door PabloEscobar in Politiek  ·  38 Reacties

  • 16
  • 3531x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

100% mee eens!

1
1 PabloEscobar

Dat lijkt mij ook de enige goede oplossing, ze hebben daar misdaden gepleegd en tegenover de slachtoffers en hun nabestaanden is het ook niet correct als die seriemoordenaars er met een lullig straf je vanaf komen.

3
2 RoosjeB

Er zou niet eens over een andere mogelijkheid gedacht mogen worden. Irak en Syrië de aangewezen landen voor berechtingen.

1
3 Saviro

Als ze in Europa berecht worden ..krijgen ze een paar jaartjes gewoon naar strafmaten in Syria aldaar laten berechten en hebben ze niet allemaal hun nationalteit van de westerse landen verloren . .?.Bah wat moet je met al die zieke figuren

1
4 Gazelle

Net zoals de nazi’s door een internationaal tribunaal (de Nurenberger processen) berecht zijn, horen ook deze misdadigers tegen de menselijkheid door een internationaal rechterlijk instituut berecht te worden, en niet door een schrikbewind dat net zo misdadig is als deze djihadisten.

21
5 Crannbuidhe

@5 Waarom niet? Aktie en gevolg.

1
6 Saviro

@5 zodat ze een jaartje mogen chille met xbox en wat jointjes etc. Fuck dat! Waarom geef je niet gewoon een keer je eigen mening ipv dat EU, Washington gebillelik...

4
7 PabloEscobar

Van mij mag Assad ze vandaag nog de doodstraf geven. Lekker opruimen die troep

2
8 PabloEscobar

En anders 'terug' sturen naar het land van dat andere paspoort....

1
9 Hangingmen

@6 De woorden die de hoofdaanklager van de Nurenberger processen (Suprême Court Chief Justice Robert H. Jackson destijds gebruikte zijn de grondstenen geweest voor ons huidige (mensenrechten)denken. De beroemdste woorden zijn : May it please Your Honors: The privilege of opening the first trial in history for crimes against the peace of the world imposes a grave responsibility. The wrongs which we seek to condemn and punish have been so calculated, so malignant, and so devastating, that civilization cannot tolerate their being ignored, because it cannot survive their being repeated. That four great nations, flushed with victory and stung with injury stay the hand of vengeance and voluntarily submit their captive enemies to the judgment of the law is one of the most significant tributes that Power has ever paid to Reason.

12
10 Crannbuidhe

Misschien moet er een soort van Nürnberg-tribunaal gevormd worden. Persoonlijk zou ik zeggen, allemaal de doodstraf vanwege het schenden van mensenrechten, terreur, mishandeling, moordpartijen en lidmaatschap van een terreurbeweging.

1
11 Eric

@6 HET heeft geen eigen mening!!

4
12 PabloEscobar

@12 Een mening komt voort uit het verstand / de rede, en niet uit de onderbuik, zoals dat bij jou het geval is.

12
13 Crannbuidhe

Mij lijkt het ook logisch dat ze in het land waar ze hun zware misdaden hebben gepleegd ook door dat land worden berecht, met de regels van dat land.

Gebeurt dat, wel dan worden ze allemaal gehangen denk ik.

0
14 MARCUSAURELIUS

@14 Dat is nou net het ‘argument’ waar de nazi’s een beroep op deden in 1945 / 1946.

12
15 Crannbuidhe

is ook niet meer dan logisch.

0
16 120db

@10 Dan praat je over mensen rechten dit,kun je nauwelijks onder de noemer mensen plaatsen. Dat recht hebben ze verspeelt zij hebben zich ook niet aan de regels van Genève gehouden. Grove schendingen van welk verdrag dan ook zijn door ze gedaan en binnen de EU lopen dit soort idioten binnen No time weer vrij rond. Ik denk dat de mensen in die landen die te maken hebben gehad met deze wandaden het recht hebben dat ze gestraft worden voor de daar geldende regels. Gerechtigheid voor de slachtoffers van deze minkukels.

1
17 Saviro

@17 Dat geldt ook voor de nazi’s destijds en toch hebben die een fair trial gekregen (dit is een van de huidige, post WOII mensenrechten).

9
18 Crannbuidhe

@18 het verschil is echter, de nazi's werden tenminste goed bestraft. terwijl dat mensen lastig wordt aangezien het bewijs in een ander land ligt. Daardoor is aantasting van bewijs mogelijk en de waarde van het bewijs minder.
tenzij er in Syrie en Irak een onafhankelijk onderzoeksgroep komt die vanuit alle landen wordt gesteund om met voldoende bewijs te komen voor de misdaden.
En dat is weer de vraag, want er zitten wel allerlei belangen erbij.

