Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man die twee vrouwen mishandelde in West naar Pieter Baan Centrum

15 februari 2019, 15.17 uur · Foto: Flickr / Brian Turner

De 23-jarige man die er van wordt verdacht twee vrouwen te hebben mishandeld moet psychiatrisch worden onderzocht in het Pieter baan Centrum of een andere kliniek. Dat heeft de rechter bepaald tijdens een pro formazitting.

Op maandag 10 september zat een vrouw op de fiets en zag hoe een andere vrouw werd mishandeld door twee mannen. Ze stopte om er foto's van de belagers van de vrouw te maken. Dit was reden voor verdachte Nabil Q. om op de fotograferende vrouw af te stappen en haar ook klappen te verkopen. 

Lees ook: Vrouw die mishandeling fotografeert zelf het ziekenhuis in geslagen met kaakbreuken

Het jukbeen van de vrouw werd naar binnen geslagen en haar kaak was op meerdere plekkenb gebroken. Ze belandde in het ziekenhuis door de mishandeling. De reden voor het psychiatrische onderzoek is de ernst van het delict en de plostelinge woede van Q., schrijft Het Parool.

Lees ook: Verdachte aangehouden voor zware mishandeling oplettende getuige

De advocaat van Nabil Q. tekende nog bezwaar aan tegen het besluit. 'Volgens mijn cliënt ging er meer vooraf aan de ruzie. Het escaleerde, maar het was niet de bedoeling van hem om een mishandeling te plegen', zei advocaat Zefanjo Nahar volgens de krant.

'Ik ben teleurgesteld in mezelf. Ik heb een fout gemaakt. Dat moet ik accepteren en daar moet ik voor boeten', zei Q. zelf in de rechtbank. In november werd hij aangehouden voor de mishandeling.