door Mrs. K in Binnenland  ·  40 Reacties

  • 11
  • 575x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Maar hóe dan? Hoe kun je een half jaar niet doorhebben dat je geen woonlasten betaalt? Dan merk je niet dat je opeens een stukje inkomen over hebt? En daarna kiezen voor andere dingen ipv huur betalen (omdat ze niet rondkomen): ik begrijp dat sommigen geen budget op kunnen stellen maar waarom niet met al hun papieren naar de hulpverlening? Ze weten toch zelf ook wel dat ze het zo nog erger maken? Blijkbaar geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel tov hun kinderen en huisdieren.

6
1 Mrs. K

@1 ,

artikel ook gelezen?

12
2 jodelatedieho

@1 Misschien even het artikel lezen?

13
3 Truffelaar

@2 Ja hoor.

“Een halfjaar lang dachten ze dat ze de hypotheek betaalden, maar die was gekoppeld aan een rekening waar geen geld op stond. Die stond, zonder dat ze het door hadden, flink in de min totdat de bank aan de bel trok.”

“,,We hadden geen geld voor de huur als we ook wilden eten. Ja, dan kies je toch voor eten",”

Vandaar dus: hóe dan? Hoe kun je niet doorhebben dat je elke maand geld overhoudt (want dat doe je als je geen woonlasten betaalt). En vandaar dus ook: waarom niet gelijk naar de hulpverlening als je blijkbaar zelf niet in staat bent te budgetteren of je schulden op een haalbare manier af te lossen?

3
4 Mrs. K

In de meeste gevallen krijg je na de eerste keer dat je niet betaald al een melding. Vreemd verhaal dus.

0
5 upanddown

@2 en @3 Leg me gerust uit hoe het kan dat je niet merkt dat je niks van je hypotheek aflost. Zodra de salarissen binnenkomen zou daar toch iets vanaf moeten gaan, er zouden bellen moeten gaan rinkelen als je meer geld overhoudt doordat woonlasten niet betaald worden. Ik schaar deze mensen niet onder de groep die opeens 1000 euro (of wat hun hypotheekaflossing dan ook is) meer uit kunnen geven niet opvalt. En een bank stuurt ook niet pas na een half jaar een brief.

2
6 Mrs. K

@5 Precies, ook dat!

1
7 Mrs. K

@6 Dat kan ik je niet uitleggen,ik ben geen familie lid van die mensen.
Ik kan je wel vertellen dat je het artikel niet gelezen hebt anders had je geweten dat zij nu in de schuldhulp zitten.

14
8 Truffelaar

"Bij het afsluiten van de hypotheek en nieuwe bankrekeningen ging het volgens het stel mis. Een halfjaar lang dachten ze dat ze de hypotheek betaalden, maar die was gekoppeld aan een rekening waar geen geld op stond. Die stond, zonder dat ze het door hadden, flink in de min totdat de bank aan de bel trok."

Sorry hoor maar een hypotheek en nieuwe bankrekening aangaan en dan vervolgens maandenlang niet op die nieuwe rekening kijken, of de maandelijkse hypotheekafschrijvingen wel gedaan kunnen worden van het geld wat er maandelijks via automatische incasso vanaf een andere bank/betaalrekening op gestort kan worden, dat is niet erg slim.

0
9 VBOH

En waarom de bank pas laat een brief stuurde is omdat die rekening niet verder de min in kon.
Dat die mensen nogal naief zijn en niet op de rekening letten is uiteraard dom,maar zolang de rekening in de min kan word er betaalt.

5
10 Truffelaar

"Een eetschema laat zien wat er elke dag verorberd zal worden door het stel en de vier kinderen van 8, 6, 5 en anderhalf jaar."

Als je al geen topsalaris hebt, zijn condooms goedkoper dan 4 kinderen............

4
11 Weet geen naam

@4 ,

beter lezen.....

