8 ultieme tosti’s voor een gevarieerd tosti-dieet

Tosti’s, ook wel croque-monsieur genoemd in België, zijn zo simpel. Toch zijn ze altijd lekker en waarschijnlijk heeft elke student wel een periode gehad, dat tosti’s het enige voedsel was dat in de avond werd gegeten. Of het nu was omdat we moesten wachten op het salaris of omdat we simpelweg niet konden koken; tosti’s zijn altijd onze redding geweest. Toch hoeven we niet alleen maar te leven van gewone ham en kaas tosti’s want als je even gaat zoeken, vind je honderden suggesties voor de allerbeste tosti recepten.

Variatie: 8 ultieme tosti’s

Om het je gemakkelijk te maken hebben we de beste tosti recepten hier op een rijtje gezet, zodat jij snel en makkelijk een gevarieerd tosti dieet kan volgen.

Via: pixabay.com

1. De klassieker met een sausje

Hieronder staan allemaal bijzondere tosti recepten. Maar voordat we daar aan beginnen moeten we niet de klassieke tosti vergeten. Gewoon een simpele tosti met ham en kaas.

Wil je deze tosti toch een beetje bijzonder maken? Haal dan een lekkere honing-mosterddressing om deze eroverheen te sprenkelen. Leg er wat rucola met een tomaatje bij en zo lijkt het erop alsof je een verantwoordelijke student bent die aan zijn dagelijkse vitamientjes komt.

Ben je stiekem wel een keukenprins of prinses, dan kan je de honing-mosterdsaus ook zelf maken. Kijk voor een lekker recept op deze site.

.

2. Pindakaas en banaan

Deze twee ingrediënten heb je vaak in huis en zijn anders niet duur. Besmeer je broodje eens met wat pindakaas en leg daar een paar plakjes banaan overheen. Een heel lekker alternatief voor als je geen zin hebt in gesmolten kaas.

.

3. Een tosti met zalm

Voor mensen die van vis houden is dit de ultieme tosti.

Besmeer je broodje met kruidenkaas, leg wat zalm en plakjes tomaat erover en bak het in het tosti-ijzer tot het een lekker krokant broodje is.

.

4. Eitje erbij?

De echte tosti koingin is toch wel Leonie ter Veld, van ‘Wat een studentje ’s avonds eet’. Zij maakte wekelijkse tostifilmpjes en heeft een tostiboek geschreven met de lekkerste tosti’s. Het volgende recept is afgekeken van haar boek maar net iets anders.

Bak van te voren een eitje. Beleg je broodje met ketchup, kaas en ham en leg het eitje ertussen. Stop het in het tosti-ijzer en voilà, een heerlijke tosti.

.

5. Tosti met gorgonzola, peer en pijnboompitten

Houd je van wat sterkere smaken in je tosti, dan kan je altijd voor andere kazen gaan. Neem een tosti met gorgonzola en plakjes peer. De sterke smaak van gorgonzola samen met de zoete peer is een geweldige combinatie.

.

6. Niet alles hoeft hartig: Tosti met Duo Penotti en banaan

Soms willen we gewoon nog even kind zijn. En er is niks mis met het toegeven daarvan. Daarom moet je soms lekker ontbijten met een tosti van Duo Penotti en plakjes banaan.

.

7. Tosti met brie, bacon en aardbei

Kaas en zoetigheid gaat veel vaker goed, niet alleen met gorgonzola en peer. Neem deze heerlijke tosti met plakjes brie, spek en plakjes aardbei. Een lekkere combinatie van zoet en zout.

.

8. Tosti met geitenkaas, avocado en pesto

De laatste lekkere tosti die we je niet willen onthouden is met avocado. Besmeer je broodje met pesto, leg er geitenkaas en avocado op en hup, in de toaster.

.

Natuurlijk hebben we ook nog een andere ultieme tosti, die we eerder bespraken. Kijk snel hoe deze gemaakt wordt!

Eet smakelijk!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...