SDF-strijders in Baghouz afgelopen weekend.
Volledig scherm
SDF-strijders in Baghouz afgelopen weekend. © REUTERS

“IS-strijders blokkeren straten om 2.000 burgers tegen te houden te vluchten uit laatste bolwerk”

Er zitten mogelijk nog zo'n 2.000 burgers vast in het laatste bolwerk van Islamitische Staat (IS) in Oost-Syrië. De jihadisten hebben in het dorp Baghouz straten geblokkeerd om te voorkomen dat mensen vluchten, zegt een woordvoerder van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF). De Amerikaanse zender CNN beweert dan weer dat 1.000 aanhangers van IS van Syrië naar Irak vluchtten. 

18 reacties

  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    nee Charlotte. Niet lekker terug naar Europa *als het van onze politici afhangt*.. Maar wél als het van Trump afhangt. De Amerikanen, en niemand anders, hebben IS gecreëerd. Dat ze hun rotzooi ginder zelf opruimen. De NAVO of Europa or whatever hebben daar zelf rechtstreeks niks mee te maken
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Die zullen dan naar hier komen en het verkeer komen regelen en lekker genieten van het OCMW en gratis.
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    IS was verslagen? Toch kunnen ze nog stand houden door hun lafheid burgers te gebruiken als schild. En die fanatiekelingen zouden wij moeten terugnemen. IS is niet verslagen, het kalifaat is verslagen. Nu worden ze pas echt gevaarlijk, als we ze terughalen en ze zich (na hun straf) kunnen verspreiden onder de Europese bevolking. Na hun aanslagen kunnen onze leiders zeggen: "Ze waren bekend bij het gerecht, en werd opgevolgd "
  • Maxime Vanmaercke

    5 jaar geleden
    Korte metten...dan moeten wij daar ook geen discussie over voeren...
  • Ben Blontrock

    5 jaar geleden
    Allah is groot maar het kalifaat is klein.