Bernie Sanders: de kingmaker van Trump (nrc.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Ignatia in Buitenland  ·  19 Reacties

  • 2
  • 443x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als ie dat echt voor elkaar krijgt om banken en multinationals belasting te laten betalen. Dan is ie wel mijn kandidaat zijn. De belastingtarieven hoeven niet eens omhoog. Als de grote bedrijven maar eens gewoon hun deel gingen betalen.

2
1 alexandroepimenco

Bernie Sanders is schandalig aan de kant gezet door de partij t.g.v. Clinton. De man heeft goed standpunten, zeker maar heeft het niet. In de politieke wereld gelden fatsoen en inhoud tegenwoordig als problemen geloof ik.

4
2 Al

Linkse loser rijp voor zijn graf. Next.

10
3 Yisrael

“Maar de kans is groot dat hij Trump alleen maar fermer in het zadel helpt, schrijft Willem Post.”
Dat zou hilarisch zijn.

7
4 Mrs. K

Hilarisch artikel uit fanta land.

Vraag me af waarom men steeds vergeet te melden dat Sanders is gewipt (op illegale wijze) door Clinton / democraten ism. de fake news media.

Maar goed, de plannen van Sanders zijn onhaalbaar, alleen gratis medicare kost al iets van 34 / 37 biljoen dollar in tien jaar.
Verder steunt ie de 'new green deal', al helemaal een idioot plan.

Trump heeft al duidelijk gemaakt dat de VS niet de zoveelste failed socialistische (communistische, Marxistische) staat zal worden.

De democraten hebben nog geen enkele kandidaat die ook maar in de buurt komt van Trump en dat kan alleen maar erger worden.
Ome Joe, #metoo niet voor Brown en 'wil alle muren afbreken' O'Rourke maken ook geen kans.

7
5 Proemevla

Trump krijgt nog een termijn bij gebrek aan de juiste tegenstander, maar dan... is de tijd wel rijp voor AOC .

3
6 morandi

@6
Maar dan .... is inmiddels de links extremistische invasie afgelopen.

4
7 Proemevla

@7
we zullen het zien

0
8 morandi

@5
[Hilarisch artikel uit fanta land.]

Hé, uit je eigen thuisland!

1
9 -Koeievla-

@6
Cortez is nu al een ramp:

6
10 Proemevla

@5
[ en dat kan alleen maar erger worden.]

He toe, leg dat eens even uit?
Gewoon om even hartelijk te kunnen lachen.

1
11 -Koeievla-

Als de democraten hem in 2016 niet hadden belazerd om Hillary tot president te maken dan zat Trump er niet want Bernie had dat met de ogen dicht gewonnen. Ik denk dat hij nu niet meer kan winnen van Trump omdat hij te kwaad is en zichzelf voor schut heeft gezet door Hillary te steunen.

4
12 niet-alles-geloven

Fijn dat ik hier even kan reageren, ik ergerde me groen en geel aan dat zwak onderbouwde slecht geinformeerde NRC bericht. question

"Maar als Sanders de uitdager van Trump wordt, voorzie ik een grote teleurstelling voor anti-Trump Amerika." - Willem Post

Nou, das nou het mooie van cijfers, Willem, dan hoef je niet te "voorzien".
Iedereen die de races in 2015/2016 wel daadwerkelijk tot op de voet gevolgd heeft omdat ie geen leven heeft (guilty), is zich namelijk bewust van de onweerlegbare pollscijfers in het voordeel van Bernie. En dan heb ik het niet over kleine percentages, dan heb ik het over geprojecteerde landslides.

Een heleboel republikeinen hadden op Sanders gestemd (zoals ze al jaren in Vermont zijn Senatorschap steunen), en sterker nog een helboel democraten zjin na het vuil spel in de democratische voorkiezingen thuisgebleven op verkiezingsdag (democraten doen het altijd slecht met een lage opkomts. Nog zo'n feit dat je gewoon hoort te weten), en sterker nog een heleboel mensen hebben een proteststem op Trump utigebracht om diezelfde reden.

Een heleboel leken (en dar horen ook een groot deel van de Nederlandse columnisten bij voor zover ik ze nog volg), gaan er onterecht van uit dat je als Amerikaan je ergens op een schaal van rechts naar links bevindt die gelijkloopt aan republikein/zwevende kiezer/democraat. Het probleem is em nu juist dat de democratische partijtop grotendeels zoiets alsde vvd a la Rutte, is, met door de rest van de partij wat pvda/d66 achtige types. Los van hun ideeen is het in uitstraling echt een grote salonclub. Allemaal types waarmee de gemiddelde Joe de PLumber zich moeilijk kan identificceren.

De republikeinen hebbe een soort wilders-achtige vleugel en een soort sgp achtige vleugel, en een soort Verdonk/Wiegel types die er een beetje verdwaald ertussendoor banjeren. Het zijn ook geen types waarmee mensen zich makkelijk identificren, maar het zijn mensen die die goed zijn in hun tegenstanders als nog verder verwijderd van het volk afschilderen, Mensen die een beetje (en ik vind de RIta Verdonk vergelijking hier echt treffend) zich zo onbewust zijn van hun eigen awkwardness en nepheid dat 'daar' een soort van onbdoelde argeloze naiviteit uit voortspringt die op z'n minst meer weg heeft van spontaniteit en "oprechtheid" dan het schaamteloze gelonk van de democratische partijtop.

