In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Denk Limburg blundert: 'Geen woningbouw op stranden'

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen heeft Denk een geografische misser gemaakt in het Limburgse verkiezingsprogramma. De partij zegt daarin voorstander te zijn van duurzame woningen in de provincie, maar niet van woningbouw op stranden.

Dat werd ontdekt door CDA-Statenlid Max Ruiters, die zich afvraagt welke stranden de partij bedoelt. Via Twitter adviseert hij zijn collega's om het Limburgse verkiezingsprogramma aan te passen. "Veel plezier met jullie strandhuisjes aan de kust", schrijft hij ten slotte.

Lijsttrekker Selami Coskun kan er wel om lachen. "Dit soort kleine dingen gebeuren", zegt hij tegen 1Limburg. "We hebben tenminste geen Duitse kerk op onze banner gezet." De lijsttrekker doelt hiermee op een andere misser, van Forum voor Democratie.

Die partij liet een speciale banner drukken met daarop een kerk. De partij dacht dat het ging om een kerk uit de provincie, maar het bleek de dom van de Duitse stad Limburg an der Lahn te zijn.

Denk heeft het verkiezingsprogramma aangepast. De hele passage over de stranden is geschrapt. Ook Forum voor Democratie heeft zijn misser hersteld en de banner aangepast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl