door Ignatia in Politiek  ·  33 Reacties

  • 11
  • 556x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Een mooi artikel van Lex Cornelissen.

1
1 alexandroepimenco

zeg maar wat alle partijen doen, maar dan beschuldigd worden van draaien.....

0
2 ikzelf

Oh, nu begrijp ik waarom er in andere topics over "gedoogsteun" werd gesproken.
De Frame dat FvD altijd maar alleen maar overal tegen is werkte niet meer.

Maar toch juist goed, dat FvD wil mee doen?
De zetels komen vanzelf wel op deze manier.
Zo lang ze maar niet te veel van hun idealen moeten afstappen.

8
3 xtremy

@3 Ik weet niet of de wereld beter of slechter wordt met FvD, maar ik vind het gewoon mooi dat mensen wat proberen en als ze dan succes hebben, dan is dat helemaal geweldig.

5
4 alexandroepimenco

Ik heb nooit een hoge pet opgehad van die Bleker,ik geloof dan ook niet dat hij de aangewezen persoon is om het fvd in aanzien te doen stijgen

1
5 Hangingmen

@5 De heer Bleker is iemand die uit het agrarische milieu komt en daar kan het FVD best wel eens een goeie slag mee slaan.Wat er in de huidige regering zit weet op agrarisch gebied noch van toeten of blazen.

6
6 Eindpenthode

@4 Dat vind ik ook. En ik vind het nóg mooier als datgene wat geprobeerd wordt ook nog eens in mijn smaak valt.

4
7 xtremy

@7 question

0
8 alexandroepimenco

Als het FvD bereid is tot compromissen en hun standpunten gaan afzwakken om maar aan het regeren toe te komen zijn ze geen haar beter dat de nu regerende zeikers. En verandert er weer niets..

11
9 jbruntink

Andere partijen worden dan steevast beschuldigd van kiezersbedrog. Maar het FvD ...

FvD'ers en kritische zelfreflectie? Bestaat dat?

16
10 Gewoon een student

@9 Wat wil jij dan? Dat elke partij vasthoudt aan haar standpunten en niet bereid is compromissen te sluiten? Hoe moeten we dan ooit een regering krijgen want met het aantal partijen wat we nu hebben, zal het zo goed zeker zijn dat er nooit een partij 51% of meer van de stemmen zal krijgen.

2
11 Rare Rakker

@11 dat is zelfs in de hoogtijdagen van de PvdA en het CDA nooit gelukt dus nu al helemaal niet meer.

0
12 streek

Woehaa, Schorem voor Democratie droomt kennelijk al van deelname aan een kabinet. Neofascisten in een kabinet zie ik niet zo snel gebeuren. Het gezond verstand zal dat verhinderen.

8
13 Mac Benac

Weer een partij waar ik niet op kan stemmen, de spoeling wordt steeds dunner.

6
14 niet-alles-geloven

Mooi verhaal. Laat zien dat FvD een (grote) partij aan het worden is waar de rest gewoon rekening mee dient te houden. En ja, om plannen van jezelf door te kunnen voeren, zul je soms ook de plannen van een ander moeten accepteren. Zoals ik het verhaal lees, gaat FvD dat NIET doen op punten die mijlenver van hun eigen idealen staan., maar wel de punten die dicht bij ze staan. Samenwerken, een coalitie vormen dus hoort er in Nederland nu eenmaal bij als je mee wil doen in de regering.
Is iets anders dan gedogen.
En is al helemaal iets anders dan mee doen met het partijkartel, mocht iemand dat denken.


Het zou een mooie kans zijn de FVD standpunten in te voeren.
Nóg mooier, maar niet realistisch, zou zijn als FvD de meerderheid van de zetels gaat halen. En daardoor geen compromissen hoeft te sluiten, maar dat is gewoon iet realistisch.
Dus dan zul je moeten samenwerken, en daar is FvD toe bereid.
Jammer voor diegene die dachten dat FvD de eeuwige oppositie partij zou blijven. FVD is een stuk ambitieuzer dan dat en wil gewoon echt iets veranderen. Dan zul je dus mee moeten doen met regeren.

5
15 xtremy

@15 Ik vind het een enge gedachte.

Zojuist een documentaire over de opkomst van de NSDAP gezien in de jaren '20-'30
Daar waren mensen ook laaiend enthousiast over een beweging die 'verfrissende' dingen zei.
Ik ben altijd op mijn hoede als nieuwe partijen een toon aanslaan als ze het nieuwe licht hebben gezien. De rest is geschiedenis.

