door Havermout in Economie  ·  46 Reacties

  • 2
  • 596x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Helaas, betaalmuur.

0
1 Positivo

@1
Het verhitte debat over almaar langer doorwerken voor zware beroepen slaat nergens op
DE WEEK VAN PHLIPPENSandra Phlippen is hoofd Nederland bij het economisch bureau van ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics.

Sandra Phlippen 16-02-19, 12:00
De kranten drukken deze en de komende weken weer heel veel pensioenstrijd af. Die pensioenstrijd in beeld brengen is best een lastige klus. Geen man en vrouw met een Zwitserlevenuitzicht. Nee, dat is nou juist het probleem. Weer een groep grijze FNV-mannen. Dan maar weer de voorover gebukte tegelzetter, of een man achter die afschuwelijke trilmachine, waarvan ik al gewrichtsklachten krijg als ik ernaar kijk.

Lees ook
Wij consumenten zullen langzaam moeten leren dat digitaal gemak onze grootste valkuil is
PREMIUM
Wij consumenten zullen langzaam moeten leren dat digitaal gemak onze grootste valkuil is
Lees meer
Populisten gaan na chaotische brexit ontdekken dat ze wél nog wat te verliezen hadden
PREMIUM
Populisten gaan na chaotische brexit ontdekken dat ze wél nog wat te verliezen hadden
Lees meer
Dat beeld van de tegelzet­ter is het prototype van het zware beroep.

Sandra Phlippen
Dat beeld van de tegelzetter is het prototype van het zware beroep in Nederland. Niemand kan toch beweren dat iemand die dag in, dag uit gebukt tegels legt, met eelt op zijn knieën, nog langer kan doorwerken, zoals het kabinet vraagt. Die man is op zijn 16de begonnen en is op een gegeven moment gewoon op. Dat is toch onvergelijkbaar met, zeg, een professor. Die fietst sinds zijn 25ste iedere dag naar een computer, wandelt wat in het groen terwijl hij denkt en krijgt alleen eelt op zijn vingers van het aanraken van een toetsenbord en een koffiemachineknopje.

Dat de tegelzetter en de professor tot dezelfde leeftijd moeten doorwerken is hét strijdpunt van de bonden. Het vorig jaar gestrande pensioenakkoord dat een mijlpaal in de vaderlandse geschiedenis zou zijn geweest, strandde ook mede daardoor. Voor wie een gelijke pensioenleeftijd al oneerlijk vindt, is het volgende woestmakend: laagopgeleiden gaan veel vaker na hun 65ste met pensioen, terwijl hoogopgeleiden juist relatief vaker tussen hun 60ste en hun 64ste met pensioen gaan. Hoe dat kan? Gewoon: betalen. Wie genoeg middelen heeft om eerder te pensioneren, die doet dat ook. De FNV pleit er vurig voor dat deze grove oneerlijkheid wordt teruggedraaid.

Wie niet beter weet dan wat ik hierboven schrijf, kan makkelijk vervallen in frustratie over de regeringspartijen en de verantwoordelijke minister. Wat een regenten. Wat een technocraten zonder hart. Maar wat die cijfers niet tonen, is dat laagopgeleiden met zware beroepen zelden tot hun 65ste of zelfs 67ste doorwerken. Dat hun pensioenleeftijd zo hoog is, wil nog niet zeggen dat ze daarvóór werkten. De meeste van hen komen vóór hun 63ste in de WIA terecht vanwege arbeidsongeschiktheid.

Als je dus kijkt op welke leeftijd mensen stoppen met werken, omdat ze ‘op’ zijn (WIA) of het geld ervoor hebben (pensioen), dan is dat op 62,7 jaar. Precies hetzelfde voor de tegelzetters en de professoren. Tuurlijk blijft het oneerlijk dat een tegelzetter er dan al 47 jaren op heeft zitten en de professor veel minder, maar het verhitte debat over almaar langer doorwerken voor zware beroepen slaat nergens op.

