BDS-beweging wil einde Joodse staat (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Warrior King in Politiek  ·  116 Reacties

  • 28
  • 980x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@100 BenErWeer

Wat een venijne bijdrage En dan ook nog een vergelijking met, 'die andere', ofwel Hitler. Je maakt jezelf compleet belachelijk. Over en uit.

24
101 Hendrianus

@92

Ik heb het over het huidige Israel, niet over eeuwen geleden.

Moshe Dayan heeft hierover gezegd dat het de strategie van Israel is om dit te doen, het Israeliseren van arabische dorpen en dorpsnamen.

Men kan met de reactie niet eens zijn, het gebeurde echter wel, kijk maar op de kaart van Israel en vergelijk de plaatsnamen met een kaart van zeg maar 80 jaar geleden, als men deze kaarten nog kan vinden, dan zal men zien dat de plaatsen verbouwd zijn en hebreeuwse namen hebben.

https://en.wikiquote.org/wiki/Moshe_Dayan

We came to this country which was already populated by Arabs, and we are establishing a Hebrew, that is a Jewish state here. In considerable areas of the country we bought lands from the Arabs. Jewish villages were built in the place of Arab villages. You do not even know the names of these Arab villages, and I do not blame you, because these geography books no longer exist; not only do the books not exist, the Arab villages are not there either.

5
102 garriet

@101
Wat klopt er dan precies niet?
Ik vraag dat nu alweer een paar keer.
Maar alleen maar vage antwoorden die niets met de vraag van doen hebben.

En bovendien: voor antisemitisten - uw soort dus - heb ik niet zoveel geduld.

4
103 BenErWeer

@92

Wat extra:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Arab_towns_and_villages_depopulated_during_the_1948_Palestinian_exodus

Around 400 Arab towns and villages were depopulated during the 1948 Palestinian exodus. Some places were entirely destroyed and left uninhabitable;[1][2] others were left with a few hundred residents and were repopulated by Jewish immigrants, then renamed.

6
104 garriet

@103 BenErWeer
Sorry, geen tijd. 'Eva Braun' eist mijn aandacht op.

23
105 Hendrianus

@92
De bekende zionistische leugens. Al het vruchtbare land was al eeuwenlang eigendom van het Palestijnse volk en de zionisten hebben zeker niet de Negev vruchtbaar gemaakt; het is nog steeds een woestijn. Dus dat sprookje is daarmee ook doorgeprikt.
De zionisten hebben het Palestijnse volk verjaagd uit al hun dorpen en landerijen en daarna hebben ze de dorpen met de grond gelijk gemaakt en er bossen en parken aangelegd. Lees Ilan Pappé er maar op na.

6
106 samcash

@106 hoe dik is die plaat voor uw hoofd?

4
107 Pluten1

De tegenstanders van BDS hebben weinig op met mensenrechten.

6
108 PuurHagelslag

@108
Hoe weinig ze er ook mee ophebben ze kunnen zich in ieder geval troosten met het feit dat het nog altijd veel, heel veel meer is dan de BDS voorstanders.

Wat was het ook alweer?
De holocaust was niet genoeg, ze moeten ook nog effe de zee in gedreven worden?

4
109 BenErWeer

@106 "Al eeuwenlang een palestijns volk"??

Vertel dan eens:

1. Wanneer werd het land “Palestina” opgericht en door wie?
2. Welke waren zijn buurlanden?
3. Wat was zijn hoofdstad?
4. Wat waren zijn belangrijkste steden?
5. Noem tenminste één “Palestijnse leider” voor Arafat.
6. Wat was de taal van het “land Palestina”?
7. Welke was de belangrijkste religie in het “Antieke land Palestina”?
8. Hoe heette de munteenheid van het land?
9. Kies een willekeurig datum in de geschiedenis en zeg wat ongeveer de wisselkoers van de “Palestijnse” munteenheid tegenover de Amerikaanse dollar, de Duitse Mark, het Britse Pond, de Japanse Yen of de Chinese Yuan was op die datum.
10. Aangezien er nu niet zo´n land “Palestina” bestaat, wat veroorzaakte zijn ondergang en wanneer gebeurde dit?
11. Waarom probeerden de “Palestijnen” nooit onafhankelijk te worden vóór de vernietigende nederlaag van de invasielegers van Arabische landen in de Zesdaagse Oorlog van 1967?

