak niet wil betalen!

9
54 =*(++)*=

@51 Grootste probleem is dat vraag en aanbod niet samenkomen. Dat zagen we ook in de jaren 2000, toen het goed ging. Oa Wajongers voldoen niet aan de functie-eisen.

4
55 Mrs. K

@54 Welke hulp is niet aanwezig? Ik denk helemaal niet negatief over Wajongers. Wel denk ik dat jouw verwachtingspatroon te hoog ligt en dat vraag en aanbod niet samenkomen. Er is momenteel een tekort aan personeel in de zorg, de bouw, magazijnen en de tuinbouw. Hoe gaan die arbeidsgehandicapten daar functioneren?

4
56 Mrs. K

Mbt @56 “Ik denk helemaal niet negatief over Wajongers.”
Ik denk negatief over de armoedeval, waardoor thuiszitten aantrekkelijker is dan werken. En dat geldt niet alleen voor Wajongers.

6
57 Mrs. K

@56 : " Hoe gaan die arbeidsgehandicapten daar functioneren?".

Dát hangt helemaal van de handicap af!

Ga eens met de mensen van je lokale gehandicapten platform praten!

Of met mensen van een gehandicapteninstelling.

10
58 =*(++)*=

@33 Tegen die tijd zijn er nog véél méér robots en computers dan nu, die dan al het werk kunnen doen. Je vergeet dat als je mensen hierheen haalt om voor altijd te blijven wonen, die mensen óók ouder worden en bij de groep grijze mee geteld moeten worden.
Hoe meer je er nu binnen haalt, hoe meer er straks oud en grijs zijn.
Of je moet doen wat ik hierboven al zei, alleen tijdelijke werkvergunningen geven, zodat je ze later eruit kunt sturen.
Nóg beter is om nu volop in te zetten op robots en computers.

0
59 xtremy

@56 als je potloden in kunt pakken kun je tomaten en komkommers toch ook inpakken niet zo krampachtig hoor waar een wil is een weg!

1
60 Kater52

Kijk eens in het centrum van je gemeente hoeveel winkels niet toegankelijk zijn terwijl dat met een héle simpele oprij plank / plaat te verhelpen is!

Toen ik 30 jaar geleden in de rolstoel belandde was mijn baas te beroerd zoiets aan te schaffen! En hij kwam er destijds nog mee weg ook!

8
61 =*(++)*=

@61 Je moet je baas ook niet opzadelen met onnodige kosten, natuurlijk.

4
62 Yisrael

* Verwijderd door de redactie *

63 Tyler

@60 Hebben ze jou al opgeroepen voor dat werk ?

8
64 Mac Benac

@64 ik heb al werk dus niet beschikbaar maar geeft nu eens antwoord op de vraag waarom kunnen die mensen wel in sociale werkplaatsen zaken inpakken maar in het bedrijfsleven niet maakt toch geen verschil!

1
65 Kater52

@65 Begrijp je dan niet dat er in het bedrijfsleven veel hogere eisen worden gesteld aan o.a. doorlooptijden e.d. dat ze daar niet functioneren ? Het getuigt van zeer veel dedain om te bepalen dat anderen dat werk wel kunnen doen.

5
66 Mac Benac

@66 dat is wat ik altijd hoor het kan niet, het kan niet, het kan niet, laten ze eens kijken hoe het wel kan. Ik maakt mij ook niet uit hoor voor mij hoeven ze niet gaan te gaan werken maar dan is het alternatief arbeidsmigranten en dan moeten wij daar niet over zeuren!

Want een gewone Nederlanders gaat het werk niet doen!

2
67 Kater52

@67 Ik kan me herinneren dat er een paar jaar geleden een arbeidsdeskundige was, die stelde dat als je voor 50% arbeidsgeschikt was, dat niet zou moeten betekenen dat je maar 50% van de week hoefde te werken, maar dat je in de volledige werkweek de helft van het werk zou kunnen doen. Dat leidde tot enorme verontwaardiging, maar ik vind dat er wel iets inzit.

2
68 Smiling

@66 : Het is al jáááren zo dat werkgevers koudwatervrees hebben om gehandicapten in dienst te nemen terwijl die gehandicapten vaak meer kunnen dan je op het eerste oog zou zeggen!