Je zou zelfs eens kunnen uitrekenen of die zware beroepen financieel niet beter af zijn met een verhoging van de AOW-leeftijd. Hoe later hun WIA -uitkering overgaat in een AOW, hoe meer geld ze overhouden, want de WIA ligt voor veel mensen een stuk hoger dan de AOW. Dus als we de komende weken de FNV, de SP of 50PLUS weer schande horen roepen over die arme tegelzetters die tot hun 67ste doorzwoegen, terwijl de rijken zichzelf vroeg vrijkopen, houdt u dan vooral het hoofd koel.

2
2 Gratiebarmhart

Bedankt voor het bericht.
Het zit, volgens mij, zo: zolang er tot in de oneindigheid gekletst wordt, moeten de mensen in fysiek zware beroepen langer doorwerken en ons vno-ncw kabinet heeft van uitstel voordeel, dus stellen ze uit......en stellen uit......en gaan nog wat onderzoeken......en stellen uit.

1
3 Prof. Zuurbekje

@2 Bedankt, +++

0
4 Positivo

Ik vind eigenlijk dat de schrijfster van dat stuk ook een jaar een zwaar beroep moet uitoefenen voordat ze weer zo een stukje schrijft.

1
5 Positivo

Arbeidsongeschikt raken is geen pensioen wat deze dame doet suggereren. Het gaat ook nog om de levenskwaliteit in dat pensioen.

3
6 CrashOverride

@6
Toch is het wel een interessante gedachte die hier opgeworpen wordt en in het voordeel van diegene die niet kan doorweken tot zijn pensioenleeftijd.

4
7 Realisme graag!

Het is centenschuiven.
Maar alle linksprogressieve hobby's dienen betaald te worden. question

5
8 Wild Rover

* Verwijderd door de redactie *

9 Chat Baker

@6 Nou, nee. Risicofactoren worden door verzekerboeren al rustig meegenomen.
En ja, oud zijn zal vast kut zijn maar geen economisch probleem waarover zij haar mening moet geven.

4
10 Wild Rover

@9

Praat ajb geen poep. Er zijn er nog genoeg van rond de 60 aan het werk.

14
11 WijzeDwaas

@6

Wat het punt is, is dat je in de WAO of WIA (meestal) meer krijgt dan aan AOW.

Een arbeidsongeschikte is dus juist beter af als AOW later in gaat.
Alleen AOW is wel heel erg weinig….

8
12 WijzeDwaas

@5 Dat is een politieke hobby. Een verstandige en hoogintelligente vrouw die haar mening geeft over sociale zaken dienen we te koesteren.

3
13 Wild Rover

@11 @9 Heeft wel een punt. Godverdomme wat een kutwerk is stratenmaken en stuccen.

2
14 Wild Rover

Wat is er mis met het idee om iedereen een vast aantal jaar te laten werken? Of dat dan 40 jaar of 45 jaar is, zal door de politiek moeten worden besproken. Maar het is wél het eerlijkst voor iedereen.
Begin je op je 17e met werken, dan ben je na 40 jaar op je 57e klaar.
Leer je door en begin je pas op je 27e met werken, dan moet je tot je 67e.

2
15 xtremy

@15
Je moet ten eerste helemaal niets! Iedereen kan altijd zelf bepalen wanneer hij/zij stopt met werken. Ik ga ook stoppen op mijn 62/63 (en doe dan nog wat met ons eigen trainings/consultansybureau), en weet dat ik vanaf mijn 67 pas AOW en pensioen krijg.
We hebben inmiddels al voldoende gespaard en belegd dat ik gewoon kan stoppen

De afspraak die je kan maken is dat bepaalde beroepen vanaf leeftijd x pas AOW krijgen, en andere beroepen vanaf leeftijd y. Of zoveel eerder dat je x-aantal jaar heb volmaakt.