Obama ontsnapte hieraan, Al Gore NIet, John Kerry niet, Bill Clinton wel. Ik denk dat het duidelijk is waar de pijn ligt. Maar getting back: van die Jan MArjinissen achtige types (aldanniet met een minder Oss-esque elan) a la Bernie Sanders zijn voor een heleboel republikeinse kiezers in de industrie staten (maar zelfs in de meer rednecky gebieden a la, weet ik veel, misourri) ook ontzettend aantrekkelijk. Een heleboel republikeins stemmende Amerikanen hebben geen problemen met linnkse ideen, ze hebben een enorm wantrouwen richting de democratische partij. Dat de Republikeinen 20 keer zo corrupt zijn lijkt daar niks an af te doen (lees vorige alinea). Zie het maar als een PvdA syndroom.

Als je de cijfers even terugzoekt op politco (toch op zijn minst een ietwat 'rechtshangend' instituut mogen we toch wel stellen), zie je dat er vrij weinig reden is om een grote teleurstelling te voorzien met Bernie als Democratische runner. Als de Democraten in 2016 gewoon eerlijke voorverkiezingen hadden gehouden zaten we nu helemaal niet in de sores waarin we zitten.

Ik vraag me soms af of het gematigde linkse blok (In de VS, Nederland, en waar dan ook) daadwerkelijk denkt dat ze het strategisch beste doen, of dat ze niet stiekem echt links als een groter probleem zien dan echt rechts. Aldanniet voor hun eigen portemonnee.

0
13 Pino

@13 ,

Goede post.

En welkom trouwens question

0
14 progressiefliberaal

@13
Wat kanttekeningen.

Bij de volgende verkiezingen zullen illegalen niet meer kunnen stemmen, andere manieren van vastgestelde fraude zullen dan ook niet meer mogelijk zijn.

De republikeinen zijn veranderd, veel anti Trump republikeinen zijn vertrokken, o.a. Ryan en gevolg (die onder één hoedje met de democraten speelde) en oorlogshitser McCain.
Meer dan 90% van de republikeinen staat achter Trump, ca. 80% van de 'onafhankelijken' en 30% van de demcratische kiezers.

De democraten zijn verdeeld in een klein clubje die al jaren aan de macht zijn en die in toenemende mate onder vuur komen omdat ze niet alleen Sanders gewipt hebben. Vanaf maart gaat dat openbaar worden.
Wat deze democraten o.a willen is geen muur, open grenzen, catch en release, afbouwen van ICE.
Kandidaten als Harris / Booker zullen nog geen deuk in een pakje boter kunnen slaan, hier wat voorbeelden van Harris:


Dan is er de links extremistische club binnen de democraten met o.a. Cortez die zich nu al onsterfelijk belachelijk hebben gemaakt.

De kans van Sanders, die Cortez steunt is imo 0,0.

2
15 Proemevla

De meest recente blunder van Cortez en uitleg dat de ontwikkelingen op scholen geleid hebben tot iemand als Cortez:

0
16 Proemevla

Ik weet niet welke statistieken jij erop na houdt, maar ich zo mer es good kieke waat er in die proemevla zit.

https://www.realclearpolitics.com/epolls/latest_polls/general_election/
https://www.realclearpolitics.com/epolls/other/president_trump_job_approval-6179.html

Maar goed, misschien is realcearpolitics biased naar links (lol) en hebben links als "Fox News" en "Trump-wikileaks" meer geloofwaardige data question

Illegale stemmen? Waar heb je het over? De enige plek waar ik em kan voorstellen dat zoiets overwogen wordt zijn in Democratische bolwerken als California waar het geen verschil utimaakt. In 2016 is dat echter zeker niet het geval geweest. Als j het het hebt over die 4 incidenten van voter fraud in 2016 (waarvan er 3 Trump supporters waren die beweerden te willen bewijzen dat voter fraud mogelijk was) dan ben ik ook bang dat het geen verschuivingen in het politieke landschap gaat veroozaken.

Maar luister, ik weet dat ik niet ga doordringen. I get it. Jij bent ervan overtuigd dat Trump gaat winnen en Bernie Sanders de reincarnatie van Stalin is. Fine. I'm not gonna try to convince you. Just answer me this: ben je zelf echt overtuigd van wat je zegt? Of is dit een soort politieke spin? En in het geval van het laatste, wat in godsnaam denk je er dan mee te bereiken? Ik bedoel het is niet alsof lezers van hier kunnen stemmen in de VS. (voor zover ik weet. Ik laat me graag informeren in het geval dat Trump-wikileaks daar anders over denkt question )

0
17 Pino

@17
Ah, een nieuwe anti trumpie.