8
69 =*(++)*=

@68 lijkt mij ook logisch.. question

0
70 chouffleur

@68 volgens mij is dat ook zo, je moet dan de helft van het werk doen in dezelfde tijd, dus je zet 2 keer zoveel mensen aan de band of de band 50% lager. En de kosten moeten dan vergoed worden door de overheid!

1
71 Kater52

@69 dat denk ik ook maar het is natuurlijk allemaal veel te ingewikkeld gemaakt voor ondernemers een bus uitzendkrachten uit Polen is veel makkelijker dat uitzendbureau regelt alles!

Misschien moeten er eens commerciële bedrijven opstaan die dit voor werkgevers regelen voor arbeidsgehandicapten!

1
72 Kater52

@72 de truc van Polen en andere landen is inhuren volgens de wetten van die landen en dan vervolgens detacheren in Nederland. En je eigen Polen hotels exploiteren.

0
73 chouffleur

@44

De waarheid is hard. Ik heb ook op plaatsen gewerkt waar de autochtonen hun neus ophaalden voor het vuile werk. Ergo: er werd mij te verstaan gegeven dat ik bepaalde zaken aan de Turken en Spanjaarden moest overlaten. Als ik werk ging doen wat buitenlanders deden dan zou ik een precedent kunnen schappen.

Later trok het bij, toen kwamen tweede generatie Turken in beeld. De Spanjaarden gingen weer naar huis toen Franco verdwenen was.

8
74 WijzeDwaas

Of je betaalt beter. Probleem opgelost. Maar neeeee, dat willen de ondernemers niet.

Het is heel simpel. Voor werk dat mensen niet graag doen, moet je beter betalen. Dit bereken je door aan de consument. Als de consument klaagt over de prijs, leg je uit waarom.

0
75 Chauvinist

@61 En waarom niet, voor gehandicapte Nederlanders zijn wel duizenden chinezen, polen, Hongaren die fit en sterk genoeg om het werk te doen.
En waarom zouden wij uitkeringen en toeslagen moeten hebben in Nederland? die buitenlanders doen toch het werk? Laat hun dan volledig profiteren, dus geen belastingen.

Immigratie is toch geweldig?
Een verzorgingsstaat wordt afgeschaft met veel immigratie.

2
76 Handalf

Ik heb in mijn jonge jaren JUIST rotbaantjes genomen in de vakantie, omdat die zo goed betaalden.

Je kan van mensen niet verwachten dat ze EN rotwerk moeten doen EN hetzelfde of slechter worden betaald dan ander werk. Als je poep aan het scheppen bent en denkt van, wtf doe ik hier, heb je het betere salaris om aan te denken ter motivatie.

Ik zou het volkomen terecht vinden dat iemand die rotbaantjes oppakt, beter betaald wordt. Maar de grote bedrijven willen natuurlijk liever dat we iemand in het buitenland (waar genoeg mensen zijn die voor een in onze ogen slecht salaris, willen werken) halen.

0
77 Chauvinist

Als we nou alle gehandicapte Nederlanders aan de kant schuiven, want voor elke gehandicapte Nederlander is honderd of duizenden polen, Hongaren, chinezen die wel het werk doen voor minder. want die zijn gezond, sterk en hebben geen bepaalde behoeftes nodig.
Ze zeuren niet over toegang van rolstoelen of allerlei ziektes.

1
78 Handalf

@77

De markt bepaalt dat onaangenaam en vuil werk slechter betaald dan de kantoorpikkies en ambtenaren die uit het raam kijken.

Vraag aan een Groninger eens of hij appels wil plukken in de Betuwe en daar met vreemde mannen in een huisje wil wonen. Ik ken het antwoord wel hoor.

8
79 WijzeDwaas

@79 Als het werk lang genoeg niet gedaan wordt en er GEEN toevoer is van goedkope krachten, moeten er andere maatregelen genomen worden om het werk te laten gebeuren.

Aangezien mensen die werken, hun tijd verkopen voor geld, is een goede motivatie...MEER geld. De toevoer van goedkope krachten stopt echter nooit, omdat onze politieke orakels economische migranten toe blijven laten.

0
80 Chauvinist

@79

"Vraag aan een Groninger eens of hij appels wil plukken in de Betuwe en daar met vreemde mannen in een huisje wil wonen. Ik ken het antwoord wel hoor."

Vraag dat nog eens aan die Groninger maar vertel er nu bij dat hij 3x zoveel gaat verdienen als hij nu doet. Dat doen de Polen namelijk ook in vergelijk met hun salaris thuis. Waarschijnlijk nog meer dan dat.

