Opinie

Aan de boze, bezorgde, teleurgestelde en afgehaakte kiezers

21-02-2019 11:26

Mobile & Tablets

Beste kiezers,

Weten jullie hoe politici ons zien?

Als een stem.

Als ze denken dat ze kans lopen dat wij op ze stemmen, zijn ze bereid hun goed ingestudeerde zinnetjes op ons af te sturen. Dan beloven ze ons alles wat we willen horen en geven ze andere partijen de schuld van alles wat we niet willen horen.

Ze willen dan onze stem.

Als ze denken dat ze geen kans lopen dat wij op ze stemmen, negeren ze ons, want dan hebben ze niks aan ons. Niets menselijks is de politicus vreemd.

Ze willen dan liefst dat we op het laatste moment nog omgaan en zetten alles op alles om de laatste dagen voor de verkiezingen toch nog onze stem te krijgen. Zie Rutte met de Turken in 2017.

Als ze denken dat wij op een ‘verkeerde’ partij gaan stemmen, bijvoorbeeld FvD of PVV, bespotten of criminaliseren ze ons. Zijn we in het beste geval dom en in het slechtste geval racist en xenofoob.

Ze willen dan dat wij niet stemmen.

Dat laatste lukt doorgaans aardig.

Kiesgerechtigden die het heel belangrijk vinden dat VVD, CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks en de PvdA ons land verder in de ellende gaan storten door de gevolgen van dat Verdrag van Marrakesh en dat maffiose Klimaatakkoord, zullen op 20 maart zeer gemotiveerd naar de stembus gaan.

Kiesgerechtigden die niet geloven dat we Rutte en de rest van die politieke elite kunnen stoppen, of die gewoon te bedonderd zijn om met hun luie reet van de bank te komen, zullen eerder niet gaan stemmen. En daarmee elke stem op die andere partijen relatief belangrijker maken.

Ik háát die mensen.

Als je vindt dat er iets moet veranderen, maar je gaat –om welke reden dan ook- niet stemmen, desnoods bij volmacht, dan ben je wat mij betreft geen knip voor je neus waard.

Dan verdien je niet beter dan dat Rutte-, Jetten- en Jesse-achtigen in eendrachtige samenwerking met Brussel dit land verder naar de verdommenis gaan helpen. Dan zijn de burgers er inderdaad voor het bestuur en niet andersom.

We krijgen één heel goede kans om ze weg te stemmen: op 20 maart. Hun meerderheid wankelt, zélfs als ze steun krijgen van GroenLinks en de PvdA.

Het is tijd voor een stemrevolutie.

Vanuit de redactiekelder van The Post Offline hebben wij gedaan wat binnen onze mogelijkheden ligt. We hebben materiaal gemaakt waarmee jullie nu aan de slag kunnen. En we gaan meer materiaal maken. Zie: stemrevolutie.nl.

Maar het woord is nu aan jullie.

Politici zien ons slechts als: een stem. Dat zijn we ook: een stem. Dat is alle macht die we écht hebben: één stem.

Als iedereen zelf gaat stemmen en één andere kiesgerechtigde ervan overtuigt dát hij moet gaan stemmen en wat hij níet moet gaan stemmen, is de stemrevolutie een feit.

En doe jij ook nu niks, stop dan verder met klagen en accepteer dat je een sukkel bent.

Groet,

JanD

PS. Ik droomde vannacht dat iemand mij op 21 maart stiekem fotografeerde op het moment dat ik de opper-Pinokkio, Mark Rutte, tegenkwam…