Het mooie is dat Arafat daar ook niet eens over loog. Die heeft openlijk verklaard dat de palestijn niet bestond en door hem verzonnen is.

2
110 Oog om oog

http://www.whyisrael.org/2009/08/07/did-the-arabs-robbe-the-latin-name-%E2%80%98palestina%E2%80%99/

Soms kom je een heel speciaal boek tegen die je niet meer kan vinden in een boekwinkel. Eén van die boeken is Palestina, door de geleerde Hadriani Relandi. De originele Latijnse titel van het boek is Palaestina, ex monumentis veteribus illustrata, gepubliceerd door Trajecti Batavorum: Ex Libraria G. Brodelet, 1714.

De auteur Hadriani Relandi staat ook bekend als Adrian Reland (1676-1718 ), een Nederlands geboren oriëntalist, die professor in Oriëntaalse talen was in Holland. Hij sprak vloeiend Hebreeuws, Arabisch, en oud Grieks, en ook de Europese talen. In 1965 was hij op een sight seeing tour in Israel, wat toen bekend stond als Palestina. Op zijn reizen onderzocht hij ongeveer 2500 plaatsen waar mensen leefden die vermeld worden in de Bijbel of de Mishna. Hij had een interessante onderzoeksmethode.

Avi Goldreich, een inwoner van Ceasarea, en een liefhebber van antieke boeken en Judaica, schreef een boek over hoe Relandi tot zijn conclusies kwam. Dit artikel is uit het Hebreeuws vertaald door mijn goede vriend Nurit Greenger.

Relandi bracht eerst het land in kaart. Ten tweede identificeerde hij elk van de plaatsen vermeld in de Mishna of Talmoed samen met hun originele bron. Als de bron Joods was, dan vermeldde hij die samen met de bijbehorende tekst uit de Heilige Geschriften. Wanneer de bron Romeins of Grieks was, dan gaf hij de verbinding in het Latijn of Grieks. Ten derde, hij verrichte ook een bevolkingsonderzoek en een telling van elke gemeenschap. Zijn voornaamste conclusies zijn zeer interessant, ook vandaag de dag nog, 300 jaar later.

Geen enkele nederzetting in het land Israel heeft een naam die van Arabische oorsprong is. De namen van de meeste nederzettingen hebben hun oorsprong in de Hebreeuwse, Griekse, Latijnse, of Romaanse talen. In feite heeft tot de dag van vandaag, met uitzondering van Rammalah, geen enkele nederzetting een Arabische naam. Tot de dag van vandaag hebben de meeste nederzettingen namen van Hebreeuwse of Griekse oorsprong, namen die verwrongen zijn naar betekenisloze Arabische namen. Er is geen betekenis in het arabisch van namen zoals Acco (Acre), Haifa, Jaffa, Nablus, Gaza, of Jenin, en steden genaamd Rammalah, El Halil en El-Kuds (Jerusalem) ontberen historische wortels in de Arabische filologie. In 1969 bijvoorbeeld, toen Relandi door het land toerde, was Rammalah Bet’allah (van de Hebreeuwse naam Bet El) en Hebron werd Hebron genoemd, en de Arabieren noemden Mearat Hamachpela (het graf van de aartsvaders) “El Chalil”, hun naam voor hun voorvader Abraham.

Het meeste van het land was leeg, verlaten, en de inwoners weinig en voornamelijk geconcentreerd in de steden Jeruzalem, Acco, Tsfat, Jaffa, Tiberius, en Gaza. De meeste inwoners waren Joden, en de rest Christenen. Er waren weinig moslims, voornamelijk nomadische bedoeïnen. Nablus, bekend als Schem, was uitzonderlijk, waar ongeveer 120 mensen woonden, leden van de moslim familie Natsha, en ongeveer 70 Samaritanan.

