door verwijderd2420 in Binnenland  ·  47 Reacties

  • 4
  • 848x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En ik moet de plannen van de regering voor het milieu serieus nemen. Uitsluitend dus een manier om de burger geld uit de zak te kloppen. Waarom wel milieubelasting betalen maar geen maatregelen tegen het vliegen.

0
1 rlw

@1

Je hoeft ze niet serieus te nemen als u de opgelegde regels maar betaald..nog een paar week en het wordt bekend wat de 600 plannen gaan kosten..het rapport zal aan de bedelstaf heten.

0
2 Voorzittershamer

En de Nederlandse burgers mogen het gelag betalen gemiddeld 300 euro per gezin op de energie rekening middels extra belastingen om de vervuilende vliegtuigen te kunnen compenseren
Het wordt de hoogste tijd dat deze regering snel het veld ruimt.

0
3 welofniet

Och, het klootjes volk snapt het weer niet. Ik zou een kleuterschool inhuren om te protesteren. Kindertjes doen het goed in de media

16
4 de Leek

Schiet mij maar lek omdat met de ene maatregel ik moet bloeden en de andere maatregel ook moet bloeden.
En met meer vliegtuigen bewegingen krijg je ook meer condens strepen of gemtrails zoals andere zeggen en dat belemmerd dan weer de opnamen voor de zonnepanelen.
Ik ben niet gek maar word daar wel gek van. (-:

2
5 eigenmening

De BV Nederland kan wel de bedoeling hebben door te groeien op Schiphol maar de vraag is wie daar uiteindelijk beter van wordt Nederland of Air France. ergo: De BV Nederland als grootste aandeelhouder van schiphol moet beter opkomen voor haar eigen belangen.

0
6 Dalon

Máár volgens de regering móeten wij allemaal als burgers de noodzaak inzien om van het gas af te gaan, vanwege het milieu en het klimaat. Er bestaan dus andere regels voor grote bedrijven, de regering dan voor de gewone, zich blauw betalende burger.
Het vertrouwen in deze regering is tot ver onder het vriespunt gedaald.

0
7 gaulette

De omwonenden moeten het blijkbaar maar gewoon "slikken". Economie gaat bij de politici (onze "volksvertegenwoordiging") blijkbaar boven volksgezondheid en leefbaarheid.

23
8 Barbapapa-7,5

Economie boven gezondheid, maar dat wisten we bij deze lichting politici al lang.

1
9 Al

Air France erbij halen. Dan snap je het helemaal....

2
10 Sunlover

@8

U citeert een vvd verkiezingsleus..

0
11 Voorzittershamer
12 wijs

Quote: "Hoewel er weerstand is van [...] en milieuorganisaties ..."

Zou het die milieuorganisaties iets uit maken of die groei van vliegbewegingen nu op Schiphol of Lelystad is? question

Wat mij betreft kan Schiphol blijven groeien, als er maar BTW en milieu-belasting wordt betaald : En uiteraard in EU-verband regelen omdat het een internationaal probleem betreft!!

1
13 Gandalf

@8
Omwonenden die het niet meer trekken, kunnen verhuizen naar Oost-Groningen...
Nog heel veel rust en ruimte daar. question

8
14 Gandalf

Wat een belachelijke uitspraak. Dan moet ze erbij beloven dat ze al die mensen rondom Schiphol gaat verplaatsen naar een rustig gebied. Maar ja, dat zou miljarden kosten.
Toch zou een opkoopregeling op termijn uitkomst kunnen bieden. Wel Schiphol laten betalen.

2
15 samcash

Schiphol en groei, meer vliegtuigen en meer CO2 uitstoot, klimaat beleid dan maar op een laag pitje zetten en de burgers hun energie kosten terug betalen. Het hinken pinken in Den Haag gaat beginnen er moet groei zijn voor de economie en de vervuilvers voor het investering klimaat moeten dadelijk zonder extra kosten hier blijven. De slachtoffers zijn al bekend n.l. de middeninkomens en gepensioneerde want voor de rijke zijn de kosten peunuts en voor de mensen met lage inkomens komt er een toeslag ter compensatie volgens Hypocriete Segers.

0
16 Dissident

Volgende drammer.
Nog meer vervuiling door die vliegtuigen.
En kabinet maar bezig met van alles te bedenken om schoner te krijgen.
Waar wij krom voor moeten gaan liggen.

0
17 annie

@16

Die toeslag zal een soort armenhuis zijn alwaar mensen die van het gas afgesloten zijn zich 1 dag per week mogen opwarmen. Of als het te druk wordt krijgt men een tent met een warme slaapzak aangeboden om op een nog te bedenken plek ver van de bewoonde wereld op te zetten...

