door Barbapapa-7,5 in Overig  ·  44 Reacties

  • 3
  • 474x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Triest verhaal weer. De ontheemding, annexatie van de Palestijnse autochtone bewoners t.b.v. de "verjoodsing" door de machtige Zionisten uit Israël houdt niet op; niet vanzelf. question

36
1 Barbapapa-7,5

Ach ook hier ongeveer hetzelfde probleem.
Nieuwe gasten krijgen ook onze woningen en das weer wel okee volgens de linkse gekkies.

5
2 vis

@2 Worden volgens jou hier in Nederland mensen met dwang en geweld uit hun huis gezet t.b.v. illegale immigranten? Graag even enkele linkjes waaruit dat blijkt.
Volgens mij was de ontheemding waar jij op doelt lang geleden, in de vorige eeuw. We herdenken het nog elk jaar en zeggen hier: "Nie wieder".

33
3 Barbapapa-7,5

Palastina is een verzonden staat,,

7
4 vis

1. Wanneer werd het land “Palestina” opgericht en door wie?
2. Welke waren zijn buurlanden?
3. Wat was zijn hoofdstad?
4. Wat waren zijn belangrijkste steden?
5. Noem tenminste één “Palestijnse leider” voor Arafat.
6. Wat was de taal van het “land Palestina”?
7. Welke was de belangrijkste religie in het “Antieke land Palestina”?
8. Hoe heette de munteenheid van het land?
9. Kies een willekeurig datum in de geschiedenis en zeg wat ongeveer de wisselkoers van de “Palestijnse” munteenheid tegenover de Amerikaanse dollar, de Duitse Mark, het Britse Pond, de Japanse Yen of de Chinese Yuan was op die datum.
10. Aangezien er nu niet zo´n land “Palestina” bestaat, wat veroorzaakte zijn ondergang en wanneer gebeurde dit?
11. Waarom probeerden de “Palestijnen” nooit onafhankelijk te worden vóór de vernietigende nederlaag van de invasielegers van Arabische landen in de Zesdaagse Oorlog van 1967?

8
5 vis
6 vis

@5 Het heeft een paar honderd jaar Israël geheten en een paar duizend jaar Palestina.
De oorspronkelijke bewoners zijn de Kanaänieten maar die werden ook al afgemaakt vroeger.
Israël bestond een paar honderd jaar bij de gratie van hun moord en doodslag. Niet veel veranderd dus in 2000 jaar.

24
7 Harry Kroepoek

@6 Dat gaat over een noodwoning die maximaal 3 maanden gebruikt mag worden.

22
8 Harry Kroepoek

@4 en @5 Je ontkent het bestaan van Palestina en de Palestijnen.
@6 Je vergelijkt appels met peren.
Je toont verschijnselen van een #Hasbara account.

33
9 Barbapapa-7,5

@9 Het zijn 11 vragen van @5 Je kunt er toch wel één beantwoorden

5
10 RonMVV

Vind ik wel een drastische maatregel, om mensen die al 65 jaar in die woning wonen, eruit te zetten.
Je hebt hier ook weleens dat mensen uitgekocht worden omdat ze wegen moeten aanleggen oid.
Maar hier worden ze er uitgezet om een Joodse familie daar te laten wonen?

14
11 Liz

@10
1. de naam Palestina is ouder en wordt veel langer gebruikt dan de term Israel https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_name_%22Palestine%22
2. Syrie is altijd een buurland geweest
3. Jeruzalem
4. Jeruzalem, Nablus, Hebron, https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Arab_towns_and_villages_depopulated_during_the_1948_Palestinian_exodus
5. Awni Abd al-Hadi
6. Palestijns Arabisch dat is een oud dialect specifiek uit dat land.
7. Eerst de religie van de kaananieten, die bekeerden tot jodendom, die weer bekeerden tot het christendom die weer bekeerden tot de Islam.
8. Het heeft tal van munten gekend van door buitenlanders opgedrongen munten tot Palestijnse Dinar
9 zoek zelf maar op
10. De invasie van Europese Joden maakte een eind aan Palestina zoals we dat historisch kennen
11. Dat probeerden ze wel degelijk al ver voor die tijd.

