Een met CWD besmet hert.
Volledig scherm
Een met CWD besmet hert. © Wisconsin Department of Natural Resources

‘Zombieherten’ verspreiden zich snel over VS, en ook mensen kunnen besmet raken

Een dodelijke infectieziekte bij herten en elanden verspreidt zich in sneltempo over de Verenigde Staten. Chronic Wasting Disease (CWD) tast de hersenen en zenuwstelsel van de dieren aan, waardoor ze agressief en verward worden, een beetje zoals zombies. Experts waarschuwen intussen ook voor mogelijke infecties bij mensen.

12 reacties

  • Laetitia Dubois

    5 jaar geleden
    Kenny Durinck het gaat hier juist over wilde dieren en geen gekweekt. Dus geen een genetische manipulatie en geen menselijke invloed. Daarbij jouw bewering dat 50% van onze vlees is genetisch gemanipuleerd is kompleet fout, behalve op natuurlijke wijze door selectie, wat de mens al 8000jaar doet.
  • Peggie Van Audenhove

    5 jaar geleden
    Alweer een voorspelling van Nostradamus die bewaarheid wordt. Een dodelijke epidemie onder de dieren zal overslaan op de mens die zal verplicht worden om vegetarisch te eten en het kweken van dieren voor consumptie zal verdwijnen.
  • dirk Driessens

    5 jaar geleden
    Net een script uit de walking dead spannend!!
  • Bart Mans

    5 jaar geleden
    Nice!!! Ik heb altijd al een zombie apocalyps willen meemaken!
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    gekke koeienziekte was vooral begin 2000 in het nieuws met stapels brandende koeien kadavers in het Verenigd Koninkrijk, het ruimen bij nacht en ontij van koeienstallen in Nederland , gezonde koeien tot wanhoop van de boeren.