"Als ze bij ons aankloppen, zijn de problemen vaak al heel groot. Het is een grote stap om om hulp te vragen. Schaamte speelt daar een grote rol bij"

9
12 jodelatedieho

"Bij het afsluiten van de hypotheek en nieuwe bankrekeningen ging het volgens het stel mis. Een halfjaar lang dachten ze dat ze de hypotheek betaalden, maar die was gekoppeld aan een rekening waar geen geld op stond"

Een Belgenmop zeker? Ik dacht dat dat geld er vanzelf op kwam te staan lol!
AD dit is al het tweede ongelooflijke verhaal deze week zoek nu eens echt arme mensen!

0
13 Kater52

@10 Dat is precies wat ik bedoel. Ik snap niet dat het iemand niet opvalt dat je geen woonlasten betaalt. Eigenlijk zijn we het dus eens.

1
14 Mrs. K

@12 Dat geloof ik graag. Neemt niet weg dat je beter even schaamte kunt voelen dan je schulden laten verdubbelen of verdriedubbelen. Keuzes...

1
15 Mrs. K

Raar verhaal hoor.
Er is ook niks gespaard schijnbaar.
Als al je geld er elke maand doorgaat zonder dat je hypotheek betaald.. dan leef je op te grote voet.
En genoeg geld moet er zijn, anders krijg je geen hypotheek.

1
16 Aunti

Leve het verdwijnen van de loonzakjes met contant geld. /sarc off
Als je niet kunt uitgeven wat je niet hebt, dan is het misschien moeilijk voor je, maar niet op je bankrekening letten en maar schulden maken is nog veel erger. Bovendien moeten alle tekorten her en der door niet inbare schulden betaald worden door degenen die hun zaken wel op orde hebben. Lijkt me ook niet erg eerlijk en sociaal.

0
17 kritischelezer

Kleine correctie op @11 .

Had nog niet gelezen dat het een samengesteld gezin was waar van 2 kanten al kinderen waren.

Maar verder schaar ik me toch wel achter Mrs. L en upanddown: Voordat je 70.000 euro aan schuld hebt opgebouwd, heb je waarschijnlijk toch al een flinke stapel post ontvangen.

1
18 Weet geen naam

@13 Eens. Die zijn er ook. Mensen die door instanties in de ellende komen en waarbij het gemis van eigen verantwoordelijkheid geen rol speelt. Eigenlijk zijn dit soort artikelen alleen maar weer een bevestiging dat financiële problemen een gevolg zijn van eigen keuzes, wat heus niet altijd het geval is.

0
19 Mrs. K

@14 natuurlijk zie je dat als ze mijn hypotheek niet afschrijven dat mis die afschrijving wel dat is 30% van mijn salaris laat staan dat ze dat maanden achtereen niet doen!

Dan heb je gedacht dat is lekker laat gods water maar over gods akkers lopen en wij zien wel waar het mis gaat en wanneer de bank ons een brief gaat sturen. Nog een vakantie naar de maladive schat nu kan het nog question

1
20 Kater52

@10 , En bij welke bank kun je 70.000 in de min staan??

2
21 Weet geen naam

@1 Inderdaad, dat zie je vaak, kijk maar eens naar het programma "deurwaarders"

0
22 netcat

@18 Schaamte snap ik wel, maar pas aan de bel trekken als de schuld 70.000 euro bedraagt dan weer niet.

0
23 Mrs. K

Die mensen hebben gewoon de zooi belazerd natuurlijk. Als je een hypotheek afsluit dan moet je ook bewijzen met o.a. bankafschriten dat er regelmatig geld op gestort wordt, daarnaast ga je niet van die bankrekening iook idioot. Als je verder een hypotheek afsluit en dan 6 maanden niet controleert of de hypotheekverstrekker het geld van je rekening afschrijft is ook compleet ongeloofwaardig.

2
24 JackKropotkin

@21 uiteindelijk is dat de eind uitslag na dat het huis per opbod was verkocht dus inclusief restschuld!

