Koolmees: werknemer bloedt voor AOW op 66 jaar (nieuws.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door verwijderd322399 in Economie  ·  35 Reacties

  • 10
  • 1198x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Smerige dieven en leugenaars. Niet de moeite om serieus op in te gaan. Hoezo zou de premie in 1 keer fors omhoog moeten, we weten heus wel dat gestrooi met cijfers niks zegt, en dat "onderzoeken", zelfs van het vroeger respectabele CPB, op bestelling zeggen wat politici willen, u vraagt en wij draaien.

2
1 Wendel

Dan moet hij dat absurde omslagstelsel eens aanpakken en veranderen zodat het niet meer afhankelijk is van de opbouw van de bevolking.

2
2 PFL

"Een bevriezing van de AOW-leeftijd op 66 jaar heeft grote financiële gevolgen voor de pensioenfondsen."snap werkelijk niet waar die man het over heeft. Waarom zouden aanvullende pensioenen afhankelijk moeten zijn van AOW leeftijd.

0
3 rubbie

In 2003 kon ik op mijn 58e met pensioen na 40 dienstjaren en ook nu moet het mogelijk zijn om bij 40 dienstjaren met pensioen te kunnen.

0
4 Interessant

Hij kletst uit z'n nek om het maar níet te hoeven doen.
Hij hoeft alleen maar de dekkingsgraden bij te stellen die zijn voorgangster heks Klijnsma erdoor gejast heeft, vlak voordat zij vertrok, naar haar lucratieve baantje in Drente.
Het is al langer bekend dat de rekenrentes en dekkingsgraden de boosdoener zijn om de pensioenen constant te korten en niet eerder in te laten gaan.
Óók is al berekend, dát het helemaal niet zo is, dat ouderen véél ouder worden.
Gezien de gevolgen die het ouderenbeleid van dit kabinet nu heeft, zal dit ook zeker niet veranderen.
Het plan wat GroenLinks met de ouderen voorheeft, zal dat proces van ouder worden, óók zeker verkorten.
Kortom: de bal ligt gewoon bij Koolmees.
Maar ja, D66 hé, die hebben óók niet zo veel op met de ouderen...

0
5 Strongoli

Ik vertrouw die Koolmees niet. Maakt hij het niet dramatischer?
Dat gedoe met die rekenrente bij de pensoenfondsen is toch ook aan te passen? Wat ze uiteraard niet willen doen.
Het is nu duidelijk dat het helemaal niet te maken heeft met een hogere levensverwachting maar ze willen meer geld overhouden. Er zal daar toch wel heel veel geld binnenstromen om de staatskas te spekken, met al die hogere lasten voor de burgers er ook nog bij.

0
6 Liz

Ik ben benieuwd wat de oppositie hierover te vertellen heeft.

0
7 Liz

@5 Klopt! Je hebt het over hetzelfde. Zo denk ik er ook over.

1
8 Liz

Walgelijk figuur. Je vraagt je af hoe zulke mensen met zichzelf kunnen leven?

0
9 awwesjeng

Noem eens één maatregel van de Staatsmaffia waar de werknemer of de gewone burger niet voor moet bloeden, ik ken er geen een.

0
10 eigenmening

Wie O Wie gelooft dit kabinet nog? Het is de firma List en Bedrog in Optima Forma. Dat wordt dus niks met die pensioenen. Ik verlang terug naar de PvdA.

5
11 Arista

Dat veel 50 plussers structureel weg gepest worden daar heeft deze minister het natuurlijk niet over.
Stel je voor dat hij ook maar een beetje weet hoe het in de echte wereld gaat.

0
12 Al

@11 blijf dan maar verlangen naar de PvdA, maar die willen de meeste Nederlanders niet meer.
Na het debacle met Klijnsma, met de rekenrente voor pensioenen, het gesjoemel met dekkingsgraad en de verhoging van de AOW leeftijd. Opzouten met de PvdA zij medeschuldig aan dit gerommel met de pensioenen.

0
13 Pluten1

Deze Eurofiel zou ook eens met zijn ongekozen bazen van de ECB kunnen gaan praten dat de rente omhoog moet naar een normaal niveau.
En dat ze moeten stopen met dat expres laag te houden om de zuidelijke landen te redden van de ondergang.