7
16 Mac Benac

@16 En gaan er dit keer dan ook weer Joden vergast worden? Of heb je andere angsten?
Maar vooral: Waar baseer je al die angst op? Heb je concrete aanwijzingen?

5
17 xtremy

@17 Nou, inderdaad, wat je zegt. Het zijn ongeleide projectielen daar bij FvD. Heb jij aanwijzingen dat het niet gebeurt ?

6
18 Mac Benac

@18 Doe toch normaal joh.

5
19 xtremy

@16 Idd altijd oppassen voor de progressieven.

4
20 solidsteel

@18
Ja hoor wees maar op je hoede. Als ik jou was ging ik alvast de schuilkelder in voor dat Thierry zich vergist.
Wat ben jij toch dom zeg, soms een verkeerd pilletje geslikt?

3
21 Niet wit niet zwart

@15 " En ja, om plannen van jezelf door te kunnen voeren, zul je soms ook de plannen van een ander moeten accepteren. Zoals ik het verhaal lees, gaat FvD dat NIET doen op punten die mijlenver van hun eigen idealen staan., maar wel de punten die dicht bij ze staan. Samenwerken, een coalitie vormen dus hoort er in Nederland nu eenmaal bij als je mee wil doen in de regering. "

Helemaal waar. Maar dan moeten de 'onbetwtistbare punten' wel geaccepteerd worden door de rest van de partijen. Ik kan je nu alvast verklappen dat iets als bijvoorbeeld een Nexit er nooit door zal komen, omdat de rest van de partijen daar totaal niet aan willen. Ook een herinvoering van het referendum zal er de eerste paar decennia of zo niet komen, anders zou het in de eerste plaats niet afgeschaft zijn (of referenda in de eerste plaats wenselijk zijn is een andere discussie). Het idee om van de minister-president een échte president te maken lijkt me ook niet echt iets wat haalbaar is in het huidige politieke klimaat (en ook niet echt wenselijk naar mijn mening gezien hoe vaak je gedoe krijgt als één persoon meer macht heeft dan alle anderen, maar dat is weer een andere discussie), enzovoorts enzovoorts.
Kortom, men moet bij het FvD ook ;echt bereid zijn om concessies te doen of op zijn minst te besluiten tot een neutraal beleid (lees: alles blijft zoals het nu is, zonder uitbreiding of inkorting), en het moet niet alleen bij vage woordjes blijven. Maar goed, ze zullen wel geleerd hebben van de fouten van de PVV; constant tegen schenen aantrappen vanuit de oppositiebankjes is misschien wel aantrekkelijk voor een zeker deel van het electoraat, maar je bereikt er uiteindelijk helemaal niets mee.

(Overigens is het artikel wel héél erg lovend over FvD en heel erg anti-links en anti-progressief. Maar ach, het is maar een opiniestukje, en iedereen heeft recht op een eigen mening).

1
22 Neobullseye

@21 Volgens hebben de meesten hier geen enkel besef van de uitwerking van het programma van FvD.

Natuurlijk snap ik reacties als "Doe toch normaal, joh."
"Als ik jou was ging ik alvast de schuilkelder in voor dat Thierry zich vergist. "

Nee, er staat niet in het programma van FvD dat er gruwelijkheden plaats gaan vinden. Maar als je even nadenkt kun je wel de gevolgen inschatten. Het is een partij die mensen tegen elkaar opzet en tegelijkertijd pleit voor een overheid die zich verder terugtrekt. De overheid is het kwaad, in de ogen van FvD. Het wordt een soort Amerika 10.0

Het wordt rausen en graaien en de sterkste overwint. Daar gaan heel veel mensen het slachtoffer van worden. Forum voor Democratie is geen partij, het is enkeltje naar the race to the bottom. En de laagopgeleide 'goedverdiener' vindt het nog 'verfrissend' ook. Simpel volk, dat de gevolgen van een beweging niet kan overzien. Net als in de vorige eeuw. De onvrede explodeert en de geschiedenis herhaalt zich. Nee, in het programma van FvD staat niet dat er mensen worden uitgesloten of erger. Nee, staat er allemaal niet in. Zo gaat dat niet. Het is een klimaat dat gekweekt wordt van onvrede door bepaalde groepen mensen geen kansen te bieden. Geen voorzieningen te bieden - er worden immers amper nog belastingen geheven- geen ondersteuning te bieden. Gewoon de "zoek het maar uit maatschappij" als in de VS.
Heerlijk verfrissend. We spreken elkaar nog. . . . . .