0
18 Voorzittershamer

Desgevraagd of politici o.a. Rob jetten D66 veel vliegen wordt dit meermalen afgedaan met de medeling "ja maar we betalen ook vliegtaxbelasting."; hoe dom kun je zijn met dergelijke uitspraken. Alsof dat de CO2 uitstoot doet afnemen. Opzouten met jullie sprookjes die niet van toegevoegde waarde zijn.

0
19 Dalon

@10
Als je zelf het logische verband niet ziet, zegt dat heel veel over jou.

5
20 Realisme graag!

Hoe meer ik weet van de totaal ongeloofwaardige klimaat akkoord (de meest vervuilende auto is een e-auto), de grote hypocrici (zie groei luchtvaart) hoe minder ik bereid ben om groen te stemmen of groene tax te betalen. Hoe waardeloos dit klimaatakkoord is kan je al genoeg op andere draadjes lezen. Ik ben geen Christen, dus ik doe ook niet aan aflaten.

Het ongebreideld doorgroeien van de luchtvaart is de kers op de taart van het totaal ongeloofwaardige klimaatakkoord.

Linkse mensen stemmen SP en geen neppe-groene zut meer. Rechtse mensen hebben meer keus (FvD, PVV).

Wil je echt iets leren over ecologisch leven kijk dan eens hier.
1) Paul Kingsnorth [post-links] (https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2018-2019/de-aarde-draait-door.html)
2) Burzum [ver-rechts] (https://www.youtube.com/user/ThuleanPerspective)

0
21 Nos Calan Gaeaf (s7p)

* Verwijderd door de redactie *

22 PianoPiano

Het wordt tijd om het elektrische vliegen te introduceren. question

1
23 Gandalf

@22

Klopt, het is een soort van sekte die zich ook vaak kenmerkt door misbruik van macht en chanteer methodes. Heb je bezwaren dan zal men je wegzetten als vervuiler en egoist. Zelf lapt men regels aan den laars en gaat minimaal 2 maal per jaar per vliegtuig op vakantie wat men in die kringen reces noemt.

0
24 Voorzittershamer

Super. Economische belangen moet je altijd zwaarder wegen dan gdzeur vam wat omwonenden. Moeten ze daar maar niet gaan wonen toch.

14
25 Yisrael

Hier zie je hoe de Regenten de mensen vernaggelen.

Eerst doen of de omgeving inspraak heeft en daar onder de PvdA zakkenvullers Aalders een heel circus over opzetten en dan gewoon doen waar ze van te voren al hadden besloten.

0
26 MARCUSAURELIUS

@19

Jetten zijn uitspraken zijn voor de doorsnee burger lachwekkend en totaal ongeloofwaardig. Hij mag vliegen want hij betaald extra vliegtax en hij is all bezig om zijn huis te verduurzamen zodat hij weinig tot geen energie verbruikt. Toch geweldig dat clubje van D66 die deze mogelijkheden wel heeft en de doorsnee burger die deze mogelijkheden niet heeft zich arm mag gaan betalen.

Jetten heeft duidelijk een verkeerd beroep gekozen, een menselijk etalagepop of mannelijke maneqiun had beter bij hem gepast.

1
27 Dissident

Beste Burgers we kleden u uit in het belang van het klimaat!!!

Maar.

We laten wel Schiphol groeien

En daarnaast schepen we u op met een extra vliegveld in Leliestad!

Dan weten we tenminste zeker dat u uitgekleed bent en we geen REET aan het klimaat doen!
Dank U VVD, Gl, D66, CU, CDA, Pvda Dank U

0
28 Zie Hier

Nederland het afvoerputje van Europa.
https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/355173/Nederland_Van_Boven.html

0
29 welofniet

Ze kunnen het vliegveld Lelystad wel laten groeien tot in Almere, want daar wonen toch alleen maar buitenlanders. Ze moeten alleen wel iets aan die aanvliegroutes gaan doen.

2
30 Ektoplasma

Het lachebekje van de VVD Nieuwenhuizen gaat met haar uitspraken op haar platte bek.


https://tpo.nl/2019/02/18/gedoe-in-de-coalitie-over-uitspraken-schiphol/

0
31 zoutzuur1

Het is de hoogste tijd om BTW op kerosine te gaan heffen. De vervuiler betaalt; althans zou moeten betalen.