En wat telt dan wel/niet mee? Ik heb tijdens mijn scholierentijd (vanaf 13 jaar) al gewerkt bij de boeren / fruittelers in de omgeving. En ook alle vakanties in mijn scholierentijd en studententijd. In groenvoorziening, kroegen, in mijn toekomstige vakgebied......

3
16 La Cabana

Ik vermoed dat deze muts lid is van D’66. Niet zeuren als je compleet gesloopt in de WIA komt. Afgekeurd dus met alle bijkomstigheden. Van D’66 mogen we vervolgens dood vallen want “voltooid leven”. Zo niet de professor, fysiek nog topfit en door een (veel te hoog) salaris kunnen sparen om nu eens die wereldreis te maken. Die lacht zich inderdaad suf. Maar de schrijfster heeft er geen benul van wat het betekend om een zwaar beroep te hebben. Kutstukjes in de krant schrijven valt daar niet onder.

2
17 Arista

@14

Daarom hebben we ook veel Polen voor zwaar en onaangenaam werk.
Nederlanders willen het niet doen.

13
18 WijzeDwaas

@18 Hypocriet stuk vreten, jij weet exact hoe de vork in de steel steekt.

3
19 ontken

@19

Ja, dat schrijf ik toch? Wat denk je dat die honderdduizenden Polen een andere Oost Europeanen hier komen doen?

9
20 WijzeDwaas

Je voor de domme (dwaas) houden is lekker makkelijk.

2
21 ontken

* Verwijderd door de redactie *

22 view2006

Elitaire mening

1
23 chouffleur

* Verwijderd door de redactie *

24 view2006

@24 Denk om je bloeddrukquestion.

0
25 koekoek

@25
Sommige dingen komen rechtstreeks uit de hel. Net als deze "dame". Achterlijke muts dat het is. Dit is hemeltergend. Dat loopt dan allerlei dingetjes te verzinnen achter hun toetsenbord met een kop espresso in hun met lederen beklede ligstoel. Deze mensen zouden opgesloten moeten worden.

3
26 view2006

@22 @24

Alleen bouwvakker zijn is dus het echte werk...………………………… beetje erge tunnelvisie.

Oh, ze bouwden de huizen alleen maar voor de elitire ***figuren. Ja, dan zijn ze echt dom. Ik werk voor het geld, en omdat ik het leuk en belangrijk vind..

En je gescheld draagt nu ook niet echt bij aan een inhoudelijke discussie. Hiermee geef je haar eigenlijk alleen maar gelijk...………..

1
27 La Cabana

@26 Er komt een tijd dat je met een uitvouwbare lijkenkist naar je werk zal gaan, zoals het een ware slaaf betaamt...
Ze willen niet dat je van je pensioen geniet (zelf betaald).
Alleen de elite heeft recht op een goed leven tot aan hun dood, dat is wat ze willen.
De werkende burgers kunnen creperen.

3
28 koekoek

@27
Wie zegt dat nu weer? Dat bouwvakker het echte werk is? Definieer het echte werk. Ik ben niet een of andere muts La Cabana. Maar wat ik zeker wel weet is dat elitaire mutsen als deze het werken niet hebben uitgevonden en op hun 40ste al met pensioen kunnen. Genieten van alle geneugten in het leven zonder er ECHT wat voor te doen. Ik zie om mij heen allemaal mensen die doodgaan aan asbest en andere vormen van kanker, vaak ook nog eens veroorzaakt door hun werk. En deze mensen hebben WEL DEGELIJK huizen gebouwd voor deze elitaire figuren. En of ze dat nou doen omdat ze hun werk belangrijk vinden of dat ze hun maatschappelijke steentje bij willen dragen, dat boeit geen zier. Wat wel boeit is dat deze mensen er STAAN. Ze doen wat, deze "mevrouw" praat alleen maar onzin. Zij kan droog zitten door diezelfde mensen die ze nu afpoeiert met: ze mogen blij zijn als ze in de WIA zitten. Zou jij dan ook blij zijn? van mij mag je hoor, je levenlang keihard ploeteren om vervolgens in de WIA te zitten en dan van zo'n muts te horen te krijgen dat je blij moet zijn met je WIA uitkering. En even voor de duidelijkheid: ik ben geen bouwvakker, maar ik weet HEEL GOED hoe zwaar dat beroep is.