0
14 Nexit-En-Snel

Wisselkoersen !!!!

https://www.accountant.nl/nieuws/2019/2/nederlands-pensioenvermogen-gedaald-in-2018/

Het Nederlandse pensioenvermogen is vorig jaar gedaald, na een recordstijging in 2017.

De ontwikkeling is in lijn met andere landen, waar het pensioenvermogen in het moeilijke beleggingsjaar 2018 ook omlaag ging.
Dat meldt consultancybedrijf Willis Tower Watson op basis van zijn jaarlijkse internationale pensioenonderzoek.

Het gezamenlijke vermogen van Nederlandse pensioenfondsen daalde met 6,9 procent tot 1517 miljard dollar.

Een deel van de daling is toe te schrijven aan de wisselkoers tussen de euro en de dollar. In euro's was de daling 2,6 procent.

Nederland blijft overigens met afstand koploper wanneer het pensioenvermogen wordt afgezet tegen het bruto binnenlands product (bbp). Als percentage van het bbp heeft Nederland een pensioenvermogen van 167 procent. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2008. Nederland wordt gevolgd door Australië (131 procent) en Zwitserland (126 procent).

0
15 Dachtutniet

@15

En dan nog groeit de Pensioenpot gestaag.

https://www.consultancy.nl/nieuws/17289/nederland-heeft-zesde-grootste-pensioenkapitaal-ter-wereld

https://www.amweb.nl/pensioen/nieuws/2018/02/nederlands-pensioenvermogen-nog-nooit-zo-hoog-101109159?vakmedianet-approve-cookies=1&_ga=2.171560547.2141199731.1550909836-307505666.1550909836

Het Nederlands pensioenvermogen is in 2017 naar een recordhoogte gestegen.

Dit blijkt uit Global Pension Assets Study 2017, een jaarlijks terugkerende studie van Willis Towers Watson naar de 22 belangrijkste pensioenmarkten van de wereld.

Ondanks de overgang naar beschikbare premieregelingen die veel werkgevers maken, is het percentage DB-regeling nog altijd vrijwel nergens ter wereld zo hoog (94%).

0
16 Dachtutniet

Koolmees !!!!

Ga vliegen en Pechtold achterna.

D66 weg ermee !!!!

0
17 Dachtutniet

Stem het partijkartel weg. Stem FVD of PVV daar red je Nederland mee.

3
18 DONKEY R

@3 Precies, de grote leugen. Pensioen heeft niets met AOW te maken. Natuurlijk moet er langer uitbetaald worden maar feit is dat het twee totaal verschillende dingen zijn. Pensioen is privaat geld. Degene die ingelegd heeft heeft recht op uitbetaling. Als je niet werkt heb je dus ook geen pensioen. Het is gewoon een grote leugen en de media werken er aan mee.

0
19 Ceesje

Gewoon met 65 jaar met pensioen, dan stopt die arabieren uitkeringen maar, er is werk zat voor die jonge knapen.

1
20 DNEUS14

@18
Wat wil de PVV en de FVD met de pensioenen?

8
21 yanyans

Over bloeden van de bevolking gesproken. Sinds D66 in de kabinetten heeft gezeten bloeden we dood. Koolmees mag zijn zegje doen over de AOW. De pensioenpotten zijn van de werknemers als spaarpot voor de oude dag. Met het opschuiven van de AOW naar 66/67 jaar hebben ze een gigantisch kapitaal naar zich toe getrokken om de gebouwen te renoveren en paleizen. De rest word uitgegeven aan leuke dingen voor zichzelf en de EU die een onbeheerste honger heeft naar geld.

0
22 Verwonderd

Koolmees heeft wel gelijk……

19
23 WijzeDwaas

@4

Nope, u behoort tot de generatie die voor onze neus de ruif heeft leeg gegeten.
Wij mogen werken tot ons 70e…..

19
24 WijzeDwaas

@3

Dus jij wilt iemand op zijn 66e met een armzalig AOW’tje opschepen en pas op zijn 70e pensioen geven? Denk toch even na voordat je wat roept.,….