0
25 Kater52

@20 Yep, vaak zijn woonlasten 30% van het inkomen. Mij maak je niet wijs dat het niet opvalt als je maandenlang ineens 30% meer te besteden hebt question

1
26 Mrs. K

Niet belangrijk, Klimaatakkoord... Er gaan mensen dood over 50 jaar als we nu niets doen. Help de kinderen. HELPPPPP

Maar de echte problemen. Huh we verhogen de belastingen. Zo echt goed met onze samenleving..

7
27 PrinsClaus

@25 , Los daarvan.

Voordat het zo ver is, heb je een achterstand die vele malen hoger is dan wat je doorgaans rood kunt staan.

Al met al blijft het dus een heel vreemd verhaal.

En ook al check je die rekening niet regelmatig. Die rekening zou normaal gesproken toch "gevoed" moeten worden.

Dat gebeurt doorgaans van de je gangbare rekening waar je salaris op binnen komt.

Dus ook als het op die "speciale" rekening niet opgemerkt werd. Op je dagelijkse bankrekening zou toch moeten opvallen dat er geen geld wordt overgeschreven naar die andere rekening.

En dat het je de eerste maand even niet opvalt. Kan ik me nog wel voorstellen.

Maar als je toch maandenlang flink meer aan het uitgeven bent (want uiteindelijkw as het geld er niet meer om dat tekort alsnog aan te vullen), dan heb je toch wel heel lang naief in een bubbel geleefd.

2
28 Weet geen naam

Schuld na 1 1/2 jaar van meer dan 70.000!
Uitgaande van een hypotheek a 1000 pmnd kom je op een schuld van ca 20.000! ze hebben het huis met verlies moeten verkopen (dus geen NHG genomen ook dom) dit verlies is dus ruim 50.000! Kennelijk dus ook een te duur huis genomen!

En een net opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimde geest! dit opruimen kost niks en ze hebben er kennelijk alle tijd ervoor! (naar aanleiding van stankoverlast)

Wat belet mevrouw trouwens om te gaan werken?

1
29 psje

@26 hoogstwaarschijnlijk hebben ze de hypotheekrente wel geïncasseerd dus dat is lekker, die Belg zal wel gedacht hebben wat een lekkere land in Nederland krijg je geld bij je huis toe question

1
30 Kater52

Oh en dan nog wat volgens mij krijg je van de belastingen sowieso een keer per jaar je saldo overzicht van alle bankrekeningnummers, zullen ze dan ook wel niet gezien hebben dat er bij een behoorlijk in de min stond!
Mij zou het niet eens lukken om 3 maanden mijn hypotheek of huur niet te betalen zonder dat er als eerst een incassobureau danwel een deurwaarder op de stoep staat!

1
31 psje

@11 De twee oudste kinderen zijn van mevrouw - die dan 18 was bij de geboorte van het eerste kind. De twee jongste van het stel samen. Het is ongetwijfeld een oordeel dat ik niet mag geven op basis van dit artikel, maar mijn eerste gedachte is dat deze twee een licht verstandelijke beperking hebben. Dat zie je niet, maar het betekent wel dat zaken als vooruit denken (en dus budgetbeheer) wat te hoog gegrepen zijn.

1
32 Smiling

Apart verhaal hoor!
Checkt het AD het verhaal van de mensen wel?

Het lijkt mij dat de hypotheek-inner na 2x niet te hebben betaald, contact opneemt (zij het telefonisch, via mail, desnoods per post).
Plus dat je zelf ook bij houdt, welke rekeningen er wel/ niet betaald zijn.
Iets klopt hier niet.

1
33 Dunkelheit

@32
Die indruk kreeg ik ook toen ik het verhaal las, maar of het zo is weet ik natuurlijk ook niet. Ik heb met verstandelijk beperkten gewerkt en vooral mensen met een licht verstandelijke beperking die geen of weinig hulp krijgen kunnen zich vaak zonder het te merken enorm in de nesten werken. Ik kan me niet voorstellen dat er normaal geen belletje gaat rinkelen als de hypotheek of de huur niet afgeschreven wordt, vooral niet als het niet om mensen met een ruim inkomen gaat. Ik controleer een paar keer per week via de app van de bank wat er allemaal afgeschreven is en volgens mij doen de meeste mensen dat ook regelmatig.