5
23 Mac Benac

@22

"Het idee om van de minister-president een échte president te maken. . . . . . . " Dit had ik nog niet eens door. Kun je nagaan. Waarom denk je dat ze één machtige president willen hebben. Griezelig, als je het in relatie tot hun andere standpunt beziet. Enge partij, blijf ik zeggen.

4
24 Mac Benac

@23 Kun je ook aangeven wie er tegen wie wordt opgezet?
En voor wie worden er geen voorzieningen geboden?

Het lijkt er sterk op dat je nog nooit het programma van FvD hebt gelezen.
Kan, mag ook, maar doe dan niet alsof je het allemaal zo goed weet, want je hele reactie slaat werkelijk nergens op.

4
25 xtremy

@24 En zo kom jij dus tot je vooroordelen. Je leest een reactie van iemand die een valse claim maakt, en jij gelooft dat meteen en gaat daar weer verder op door.
LEES het programma nou eens een keer, op je gemak. Je zult zien dat het allemaal reuze meevalt en echt niet zo erg is als jij vermoed.
Je laat je bang en gek maken door de hatende pers.

5
26 xtremy

@25 Je bent zo'n sukkeltje dat partijprogramma's leest. Ha, ha, jij gelooft dat ze dat uitvoeren.
Je naïviteit is aandoenlijk.

3
27 Mac Benac

@25 als je amper nog belastingen wilt heffen zullen er vanzelf heel veel voorzieningen gaan verdwijnen en dan ontstaat er inderdaad een enorme 2 deling. Zij die toevallig zelf geld hebben en kunnen betalen voor wat ze nodig hebben en zij die dat niet hebben en afhankelijk gaan worden van liefdadigheid of de weinige zorg die er nog wel wordt geboden.
Inderdaad toestanden als in de VS,

1
28 streek

@22 en we hoeven niet te raden wie die echte president moet worden natuurlijk.......

0
29 streek

Mooimooi! question

1
30 Wild Rover

@26 Ahum? Ik heb die informatie linea recta van de website van het FvD zelf: https://forumvoordemocratie.nl/standpunten/gekozen-minister-president

Fvd: "Wij willen:

Direct gekozen minister-president.
Iedereen krijgt twee stemmen: een stem op een partij en een stem voor de minister-president.
De vertrouwensregel blijft intact.
De premier krijgt de bevoegdheid om ministers te benoemen en (tussentijds) te ontslaan.
De premier krijgt meer bevoegdheden om in te grijpen op terreinen van individuele ministers"

En ook:
"De gekozen minister-president /krijgt ook meer bevoegdheden/ waarbij hij naar eigen inzicht bepaalde zaken als ‘Chefsache’ kan betitelen /en zo individuele ministers kan overrulen/. Ook moet het makkelijker worden voor de minister-president om slecht functionerende ministers tussentijds te vervangen en goed functionerende ministers en staatssecretarissen te promoveren. Nederland kan zich in 2017 geen oeverloos compromis-zoekend overleg meer permitteren, /er dient in deze turbulente tijden slagvaardig geregeerd te worden/."

Kortom, men wil dus van de minister-president een ;echte president maken, met meer macht dan willekeurig welke andere minister dan ook. Precies zoals ik al stel in @22 dus.

2
31 Neobullseye

@31 Baudet heeft ook wel geroepen dat er alleen vakmensen op ministersposten moeten komen maar tegelijk moet een minister president zijn eigen ministers kunnen overrulen, zaken bij ze weghalen en zelfs ontslaan. Kortom volgens Baudet is de minister president de alwetende figuur die het zelfs beter weet dan vakmensen.
Het is wel duidelijk wie hij daarbij voor ogen heeft........
Uiteindelijk kan je dan dus een 1 mans regering krijgen.

0
32 streek

@31

"De premier krijgt de bevoegdheid om ministers te benoemen en (tussentijds) te ontslaan.
De premier krijgt meer bevoegdheden om in te grijpen op terreinen van individuele ministers"

Befehl is befehl. Geen Tweede Kamer, allemaal gedoe. Gewoon luisteren naar één man of vrouw die even verfrissend orde op zaken. Ach god, die arme rechtse arbeider. . . . . . .

0
33 Mac Benac

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Weetal
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Nou.Bloedmooi.Smaken verschillen, hoor....

2 minuten geleden geplaatst door Weetal

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@13 De oeverloze asiel/gelukszoekers-stroom niet tegengaan. . . . ...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@16 Hoe weet jij dat hij niet naar burgers luistert? Waarom voeren we deze discussie op twee draadjes? Laten we er één kiezen....