2
29 view2006

@29
Definieer werk/werken dan eens voor me...………………. ik heb voor beiden niveau's/inhoud van werk evenveel respect als werk zijnde. De bouwvakker kan namelijk ook helemaal niet wat deze dame doet...… evenmin als de dame kan wat de bouwvakker doet.

1
30 La Cabana

@30
Dat mag mij doen, jij zei dat bouwvakker het echte werk is.

Ik heb geen respect voor deze muts, met zulke uitspraken verdien je dat ook niet. En deze "dame" kan inderdaad niet wat de bouwvakker doet, dus waarom zou ze er dan oordelen over de WAO of WIA. Laat die muts maar met haar Gucci en Prada meuk bij een bilderberg hotel romans lezen, in plaats van iets te verzinnen voor mensen, waarvan ze TOTAAL niet beseft wat de impact van hun werk op hun lichaam is. Ik heb er genoeg zien gaan La Cabana, boeren, bouwvakkers en ander "klootjesvolk", velen hebben hun leven hard gewerkt en gaan de pijp uit een eind voor pensioen, vlak voor pensioen en vlak na pensioen. Die mensen hebben maximaal geleverd aan de maatschappij, krijgen er geen zak voor terug. En dan gaat deze muts een zogenaamd economisch model eroploslaten in al haar wijsheid en zeggen dat ze het zo goed hebben (in andere bewoordingen). Laat haar maar eens werken voor een goed doel, laat haar huizen in krottenwijken in Roemenië bouwen, misschien beseft ze dan wat voor onbegrijpelijk, onmenselijk domme uitspraak ze heeft gedaan.

2
31 view2006

@31 En deze "dame" kan inderdaad niet wat de bouwvakker doet, dus waarom zou ze er dan oordelen over de WAO of WIA.

Zij oordeelt niet over de bouwvakker, ook niet over zijn werk, lees het stuk maar door....
Omdat zij als econome weet wat financieel-economisch beter is geeft ze dit aan...………..

Uit het stuk;
Je zou zelfs eens kunnen uitrekenen of die zware beroepen financieel niet beter af zijn met een verhoging van de AOW-leeftijd. Hoe later hun WIA -uitkering overgaat in een AOW, hoe meer geld ze overhouden, want de WIA ligt voor veel mensen een stuk hoger dan de AOW.

0
32 La Cabana

@32 dus werken tot ze nog net niet neervallen en dan als gehandicapte de WIA in. Niet iedere bouwvakker gaat de WIA in, dat werkt zo niet, de regels zijn enorm streng, weet ik uit de praktijk

1
33 view2006

@33 klopt maar als ze er in gaan is het voordeliger dan vroeg de AOW in. En als ze wel doorwerken hebben ze ook meer geld.
Kortom vroeger de AOW in is financieel gezien helemaal niet voordeliger voor de mensen zelf.

Er wordt hier weer heerlijk kortzichtige gereageerd.

1
34 streek

@34 in de WIA met hartklachten, lichaam dat niet meer wil of andere zware klachten, wat een feest. Iets met: reageren als kip zonder kop. Jou interesseert het waarschijnlijk geen moer dat die mensen allemaal in de bijstand komen, vroeg de pijp uit gaan en hun pensioen zien verdampen door mensen als Wim Kok die er ff een paar miljard uitgraaien. Als de aow leeftijd op 65 wordt gezet, kan men vaak al met 62 met de vut, zonder zichzelf naar de kloten te werken tot 68-jarige leeftijd of langer. Velen stoppen Elf voortijdig omdat hun lichaam niet meer wil. Het is te zwaar, ze belanden dan in pre pensioen en / of bijstand, is dat nog zo gunstig? Mooi rekenwonder dat je rondloopt

1
35 view2006

@35 de vut bestaat niet meer.
En nee als je op bent door je werk is in de WIA geen feest alleen de WIA stopt niet na 2 jaar men blijft daarin tot de AOW en hoe je ook kletst per maand krijg je in de WIA meer dan in de AOW dus heeft deze mevrouw gewoon gelijk.
Financieel is vroeger in de AOW dus niet voordeliger. Kortom u kletst.

