In het vizier van de Monsantotrol (oneworld.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Seconda in Wetenschap  ·  30 Reacties

  • 1
  • 432x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Leuk artikel: ik dacht gelijk aan de bigfarma trollen die hier bij vaccinaties en medicijnen altijd als duveltjes uit doosjes naar boven ploppen,

En inderdaad,

Het is een bekende werkwijze. Niet alleen de tabaksindustrie laat graag wetenschappers voor zich spreken. Ook farmaceutische bedrijven zijn bekend met dit trucje. Zij laten bijvoorbeeld artsen hun merkmedicijnen aanprijzen. Deze tactiek wordt ook wel de ‘derde partijen’-strategie genoemd.

Intellector, Wilmana, RicharR enz doen dit voor de Big Farma
Let Nothing Go om zo niks, zelfs geen Facebook-commentaren, onweersproken te laten. Middels een netwerk van derde partijen, stuurt het [bedrijf] individuen aan die geen connectie lijken te hebbben met de industrie en die positieve commentaren achterlaten bij nieuwsberichten en op Facebook.’
Door het slijk

Deze figuren komen in beweging zodra er kritisch over deze onderwerpen wordt gesproken

7
1 Positivo

Goed stuk.
Merkwaardig is dat mensen die voor het bestrijden van ""nep nieuws"" zijn, dit soort zaken ineens niet willen aanpakken.

0
2 MARCUSAURELIUS

Misschien heet ie Miller omdat ie iedereen in de maling neemt.

1
3 Reagurius

@1 Als mensen het niet met je eens zijn, dan kan dat betekenen dat ze betaald worden. Het kan ook betekenen dat je zelf fout zit. Het kan zelfs betekenen dat je zelf in de val getrapt bent en vol gaat voor nepnieuws en trolberichten die wel in jouw straatje passen. Je moet wel blijven nadenken natuurlijk (maar, god, tegen wie heb ik het hier eigenlijk ...).

2
4 Attercopus

@4 Hetzelfde geld voor jou.
Jij gaat vol voor de nep en niet nepberichten van de Farma.
En normaliter maak ik mij niet zo druk om de farma, alleen die verdedigers, lobbyisten en het gedram van die bedrijfstak werken eerder als lontje.
Meer actie-reactie.

Ik houd niet zo van lobbyisten.

6
5 Positivo

@5 Ik houd ook niet van lobbyisten, en ook niet van mensen die hersenloos de grootste onzinverhalen van internet napraten. Het vervelende is echter dat je tegenwoordig geen onzin meer mag debunken zonder voor lobbyist te worden uitgemaakt. Sterker nog: je mag uberhaupt geen discussie meer voeren met wie dan ook. De lol van dit soort fora is er voor mij wel af.

1
6 Attercopus

@6 Ik houd ook niet van lieden die hersenloos de propaganda folders van de big farma napraten.
En die hebben bijzonder goeie spindoktoren, dus daar mag best behoorlijk wat tegengas tegen gebruikt worden.
En jij stelt je bijna op als lobbyist, Jullie probeerden als groep bijvoorbeeld Robin en meerdere mensen belachelijk te maken, een discussie met jullie was niet eens te voeren, denk je dat zulk soort praktijken leuk zijn, daarbij gingen jullie een inhoudelijke open discussie uit de weg.
Kortom, jullie zijn een sprekend voorbeeld van de derde partijen strategie.

Helaas werkt die strategie niet zo goed meer, zie de Brexit, en de keuze voor Trump als president.

Ik denk, al heb ik daar natuurlijk de bewijzen niet voor, nog steeds dat jullie in opdracht werkten, het lag er te dik bovenop.

Goeie raad, doe het wat subtieler.

4
7 Positivo

@7 ik ben geen jullie, en je beschuldigt mij van zaken waar ik part nog deel aan heb. Kijk rustig mijn gehele historie door en vertel me dan eens met droge ogen waar ik iets met een groep doe, en waar ik een lobbyist ben, voor wat eigenlijk?