Het interessante gedeelte is dat Relandi de moslims vermeldde als nomadische bedoeïnen die in de streek arriveerden als landbouw werkers, seizoenarabeiders. In Gaza woonden bijvoorbeeld 550 mensen, 50% Joden en de rest voornamelijk Christenen. De Joden groeiden en werkten in de florerende wijngaarden, olijfboomgaarden, en graanvelden. (denk aan Gush Katif) en Christenen werkten in handel en het transporteren van landbouwprodukten en goederen. Tiberius en Tsfat waren voornamelijk Joods, en behalve het vermelden van vissers die visten in het meer Kinneret, - het meer van Galilea – een traditioneel beroep in Tiberius, wordt er geen melding gemaakt van hun beroep. Een stad als Um el-Phahem was een dorp waar tien families, ongeveer vijfig mensen in totaal, allemaal christenen, woonden, en er was ook een kleine Maronitische kerk in het dorp. (de Shehadah familie)

In Grenada Spanje bijvoorbeeld, kan men de Arabische erfenis en architectuur zien. In grote steden als Grenada en het land van Andaluca, bergen en rivieren als de Guadalajara, daar kan men de originele arabische culturele erfenis zien: Literatuur, monumentale bouwwerken, constructies, geneesmiddelen, enz. Zevenhonderd jaar van arabische heerschappij liet in Spanje een arabische erfenis achter die men niet kan negeren, verbergen, of camoufleren. Maar hier in Israel is niets van dat! “Nada”, zoals de spanjaarden zeggen. Geen namen van steden, geen cultuur, geen kunst, geen geschiedenis, en geen sporen van arabische overheersing. Alleen grote roof, plunder, en brandschatting; het stelen van de heiligste plaats van de Joden, het stelen van het Beloofde Land van de Joden. Recent ook, onder leiding van allerlei postmoderne Joden, ook het kapen van en ons beroven van onze Joodse geschiedenis.

Het boek spreekt elke post-moderne theorie tegen die een “palestijnse erfenis” of een “palestijnse natie” claimt. Het boek versterkt de band, de relevantie, het behoren, de relatie, van het land Israel met de Joden, en het aboluut ontbreken van de band met de arabieren, die de latijnse naam 'Palestina' stolen en het namen alsof het van hun was.

3
111 Oog om oog

Ontkennen bestaan Palestina en overtreden Huisregel 4: 4. Het is niet de bedoeling dat u grote stukken tekst kopieert van andere websites en plakt in de reactie.

25
112 Barbapapa-7,5

@112 Ga je nog eens antwoord geven op de volgende vragen?

1. Wanneer werd het land “Palestina” opgericht en door wie?
2. Welke waren zijn buurlanden?
3. Wat was zijn hoofdstad?
4. Wat waren zijn belangrijkste steden?
5. Noem tenminste één “Palestijnse leider” voor Arafat.
6. Wat was de taal van het “land Palestina”?
7. Welke was de belangrijkste religie in het “Antieke land Palestina”?
8. Hoe heette de munteenheid van het land?
9. Kies een willekeurig datum in de geschiedenis en zeg wat ongeveer de wisselkoers van de “Palestijnse” munteenheid tegenover de Amerikaanse dollar, de Duitse Mark, het Britse Pond, de Japanse Yen of de Chinese Yuan was op die datum.
10. Aangezien er nu niet zo´n land “Palestina” bestaat, wat veroorzaakte zijn ondergang en wanneer gebeurde dit?
11. Waarom probeerden de “Palestijnen” nooit onafhankelijk te worden vóór de vernietigende nederlaag van de invasielegers van Arabische landen in de Zesdaagse Oorlog van 1967?

Het mooie is dat Arafat daar ook niet eens over loog. Die heeft openlijk verklaard dat de palestijn niet bestond en door hem verzonnen is.

2
113 Oog om oog

@112 Geen antwoord.

OK, ik weet het goed gemaakt. Als jij deze vragen beantwoord dan zal ik zeggen dat palestijnia echt bestaat.

Go for it!