1
36 streek

@36 vut pre pensioen. Om het even. Maar oké streek, als ze dat dan zoveel geld oplevert, dan is het vast geen probleem voor de regering om voor zware beroepen de pensioenleeftijd op 64 te gooien. En waarom zouden ze dat nou niet doen. Ze hebben toch immers geld nodig? Of komt dit uit barmhartigheid voort?

1
37 view2006

@37 welk geld levert het de regering op als men de AOW op 64 doet voor zware beroepen?
Het hele stuk gaat er juist om dat het voor de mensen met die zware beroepen financieel helemaal niet aantrekkelijk is om met 64 in de AOW te gaan. Het is voor hen beter in de WIA te blijven.

0
38 streek

@38 je snapt het echt niet he. Wie denk je dat de WIA betaald? Misschien dezelfde overheid die de aow betaald? En zet de aow
+ pensioen leeftijd dan maar op 62,7 voor zware beroepen. Scheelt de overheid WIA minus aow. Toch, dus doe het dan zo.

1
39 view2006

@39 nee u snapt het niet, dit stuk gaat niet over wie betaalt maar wie ontvangt.
Ja voor de overheid zou het inderdaad beter zijn als mensen eerder in de AOW komen, want goedkoper maar voor de ontvangers niet. De ontvangers, oftewel de mensen die dat harde werk doen, die zijn beter af met een WIA uitkering want die is hoger dan de AOW.
Deze dame wijst de vakbonden er dus op dat hoewel hun streven nobel klinkt het voor de mensen zelf financieel helemaal niet aantrekkelijk is jonger de AOW in te gaan.
En nu hou ik er mee op, heb het u nu 3 keer uitgelegd en daar moet u het maar mee doen.

0
40 streek

@40 volgens mij vroeg u welk geld het de regering oplevert in @38 , dan ga ik daarop in, ook al is dat overduidelijk en gaat u vervolgens weer doodleuk verder met een ander verhaal. Denk eens na voordat je wat zegt of vraagt.

1
41 view2006

@41 nee het hele verhaal gaat waar dit draadje mee begon gaat juist niet over de regering maar over de mensen waar de vakbond zo graag een vroegere AOW voor wil.
Ik snap ook wel dat het voor de regering gunstiger is, zeg ik ook in 41 maar het stuk in het AD gaat daar niet over.
Dat is namelijk het andere verhaal waar ik op wijs, dat het voor de ontvangers nou juist financieel gunstiger is in de WIA te zitten dan in de AOW.

0
42 streek

@42
Je kunt niet een vraag stellen en dan vervolgens als je antwoord krijgt dit antwoord negeren door weer te verwijzen naar het topic. Dat kan wel, maar dan sla je een flater.

Aangezien het volgens jou gunstiger is voor de regering om ALLE bouwvakkers met 62,7 jaar met pensioen te sturen, daag ik ze uit om dat ook DAADWERKELIJK TE DOEN. En dan wel rekenen met de pensioenen op 65-jarige leeftijd (dus voordat de aow leeftijd de lucht in ging). Worden deze mensen niet gehandicapt, gaat misschien niet 18% meer dood ten opzichte van "lichte" banen.