2
8 Attercopus

@7 “propaganda folders”

Haha, wat is het toch dat complotterige zonderlingen ineens over ‘propaganda folders’ beginnen? Chemtrails oid question?

2
9 JackKropotkin

@7 Lobbyist voor de big farma, als je het nog niet snapt.
En als je er niet voor betaald word ben je een onbezoldigd lobbyist, misschien zelfs onbewust.
Dan is het helemaal treurig.

4
10 Positivo

@9 Hebben we weer zo een figuur, haalt die er chemtrails bij, weet je wat, haal er ook nog wat groene mannetjes bij.
Daar ging het NIET over.
Het ging over stompzinnige farma lobbyisten, die er als ze geen weerwoord hebben bijvoorbeeld chemtrails bij halen.
Maar inderdaad, bij @1 was ik jou vergeten.

6
11 Positivo

@5 @11
Was jij niet zo'n Ninefornews/Niburu-fan? Alleen al het woord "farma" in je reacties doet me vermoeden dat jij overal complotten zoekt.
Het is gevaarlijker om in Amsterdam West te wonen, dan elke dag Roundup te spuiten. De inwoners van Amsterdam West ademen dagelijks grote hoeveelheden fijnstof in. Hun levensverwachting is 9 jaar minder dan van de doorsnee Nederlander. En dat is niet de enige plek waar dat het geval is. Een sigaretje per dag nóg gevaarlijker, en in combinatie met alcohol is de kans op kanker goed om je levensverwachting flink naar beneden bij te stellen.
En dat is de nuance die ontbreekt in de discussie.
Natuurlijk moeten we waakzaam zijn, en kankerverwekkende zaken verbieden. Je moet het echter wel in perspectief zien. Ik vertrouw Monsanto/Bayer ook niet. Dat heeft echter meer met hun verkoopbeleid te maken. Ze maken alle boeren afhankelijk van hun producten, en verbieden ze om hun eigen zaad te kweken uit hun oogsten. Het bedrijf deugt niet. Maar of Roundup zodanig kankerverwekkend is dat het niet toegestaan mag worden, is nog steeds niet bewezen. Zelfs niet dát het kankerverwekkend is. Ook niet met dit onderzoek. Bestrijdingsmiddelen bevatten een cocktail aan producten en bestanddelen die elk voor zich kankerverwekkend zouden kunnen zijn. Zelfs de combinatie van die bestanddelen kan de oorzaak zijn. Zelf zal ik het niet gebruiken. Een verbod omdat glyfosaat kankerverwekkend zou zijn zou ik weliswaar toejuichen, omdat ik vind dat je bij twijfel geen risico's moet nemen. Maar dat zegt nog steeds niet over glyfosaat zelf.
Overigens zit er in de nieuwste producten van Monsanto/Bayer geen glyfosaat. Zelfs niet in Roundup. Er is een goede vervanger voor glyfosaat: pelargonzuur.

1
12 Tismewat

@12
"Alleen al het woord "farma" in je reacties doet me vermoeden dat jij overal complotten zoekt."
Spijker, kop.
- Wanneer je erop wijst dat er volkomen nodeloos kinderen doodgaan aan mazelen en difterie, en dat dit met vaccinatie te voorkomen is, ben je volgens Positivo "farma-verkoper".
- Wanneer je erop wijst dat een of meer claims uit de antivaccinatiehoek niet kloppen(*), ben je "farma-verkoper".
- Wanneer je bewijs aandraagt dat vaccinatie bijzonder veilig en behoorlijk effectief is, ben je "farma-verkoper".
- Wanneer je wetenschappelijk onderzoek aanhaalt dat laat zien dat er geen verschil in gezondheid is tussen gevaccineerde en ongevaccineerde kinderen, ben je "farma-verkoper".
- Wanneer je erop wijst dat uitbraken van ziekten waartegen gevaccineerd wordt veel meer winst opleveren voor de 'farma' dan de vaccinatie ertegen, ben je "farma-verkoper".
- Wanneer je onderscheid maakt tussen medicijnen (die zeer zeker flink wat slachtoffers maken, vooral door fouten van gebruikers zelf) en vaccins (die eigenlijk nooit overlijden of handicaps veroorzaken), ben je "farma-verkoper".
- Wanneer je er een genuanceerde kijk op nahoudt wat betreft farmaceutische producten (veel medicijnen kosten niks en werken prima -- paracetamol bijvoorbeeld), ben je "farma-verkoper".
- En zelfs wanneer je erop wijst dat nagenoeg alle vitaminepillen en andere voedingssupplementen (waar de alternatieve hoek om onnaspeurlijke redenen juist lyrisch over is) door farmaceutische bedrijven wordt gemaakt, ben je (jawel) "farma-verkoper".