21
32 Barbapapa-7,5

De jeugd gek maken met milieuproblematiek en ze opjutten dat alles anders moet en wij van het gas af. En aan de andere kant heeft onze regering maling aan de uitbreiding van het aantal vliegbewegingen wat over zijn tax mag gaan.
Nou regering Rutte en consorten steek al die milieumaatregelen maar daar waar de zon niet schijnt.Laat de kinderen met rust en zadel deze niet op met jullie milieu hetze die er niet eens is.Allemaal normaal doen en aan het aardgas voor koken en stoken en opgerot met die warmtepompen zooi.

2
33 Eindpenthode

@33 de jeugd misbruiken om te manipuleren en het dan tegen over elkaar laten zetten.
verdeel politiek ten kosten van.

kinderen tegen hun ouders opzetten...

2
34 Gratiebarmhart

Als er een mogelijkheid was geweest had Minister Nieuwenhuizen gezegd dat Schiphol naar het buitenland zal gaan als het niet mag uitbreiden.Maar dat kan natuurlijk niet hé.

1
35 jantje van leiden

Niet voor niets dat een VVD-er al jaren infrastructuur in de portefeuille hebt.Asfalt aanleggen openbaar vervoer duurder maken Schiphol zal en moet groeien en onder geen beding de maximum snelheid voor auto's aanpassen.Je hebt toch een gaatje in je hoofd als je op de VVD stemt.

0
36 jantje van leiden

@33 @34 Een probleem wat met name de jeugd aangaat daar mogen veertien/zeventienjarige geen mening over hebben?

3
37 jantje van leiden

@37 juist wel, ze mogen hun mening hebben uiten ook.
maar het mag niet gebruikt worden om te misbruiken om te manipuleren en om tegen over te zetten als een schaakstuk.

zo is het geen vrije mening

1
38 Gratiebarmhart

Sinds de scholierenstaking herken ik twee soorten denken: het 'oude', zoals nu uitgesproken door VVD-minister van Nieuwenhuizen. Alles gebaseerd op "eeuwige groei", en dus "eeuwige winst". Het oude kapitalistische VVD-denken. Die denkwijze gaat de komende jaren in een razend tempo uitsterven, nu steeds méér mensen inzien dat "eeuwige groei" helemaal niet kan, want dat kan de planeet niet aan. Die biedt een beperkte ruimte om stoffen te gebruiken en om de boel te vervuilen. Daar willen de "oude" denkers niets van weten; hun succes is slechts gebaseerd op die oude denkwijze en de nieuwe snappen ze niet. Willen ze ook niet.

Dan begint daarnaast het "nieuwe denken" snel op te komen. Zó snel dat de oude instituten wat in paniek beginnen te raken; het volk wil hun denkwijze niet langer! Het nieuwe denken biedt nieuwe kansen, toekomst en verbetering. Maar het zal -voorlopig- gaan ten koste van dingen die we als "verworvenheden" zijn gaan beschouwen. Maar steeds méér mensen zien in dat die leuke dingen allemaal bestaan, ten koste van.... (vul maar in). Alles heeft z'n prijs, en al die demonstrerende jongeren snappen dat! Er is nog hoop voor een schonere en betere toekomst, waar die er NIET is met het OUDE denken. De VVD heeft afgedaan, denkt alleen maar aan de rijken, aan de rijke achterban, de machtigen die zooo bang zijn om hun verworvenheden op te moeten geven... Tien keer Modaal krijgen gaat altijd ten koste van anderen. Het is gewoon Monopoly; we kunnen niet allemaal tot de elite behoren. DE elite bestaat dank zij 7 miljard armeren. En die gaan steeds méér hun deel opeisen. Is dat onterecht? Wat zou U doen, als u 15 jaar bent, hersens hebt en beseft dat de ouderen uw toekomst vervuilen, de grondstoffen opmaken, dat we alleen maar achteruit boeren? De jeugd heeft de toekomst, en ik steun ze daar van harte bij; het is straks HUN wereld, HUN leven.

0
39 weerman

@19 : En wat dacht je hiervan?
(Op teletekst): "De groei is volgens de minister niet in strijd met de klimaatdoelen. Het klimaat schiet er niks mee op als mensen vanuit Duitsland en België vertrekken, zet ze".

Ik vraag me dit lezende af hoe dit zich verhoudt tot bijvoorbeeld de plannen om Nederland van het gas te halen terwijl omliggende landen dit niet doen. Ofwel: enerzijds gaan we wel lokaal maatregelen nemen (vooral als die de burgers betreft) maar anderzijds niet (als het met de economie maar goed gaat). Of praat ik nu poep?

