Iraans minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif (foto) heeft gereageerd op de uitspraken van Amerikaans vicepresident Mike Pence.
Volledig scherm
Iraans minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif (foto) heeft gereageerd op de uitspraken van Amerikaans vicepresident Mike Pence. © Tobias Hase/dpa

Iran noemt uitspraken Amerikaanse vicepresident "haatdragend" en "belachelijk"

De uitspraken van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence over Iran getuigen van "haat" en "onwetendheid". Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif vandaag in een felle reactie verklaard. Pence had Iran, dat een vijandige relatie heeft met Israël, ervan beschuldigd "een nieuwe Holocaust" voor te bereiden.

3 reacties

  • Urban Vyaas

    5 jaar geleden
    Beste Danny, De SAVAK, de Iraanse geheime politie van de shah, was ook geen doetje en had ook niet veel kaas gegeten van mensenrechten. De Iraniërs zijn gewoon van de drop in de regen belandt en, zoals dikwijls in het Midden Oosten, was de kuur erger dan de kwaal.
  • dirk belis

    5 jaar geleden
    Pence moet zijn mond houden! De enige oorlogsgezinden zijn ,zijn eigen partij die zich overal wereldwijd moeien en stelen voor hun eigen rijkdom.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    In Iran moeten de mensen zich maar een vraag durven stellen.. Zijn ze nu gelukkiger als voor 1988. Of zouden ze toch liever terug over hun eigen leven beschikken zo als voor 1988. En dan als bevolking handelen zo als ze zelf voor hun leven de zon zien schijnen.