Wat Eten We Vandaag: Gehaktballen met rodewijnjus en aardappel-selderijpuree
Gehaktballen zijn altijd een goed idee en vooral vandaag! Vooral als je er een lekkere aardappel-selderijpuree aan toevoegt.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 kleine knolselderij
- 500 g kruimige aardappels
- Zout en peper
- 2 uien
- 2 takjes rozemarijn
- 2 tenen knoflook
- 4 beschuiten
- 500 g half-om-half gehakt
- 1 ei
- 1 à 2 el bloem
- 250 ml wijn
- 0,5 tl chilivlokken (optioneel)
- 0,5 tl tijm (optioneel)
- Scheutje melk
- 50 g boter
- 150 ml crème fraîche
- Scheutje truffelolie (optioneel)
Benodigdheden:
- Pureestamper
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit is de allerlekkerste slagroomtaart: ‘Perfect van smaak, niet te zoet en mooi stevig van structuur’
-
consumentenbond
Met deze koffiecupmachine zet je een lekker kopje espresso, en hij komt als beste uit de test
Wat is de beste koffiecupmachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUM
Bert van Leeuwen en de acht gouden regels voor een gezellig kerstdiner
Lekker eten, samen lachen, cadeautjes uitpakken, goede gesprekken: het jaarlijkse kerstdiner kan zo gezellig zijn. Maar in sommige families hoeft er maar dít te gebeuren, en de hele stemming is bedorven. Hoe haal je met kerst ongeschonden het toetje? We vragen het aan Familiediner-legende Bert van Leeuwen. Het resultaat: acht regels voor een geslaagd kerstdiner. -
Kees kookt 127 uur achter elkaar en verbreekt daarmee wereldrecord
In Zeeland heeft Kees Visser het wereldrecord koken verbroken. Zo’n 127 uur stond de chef-kok, enkele pauzes daargelaten, te bakken en te braden. Daarmee verdiende hij maandagmiddag een notering in het Guinness Book of Records. -
PREMIUM
Is de airfryer echt veel gezonder dan frituur? Dit zeggen de experts
Bereid je je snacks in een airfryer of toch liever in een friteuse? En is die airfryer nou echt gezonder? Experts zetten de verschillen op een rij. ,,Bereid je een snack in de airfryer, dan is de smaak wél anders.”
-
PREMIUM
Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
-
-
-
Man rekent 130 euro af, maar blijkt na controle voor 70 euro aan boodschappen te zijn ‘vergeten’
De politie heeft in aanloop naar kerst een winkeldief staande gehouden die voor 70 euro aan boodschappen niet had afgerekend. De man krijgt een winkelverbod en een boete van 250 euro. De politie merkt dat de zelfscans bij supermarkten de afgelopen tijd ‘behoorlijk verleidelijk zijn’ voor een aantal mensen. ,,Het zijn niet eens de mensen met de kleine portemonnee.”Zoetermeer -
PREMIUM
Deze inkomsten moet je opgeven bij de belastingaangifte: ‘Risico op boetes’
Het is weer zover: sinds 1 maart kun je de aangifte inkomstenbelasting doen over het jaar 2023. Wij helpen je op weg bij je belastingaangifte. Vandaag: welke inkomsten moet je opgeven?
-
PREMIUM39
Lieve Debby: ‘Ik wil geen seksloos leven, ik ben bang dat ik het ergens anders moet zoeken’
-
PREMIUM
Omega 3 kan hart- en vaatziekten voorkomen, maar je lichaam maakt het zelf niet aan: in deze voeding zit het
Omega 3-vetzuren helpen hart- en vaatziekten voorkomen en bevorderen een goed functionerend immuunsysteem. Alleen: ons lichaam maakt ze zelf niet aan. Hoe kunnen we ze dan toch binnen krijgen? Professor Imogen Foubert en diëtiste Nadine Vanvuchelen leggen uit hoe je je omega 3-niveau kunt opkrikken. -
-
INTERVIEW
Dit is na ‘moeilijkste besluit ooit’ de winnaar van Heel Holland bakt: ‘Gehuild en geschreeuwd van de pijn’