Ook gisteren was een gewelddadige dag in Nigeria. Vier mensen kwamen om bij een aanslag die wordt toegeschreven aan terreurgroep Boko Haram.
Volledig scherm
Ook gisteren was een gewelddadige dag in Nigeria. Vier mensen kwamen om bij een aanslag die wordt toegeschreven aan terreurgroep Boko Haram. © AFP

Massamoord in Nigeria: tientallen slachtoffers, onder wie 22 kinderen

Gewapende mannen hebben in het noorden van Nigeria volgens plaatselijke media zeker 66 mensen om het leven gebracht, onder wie 22 kinderen en twaalf vrouwen. Nigeriaanse media meldden dat de moordpartijen in dorpen of nederzettingen in de streek van Kajuru waren, ruim 140 kilometer ten noorden van de hoofdstad Abuja. 

  1. ‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas
    PREMIUM
    reportage

    ‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergroot­glas

    In de rechtbank in New York worden tientallen burgers gescreend voor de rol van jurylid in de strafzaak tegen Donald Trump. Maar wie in de VS staat er nog volkomen onbevooroordeeld tegenover de persoon Trump? Meer dan de helft van de opgeroepen kandidaten wordt om die reden afgewezen, merkte correspondent Karlijn van Houwelingen op, die een dagje meeliep. De verdachte zelf zat er grinnikend bij.