Tess Janssen, voorzitter van de Vereniging Afbouwmedicatie, met een strip voor afbouwmedicijnen. foto Paul Rapp
Volledig scherm
Tess Janssen, voorzitter van de Vereniging Afbouwmedicatie, met een strip voor afbouwmedicijnen. foto Paul Rapp © Paul Rapp

Medicijngebruik afbouwen met medicijnen? VGZ hoeft niet meer te vergoeden

ARNHEM - Zorgverzekeraar VGZ hoeft op maat gemaakte medicijnen voor mensen die van de antidepressiva af willen niet per definitie te vergoeden. Dat heeft de rechter besloten in een zaak die de Vereniging Afbouwmedicatie in januari aanspande tegen de Arnhemse zorgverzekeraar. De vereniging eiste dat VGZ de op maat gemaakte medicatie wél zou vergoeden.

12 reacties

  • tgm beuningen

    5 jaar geleden
    @SlimmeSjakie. Even simpel, van 20 mg naar 0 kom je met bestaande 10, 5 en 2,5 mg pillen een heel eind zonder dat je iets terug hoeft te brengen. En indien nodig zul je 1,5, 1 en 0,50 mg doseringen zelf moeten maken door een 2,5 mg pil in stukjes te breken. Maar tegen die tijd zal het afbouwen meer een psychisch dan nog een fysiek probleem zijn.
  • Jeempie

    5 jaar geleden
    Brechje, hoop slechts dat VGZ jou niet gaat uitleggen hoe het werkt volgens hen...!!!
  • SlimmeSjakie

    5 jaar geleden
    Afbouwen op basis van bestaande doseringen? Betekent dat je steeds half opgebruikte verpakkingen naar de apotheek terugbrengt. Kan me niet voorstellen dat dat goedkoper is.
  • Theo

    5 jaar geleden
    Dat 100 x meer is tijdelijk. Medicatie op maat werkt beter en zal op den duur voordeliger blijken. De kost gaat voor de baat.
  • Brechje Geutjes

    5 jaar geleden
    Ik weet niet helemaal waar je t over hebt. Maar AD is niet verslavend. Dus ik snap de vergelijking niet.