18
25 WijzeDwaas

@21 Grenzen dicht, weinig tot geen migranten. Alleen echte vluchtelingen. Minder geld naar de EU. Bijvoorbeeld. Dit bespaard Nederland miljarden, waardoor dit voor pensioenen kan worden gebruikt.

1
26 DONKEY R

@23 24 en 25 U geloof in politieke sprookjes want uw uitspraak slaat inhoudelijk nergens op.

0
27 Billiger

@26
Dat kan ik niet lezen in hun programma Wel dat er meer geld geïnvesteerd moet worden om de grenzen dicht te houden Kost miljarden. Ook nu wordt miljarden uitgegeven om te bepalen wat echte vluchtelingen zijn.

1
28 yanyans

@24 De generatie die het langst premie heeft betaald, heeft er voor gezorgd dat er een pensioenreserve is van meer dan 1.300 miljard euro. Juist in de periode dat de babyboomgeneratie nog volop aan werk was, is die reserve bijna verdubbeld. Dat is vooral te danken aan het rendement wat al vanaf WO2 rond de 7% per jaar is.

In al die jaren zijn er periodes geweest van winst en verlies op het belegde vermogen. Dat is al zolang als er pensioenfondsen bestaan.

Het jaar 2018 werd gekenmerkt dat er in het laatste kwartaal een verlies was van ongeveer 4,5%. Aan het eind van 2018 doken toen de doemscenario's weer op dat de pensioenen misschien wel gekort moesten worden. Toen in januari 2019 bleek dat er weer een gemiddelde winst van 7,4% winst was gemaakt, bleef het angstvallig stil. Hetzelfde gold in 2008 toen er zelfs een verlies was van maaf liefst 20%. Eind 2009 was dat verlies weer goedgemaakt met 20%.

De komende 20 jaar is de verwachting dat het aantal uitkeringen zal toenemen door de vergrijzing en de hoeveel premie zal afnemen. Die afname wordt voornamelijk veroorzaakt omdat de arbeidsmarkt sterk aan het veranderen is. Er zijn steeds meer flexwerkers en ZZZpers die niet deelnemen in een collectieve pensioenregeling. De vermeende problemen ligt dus niet aan het pensioenstelsel, maar aan de arbeidsmarkt.

De huidige reserves zullen ook de komende jaren blijven renderen (in 2017 was dit 78 miljard euro). De verwachting is dat in 2050 het totale vermogen is gegroeid naar meer dan 3.000 miljard. Tegen de tijd dat de babyboomgeneratie is uitgestorven, is er dus nog steeds een enorme reserve over. Geld wat voor een groot deel te danken is aan diezelfde babyboomgeneratie. Verwijten dat deze generatie de ruif leeggegeten heeft, is derhalve volstrekte kolder.

0
29 Belazerd

Koolmees leeft blijkbaar in de veronderstelling dat het aanvullend pensioen gefinancierd wordt door de overheid. In november 2018 heeft hij in de Kamer aangekondigd in één keer de doorsneepremie gaat afschaffen en de daardoor onstane tekorten wil financieren uit de dekkingsgraad van de pensioenfondsen.

Dat betekent overheveling van pensioenvermogen, dat in de loop der jaren is opgebracht door gepensioneerden, naar de belegde middelen van de werkenden om de tekorten in hun toekomstige pensioenaanspraken te financieren. Dat betekent dat de dekkingsgraad macro in één keer met 4% zal dalen en voor ouderen misschien wel met 10%.

Steeds meer gerenommeerde deskundigen vinden het onbegrijpelijk dat pensioenen niet geïndexeerd worden en er met enige regelmaat gedreigd wordt met kortingen. Terwijl er geld genoeg is. De pensioenen zijn voor de komende 70 jaar gedekt en als zoveel mogelijk mensen toegang hebben tot ons pensioenstelsel blijft dat ook daarna nog in stand. Desondanks worden nu en straks zo'n 10 miljoen mensen (dus jong en oud) beroofd.