0
81 Caliber

@81

Alleen het salaris in de Betuwe telt voor de appelboer.

8
82 WijzeDwaas

Er is maar een probleem, HET SALARIS en DE ARMOEDE VAL !

En zolang de lobby van het bedrijfsleven meer impact heeft in Den Haag, en mensen weglopen bij de Bonden (en dus zelf hun macht verkleinen om een goed loon te eisen). Blijft dit probleem in stand, vooral als hiervoor heel gemakkelijk gewezen kan worden op de zonde bok van de Uitkeringstrekkers, velen die maar wat graag aan de slag gaan, maar daar niet beter van worden, of gewoonweg tegen allerlei duffe eisen aanlopen.

Werkgevers willen gewoon voor een duppie op de eerste rang zitten, en U wil geen eerlijkere prijs betalen voor de producten waarom het gaat. En de makkelijk zondebok is degene die hierdoor niet aan het werk komt, of diegene die hier heen gehaald wordt omdat hij/zij het wel voor dat geld kan doen.

En Helemaal SCHANDALIG is hoe het CBS ingezet wordt om NEP PROPAGANDA te verspreiden die totaal voorbij gaat aan de werkelijk problemen DIE MET NAME VEROORZAAKT WORDEN DOOR ONZE OVERHEID !!!!

0
83 mightimouse

Er koel jaar 50 duizend jonge Afrikaanse mannen in Nederland hun hand ophouden. Mooi om die mannen wat eigenwaaarde te gunnen en zichzelf nuttig te laten maken.

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2015/31/zeven-van-de-tien-somaliers-in-de-bijstand

0
84 Ruud100

In Heerenveen komt een Polen hotel. Ik snap dat niet helemaal. Er zijn zat statushouders die een baan moeten hebben en ook nog genoeg gezonde mensen in de bijstand die een baan moeten hebben. Je zou toch denken eerst die groepen aan het werk. Desnoods met (om)scholing. Ik gun het die Polen wel maar is dit nou echt nodig ???

0
85 Tiidmasine

"Uitzendbureaus roepen de politiek op om te zorgen voor meer huisvesting voor arbeidsmigranten. Volgens uitzendbrancheorganisatie ABU is er inmiddels een tekort van 100.000 woonplekken voor alle werknemers uit Oost-Europa."

Eerst plempen ze de sociale woningen vol met islamieten, en dan verzinnen ze NOG meer smoesjes om hele autochtone gezinnen uit hun woningen te zetten voor deze figuren. Laat ze dan tijdelijk hier komen, wat is daar mis mee? Dat is toch altijd al van oudsher zo gegaan, waarom moeten ook ZIJ weer hier komen opvreten?

1
86 Wendel

@85 : Precies.

1
87 Wendel

Laten ze er fatsoenlijk voor betalen. Die Oost-Europeanen hebben bij lange na de vaste lasten niet die wij hebben, en ook is het bij hun nog normaal dat een woning generaties lang in de familie blijft omdat ze regering niet, zoals bij ons, echt ALLES als mogelijkheid ziet om belasting over te heffen, zowel tijdens het bezitten/bewonen als helemaal bij het erven.

Voor hun is ons minimumloon en zelfs een paar honderd daaronder, een vetpot waar ze hun hele gezin in Oost-Europa van te eten kunnen geven en meer. Het is net als met de Euro, als de inkomsten, belastingen, vaste lasten algemeen van de landen te sterk verschillen, moet je WEL grenzen handhaven. Want altijd zullen de "rijke" landen onderuit getrokken worden door de lage lonen landen, nooit worden de lage lonen landen opgetrokken naar ons niveau, en als al, dan op onze kosten.

1
88 Wendel

Waarom wordt de migrant als oplossing aangewezen. Daar gaat het CBS niet over.

1
89 sparta

Het wordt verkeerd gebracht. Vrijwel iedereen wil ieder werk aanpakken voor de juiste prijs. Werkgevers zijn echter niet bereid die prijs te betalen dus zijn ze op zoek naar mensen die niets hebben en die dus bereid zijn onder een marktconform salaris te werken.

