24Kitchen
Volledig scherm
© 24Kitchen

Vijf recepten met kokos die je een keer móet proberen

Kokos is een veelzijdig ingrediënt, de vrucht past in zoete en hartige gerechten. Vijf recepten die je gemakkelijk thuis kunt maken én je het gevoel geven dat je op vakantie bent in Thailand, India, Marokko of op de Cariben. Spoiler: het laatste gerecht is het beste. 

  1. Is cola zero of light beter? ‘Je lichaam denkt dat je suiker binnen krijgt en geeft wel insuline af’
    PREMIUM
    147

    Is cola zero of light beter? ‘Je lichaam denkt dat je suiker binnen krijgt en geeft wel insuline af’

    Dat frisdrank niet gezond is, weten we. Voor velen is het dan ook een goed voornemen om minder frisdrank, en meer water te drinken. Maar kan het écht kwaad als je elke dag één of meer glazen Coca-Cola drinkt? Wat en hoe groot zijn de risico’s? En is die Zero-variant écht minder gezond dan gewone cola? Voedingsexpert Eric De Maerteleire ontleedt de populaire drank: ,,Deze zoetstof is een grote boosdoener voor de lever.”
  2. Appelsientje en Dubbelfriss stoppen nu een druppeltje melk in jouw drankje: ‘Belastingontwijking’
    PREMIUM
    suikertaks

    Appelsien­tje en Dubbel­friss stoppen nu een druppeltje melk in jouw drankje: ‘Belasting­ont­wij­king’

    Om de suikertaks te ontwijken stoppen drankproducenten minieme hoeveelheden melk in hun drankjes. Eerst werd al duidelijk dat dat met Appelsientje gebeurde, maar ook Dubbelfriss en Coolbest zijn aan de beurt. Belastingontwijking, zeggen experts. Maar ook: de eigen schuld van de Nederlandse overheid. ,,Dit is een uitwas van hoe het hele systeem in elkaar is gedraaid.’’