3
114 Oog om oog

@107
Ik bestudeer al 30 jaar de geschiedenis van het MO, inclusief die van het joodse volk. Wou u zeggen dat u het beter weet?
@113
Trol.
@111
"staat ook bekend als Adrian Reland (1676-1718 )
In 1965 was hij op een sight seeing tour in Israel"
Dat was dus 250 jaar na zijn dood. Wat ben je toch een fantast.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Adriaan_Reland
Reland heeft zijn vaderland nooit verlaten; zijn kennis deed hij op in zijn studeerkamer.

Je bent niet alleen een fantast maar ook een grove leugenaar. Dag oog om oog, verzin maar gauw een nieuwe nickname want met deze heb je afgedaan.

2
115 samcash

@113 Oog om oog

In het scheppingsverhaal lees ik nergens dat God op de ?? dag het Joodse, Nederlandse, Belgische, etc.,etc., volk geschapen heeft. En toch zijn deze volkeren er nu. Nou, dat is toch een mirakels raadsel niet? Hoe denk je dat dat kan?

21
116 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

2 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

3 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

3 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Mawha18Nude CampingSyren De MeySex HatTelugu Hd PornKittyplays LeakedChi Chi HentaiBokep SekolaMandymuseXxx Deep ThroatingPornhub2Housewife Aunty Sex VideosTop Sexy Porn StarPornohub ComNude BraziliansJoi BabePornstar MovChatubratPillow Hump GifHindi Hd Porn MovieGf Bf Xx VideoWww SunnyleonesexBreed It RaeNudewViphentaiNude Mature On BeachFtv SexThailand Girl NudeFakking VideoGumdrop NippleGay Black Three SomeWetasspussyNicki Minaj TwerkHindi Desi Video XxxPorn Getting CaughtCarton Free PornInterracial Sexual VideosHentais Sem SencuraBhabhi PissingMom Fucks SonPron VudeoAlona BloomDeepthroat TubeJav UncensotedVer Video Pornos En EspañolBackroom CaringKyoka JiroTamil Couple NudeSocks Porn VideosLesbian Porn VidwosXvideo AsmrX New VideosSex Ki FilmXnxx New Indian VideosDubai Sex VideoDesi VaviCleveland PornJapanesepissHdporncomics.Ashley Graham PornhubMichelle Anderson NudeRiley Reid Lesbian PornGrace OnlyfansTanya Tehanna OnlyfansValeria Cod PornXyamsterSanny Leone Xxx PicScooby Doo SexXnxx LadyReal Wife Stories ComJackie Love TitsT_o_princessxoxo NudeSunny Leone BikiniJapanese Love Story SexNaidu XxxAdult Chobi VideoErica Black PornBbc Porn TubeComic PotnWww.xtube.clmNaked In The StreetsAsmr HentaiSkipe The GameBellabodhivip OnlyfansYoga Video XxxRashmi Desai Hot SceneNaked Guys PublicXxxx VidoesErotic MasssageOlivia Munn HotSite PorniSunny Xxx MovieXxx Videos Tik TokOutdoor Sex IndianJapanese Love Story VideosBbw HunterPersian PornstarsHorny RedditParis EscortsFilm Pornographique HdBest Animation HentaisListcrawler ColumbusTenna TrupmHd Sex KannadaStory And Sex MovieDoujin Mangaهنتاى مانجاChaturbzte FrenchPorn Hub BrasileirosNagatoro Rule34Bhoot Wala SexChuterbateEhentakAlexis CrystalAngreji Sex Photo媚黑Italian Porn VideosDoctor Doctor Sex VideoVedio PornTalk Dirty Gay PornSquritng PornVideos IntimosAdria Arjona NakedLinette Crown NudeBhojpuri Bf Bhojpuri BfKannada Fucking VideosDaughter CreampiedHaile RoseAsmr MasturbatingMature Teaching PornSelena Green Vargas PornhubAmy-anderssenPorn Stars NmeSultan's KiteDeepthroat With SwallowKiara Advani SexXnxx BlakElsaaababy LeaksSexe TransexuelleVenus LuxLesbian PhubTubx Porn VideoDemi Rose Onlyfans LeaksNude Japanese BabesPussing Licking GifAngel TompkinsAmatuer Cuck PornXnx Videos HindiMarathi Xxx VideosDelhi Escort