*: En het opvallende is dat die claims zowel steeds absurder als steeds stelliger worden. Een letterlijke bewering van een antivaccinatiemalloot gisteren:
"Zonder vaccinatie was mazelen allang uitgedoofd.
Dat is de waarheid."
En als je vervolgens de volslagen absurditeit van die bewering aan de kaak stelt, ben je .... (jep...). Men is steeds minder geneigd om het eigen ongelijk toe te geven.

En dan terug naar de aanleiding:
"Intellector, Wilmana, RicharR enz doen dit voor de Big Farma"
Ik denk dat 'Big Pharma' geen cent winst meer zou maken wanneer ze daadwerkelijk mensen zouden hebben rondlopen om reacties te plaatsen op alle blogs en forums die in de verte maar met gezondheid te maken hebben.
Ik kan niet voor anderen spreken, maar voor mij is het afschieten van alternatieve beuzel en antivaccinatienonsens gewoon een aardig tijdverdrijf, net zoals anderen elke dag een uurtje wat aliens afknallen in een dom schietspelletje. Dit heeft hoegenaamd niets te maken met 'Big Pharma'(**) en levert behalve nieuwe kennis ook niks op -- sterker nog: het kost alleen maar tijd en daarmee geld.
Maar goed, alweer een kwartier verbeuzeld -- ik moet weer aan het werk!

**: En wie de moeite neemt om de door mij bijgedragen berichten te bekijken, ziet ook wel dat ik niet bepaald lovend ben over farmaceuten...

2
13 RichardR

@12 Ik ben nergens fan van, ik haal liefst informatie uit alle hoeken en gaten, en niet alleen uit kranten en het NOS, het is gewoon moeilijk om de waarheid te achterhalen.

Complotten zijn er, die zijn er altijd geweest.

En alleen reclame folders van de Farma geloven en volledig vertrouwen en je leven daarop baseren is gewoon dom.
Het is ook dom om te geloven dat roundup gewoon harstikke veilig is en conserveermiddelen in eten totaal geen kwaad kunnen.

@13 Nou, over de winstmarges van de farma zou ik mezelf maar niet druk maken.
Werk ze.

0
14 Positivo

@14 "ik haal liefst informatie uit alle hoeken en gaten, en niet alleen uit kranten en het NOS"

Voor mensen met weinig kennis van zaken is het veel verstandiger om de informatie van NOS en kwaliteitskranten zwaarder te laten wegen dan die uit de hoeken en gaten van internet. Internet staat bomvol flagrante leugens, vaak verkocht als "de waarheid die voor ons verborgen moet worden gehouden!!!!"

2
15 Attercopus

@14
Dat is te merken. Je haalt je informatie uit de duisterste gedrochten van Internet. Vermeld je bronnen in het vervolg maar, dan is het wat gemakkelijker voor ons om je uitspraken te verifiiëren.
Niemand weet of Roundup veilig is. Maar de huidige versie (zonder glyfosaat) is nog niet ter discussie qua veiligheid. Een oordeel baseren op oudere versies van hetzelfde middel is dus niet echt een kwestie van meegaan met de realiteit. Het middel is overigens veilig verklaard. Dus geen kruis of doodskop op de verpakking. Zelf zal ik het niet gebruiken. Ik schoffel liever. Bespaart me de sportschool, en ik ben lekker bezig in de buitenlucht.

1
16 Tismewat

Nou, die kwaliteitskranten dat is mij toch een kwaliteit, de Pravda stond waarschijnlijk hoger in waarheidsgehalte dan de huidige westerse pers.
Maar ja, ga je gang, geloof wat je wilt.

Waarom wil iedereen eigenlijk zo graag dat ik hun standpunt ook heb, houden ze van kuddegedrag of zo.
@16 de beste bron is je eigen intellect, meelopers zijn daarvoor afhankelijk van anderen.

2
17 Positivo

@17 “de beste bron is je eigen intellect”

Nee hoor, en voor jou gaat die vlieger al helemaal niet op.

1
18 Attercopus

@18 Ja, lieden als jij gebruiken liever het intellect van anderen.
Helaas is je eigen intellect alleen voor jou zelf van toepassing, hoe dom je ook bent.

Dus doe je eigen domme ding, en niet de domme dingen die anderen van je verlangen en je daarvoor voor hun karretje spannen.
Welke domme dingen doe jij voor anderen?

3
19 Positivo

@19 ik ben inderdaad zo slim dat ik weet wanneer mijn intellect tekort schiet en ik beter een beroep kan doen op het intellect van anderen.

1
20 Attercopus

@20 Waarschijnlijk doe je dan de domme dingen die je doet voor anderen.
Kun je toch beter domme dingen voor je zelf doen, dat schept normaliter meer vreugde in je domme bestaan.

3
21 Positivo

@21 ik doe hele slimme dingen voor anderen, waar ze mij goed voor betalen. Dat schept mij dan weer vreugde, maar ieder zijn ding.

1
22 Attercopus

@22 Hoe bepaal jij of ze slim zijn?

1
23 Positivo

@23 omdat andere slimme mensen het niet kunnen, en ze mij moeten inhuren om het voor ze te doen. Als het veelgeciteerde artikelen in wetenschappelijke vakbladen oplevert, dan mag je gerust zonder gene zeggen dat het superslim is.

1
24 Attercopus

U bent laborant?

3
25 Positivo

@24 U bent laborant?

2
26 Positivo

@26 nee, wetenschapper, en die artikelen schrijf ik zelf, of ik ben er co-auteur van.

0
27 Attercopus

@27 Je schrijft dus reclamefolders voor big farma.

2
28 Positivo

@28 nee, mis gegokt. Mijn werk heeft sowieso niets met farma te maken, en de financiers hebben niets te zeggen over de resultaten en conclusies.

0
29 Attercopus

Reclame folders van zeeman of de lidl dus.

1
30 Positivo

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Volgens vd Burg en het COA zijn statushouders mensen met een verblijfsvergunning en hebben dus recht op een woning.De alhier geboren en geto...

zojuist geplaatst door LoydMorris

Nicks R. Van
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

Wanneer allerlei dierenhelpers de handen uit de mouwen steken zijn de ex-eigenaren verzekerd van een goede opvang voor hun gedumpte huisdier. Da...

2 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Graaier1000
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

"Misschien wel ja. Maar jij hebt zelf de term "ongebouwde kerels" toegevoegd, toch? Daaruit blijkt dat je het spannend vindt. Anders had je dat ...

2 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Nicks R. Van
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

De hoteleigenaren zijn reuze blij: alle kamers bezet en gegarandeerde betaling! Wat wil een mens nog meer?...

4 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Hugo de Jonge's zoveelste zeperd Economen ontmaskeren woonministers wanbeleid

Hugo kan er maar beter mee stoppen. Deze man kan het gewoonweg niet. Alles wat uit zijn handen komt is prutswerk, niet goed doordacht. Functie e...

6 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Elk jaar krijgen we weer dit gezeur over die zomertijd. Afschaffen die onzin. Laat de tijd zo zijn zoals die is. Niemand die er last van heeft e...

7 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Slavink
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Nou, met deze oplossing hoef ik verder niet meer mee te denken over de lasten van de vasten ...== Vanuit het geloof zijn er meerdere uitzond...

8 minuten geleden geplaatst door Slavink

Reconquista
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

In ieder geval beter dan aan een boom in het bos vastbinden maar ik vraag me af waarom de eigenaar ze niet gewoon naar het asiel heeft gebracht....