20
12 Harry Kroepoek

@5 zie @12

18
13 Harry Kroepoek

@11 Doen de Israëli al lang hoor. Zionisten zijn gevaarlijke haatvolle mensen naar iedereen toe behalve hun eigen groep. En daarboven nog eens verschrikkelijk hypocriet.

20
14 solidsteel

@14 talmud volgende ..censuur

15
15 haywire

@5 vis

Uiteindelijk toch ook een enigszin zinnige vraag,

"11. Waarom probeerden de “Palestijnen” nooit onafhankelijk te worden vóór de vernietigende nederlaag van de invasielegers van Arabische landen in de Zesdaagse Oorlog van 1967?"

Invasielegers in 1967? Er was maar èèn leger dat in 1967 een invasie deed en dat was het Israëlische. Dit terzijde. Het Palestijns nationalisme ontwaakte pas goed onder Arafat en bleek noodzakelijk als antwoord op het zionisme. Het zionisme dat op haar eerste congres in 1897 bepaalde dat Palestina het thuisland voor het Joodse volk zou worden.

28
16 Hendrianus

@10 Dat standaard lijstje uit een Hasbara-handboek komt hier zo vaak langs als er weer een nieuw Hasbara-account ontpopt hier op NK. Moeten we daar elke keer inhoudelijk op reageren door vragen te beantwoorden? Wat mij betreft niet. En als het account serieus belangstellend antwoord wil: NK biedt een schat aan historische discussies waar ook deze standaard-lijstjes zijn behandeld.

30
17 Barbapapa-7,5

Uiteraard moet deze walgelijke daad van Judïsering gevierd worden door de Israëlische nationale vlag te laten wapperen over bezet gebied.
http://www.ism-france.org/temoignages/Une-famille-palestinienne-expulsee-sa-maison-donnee-a-des-colons-article-20812

26
18 Hendrianus
19 Hendrianus

En het dan willen afdwingen dat de PA, indien noodzakelijk, deze mensen financieel niet steunt. Agressieve bezetter Israël smijt deze mensen op straat en houden nu 122 miljoen achter die bedoeld is om òòk deze mensen, indien nodig, te ondersteunen. Dan gedraagt de staat Israël zich pas écht als een ploert.

24
20 Hendrianus

En nou niet huilie-huilie doen als een van deze beroofde Palestijnen straks inrijdt op een groepje Israëliërs!

33
21 Uit Den Haag

@14 Ja, ik blijf eigenlijk altijd in het midden hangen wat Israeli en Palestijnen betreft.
Ik vind de Israeli niet misselijk in hun aanpak en aan de andere kant heb je weer Palestijnen die zich ook niet bepaald van hun goede kant laten zien.
Er vloeit bloed aan beide kanten. Ze hebben beiden verdriet en trauma's opgelopen. En het blijft maar doorgaan. Zie dat maar eens op te lossen.
En dan is er nog een groep Palestijnen en Israeli die wel goed met elkaar kunnen opschieten, en dus vrede willen hebben.

0
22 Liz

@22 Klopt. Onder de mensen zullen er genoeg zijn die het zat zijn en die wel met mekaar kunnen opschieten. Echter diegene die het beleid bepalen willen het niet, en zullen het nooit willen.

6
23 solidsteel

@5 vis

Gefeliciteerd!
Je hebt de Loden Halve Zool gewonnen met jouw knip en plakwerk!

Jij hebt zeker een pest aan Indianen, Bedoeïenen, Aboriginals en alle andere volkeren die gezamenlijk eigenaar waren van hun land en niet de mentaliteit hadden:
'Ikke, ikke en de rest kan stikke"

Of is jouw motto: 'Slegs vir blankes'??

28
24 Uit Den Haag

@22 Liz
Inderdaad.
Alleen, het grove geweld van de bezetters kent geen remmingen meer question

Van 2000 tot 25 Juli 2014 heeft men het aantal gedode kinderen bijgehouden, met precies met de doodsoorzaak erbij.