0
30 Belazerd

@24
Beste viezerik, ik kan dat niet opmaken uit @4 , wat ik wel opmaak is dat jij woorden van iemand anders verdraait, een typisch D66 dingetje, voor jou is het na je 70ste toch wel klaar spuitje erin en roofbouw van je organen.
Niet zeuren maar schuiven wat je partij zegt.

1
31 Mesjokke

Het grootste probleem van Koolmees is het betaalbaar houden van de AOW die via een omslagstelsel door alle werkenden in Nederland moet worden opgebracht. Door de vergrijzing en het steeds ouder worden van de Nederlander heeft de regering decennia lang nagelaten geleidelijke aanpassingen te regelen. De BV Nederland had immers reservefondsen aan kunnen leggen voor de AOW maar profileerde zich bij voorkeur liever als een der grote netto betalers van de EU.Dat geeft een premier en zijn politieke volgers meer prestige en aanzien.
Koolmees misbruikt nu de pensioenfondsen en schuilt zich achter de gedachte dat de pensioenpremies ernorm omhoog moeten dan wel dat er gekort moet worden op de bedrijfspensioenen om maar niet de AOW-leeftijd omlaag te hoeven brengen.Fakeargumenten dus. daarnaast is nu ook het effect merkbaar dat steeds meer autochtonen die nog nooit een cent hebben bijgedragen aan de economie c.q. AOW premie hebben betaald ,nu in aanmerking komen voor een AOW-uitkering. De aantallen liegen er niet om.
Koolmees zou eerst- wil hij tot een oplossing komen- ruiterlijk toe moeten geven dat de AOW niet meer betaalbaar is uit het omslagstelsel en dat dit stelsel moet worden hervormd met als aanvulling een permanent aanvullingsfonds te reserveren uit gelden bij economische voorspoed.
Vervolgens kunnen de pensioenfondsen een 4 % rekenrente hanteren net zoals bij het individu
wordt gehanteerd bij zijn aanslag voor de vermogensbelasting. Succes Koolmees maar wees eerlijk.

0
32 Dalon

@18 Welnee, de PVV heeft de kiezer al eens verraden m.b.t. de pensioenleeftijd zodra de verkiezingen voorbij waren. Denk vooral niet dat zij je een oudedagsbescherming geven. Daar zul je zelf voor moeten zorgen.

3
33 Balling

Hij heft GELIJK!!!! door alle asielzoeker en andere immigranten moeten er voorzieningen worden getroffen om straks deze kinderkwekers en familie-reunisten ook AOW te kunnen geven zonder dat deze er ooit een dag voor hebben gewerkt laat staan bijgedragen… Daarom kan de AOW niet op 65/66 staan. De gelukzoekers moeten worden betaald, want terug gaan doen ze nooit. De AOW pot moet door meer mensen worden gedeeld. Maar als nu de rijken eens geen AOW meer zouden krijgen. Prinses Beatrix, Gerrit Zalm, en ook de grote bazen van de banken, multinationals en alle andere zakkenvullers en belastingontduikers. Zij hebben de AOW niet nodig en daar was in eerste instantie de AOW ook niet voor bedoeld. Blijft er weer meer in de pot en kan het allemaal wel betaald worden. Iedereen met een pensioen van boven de 5000 euro heft de AOW toch echt niet nodig??

0
34 starboy2500

Bovendien is de rekenmethode voor de pensioenpot belachelijk. Als ik vandaag 25 ben en deel ga nemen, moet de pensioenmaatschappij alvast mijn gehele pensioen vanaf de pensioenleeftijd en de leeftijdsverwachting uit kunnen keren…. belachelijke regel..moet dan nog minstens 40 jaar doorwerken en bij sparen, maar ja... de wet zegt het dus kunnen de pensioenfondsen lekker plukken van de grote spaarpot voor extra bonussen en risico;s nemen, want voor de verliezen hebben ze de doofpot

0
35 starboy2500

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Snorrie
In je anus of vagina een fakkel de Kuip binnensmokkelen, hoe waarschijnlijk is dat?

Bij aantreffen, aansteken en terug stoppen....

2 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Marrie1
Muziekdraadje

The Merseybeats. Wishin And Hopin.https://youtu.be/8pO82q6k1RU?feature=shared...