0
90 RazorBlade

Voor de banen die Nederlanders niet meer krijgen zullen ze bedoelen , omdat ze geen subsidies mee brengen , voor de werkgevers stop toch eens eindelijk met die leugens

0
91 Joepie

Een kennisje was naar het uitzendbureau gestapt voor een baan...ze kon gelijk beginnen, schoonmaken op het gemeentehuis. verdiensten? 10 euro 50 bruto per uur
Dat noem ik geen fatsoenlijk salaris! Gelukkig heeft ze inmiddels een andere baan gevonden die wel een fatsoenlijk salaris bied.

0
92 macralle

Gaat het om werk dat niemand wil doen of om werk dat slecht betaald wordt?
Ik denk dat ik het antwoord wel weet...

0
93 Graaier1000

* Verwijderd door de redactie *

94 Dirk2137

@94 Ik denk dat je een verkeerd beeld hebt van hoe het werkt. Verdommen om te werken is er echt niet meer bij hoor. Dat is zo'n populistische gedachte dat mensen zelf bepalen of ze in een uitkering hangen. Je wordt wel aan het werk gezet en anders stopt je uitkering.

Maar ja, het bekt zo lekker.

3
95 Mac Benac

* Verwijderd door de redactie *

96 Dirk2137

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

2 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

2 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

2 uur geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

3 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Jenny Taborda PornNude Big Tits TeensHellen Parr PornBi Teen PornMejor PornLinzor OnlyfansKav Sub IndoReal Life Cam CamaradHentaisex GamesMassive DickCuckold GloryholeHindi Cartoon XnxxXnxxindinJayden LeeScooby Doo HentaiCumshots TitsGreat NipplesJelena Jensen NudeMandingo The PornBest Best Porn Videoسكس انمIndian BoorReagan Foxx BbcInterracial CreampiePorrn VedioPornographie SexyMy HeroacademiahentaiLust Sex PornSchool Teacher Hot VideoNaked Ild MenLysa ThatcherTwitter TwerkMomtaboo PornGina Gerson GangJap Teacher PornPornhub Android ApplicationSkai Jackson SextapeGina Valentina Full VideosTueb8Sleeping Wives PornJennifer Ponce자위녀Clap Pussy ComBrother Sex VideoFull Sexy Video BfOld Woman And Boy Sex VideoSlave Training PornDyke PornBrianna Beach Nude BeachJordi Xxx VideoAnty Sex Video TamilLisa Spark XxxCockkissingTanaka LemonSankaku VomplexNyouboruMega Porn LinksBoy And Girl XnxxRandi Ki Sex VideoChatpigComics PornoXxx Sax HindeTop 10 Indian PornLewdpornErotic Asian MoviesPornoxxPictures Naked FemalesSexy Porn MmsHorrorporn.comR34videiFling.vomPorenstarEnglish Story Sex VideoHatsune Miku PornhubJennifer Lawrence Nudes LeakedNude Beech PicsAll The Way Through PornCartoon Sex HindiGay Tickle PornTran EscortLayla Jenner Naughty AmericaGhetto Gaggers Cherokee D AssPregnant AnalBillie.eilish Sex TapeXxxcommOmegle Nude VideosTeam Rocket Jessie PornNuepour NousFilmes XnxxBlack Couple SexingCruellamorgan OnlyfansBokep SomontokNude Michelle PfeiferNeha Kakkar NudeSlepping PussyAmericanfuckHow To Make A Swipe Slideshow On TiktokWho Is This PornstarBootytubeDesi49 Com VideosErome RedditSociquentaAgel WickyXx MarwadiChennai Gay Sex VideosAnjali PornOral FuckValentina Lapiedra CastingJapanses Porn StarsMia Milkova NudeNakedcelebsX VidfeoNaked CelibretyThickiiinickiiiX Videos SoftcoreMassage JavгигпорноSheradon LovePornglamourHagen ToonAzúcar AlejandraTransgender XxxMilf SnapchatPelicula DepornoMyvidsLauren Burch OnlyfansBig Titty SquirterPxvr-102HentialPublic FlashersTelugu Sex TelanganaHivi PornAimi Yoshikawa UncensoredMaya Woulfe Spencer BradleyIyot Tube ComNaked EbonyKarlee Grey AssBinky BeazEnglish Sex Video LiveXxx Hd Free DownloadYingleonXxx Sanny LioanEporner. ComFamous Porn MoviesSunny Leone Desi Sexy VideoAbbydowse OnlyfansListcrawler Houston TxAdriana ChecikHomemadegangbangHolly Pornhub