0
40 Reagentje

@25
Kosten per jaar: 2 miljard euro.
Subsidies: véle miljarden euro's (31 miljard in 1995)
Milieu uitstoot: per startende 747 (per stuk dus) hetzelfde aan fijnstof als 1.000.000 vrachtwagens.
Opruimkosten: minstens 6 miljard per jaar (wordt alleen niet betaald uit de luchtvaartopbrengsten)
Winst Schiphol: alleen afkomstig van parkeergeld en vastgoedexploitatie.
Winsten KLM: verdwijnen naar het verlieslatende AF.
Concurrentie: Dubai en Istanbul veroveren om meerdere redenen de HUB-rol die SPL nu pretendeert te hebben. Geen luchtvaartdeskundige die daar aan twijfelt.
Juridisch: zo corrupt als maar kan, zie Chipshol affaire en aanleg Kolderbaan.

Cora doet exact hetzelfde als haar voorgangsters: uitvoeren wat de lobbyisten haar vertellen. Dus géén luchthaven in zee en louter groei zodat er meer en meer subsidies stromen naar de zakken van de topambtenaren (AAS/LVNL) die lachend 4 x Balkenendenorm wegtikken. Geen énkele minister die een maatregel om burgers te beschermen heeft doorgevoerd als dat groei in de weg zou (kunnen) staan.


Het wrange:
jááááren geleden was dit scenario al bekend.
En jááááárenlang zijn politici bestookt met informatie over hoe groei níet kan in deze agglomeratie.
En jáááárenlang is beloofd dat dat écht niet ging gebeuren (bijvoorbeeld Jorritsma / De Boer: 55 miljoen is de 'absolute bovengrens' aan passagiers die SPL kan faciliteren).

De grootste criminelen in NL zijn in de luchtvaart te vinden: ze sluizen geld weg en misbruiken de politieke macht van ministers en ministeries. Geen enkele sector waar zoveel macht aantoonbaar aanwezig is.

0
41 Lidpver

@40
Nee, de Geachte Minister probeert slechts de kool en geit te sparen. Winst door groei, is het aloude VVD-credo. En als de groei moet stoppen, dan verzint de VVD wel een list. Het is geleuter en een teken dat de VVD niet globaal kan en wil denken.

0
42 weerman

@42 Voor de helft mee eens.
De VVD spaart maar een klein deel van Nederland, de rest moet het gelag betalen.

0
43 MARCUSAURELIUS

@43
Dat bedoel ik: de VVD doet z'n best om de winst, de macht en de machtsposities te houden waar die zijn -ten koste van 99% van de Nederlanders... In dit geval moeten de geldstromen richting KLM blijven gaan, ten koste van milieu, gezondheid en al wat meer. Zeer verouderd, conservatief denken wat een doodlopende steeg zal blijken te zijn.

0
44 weerman

@40
De luchtvaart is (net als de agrarische sector)om politiek redenen geheel buiten het verdrag gehouden en komt dan daar ook niet in voor.

Dit is wel ernstig want met en vliegvakantie gooit men meer CO2 in de lucht dan die men in vijf jaar heeft bespaard met isoleren. question

PS.
Het lijkt een beetje op de koopkrachtplaatjes in Nederland op papier gaat men er op vooruit de werkelijkheid is echter heel anders.

0
45 MARCUSAURELIUS

@4 Ingehuurd door die patsers ???

1
46 Bollieboos

vroeger ging het om het milieu (Schiphol en omgeving wilde je niet zijn op een windstille dag [stonk naar kerosine en zo])

tegenwoordig gaat het om het klimaat.

verandering van prioriteiten

0
47 metoo

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Olivia
Beelden: dit is de nieuwe man van Sylvie Meis

@5Die sabia die liet zich wel onderhoudendoor de heren ....

1 minuut geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Beelden: dit is de nieuwe man van Sylvie Meis

@5De spotlights zijn haar inkomen , dat kun je haar toch niet kwalijk nemen .Verder verdient ze haar eigen geld , daar heeft ze geen vent vo...

6 minuten geleden geplaatst door Olivia

21st Century Guy
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@92 Ik fiets naar Noord, Centrum, Zuid , Oost en West, dus zie ook het nodige , maar ik weet ook dat het straatbeeld niet altijd indicatief hoef...

6 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Strongoli
Beelden: dit is de nieuwe man van Sylvie Meis

@4Anderen bepalen niet. Ze doet er zelf van alles aan, om dit beeld ook in stand te houden. Ze kickt er namelijk op, om in de belangstelling t...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Defcte burger
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@91Neem eens een kijkje zou ik zeggen , misschien zie je zelf lopen/staan ...