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

LoydMorris
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

"Goed bezig", Robbie. . . . ...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
Populistische regering Slowakije schaft publieke omroep af - Joop - BNNVARA

   De natte droom van allochtone Geert. ...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Muziekdraadje

The Yardbirds. Still I’m Said.https://youtu.be/ONVXNH7D4Qw?feature=shared...

9 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
Muziekdraadje

The Drifters. Stand By Me.https://youtu.be/YaqjpfZJjpk?feature=shared...

12 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

over ^anderen maar eens .....

16 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Muziekdraadje

The Searchers. Take It Or Leave It.https://youtu.be/-2F2ZuCQZKg?feature=shared...

18 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

@2 Laat je lullen over maar eens los. ...

19 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Zegt de "objectieve" CDA-er Marcelo Mooren.Enough said...

21 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Ashlynn BrookeXxx Videos Com IndianPriyanka Sexy VideoSex Video Mp4 Free DownloadHd Porn For Free DownloadTranny Porn SitesFree Brazzers ViedoValentina JewelsMale Porn StasXnxx AudioJaya SexSex Video Marathi HdSavita Bhabhi Ep 1Briana BouncePornoshemaleSexophone FilmeGamily Therapy PornHot Sex KeralaOdia NudeSex After Marriage PornPorntn Video DownloaderLatika JhapornMovie Stars In The NudeAsslick LesbiansSexual Pornography VideosVideo Open SexHot XhmasterGirlsrimguysGirlsdoporn Big TitsWitney WrigthPorn Romsntic2018 SexPorn SareePunjabi Aunty Sex VideoSex Gif PicIndian Hot Couple Sex VideoPornbvideoPretty Peaches MovieWhat Is FutinariXvofeosEly LabellaNessa Barrett Boobs.Big Penis SexX Videos Japanese MoviesKochi Magi Chuda ChudiKannada Bf Video Kannada Bf VideoScooby Doo HentHard NipMati Marroni NudesMalayalam Sex MovieSuhagraat Full MovieHusbandsexFacehugger PronExposedfagTeen Sex Xxx36cboobsPornografia CineseXxx TimeXxx Video Mota LandNude MombodDillion CarterBossy DelilahBlacked Hand JobPorn Ganes_vanessajames_Zee Telugu SoyagamTamil Hidden SexLets FuckHouseoffyreFuq.com]Zuleyka Silver NudeTorture PornosRecording Dance OpenBhabhi Ki PyasOldmansexvideosIndianbbwsexRussian Porn VideoBiggest Nicest TitsPornhu .Mrs Incridible PornWife PronKarishma Sharma NudeDezyredCartoon PornmoviesJuilianne Moore NudeFree Porn MatireNude Teen VideoBrazzerz VidioBig Boobs MalluPorn Voodoo DollSucking Of Boobs VideosTeenagers Amateur PornSnapleakedSelf SucklingApril Winter NudeOffice GangbangTs Pussy HuntersComa PornTu E GaloreOk XxxKagny Linn KarterDanic Patrick NudeChristmas TitsHotsex VedioWww Xnxx Hd VideoIndian Porn PicturesSonakshi Ki Sexy VideoKatrina Sex VideoIndian Mms PorPuerto Rican PornographyCharlotte Stokely LesbianXnxx InaianDirtrouletteFrance PornographyUkountingGrupo Porn TelegramTiktok 18+ AssistirWoesenpieBella Dayne NudeBrother Forced Sister XnxxHot Pron VediosXnxx InfiaMonstercockgangbangNude Beach VoyuerNua No Tik TokSniperwold NakedWhite PenisManfucks HorseSucking Asian TitsI Spy Camel ToeBadhoeFilne PornSexo BoquetesHq ErpticoWw Sex ComeTop Hot SexFap RoulettClaire Northfield Leaked OnlyfansPorno Gay FranceWww Sec Video ComHalala Sex VideoKatrina Kaif XAnal LoveXxxii Mia KhalifaSex Doing PhotosStepfather PornhubSex Porn GamesDeepfzke PornGravit Falls PornDaisy Drew Onlyfans