1
34 RoosjeB

@32 Zou best kunnen. Als het zo zou zijn is het jammer dat dit er niet bij wordt vermeld. Voor de beeldvorming omtrent armoede zou het beter zijn als men mensen op zou voeren die in de schulden zijn gekomen door misstanden bij instanties. En deze groep alleen opvoeren in artikelen over de complexiteit van budgetbeheer, aanvragen van toeslagen en vrijstellingen, etc.

0
35 Mrs. K

@35 Eens. Een boeiende vraag voor een artikel over deze groep is ook waarom er, als je weet dat deze problematiek bestaat, er niet eerder hulpverlening geregeld kan worden. Nu komt de hulp bijna per definitie te laat - als er al problemen zijn.

0
36 Smiling

Als de bankenmaffia nou eens hun geweten oppoetst, dan zouden dit soort economische zwakke mensen geen hypotheek krijgen. Iedereen moet tegenwoordig maar een huis kopen. Dat labiele kopieergedrag moet eens aangepakt worden.

Met alle respect, maar het is gewoon volk met minder zelfinzicht. Ze worden boos omdat ze arm zijn en wat gaan ze stemmen ? Precies. Mijn linkse hart wil dat het anders ging, maar soms straft de realiteit mijn empathie af. En extreemrechtse partijen springen in dat gat. Walgelijk. Maar ja, degenen in de schuldsanering stemmen zelfs op dat soort partijen die hen nog verder de vernieling in helpt. Schiet mij maar lek. Ik blijf de linkse gek. Omdat ik het toch erg voor deze mensen vind. En ik maar netjes mijn huur betalen en de tering naar de nering zetten. Maar goed, daarom zit ik ook niet in de schulden. En die linkse gekkies die opkomen voor hen die het minder hebben, die verdienen een knap salaris. Wat zit de wereld toch raar in elkaar.

9
37 Mac Benac

Tegenwoordig lees ik toch wel vaak dat mensen in de problemen komen of er al inzitten financieel.
Wat me vaak opvalt is dat veel mensen geen notie hebben wat erin komt en wat eruit gaat...veel kunnen er gewoon niet met geld om gaan.
Natuurlijk fijn voor deze mensen dat ze hulp krijgen maar het had niet zo ver hoeven te komen denk ik.
Mijn motto is leef altijd iets onder je inkomen, dan kom je niet zo gauw in de problemen.

0
38 claartje

Ook weer zo een raar verhaal, hier speelt meer, maar dat past niet in het verhaaltje

0
39 DaStef

Vier kinderen en zij is 26 , daar gaat het bij mij al enorm mis ...

0
40 MarcusCole

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@3 Iedereen roemt De Jonge. (De msm dan hè.) 🤔 😁 [Who controls the media? 🤐]...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Olivia
Offtopic

@2293 " Sommige mensen kunnen het verleden niet loslaten - het beïnvloedt hun leven - elke dag weer. Zo jammer.Heb je het nu over jezelf ? ...

6 minuten geleden geplaatst door Olivia

Reconquista
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

Nou schijnt zo´n beetje elke bouw of renovatie uiteindelijk meer te kosten dan gepland maar van het oorspronkelijke budget van 475 miljoen naar...

10 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Weetal
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@1En er komt nog veel meer bij,voordat het klaar is....

21 minuten geleden geplaatst door Weetal

Weetal
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

@3Oftewel:Nederland is één van de rijkerelanden van de derde wereld....

30 minuten geleden geplaatst door Weetal

eh
Wiebelende ster onthult zwaarste stellaire zwarte gat in onze Melkweg (dat ook nog eens heel dichtbij blijkt te zijn)

Livescience:https://www.livescience.com/space/black-holes/largest-known-baby-black-hole-discovered-extremely-close-to-earth...