9 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Botlleneck
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Maar die druk is er wel degelijkex collega Achmed nam altijd verlof mer Ramadan,ging ie naar Marokko om zn hoog bejaarde moedertje te overtu...

9 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Slavink
LIVE | ’Palestijnse terrorist geeft in verhoor verkrachting van Israëlische vrouw op 7 oktober toe’

De Israelische soldaten hebben deze knul toch netter behandeld dan de Russische soldaten met de daders van de City-Hall-aanslag....

10 minuten geleden geplaatst door Slavink

NK. App
Sexy Hd Video IndianFuckbookHindi Xx Hd VideoDesi Audio XxxCassidy BanksSexy Hot MlfWww Kamasutra ComAfrican Pornos VideosDani Daniels BlowSexual Massage VedioPrimal Instinct PornPorn FrancaiseAmateur PornôMusic Festival PornMasalsaseenTonie Perensky NudeCachonda PornKayley Cuoco PornManhwa 18+The Pron DudeTruckstop BlowjobsAmitureporn4 Inch PenisHindisexyvideoGay Anime Porn VideosCaptainkirbSwathi Naidu NudeDailysquirtKkvsh TwerkingReddit Blow JobsSexe Vidéo AmateurPorn IraniRituparna Sengupta Sex VideoIndian Xxx GfDevar Bhabhi Hot VideoXx Hd MovieDesire SfmTop Nude CelebsXvideos Brasileiro ComFisher CorbinTalian PornTracy Lordes NudeXx English Sex VideoAddie Andrews NudeRape Gsy PornNorth Indian Sex VideosBf Fucking VideoAny Sex Video DownloadNaughty America SexSexy Memes For HimBrazzerz NewPornografia EngraçadaLivvalittle PornJustin Owen Gay PornPark Sex ComSuper Tamil Sex VideoPaige Spiranac SextapeBazooca.SpankartBlow Job VedioNadan XxxPornos MiamiHalloween PronPorn CubanasMikailadancer LeakYoung Ebony PornPornography BlogWhassup.frMature Nude Hairy WomenLocal Village Sex VideoAtress NudeMoterless PornTnabaordXvideos Porn BrasilBoquete SexoE-girl PornFrest AnalXnxx Com Indian BhabhiGujarati ChudaiXxx Sxi VideoPinkdoll Naked藤浦惠Hot Naked Woman PicsPriya Aunty Sex VideoMountain Sex VideoPanties In MouthHistória Pornô Em QuadrinhosBig Titted CartoonsBunniegutzz LeaksTamil Xhamster VideosBella Roland Bends Over For Bbc AnalLesbian Porn AsainBiggest Porn ButtMia Khalifa Ka NumberHot Dads NakedGirls Changing RoomYoung Legal PornGhost X VideoMommy Jacking Me OffSailor Moon NudeExcogi Adorable Meets Fantastic SexKendal Jenner NakedAlina LeeHotmompornXarthunterJapan Father And Daughter PornBritiny WhiteXxx Porne VideoSapphoric EroticaPorn In Gta VAdin Ross NadiaAraqueenbae OnlyfansHttp PornBalance NudeKohey NishiEva Cudmore NudesMedellin PutasKieshKoumijima Shuu 7 De Umeru MesuShe Hulk TransformationJesus DildoSky Bri Leaked Onlyfans.Latino Twinks PornPorn Movies JapeneseSsbbw NakedHentais XNicole Doshi PornGay Furry SexNude Old Women GalleriesRub ClitDulhan BfXxx Full Video Com4play Meaning TamilFingering Sex GifDicksucking PicturesAishwarya Rai Xxx VideoFacesitting AssworshipXvodeos.cpmHolly Molly PornBhabhi And Dewar XxxSexy Video Hd FamilyLesbianasian PornFotos Por NoBig Tits OrgasmeVintage Shemale PornFree Hindi XxxAndhra Girls Nude8teen VideosSexymidgetsCuminsidepussy