Totaal in 2014:

Israëlische kinderen: 2
Palestijnse kinderen: 137

Het totaal sinds 2000:

Israëlische kinderen: 131
Palestijnse kinderen: 1.656

https://www.rememberthesechildren.org/remember2014.html

De Israëlische TV Channel 13 zei dat Israëlische soldaten "menselijke dieren" worden tijdens hun legerdienst op de Westelijke Jordaanoever
haaretz.com
TV ankervrouw Oshrat Kotler van Channel 13 reageerde op een rapport over vijf Israëlische soldaten die onlangs zijn aangeklaagd wegens het mishandelen van Palestijnse gevangenen.

https://www.nieuwskoerier.nl/news/418879-de-israelische-tv-channel-13-zei-dat-israelische-soldaten-menselijke-dieren-worden-tijdens-hun-legerdienst-op-de-westelijke-jordaanoever

26
25 Uit Den Haag

@23 Ja, heel jammer. Ook daar wringt de schoen bij beide partijen.

0
26 Liz

@24 Uit Den Haag
@5 Vis

Deze lui, Vis en consorten, uitleggen dat staatsvorming, nationalisme, niet per sè noodzakelijk is om een hoge graad van samenlevingsverband te hebben is water naar de zee dragen. Dat de infiltratie van het zionisme dit noodzakelijk maakte voor de Palestijnen is dan helemaal een brug te ver.

De Arabieren hadden een geheel ander beeld voor ogen met het Joods Nationaal Tehuis IN Palestina dan de Europese zionisten. De laatsten hadden een eigen staat in het oog, de eersten een samenlevingsverband. Het begrip 'staat' was een relatief abstract begrip voordat de geallieerden hun potloden langs de linealen over het MO trokken.

29
27 Hendrianus

@4 vis Uiteraard, elke staat is ooit ontstaan slimmerik.

25
28 Hendrianus

@22 Liz

Je laat een grote groep getraumatiseerde mensen, bijv. Joden, los in een niet onbewoond gebied en dan kijken we tientallen jaren later tegen een conflict aan. Wie had dat nu kunnen voorspellen.
Dat laat zich niet door de EU oplossen gezien hun rol in de Jodenhaat. De sleutel ligt bij de VS maar die maakt er een geo politiek spel van. Kortom de enige druk die over blijft is druk uit het publiek, BDS.
Verzet van Palestijnen is uiteraard ook een factor. Gaat het een bevredigende oplossing brengen? Ik vrees van niet, de Palestijnen betalen de prijs voor de Europese Jodenhaat.

27
29 Hendrianus

@25 Dramatisch. Ik heb er geen ander woord voor.
Je zou denken dat het op te lossen is, door land te verdelen, maar Israel vertikt dat en de Palestijnen willen natuurlijk een speciaal gebied wat onbespreekbaar is.

1
30 Liz

@30
Israël heeft tal van aanbiedingen gedaan hoor. Maar steeds worden ze op het laatste moment door die "palestijnen"verworpen. Zelfs tot onsteltenis van hun arabische 'broeders'.
Vreemd dat iedereen zich altijd zo druk maakt om "palestijnen" in gebieden die nu onder Israëlische controle staan. Niemand praat over de 500.000 "palestijnen" die wegrotten in arabische landen, daar geen paspoort krijgen, geen goeie baan hebben en leven dank zij onze belastingcenten via welke ze gevoed worden via VN-hulpprogramma's. Niemand van die Israëlhaters hier hoor je daar over, want alles draait om 'zielige' "palestijnen" in Judea&Samaria.

Welnee, het gaat over macht van Israël, dat landje wat zij graag zien verdwijnen onder arabische laarzen. Het gaat helemaal niet over vrijheid voor "palestijnen", het gaat over het 'verdwijnen' van Israël... anders waren die lui wel eerlijk en hadden ze het óók over die 500.000 "palestijnen" die al 70 jaar als nep-vluchteling in een arabisch kamp zitten. Maar we weten het: "no jews, no news!"

3
31 weerman

@29 In Israel waren de Joden over de hele wereld zo welkom, na de 2e wereldoorlog en nu hebben ze dus weer te maken met de Palestijnen met woede om bezet gebied.
Israel neemt steeds meer gebied in. Is dat terecht? Ook niet, lijkt me.
Als er al vrede zou komen, dan duurt het wel 2 generaties voordat de haat verdwenen is. Er is teveel gebeurd.