30 minuten geleden geplaatst door eh

Weetal
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

Nederlands is toch één van de rijkste landen.Kun je nagaan hoe beroerd andere landener aan toe zijn,zoals Noorwegen, Zwitserland of Mona...

32 minuten geleden geplaatst door Weetal

wildersfan
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

Ik hoor net dat de verbouwing van het Kremlin eh... Binnenhof 2 miljard gaat kosten en dat het over 5 jaar klaar is. ...

37 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

Waar is dat? Afrika? Rusland?...

40 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Kabinet haalt streep door verlenging subsidie voor tweedehands stekkerauto's

@6 Vroeger waren we het beste land van de wereld. Dat zijn we allang niet meer....

41 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Xxxx Indian Porn VideoPorn 5 SomeIndian Tribe NakedStella Bery PornMature.com69 GifsMelissa Riso NudeMomedian SexGand MaroXbox XxxDidi Ki Chudai VideoXnxx Bro Sis IndianSreemukhi Husband NameOldman Gaysex VideosMaid Ki ChudaiBig Tit SuckingKendall Karson Weather SexRed Sex TubeHard Press BoobsBig Tits Cock SuckPrego Latina PornXxxbengliPaige Woolen NudesFc2 Ppv 3251664Stormy Daniels VideosShemalepantyTicktok PornstarsXcafe ComBest Porn Deep ThroatFree XxxLive Intercourse VideosLesbian Seduces StraightBest Hentai SiteJerking Men OffPorn PakistaniIndian Massage Parlour VideosUncle GaypornHdleaksPhotoacompanhantrs3d BlowjobBigtit Milf PicsShilpa Shetty SexVidéo Sexe AmateursSaits PornoBlazers Porn HdSalwar Suit XxxOyo Townhouse DelhiMallu Aunty Xnxx VideosMaskedcouplexxxKannada Sex JokesVenezuel PornGianna Michael PornCâmeras De SexoMegan The Stallion NudeCasting CoachHttp Www Xhamster ComSaniloniNew Mia Khalifa XxxFree Use StepmomHot Woman PornWww Sexocomcafe Com BrBrazzersporn HdNetvideogirls ComSusanna Gibson HotwifeUrbabydollxo OnlyfansHindi Bf Xxx HdReal Hindi Porn VideoHd Marathi PornMicro Bikini ContestFree Mateur PornPorn AsmtWfeloverAsspussy PicsNaked WestlingSexo Anal TravestiRiley Reid GifHardly Pressing BoobsCogiendocon Mi PrimaTabbo.mom PornPree Porn PicsAsmrtists OnlyfansX HmstrSite De PutaNude Nastassja KinskiBlack Ghetto TubeBrittanysbodParoty PornHistoire Sexe HardcoreSkylar Snow PornSma ColmekPics Of A ThongFucking ChineseMuslim Sex SexHot Mom Sexsiسایت XnxxXviseoaIndian Sex Video Download ComSexgangstersAture TubeAdultsvdtalkSasha RoseXxxvideosiKirti XxxEmily Willis New PornTeen Interracial PornRekha Ki Sexy MovieKathia NoblieLesbian69Rae Li BlackGenie Exum TitsExtremist PornPerfect GuirlPornolar AltyaziliKimora QuinEnglish Hot Web SeriesXxx Porn Indian GirlPorn Chinese GirlfriendIs Rubmaps LegitSex Video KamasutraSitus Bokep IndonesiMia Khlifa Sexy VideoAnachiig NudeTrans BondageHd Porn Indian BhabhiNaked Stacy KeiblerFreex.pornPorn Plus ComVacation HotwifeGandu XxxFinde PornAlly Lotti NudeSee More Sex VideosRedtubesLoves DickAnimie HentiaEscortalligator.comLesbians Suck On PussyChristna LucciPorn DoctotKardashians NakedSwara Bhaskar Sex SceneRevebebeLocal Xxx Porn VideoAbdl PornDr Tara PornSexting WebsiteH_o_t_w_i_f_e PornBlondie NudeHot Girl NavelBaddies_gallery