11 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Strongoli
Groene droom Utrecht spat uiteen: elektrische laadpalen moeten 's avonds uit om netcongestie te voorkomen - NieuwRechts.nl

Probleem met vooral linkse politici is, dat ze maar door denderen en nooit vooruit kunnen denken zoals: "wat als ..."? Ook luisteren ze nooit ...

16 minuten geleden geplaatst door Strongoli

21st Century Guy
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@90 Dat weet ik niet , alleen al de datum en het tijdstip waarop het gefilmd is kan er voor zorgen dat de perceptie niet strookt met de realitei...

21 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Defcte burger
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@89Die tramritten laten ongefilterd een beeld zien . Tram 24 (Amsterdam) | De Boelelaan/VU - Frederiksplein v.v. https://youtu.be/TgI4cXl4Hm...

27 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Olivia
Beelden: dit is de nieuwe man van Sylvie Meis

Wel grappig dat anderen bepalen wie je nieuwe flam is . Je hoeft je dan niet eens meer ergens te laten zien of er is wel weer een nieuwe in beel...

29 minuten geleden geplaatst door Olivia

Reconquista
Moeder die kind van 16 maanden tien dagen alleen thuis liet, veroordeeld tot levenslang wegens moord

""Candelario, die kampt met depressie en aanverwante geestelijke gezondheidsproblemen,""Gelukkig is dat in de VS geen excuus voor een lagere...

35 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
X Movie BfMilfs VillaNude FemaleThrobbyErnakulam Sex VideoBus Me ChodaIndian Bf Porn VideosNicki FerrarySub RedditHentai Legendado Em PortuguêsLive Ao Vivo PornôNude BlondedDevilsophieCher NudeJade Cargill NudeHailey Bieber NudesXxxx DeshiBig Brown TitsBrazilian Nude ModelsPorn Audio Story In HindiAngela.white FootjobReerence SexePornographic ListKendra Sunderland PornJayden LeeLivesexshowXxxs JapanLesbian Stripping PornAlice Callipyge5278成人UkrainianpornstarsPorn WarsMomsexhindiDesi Chut Ki PhotoAri OnlyfansAmateur Nip SlipEhentai FrenchPorn 18 InUp Close PussyDominicn PornGay Torture PornRashmi XnxxSex Sexy Picture VideoRachel Starr NakedXvídeos Com VelhasEmily Lynne PornFucken BoobsBhojpurisexiKarneli BandiKidnap Xxx VideoKorean Xxx MovieLilly XnxxAudio XvideoPorn Sleeping MomsFirst Time Sucking DickHucow HypnosisTop 10 OnlyfansFree Porn MagzHentais GostosasErica Fontaine NudeChristina Kelly NudeXxnxx IndianBoob Sucking MmsHindi Sex SeriesSex In The SnowBombay BabesMilitay PornFaapy PornIndian Adult PronBlack3d PornBizarr PornSexo JaponesasWwwxxxdDehati Bhabhi XxxSamantha CleavageMinipornKitchen Room Sex VideosSunny Leone Video Sunny Leone VideoCartoon Sister Sex VideoSuperhqsHub Porn HubNaked Beach PicsSkinny GilfJapan Porn MotherPorn DroidsFlash Sex VideoPng SexFree Use PornGrandma Lesbian PornFetlfe成人片Webtoon 18Eboney DeepthroatPanjabi X VideoRaw Gay Porn BlackDaughter Seduces Step MomLas Vegas Swinger ClubFreeonesforumTeenage Lesbians PornFotos De VaginasMom And Son Xxx IndiaSleeping Dad PornGinebta BelluciAria Lee BlowjobQ PatronaEmma Kenney NakedWhorewifeKarely Ruiz XvideosGay PronCall Me Sherni PornEbony Bbw Big TittiesFabswingsersTraci LordWww Bazzers ComTv ShowpornTwins BlowjobAmanda Cerny NakwdSex Video MamiFree PorbSexy SquirtBody Swap PornCumming On MomsCoral Reef PornTube SafriVideos HotsexBlack AmbuahBhumi Pednekar XxxXnxx HoneyCream Sex VideoHay Rape PornAlexis Texas HotNerdy PornhubAllura SkyNeytiri NudeIntercourse MovieCaylabri OnlyfansSunny Leone Sexy Adult VideoOlderwomenfun ComFee Amateur PornSexo Gratis AnalesX Videos 2021SexvieodsMaa Aur Bete Ka Sex VideoXxx Boy 183x Hot VideoCartun Sexi VideoSleeping MomsexLovecreampieGonzo Xxx MoviesDesi49. Com