0
19 Handalf

En daarnaast kregen diverse nazi's destijds ook de doodstraf.
Gaan we weer de doodstraf invoeren?

1
20 Handalf

@20 Er wordt altijd recht gesproken naar het huidige recht, Europa en een deel van de staten van de VS kennen de doodstraf niet. Naar internationaal recht zou dit ook moeilijk worden.

8
21 Crannbuidhe

@19 Dat speelde destijds ook, de Britten waren voor standrechtelijke executie en de Russen voor showprocessen en vervolgens executie.

7
22 Crannbuidhe

Dat lijkt mij ook rechtvaardig.
Dat allen die in handen van de Koerden zijn, in wat technisch gezien nog steeds Syrisch grondgebied is, berecht worden door een gemengd Syrisch/Iraaks tribunaal.
Jammer genoeg ontspringen de IS strijders en leden van andere strijdgroepen, die al in Nederland of Turkije veroordeeld zijn en vast zitten dan de dans.
Maar goed, dat moeten we maar aanvaarden.

En als zo'n gemengd tribunaal dan toch bezig is, kunnen ze meteen eens de rol van die IS vrouwen (o.a. ook (seks) slaven houden, kinderslavernij, zware geestelijke en fysieke mishandelingen en wat ze meer aan ellende uitvraten) die nu in Koerdische handen zijn, in ogenschouw nemen.

0
23 tegenzinnig

Mijn motto:
"Laat internationale jihadisten gewoon door Syrië berechten"!

Nu slepen de VS de Syrische jihadisten naar het Koerdische gebied in Irak question

24
24 Uit Den Haag

ER zijn nog wel wat bevolkingsgroepen die dit probleem voor ons willen oplossen als we ze de vrije hand geven voor een maand.

2
25 niet-alles-geloven

* Verwijderd door de redactie *

26 Captain Hero

Het gaat om éen woord : bewijslast.

1
27 21st Century Guy

@5
Bij het Neurenbergproces waren de Russen ook betrokken, die hebben zich net zo erg als de nazi's schuldig gemaakt aan misdaden tegen de mensheid en die hebben de nazokopstukken keihard veroordeeld hoor.
Het Neurenbergproces was een toneelstuk, een rechtszaak van een paar kopstukken waardoor de schijn werd gewekt dat Justice was done omdat men dacht dat het publiek dit nodig had.

1
28 Shannara

Hoe kan je terroristen laten berechten door een dictator die chemische aanvallen heeft uitgevoerd op o.a.vrouwen en kinderen.

8
29 jantje van leiden

@29 zit u daarmee dan?

1
30 chouffleur

Internationale jihadisten waarvan groepen ondersteund werden door een internationale coalitie waaronder Nederland laten berechten door een dictator die chemische bommen dropte boven de hoofden van vrouwen en kinderen.Rare wereld..

6
31 jantje van leiden

@30 Wat een vreemde vraag.

5
32 jantje van leiden

@32 snelrecht en dan executie is prima

1
33 chouffleur

@29 Hoe kun dat soort mensen laten leven gezien de misdaden die ze hebben begaan? Kogel erdoor en diep weggraven. Berechten binnen de EU heeft geen nut aangezien de bewijslast moeilijk rond te krijgen is. Harder aanpakken en opruimen die zooi.

0
34 Saviro

Ze hebben al hun rechten in de westerse samenleving verspeelt . Als men gekozen heeft voor het barbarisme onschuldige mensen de keel doorsnijden ,er zijn walgelijke video,s te zien geweest op internet dan daar berechten en nooit meer terug naar het westen na hun straf uitgezeten te hebben .

0
35 on the mountain top

@33 Daar ben ik niet op tegen in dit verband.Maar snelrecht overlaten aan een dictator wiens gevangenissen overvol zaten met vreedzame demonstranten die in het begin van de opstand op straat hun onvrede kenbaar maakten gaat te ver.Velen zijn zonder vorm van proces gemarteld en geliquideerd.

2
36 jantje van leiden

@36 ander land

0
37 chouffleur

* Verwijderd door de redactie *

38 bailar

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
GeenStijl: Hé, ff opletten Eric van der Burg: Polen gaat Kiev wél helpen dienstplichtigen terug te sturen

Slappeling die vd Burg. Ook dienstplichtige Eriteers geeft hij onderdak. Rutte vindt het allemaal best en laat hem zijn gang gaan. 🤔...

10 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

elsemiek
Offtopic

@2685 Idioterie een maand al , wat zou je hier moeten doen om je account verwijderd te krijgen ?dreigen met een bom ?Ze zijn t bovendien ver...

