Binnenland

Badder B. en Jabir R. verdacht van urenlang verkrachten autistische vrouw

21-02-2019 16:16

De ‘Arnhemmers’ Badder B. (26) en Jabir R. (20) zijn beschuldigd van het urenlang verkrachten van een 23-jarige vrouw met een autistische stoornis, schrijft AD. Zij deden dit in een auto waarin ze het slachtoffer hadden meegenomen naar de parkeerplaats van een Nieuwegeins sportpark.

Volgens de verdachten was de ‘harde seks’ met instemming, maar de meer dan dertig filmpjes die zij maakten vertellen een ander verhaal. “Het schreeuwen van het slachtoffer ging door merg en been. Collega’s op het parket kwamen erop af, toen wij de beelden moesten bekijken”, aldus officier van justitie Annemarie Fellinger. “Ze waren ontdaan over wat ze zagen.”

Officier Fellinger achtte verkrachting door beide mannen bewezen en eiste tegen B. 36 maanden celstraf waarvan 16 voorwaardelijk en tegen R. 30 maanden, waarvan 15 voorwaardelijk.

Maar in dit gave land, kostbaar als een vaasje, zou het zomaar kunnen dat Badder B. en Jabir R. gewoon vrijspraak krijgen. De vrouw is zoals gezegd autistisch dus zijn haar verklaringen over de verkrachting niet 100 % consistent. Maar de videobeelden dan? Die bewijzen toch alles? Niet per se. Eerder deze maand werden ettelijke “””””verdachten””””” van het verkrachten van een zwakbegaafde vrouw vrijgesproken. Omdat haar verklaringen niet consistent waren. En ook daar was gewoon videobewijs van.

Dus, we zullen zien. Wordt vervolgd. Of niet.