Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sigrid Kaag: Giftig debat wordt gebruikt om 'de ander' weg te zetten als gevaar

  •  
17-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
170 keer bekeken
  •  
Zondag was minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66) te gast in het tv-programma Buitenhof. Zij bezocht afgelopen week het straatarme Afrikaanse land Niger. Vanuit dit land vertrekken veel migranten naar Europa. Kaag heeft 100 miljoen beschikbaar gesteld voor armoedebestrijding om de migratie tegen te gaan. Gaat dat lukken? En: een half jaar na haar spraakmakende Abel Herzberglezing galmt de echo daarvan nog steeds na. Ondertussen is het thema populisme, dat ze in de rede aankaartte, alleen maar urgenter geworden. Hoe ervaart minister Kaag de toenemende polarisatie in de samenleving?
Aan het eind van het gesprek werd aan Kaag ook nog gevraagd of ze de strijd met huidig partijleider Rob Jetten aangaat voor die functie. Eerder had ze in een de politieke podcast Betrouwbare Bronnen laten weten die strijd niet uit te sluiten. Dat doet ze nog steeds niet, zegt Kaag. Die daar wel bij zegt dat ze nu eenmaal nooit iets uitsluit: ‘Maar het is nu niet aan de orde’.
Bekijk hierboven, vanaf 17 minuten in de uitzending, het gesprek met Sigrid Kaag.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.