4
32 Liz

@31 Je denkt te veel in hokjes. Ben je voor X dan ben je tegen Y en vice versa.
Zo werkt het niet.

2
33 solidsteel

@31 Maar waarom bouwt Israel steeds meer nederzettingen. Maak je het daarmee niet erger?

5
34 Liz

Weet iemand wie weerman bedoelt als hij in @31 schrijft, 'Niemand van die Israëlhaters hier hoor je daar over, want alles draait om 'zielige' "palestijnen" in Judea&Samaria.'? Wie zijn die 'Israëlhaters' en wat bedoelt hij met, 'palestijnen' en waarom staat dat tussen aanhalingstekens geschreven?

26
35 Hendrianus

* Verwijderd door de redactie *

36 Pxf7+

@36 Pxf7+

Waarom laat je dit gedeelte van Soera 5:20 weg? [O, mijn volk! Ga het heilige land binnen dat God voor u heeft bestemd en keer het niet de rug toe, anders zult gij verliezers worden.”]

20
37 Hendrianus

@30 Liz

De Palestijnen zijn al blij met 'n taartpunt van hun Oost Jeruzalem (als hoofdstad) en de Westelijke Jordaanoever.
Die "speciale eisen" hebben ze al 20, 30 jaar geleden laten vallen.
Alleen....
De Westelijke Jordaanoever, 100% omringd door Israëlische troepen, is onbespreekbaar.
En als je 5 minuten naar Gaza kijkt begrijp je wel waarom!

25
38 Uit Den Haag

@38 Een aangrijpende uitzending van ZEMBLA over de situatie voor de Palestijnen in Gaza:
ZEMBLA: Gevangen in Gaza: https://www.npo.nl/zembla/09-09-2015/VARA_101375762

24
39 Barbapapa-7,5

@36 Pxf7+
Je schrijft, 'Er is dus geen Israëlische bezetting'. Dat baseer je dan op wat jij denkt te lezen in de Koran of een website je voorkauwt. Merkwaardig voor iemand die de Islam ziet als, 'een gitzwarte mensonterende ideologie'.

22
40 Hendrianus

Er stond duidelijk dat dit Israëlisch gebied is sinds 1967 ik herinner me de 6 daagse oorlog nog als de dag van gisteren. Alle landen rond Israël vielen aan om de Joden de zee in te drijven. Maar dat werkte anders uit en daarom alleen al heeft Israël nu recht op dat gebied. Eerlijk veroverd in een oorlog die zij niet waren begonnen. Maar wat ik niet snap is waarom deze figuren dan niet in 1967 eruit zijn gedonderd. Wel een beetje laat om dat nu nog te doen. Aan de andere kant beter laat dan nooit.

3
41 PFL

@36 Pxf7+

Dat je met oude sprookjesboeken aankomt is tot daar aan toe.
Dat je geen benul hebt wat je leest is erger.
En dat je dit als bewijst opvoert is ...... dom.

Er zijn ook méér dan genoeg joden die genoeg hebben van dit soort geklets.
20.000 Orthodoxe Joden protesteren tegen de Israëlische zionisten en hun militairen.


Wat werkelijk telt:
ALLE landen op de hèle wereld eisen dat Israël zich terug trekt uit de bezette gebieden Oost Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en de Syrische Hoogvlakten van Golan.

26
42 Uit Den Haag
43 Birdy 2

@38 Ik zou zeggen, doen!
Zou een mooie eerste stap zijn naar vrede.

0
44 Liz

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
21st Century Guy
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@1 Als Wilders zich terugtrekt en ze trekken PVDA/GL erbij dan heb je eigenlijk op Timmermans gestemd....

2 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Bob Sleebaan
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

Gaaf land joh...

2 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

VBOH
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@29 Ja nou ja neem me maar in de maling hoor. Mij best.Als je denkt dat je het beter weet waarom hebben ze dan die kooi op die voertuigen g...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

wildersfan
Van Houwelingen en Eerdmans (JA21) stellen vragen over verplicht verduurzamen: 'dit is echt absurd!'

D66 en eigenlijk het hele kartel heeft het hele land gesloopt. Vanmorgen nog een verhaal gehoord over Van Drimmelen. Tsjonge... zeg......