Je weet overigens wel dat vrijwel ALLE bouwvakkers achter verlaging van de pensioenleeftijd staan? Inclusief de FNV die hiervoor knokt? Waarom denk je dat de regering dit nooit als optie beschouwt, terwijl ze normaal toch wel heel slim zijn met deze rekensommetjes. Maar mevrouw Phlippen bepaald vanaf haar ivoren toren dat bouwvakkers niet zo moeten zeuren om een vroeg pensioen, want ze kunnen immers beter gehandicapt raken in de WIA en eerder doodgaan dan dat men op tijd met pensioen kan. Ik wil die berekening van haar weleens zien. Want het gaat niet om individuele gevallen hier Streek, het gaat om het totale plaatje.

1
43 view2006

@43 tjonge zeg zeur niet zo, ja ik weet dat ze graag eerder met pensioen willen, genoeg bouwvakkers om mij heen en ja ik weet dat de FNV dat ook graag wil maar ik weet ook dat heel veel van de reageerders en u dus ook totaal verkeerd op het stuk reageren.
Het gaat helemaal niet om zeuren, het gaat puur om de cijfers.
Lees anders even haar column van vandaag waar zij het nog een precies uitlegt.

Ik heb verder geen invloed op de regering, ik stel alleen vast dat een AOW uitkering lager is dan een WIA en dat het vanuit die gedacht dus goedkoper zou zijn de mensen eerder met AOW te sturen maar ik weet ook dat niet alle bouwvakkers ook daadwerkelijk in de WIA terechtkomen maar gewoon doorwerken, en als je die meetelt kan AOW wel weer duurder worden.

En zo kan het totale plaatje 2 kanten op gaan, mevr. Phlippen ging in haar stuk wel uit van een individueel geval en nergens staat dat zij mensen een ziekte of handicap toewenst of eerder dood wil zien gaan. Zij keek puur naar de cijfertjes en die zijn duidelijk. Een WIA uitkering is hoger dan een AOW uitkering.

0
44 streek

@44
Dus waar slaat dit hele stuk van mevrouw Phlippen op? Als een lul op een drumstel dat een kutgeluid maakt. Ze zegt het volgende: Je zou zelfs eens kunnen uitrekenen of die zware beroepen financieel niet beter af zijn met een verhoging van de AOW-leeftijd. Dus waarom doet ze haar mond open: precies ze maakt een statement tegen de bouwvakker: je moet niet zo zeuren, om vervolgens hard weg te lopen als het om DAADWERKELIJKE doorberekeningen gaat. Echt een hoogopgeleid mens die Phlippen, zeer doortastend zeg.

1
45 view2006

@45 heeft u haar stuk van vandaag gelezen?

Het is helemaal geen stuk tegen de bouwvakkers, het is gewoon een puur cijferstuk.
En cijfermatig heeft zij gelijk, dat is haar fout misschien maar het klopt cijfermatig wel.
Dat u daar iets heel anders uit haalt ligt toch echt aan u. Ik heb het ook gelezen en zag totaal niet een anti bouwvakker stuk of anti loodgieter of welke vakman dan ook.
En ja ik weet wat een bouwvakker is, ben er met 1 getrouwd en ja ik weet wat een zwaar beroep het is. Wij hebben niet voor niets al een aantal jaren geleden gezorgd voor een andere inkomstenbron zodat we kunnen stoppen voor dat mijn man versleten is.

0
46 streek

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DikkeTor
Offtopic

Ik ben een Neuropaat XD Ik doe iets met hersens lol XD"Een neuropaat heeft te maken met zenuwschade of neurologische aandoeningen."Ook g...

7 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@58 Altijd hetzelfde met die linkse knulletjes, dreigen met ... ja met wat eigenlijk....ooh ja de CANCEL cultuur....... zo zielig..... t...

7 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Rooibos
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=3XcKN0XbCbU...

12 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Tussenderegels
Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

@2 Van de "onafhankelijke nieuwsgaring", ofwel de Kremlinkoerier. ...

13 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Rooibos
Muziekdraadje

Donna Summer "State of Independence" (1982)https://www.youtube.com/watch?v=cPlNrP9B2Zs...

13 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Bop
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Pas op jij....

14 minuten geleden geplaatst door Bop

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@56 Nou nou wat zijn we weer grof. Heb je weer hoofdpijn ?...

16 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@18 Het is noodzakelijk om strijdende partijen aan te spreken als zij het oorlogsrecht overtreden. Hamas overtreedt het oorlogsrecht maar dat is...

43 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

De fascist Baudet word gewoon regelrecht betaald door de oorlogsmisdadiger en dictator Poetin Oppakken voor landverraad dat gore zwijn...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Nee. Ik ben daar nooit aan afgestudeerd. Jij?Maar dit is ook een uitzonderlijke situatie.Israël heeft ook niet te maken met een agre...

1 uur geleden geplaatst door Malinois

NK. App
Malayalam Heroine Sex PhotosEl LaidiesSexy Video NangaXxx Videos Porn StarErkissHot Scene PornHaryanvi Xxx VideosNagaland Ka BfMiamishemaleStreet Meat AsiaFind PorntubesQuadrinhosdesexoCelebrity SexualFutanari CumBri SternMms Sex XxxSex Romantic Hd VideoMujer Teniendo Sexo Con Un CaballoMelanie Griffith NakedRima Kallingal SexBig Tit VideosLesbian Orgy EbonyLesbains Porn VideosFamous PornostarsSkipthegames OmahaFreesexpornKatilingusCollege Group Sex VideoStepmom Stepson Porn VideoIndian Couple Sex NewPornos De ChapínLeona KirishimaApank BangPetite Nude TeensExploited College GirlsChaterbateIndian Sexy Bhabhi PornSwag TaiwanIafd.comSexoaovivoKiss Xxx HdNaina Sex VideoTamil Saree NudeClassic Pornographic MoviesMindi Mi KGlory Hole ChicagoGayporn TurkishHow To Find Porn On TiktokSummertime Saga JudithHannah Davis NudeIndian Young Porn VideosEva Elfi PornXxxseryIndian Porn HouseBadwap.co.mRn PornWarframe PornNxxxcomTamil Saree Sex VideosDoctor And Patient Xxx VideosSpencerbradleyXxx Video In BedroomYamete KudasaiHotest Blonde Porn StarsSummer Brookes NudeKhatarnak PornRep Hindi XxxMom Teaches PornPorn Movie SightGrandpaxxxxMen Sucking Women BreastDad Fucks Daughters FriendDani ColeDanejo EsFilme Pornô De Mulheres VelhasPutri Cinta NudeSheezan M KhanTelgu SaxBlaclmail PornBetty Gilpin SexyAi Porn ChatSex5Sexy Video Bf VideoTeacher Ko PelaLittle Caprice XxxElektra Rose PornHentait GratuitPrimw CurvesHollywood XnxxKemonokkoCheetah_Bangalore NudeScissoring LesPorn SkirtsMother To Daughter PornTop OnlyfansLana Roahdes AnalMiakhalifasexyPornno FreeJustswallowingReddit Porn SubredditsNew Sex Web SeriesDeshi Xxxx VideoKelsi Monroe BangbrosEpic PornographyWww Hindi Porn VideoLesbian Titty LickingNympho-pornOdia Desi Sex VideoAsin HotPooja Hegde Sex ImagesSexce DownloadXxncAnalpain PornFap RoulletteShruti Sex PhotosXx Movie SexKand Sex VideoJapanese Boob SuckedPorn TubesKate Sackoff NudeNeela SkyPoonam HotProun StarJapa PormSubmitsexBigboobgoddessWww Camsoda4chhanBlack Porn Blowjobs3d Porn ComicesAlly TatePayton PrelessYum Sex StoriesMerlina Xxx18 Plus VideosXxx Babes PornMz Natural LesbianDiablo 4 HentaiManhwas.mwnPorn My Friends MomEdgeing PornDp SexBra Open VideoSexo InterracialAladdin Sex VideoJiggling Booty PornGame Porn ComTrasing PornXxx Videos 2019