Start van hoofdcontent

112

nl

In water gevonden lichaam Oudeschans is van vermiste Connor

17 februari 2019, 16.10 uur · Aangepast 17 februari 2019, 16.20 uur

Het lichaam dat vrijdag werd aangetroffen in het water bij de Oudeschans is van de vermiste Connor James Murphy. Dat bevestigt de politie aan AT5.

De van oorsprong Noord-Ierse Connor woonde zo'n drie jaar in Amsterdam. Hij werd sinds 13 januari vermist, nadat hij in de vroege ochtend een feestje verliet bij de Oudeschans.

Lees ook: Lichaam gevonden in water Oudeschans

De laatste weken zochten de Amsterdamse Reddingsbrigade, het Ierse Community Rescue Service-team (CRS) en de politie met sonarapparatuur in het water rondom de Oudegracht. Zijn familie, twee zussen en een broer, kwamen eerder al naar Nederland om hun 39-jarige broer te zoeken.

Lees ook: Sonarapparatuur ingezet bij zoekactie naar vermiste Connor

In een verklaring schrijft de familie op Facebook: 'Dag 34 blijkt het einde van deze nachtmerrie te zijn. We hebben niet het bericht gekregen waarop we hadden gehoopt. Connor Murphy is in de gracht gevonden.'

Zij bedanken iedereen wie hen in de laatste weken heeft geholpen. 'We hebben onze zoon, broer, zwager, oom, getuige, neef en vriend terug. Als een familie hebben we de komende tijd nodig om dit te verwerken.'