Het Rotterdamse stadhuis aan de Coolsingel.
Volledig scherm
Het Rotterdamse stadhuis aan de Coolsingel. © ANP

Gemeente moet samenwerking met ‘sharia-advocaat’ stoppen

Wethouder Judith Bokhove (taal, jeugdzorg) moet de samenwerking met advocatenkantoor El Hannouche beëindigen. Daar heeft de raad op initiatief van Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam) tijdens de raadsvergadering een motie over aangenomen. 

  1. Bouwers over nagelnieuwe Rottemerentunnel (A16): ‘Nog niet eerder op deze schaal vertoond’
    PREMIUM

    Bouwers over nagelnieu­we Rottemeren­tun­nel (A16): ‘Nog niet eerder op deze schaal vertoond’

    Met nog ruim een jaar noeste arbeid voor de boeg, heeft de nieuwe ondergrondse verbinding in het oostelijk deel van Rotterdam eindelijk een naam: de Rottemerentunnel. Genoemd naar het recreatiegebied waar het kilometers lange kunstwerk onderdoor duikt, om zo de A16 bij het Terbregseplein en de A13 richting Delft en Den Haag te koppelen. De bouwers zijn in hun nopjes. ‘Een bouwkundig én duurzaam hoogstandje’.
    Rotterdam
  2. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam