Opinie

Joshua Livestro: ‘Thierry Baudet is een neo-fascist en heeft veel gemeen met ISIS’

21-02-2019 18:51

“Wat meer is: net zij vallen ten prooi aan extremisme en verval. Dat hebben Baudet en Schild & Vrienden gemeen met die andere deugdzaamheidsfanatici: de Islamitische Staat.

Maar partijen zoals Baudets Forum voor Democratie en het Vlaams Belang zíjn neofascistisch. Ga met Umberto Eco’s veertien kernelementen van het fascisme in de hand eens de Europese en Amerikaanse partijen af die vroeger fatsoenlijk rechts waren. Je zult nagenoeg alle elementen kunnen afvinken: de obsessie met complottheorieën, agressieve vijandbeelden, machismo, angst voor diversiteit, het aanwakkeren van ongenoegen bij de middenklasse, afkeer voor de zwakkere, populisme, newspeak…

Het geweld ontbreekt. Dat is toch een cruciaal element?

Livestro: Wie dat zegt, staart zich blind op de afwezigheid van knokploegen. Je hebt de massale intimidatie op sociale media. Belgische en Nederlandse veiligheidsdiensten waarschuwen voor extreemrechts geweld. Volgens de Anti-Defamation League pleegde extreemrechts vorig jaar in de VS álle dodelijk politieke aanslagen. En geweld is al een legitiem argument in het politieke debat. Groepjes zoals Schild & Vrienden in Vlaanderen en Erkenbrand in Nederland, opiniemakers zoals Joost Niemöller en De Telegraaf-journalist Wierd Duk; politici zoals Baudet, Wilders en de hard brexiteers: allemaal spreken ze over ‘burgeroorlog’, ‘eindstrijd’, ‘clash’ enzovoort. Daarom zijn ze zo in hun schik met dat zootje ongeregeld van ‘de gele hesjes’. We moeten niet in die chantage trappen, we moeten dit benoemen voor wat het is: neofascisme in maatpak. En daar moeten we ons nadrukkelijk tegen uitspreken. Dit hoort niet in de rechtse tent.”

Joshua Livestro is een bekende Nederlandse charlatan. Ooit bedacht hij als extreem-rechtse denker De Dagelijkse Standaard, een neo-fascistische website die faalde. Toen bedacht hij Jalta.nl, een website die faalde, vooral omdat Joshua Livestro niet zo heel erg veel kan, laat staan een online medium groot maken.

Omdat hij inmiddels door iedereen werd uitgelachen draaide hij schaamteloos en zielloos als een blad aan de boom, zoals alleen een echte oplichter dat kan, en besloot hij een anti-extreem-rechtse pro-main stream linkse sociopaat te worden die onophoudelijk dingen verzint om mensen zwart te maken, laster te plegen en ze kapot te maken en online te terroriseren.

Uiteraard werd hij toen ineens door de msm bejubeld, kreeg hij een column in de linkse sociopatenkrant NRC Handelsblad, en wordt hij in elk main stream medium kritiekloos op een podium gehesen zoals anti-objectieve main stream media dat nou eenmaal doen omdat ze niet met journalistiek bezig zijn maar met het uitvoeren van een ideologische agenda en dan is elke nuttige idioot welkom. Nu dus ook in het Vlaamse Knack (Blendle-link).

Hoe ze hem noemen bij Knack? ‘De drijvende kracht achter Jalta.nl’. Dat is dus een website die vrijwel nul unieke bezoekers per maand trekt. Maar Knack nam niet eens de moeite even de bezoekcijfers op te vragen. Veel te journalistiek natuurlijk, al die onwelgevallige feiten.

Nee, iemand zonder enige kritiek gekozen volksvertegenwoordigers laten uitschelden voor ‘neo-fascist’: Vlaamse kwaliteitsjournalistiek waar ze zelfs op de NRC-redactie nog een erectie van krijgen.

Met dank aan nepnieuwsverspreidende, desinformerende, links-ideologische main stream fopmedia als Knack. Nooit een kritische vraag te veel, awel zulle.

U kunt hier uw Knack-abonnement opzeggen.

En hier een TPO+-abonnement nemen.