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Snorrie
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@27 Heel leuk allemaal maar wat heeft dat met dat russische vogelkooitje te maken. En met je beweerde effecten op drones?...

3 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Mevrouw Stemband
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@27 Er zijn wel apparaten die inderdaad communicateverkeer ( dus ook van drones ) kunnen verstoren, maar deze kooi om deze wagen dient daar niet...

4 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

Reconquista
Muziekdraadje

Meestal is het origineel beter maar niet altijd. Schitterende remix van DJ Tons die het nummer van Gaga even opvrolijkt. OrigineelLady Gag...

4 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Wedergeboren
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@27 "Dus ja, aan een dag- èn nachtcamera, heb je dan helemaal niets." Whahahahahaha ... :-)))) Klok ... klepel ... ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Snorrie
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@23 Maar misschien zou je je natuurkundige kennis kunnen aanwenden om het gsm op scholen op te lossen?Even een kooi van Faraday neer zetten ...

8 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@23 "Die krijgt geen bruikbare beelden terug van het voertuig." Tik..tak .. Klok ... klepel ... ...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Milf Giving Hand JobsUplustTeen Blowjob PornFresno PornAnima Porn In EnglishClassic French PornCoochgoochLesbian Enema PornHot Asian PornstarsTwinks BreedingTrisha BoobsJnrcScarlett Johansson LeakedItalia KashFreelivecamsVidz78Hot Teenagers NudesShakira SexThai Massage Happy EndingElsa Pataky Nakedسكس گيفPornoen VivoGiselle Montes GangbangJordixxxJenni NobleHindeexxxPorn FyllFreeporn Free DownloadTransex OrgyAmateur Cougar PornWoah Vicky LeakedXxx Chudai VideoDouble Sex Video3x Hot VideoXxx Hotel SexMyfrrecamsFirst Time BallbustersWyyldePorni IzleWater Sex VideoGirlsoutwest VideosIndian Hd X Videosسکس دختر با دخترWifey NudeHeyzo-3119Cuck CompilationMege PornFree BlowjobExtremetube.comFree Transexaul PornBiqlrسكس لواطLtina AnalFamous Women NakedDomino PrelseyXxx Blue MovieBlake Blossom JoiLewd Games RedditCade MaddoxAmy Rose HentaiSofiegonewildLorena Garcia PornKatie Holmes FeetBollywood X VideoDoctoron Ki BfChaturbate HairyAlotpornHindi Blue MoveNude CircusQueens Of DeepthroatHeather Harmon DeepthroatLesbian Strapon DoggystyleSonya Walger NakedCreampiesurpriseVictora XavierAmie Miley PornNudeafrica.comNaked Young WomanOld Woman Xxx VideoBrazzers ActorsSex Videos FBlack White GaypornPov Porn StepmomVirgib PornHeather VandervenMatre Tube PornPornodingue ComLeni Loud PornSex Video Open EnglishMom Naked SelfieDedi Xxx VideosBlackporn OnlyYound DevotionSelana Gomez SextapeNew Free PormHq Hentai AnalWomen Pantsed38 DdLatest Indian Girls Sex VideosPawg CumsBrother Sister Homemade PornThepornguyAshemaletube.c9mTs PorneReal SexAriana Grande Nip SlipFran Drescher NakedHot Outdoor SexDost Ki Biwi Ko PelaJapan Porn MotherCouch Casting LatinaAriel Pure Magic Wearing Blue PantsR/rule34SukebeiBabes.ocmSuper Hq]Peta Jensen GifLana IvansDeshi XnxxJija Sali MmsAbigaiil Morris OnlyfansHindi Video Sex VideoAbella Anderson Pornos3d Leabian PornCurvey EroticsHot SexyvedioTsunade TitsWww Hot BfKorean Sister XxxPorntv TamilWomen Watching PornWife Tricked PornBbbws PornValerie PornInfluencergonwildIbradome ForumClaire Stone NudeAmerican Gay Sex VideoTeenpieBig Tits PoolsideNaked AnimrFuckinbussyBug Tits SoloBig Ass Girl PornWrestlers NudeJapanese Freeuse PornNicole Kiman NakedFem Dom WorshipXnxxmilfXnxx Vedes