Brandweer rukt massaal uit voor grote brand in bedrijfsloods Swalmen

In een bedrijfsloods aan de Breden Ars in Swalmen is zondagavond een grote brand uitgebroken.

Redactie

Als gevolg van de brand, die even voor acht uur uitbrak, trokken dikke rookwolken in de richting van het dorp. Uit voorzorg zijn in de directe omgeving van de loods tijdelijk tien woningen ontruimd.

Buurtbewoners zijn verzocht om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten in verband met de stevige rookontwikkeling. Om mensen tijdig te waarschuwen is een NL-Alert verstuurd.

© David Dunnaway

De brandweer is met meerdere blusvoertuigen uitgerukt om het vuur te bestrijden. Korpsen uit Roermond, Venlo en Reuver zijn opgeroepen. Ook uit Belfeld, Heythuysen, Hunsel en Thorn is assistentie verleend. Rond half tien gaf de brandweer het sein brandmeester.

© David Dunnaway

In de loods lagen houtblokken opgeslagen bestemd voor de verkoop. De dakconstructie bestaat uit asbest, maar de vlammen hebben het dak niet bereikt.

Uit metingen bleek dat bij de brand geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De brandweer heeft nog geen enkel idee over de oorzaak van de brand. De politie start een onderzoek.

© David Dunnaway

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.