Voormalig minister-president Carles Puigdemont en de Catalaanse minister-president Quim Torra.
Volledig scherm
Voormalig minister-president Carles Puigdemont en de Catalaanse minister-president Quim Torra. © BELGA

Puigdemont en Torra trekken democratische waarden van Europees Parlement in twijfel

buitenlandDe Catalaanse minister-president Quim Torra en voormalig minister-president Carles Puigdemont hebben vanavond in het Brusselse Steinberger Hotel hard uitgehaald naar het Europees parlement en haar voorzitter Antonio Tajani, nadat die een conferentie van beide politici had geweigerd. De democratie van Europa staat op het spel, vinden de Catalaanse leiders.

11 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Democratische wetten, ja maar niet voor iedereen!
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Piet Van Buggenhout, bestaan er in het strafwetboek ook artikels in verband met het frauderen met overheidsgeld? Ik denk van wel. Maar geef Puigdemont en de anderen die hier in Wallonië verblijven gedeeltelijk hun zin. Breng ze over naar een Catalaanse gevangenis en laat ze afzonderlijk hun straf (eenzame opsluiting dus) uitzitten. Tja, het zijn nu eenmaal separatisten hé.
  • Piet Van Buggenhout

    5 jaar geleden
    Resolutie 1514 van de Verenigde Naties: Art.2: alle volkeren hebben recht op zelfbeschikking Art.3: politieke, economische, sociale,... onvoorbereidheid mogen nooit de reden zijn om onafhankelijkheid te weigeren. Art.4: elke gewapende actie of repressie tegen de afhankelijke volkeren moeten stoppen zodat ze hun onafhankelijkheid kunnen bereiken.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Catalonië waar niet elke stem evenveel gewicht in de schaal legt. En waar deze politici met een minderheid de onafhankelijkheid wilden uitroepen. Die gaan opmerkingen maken over het democratisch gehalte van anderen.
  • florence vermeulen

    5 jaar geleden
    schande dat Europa geen stappen onderneemt tegen de Spaanse regering die de Catalanen in de gevangenis houden! Als Europa vindt dat de Catalaanse mensen in de gevangenis moeten blijven, dan horen ook enkele van onder andere onze politici in de gevangenis! en nog veel andere politici