14 minuten geleden geplaatst door elsemiek

maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@11 het is een probleem van de winkel, niet de normaalgedragende klant - nu moet de normaalgedragende klant het bekopen met een potentiele schen...

16 minuten geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
Offtopic

@2684 Ik was op kraamvisite , laat thuis , smorgens vroeg de deur al uit , dus was blij dat ik zat heerlijk joh met een malibu 😛...

18 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Snorrie
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@9De baas van de Nato is niet ondergeschikt aan een mp...

20 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8En dat zal in ieder pand met beveiligingscamera's hetzelfde zijn.Zodra het maar vermeld wordt voordat je het pand binnen ga.Als je dan...

22 minuten geleden geplaatst door Snorrie

maarten1234
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

modaal+ moet dus minder uitgeven... slecht voor de economie ;)...

30 minuten geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Lul niet zo hypocriet, jullie moesten elkaar op NJN al niet , jij denkt dat ik uit een ei kom of zo ?Er wordt nu tegen jouw gescholden en ...

31 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Bop
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8 Jij bent wel héél erg wantrouwend....

32 minuten geleden geplaatst door Bop

maarten1234
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

rusland gaat lekker met z'n grondstoffen; goudprijs schiet ook omhoog dus genoeg resources voor rusland...

32 minuten geleden geplaatst door maarten1234

NK. App
Boobs Press In BusSavannah Bond AnalDaddy Force Daughter PornBellessa HiuseTits GiruChat Online PornoFortnite Hen TaiMen Naked In The Locker RoomXx Sexy PictureUmi Shinonome NudeMegan Thee Stallion TwerkingRavengriim LeakSquirting HdThe Office A Xxx ParodyTanya Tehanna XxxBbc Porn MoviesBhabi Ka Xxx VideoBeat Blow Job EverGuilty Gear Bridget HentaiErikabeeXx Hot Video DownloadBrazzres Free PornPornojaponaisCasting PornaCaroliine_catzzIndian Sister And Brother XnxxFutoku_no_guildBrandi Passante HotStep Bro And Sis PornGrannysucksBrittanya Razavi NakedBradileñoDesi Village SexShower Xxx VideoDanica Mckellar HotI Cant Just Help You Jazmin LuvNurse NudeTan TitsSexo Com JaponeFoto SexeAnne Moore NudeC N C Gay PornPanjabi XxxXxx Adult HdFull Hot Porn MoviesGirls Kissing RedditAnimated PornagraphyChaturbate. ComGau Bear PornBangla Boudi Xxx VideoBf FullPornvideo DownloadCurvy PussyFree Daughter Father PornStockings AnalElizbeth Berkley NudeDf6 Sex VideoXxx Com New HdBoobs LickPussy Eat LesA Man Humping A WomanCollarspace.comVintage Erotica FourmsSexe HentaieDormida XxxKissing NakedKim Kardashian Nude PicsJaynemansfield NudeTracy DaliSexfight StoriesPov Riding PornBrother And Brother XxxWatchporntogetherChasity Belt Manస్క్స్Hot Hot Sexy BfHindi Bhabhi BfHollywood Sex ComIndian Cuple XxxKing Kong XxxMorphadite PornTrisha Paytos NudesBlackedraw.comPornh EspañolCakeslipFodidaXnxx New Sexy VideoNipple Press VideoDisney HentaiNice NudesXhasterCuckold CaptionVideos Desexo BrutalFemale Muscle Growth PornVideo Xxx PakistaniTop Porn Site In IndiaBigtittygothegg LeakedSophia Mina NudeHdsex MoviesFemvoy PornEva Marie NudeTs Luisa TavaresLa_sirena90야동사이트Brian Griffin PornDani Daniels ImagesXxx ThailanKustujokuTiny Asain AnalVoyear TvBig Boobies AsianMan Jacking OffClasic PornKerala House Wife Sex VideosAutmn Falls NudeJasmine Jae New PornDesi Pee PornChikni Chut SexHeaven Of PornFish EscortHentai Non Censuré VostfrGay Porn HottAngreji Sex ComNude Female Fitness ModelsMalayalam X FilmP. O R NLicking ClitRamya Krishna Sex VideosXxxpornsexXxxx SsWww Sex Bf ComAnkita Singh PornSasu Sex VideoSunny Leone Sexual VideosSexyrussiangirlsEbonyb PornSummer Lyn HartXnxx Com2Porn Uhd VideosOld Girl XxxTamil Incest Sex StoryC0930Facefarting PornBig Booty PronsXxx Hot GirlKannada Blue VideoReshma PornstarSex Movie WebsiteTanu Priya NudeTamil Mms Sex Videos