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@12 Chirurgen en bouwkundigen zijn ook niet perfect, want mensen. Wat doet de man precies niet goed?...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

maarten1234
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

misschien eerst een mega-spoedcursus integreren en taal doen, en dan beroep doen op zorg als het kan? scheelt problemen later in de keten....

8 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
De wooncrisis zélf te lijf: is de ‘Friends-woning’ een oplossing?

daar gaat je privacy... wil je een keer van bil gaan met iemand van hetzelfde geslacht bijv... dan kan dat niet...

10 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

"Er zijn al lasten onder dwangsom opgelegd. Die reeks aan dwangsommen omdat het COA zich aan geen enkele regel houdt, moet je meenemen in de vra...

11 minuten geleden geplaatst door maarten1234

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@14 Van de Burg zou eens naar de Nederlandse burger moeten luisteren. . of ook een account aanmaken op NK. Daar kan hij wat van opsteken....

12 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

maarten1234
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

kunnen ze niet naar wassenaar varen?...

13 minuten geleden geplaatst door maarten1234

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@10 Hallo!!! Daar worden politici goed voor betaald. Zo bouw ik geen viaducten, ben geen chirurg of software-engineer. . . Echter, ik v...

13 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Amazing SexX Video BloodOpemtgcCaroon Porn PicsLelu Love PornStella AndrewsSexy Babita JiSisterlaw PornTrailer PornTrixhentTreasure Island MediaVideos Of Mature Nude WomenTetu Photo LoveSunny Leone Xnxx TvWife Exchange VideoPorn HimataPutas En San AntonioNude Games VidsPorn]Jd Onsen HitomiKaty Perfy NakedIndraja Nude PhotosMen Suckling BreastsSomething Unlimited PornPorn PervPornhubstepHuge Pussy LipsJasmin Bhasin SexNaked Danni AsheDredd PornIndian Cam PornDontfuckmydaughterSexy Nude LatinaPorn BangkokVr PornfreeFotoa NuasCumming InsideXxxbokep IndoGay Porn MessageBaddies NakedGenie Exum LeakHentaitvPantylessIndian Massage Sex ComUncensored JavpornGuilia WyldePublic Humilliation PornFoto De Transexual PeladaRed Hot TubeSummer-hartAngelmelly OnlyfansSarah Shahi NudVijayalakshmi SexSexy Tamil SexVostfrhentaiAlison TylerMandy Rose Leaked NudesInko Midoriya PornTraci ToppsBokep BandungXxx Videos SdNude 2018Asia Belle PornKantotflixXxnpornoAnal VirgnSelfie Huge TitsXxxx Video Free DownloadExciting Porn VideosHardcore Amateur PornPervmom Full VideosZoya Rathore Hot SceneBdsmsexItch Io NsfwBallbusting PronHistória Em Quadrinhos De Sexo GayEva Longiria NudeSxx VedoIndian Porn Whatsapp GroupArabelle RaphealDee Williams FeetLoad SwallowingAnjali Kara Sex VideoAdult Time Transgenderفیلم سکس آلکسیس تگزاسBeyonce PornXxx Video 1080pKat The PornstarXxx Video Hd GymMizuno Asahi UncensoredBully Fucks MomTwinks SkinnySex Full Hd Video ComIndohotCumming No HandTamil Sex Real VideoMamta Sex VideoBing XxxSis XxxMexicanas CogiendoToy Chica Porn FnafBest Nsfw Twitter AccountPo NografiaPornografiacomHijab Porn ComicM PornerSexy PornerCharlotte Parkes NudesWestindies XxxImouto TvDoctor Se ChudaiBlack Female PornBbw Live CamsGoth Bbc PornThe Best Porn GifsOnlyfans Leak SiteLiscrawler.comMature Nude LadiesCal Of Duty PornBhabhisexvideoHd Pussy PicsNyomi BanxxxpornHentia Brother And SisterNewbie NudMasaje Final FelizLatest Marathi Sex StoriesSleepingblowjobPorn Movies JapaneseChinees PornstarsTw Pornstar ComAdulttime FutaFemboy Porn GamesZaraxyazminEmarr B PornDarkx ComSexy Boobs Sex VideoReap SexNaughty AmerTiktok Porn TwitterFilme Pornô OnlineWaybig GayMaria AnjelLatoya Jackson PlayboyFilmsex IraniDesi Sex PageIndan Xvideo ComParty HardcoreVanessa De Rio PornAv4us.Amatureporn Real