Dit is de visie (propaganda) van het Crappy News Network van Sanders:


Merk op dat zowel de 'blacks' als de 'hispanics' massaal zijn overgestapt op Trump.

1
18 Proemevla

@17
Wat ook een belangrijke ontwikkeling is die jij negeert dat Amerikanen een afkeer hebben van elke vorm van 'socialisme / communisme / Marxisme', een afkeer die Trump niet onder stoelen of banken steekt.
Deze 'come to America and get free money' figuren hebben nu al verloren en dat werpt ook een schaduw over Sanders.

Zelfs in New York:


Verder is er in het land zelf een voorbeeld van een failed (alles gratis) staat: https://www.forbes.com/sites/thomasdelbeccaro/2018/04/19/the-top-four-reasons-california-is-unsustainable/#320aed2c3a23

Pelosi, Waters, Schiff, Feinstein, Harris, Lieu komen daar vandaan, zijn niet in staat om Californië goed te runnen dus zeker niet de VS.

1
19 Proemevla

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DWZ
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

''En dus is het best opmerkelijk dat Nederland de putten naar zijn grootste eigen energievoorraad nu metersdiep met beton volstort.''Nog opm...

10 minuten geleden geplaatst door DWZ

Schildpad
Max Verstappen superieur in sprintrace China, Hamilton tweede

13 seconden!! eerder over de streep ......

11 minuten geleden geplaatst door Schildpad

DWZ
Vertrouwen in Máxima krijgt een knauw: nu bijna net zo laag als in Willem-Alexander

Ikzelf denk dat niemand van die WEF marionetten te vertrouwen is......

17 minuten geleden geplaatst door DWZ

rebo
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@50 Wat maakt dat allemaal uit Hendrianus? Het gaat er enkel maar om of die vrouw wel of niet dat briefje heeft ontvangen. En dat collectieve da...

36 minuten geleden geplaatst door rebo

eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

2 uur geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Latest PornJav Mother In LawFull Bf Full BfXxx Dirty Sex VideosKiara Mia LesbianBi Encouragement PornNude SnimePornsmutFilms PornoxxxDoujins VfFilms érotiques Français GratuitsNudevisyaBlair WintersOftenelle PornSraight Gay PornHentai AppHot Girl Without ClothSuccubus SenkiXxx AdultXxx Sexy Girl And BoyBest Bbc DildoAla Panty HoseBdsm.orgBestporn WebsiteTere SexZindagi Jhand Hai WebseriesBlue Film Full Hd VideoGot Sex VideosXxx With BraImprgnation Porn69pornoJav S CuteEscorts AffairVietnam Gay PornHot Naked VideoNatasha Nice New Porn VideoBeauty Sex HdNaked Curvy GirlfriendUpside Down BlowjobWinter Jadepornхента йDatbitchbarbieXxraetedArigameplays Only FansPriyanka Chopra NudeChatirnateFree Undian PornChat Video SexAnna Tsaralunga NudeSpankgayBody Swap EroticaHandjob At Movie TheaterSexxx SleepIndian Porn Star Sex VideoJp SexSerena Santos CreampieAshley Grham NudeWww Nxxx VideoDiosa CanalesLittle.warren OnlyfansBondage FairiesDevicebondageSon Strips MomLesbain Porn SquirtMom Dirty Talking SonMia Khslifa VideosInfluencersgo EwildPantie ScatPandorakakki NakedCaxvdoSex Movie PlayMia MercyJazmynedayvipMilf BreedersExotic Indian PornBrazillan Porn69 HotTelugu Sex Film VideoCompany Sex VideoRileymaelewis OnlyfansChloe Difatta Onlyfans LeaksBlackde PornNhentai.naetSexy BabeTsundero Series HentaiLunarexx LeakedRemy Lacroix DpPorn HutsDsex.toXnxx LesebianEliza RosewatsonZombie PornCurvagwXconfessiosDominicandubbXxx Video DidiPorm VidoCoed ConfidentialPamela AndersonxxxSex Games 2023Your Porno.sexySexlog.Mineiroloko Xvideos RedFuta CumflationXxxoeSexgirl ChinaTamilsaxAmy Jackson NakedUta No Onee-san Datte ShitaiBlack Porn On WhiteSleeping Stepsister PornLesbian MasterbationMissionary Pov PornHotslutsDad Daughter ForcedSukebe NyaaBambidoe LeaksMamta Ki ChudaiTop Best PornMia Khalifa Sexy MovieBoobs Sucking LickingDani SexPure SexXxx Hindi ChodaiCan He ScoreCry Painful AnalSexsmodelPornô AbusadaXxx Video GandX Video FunnyHajeeraBrazzers Step BrotherMia K VideosMeilleure PornographieKatrina Law NudeSexse 18Laura Linney TitsWww Xx MovieIndian ThresomeMust PornFatalmodel AcompanhanteFast Time Sex PornTawawa On Monday HentaiMia Khalifa CompilationHd Pron Video IndianHot Shots Porn VideosSweet MilfBrooke Paige PornTeen Anal FuckJavsexhd Net