’Groene’ huizen noodgedwongen weer op gas (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Hadito in Binnenland  ·  50 Reacties

  • 34
  • 1304x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Gna gniffel.

0
1 caso

Poetin draai snel die kraan vol open!!!!

3
2 The Master of the Universe

Dus de groene natte droom is meer een dure nachtmerrie question

0
3 Jill

Heel fijn. En nu gaat de overheid/gaan de VNG dus op de rem hangen met de overige voorbeeldwijken in Nederland? Nee zeker?

0
4 Wendel

Zegt veel over (on)deskundigheid van de betrokken bouwers en installateurs. Warmtepompen zijn er niet voor gemaakt om niet te werken, toch lukt het Nederlandse installateurs om dat voor elkaar te krijgen. Zal wel een centenkwestie zijn, te kleine lucht-waterpomp en een vloerverwarming met te geringe capaciteit.

27
5 Myth63

@5 , idd. Het gaat om het totaalpakket aan systemen dat op elkaar is afgestemd.

8
6 caso

Als er een kloof zit tussen de ideologie en de realiteit past de ideologie zich aan de realiteit en niet de realiteit aan de ideologie.

Volgens mij krijgen we binnen niet al te lange tijd nog meer van dit soort berichten te lezen.

0
7 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Idealistisch gepruts. Problemen met transport, opslag en overbelasting van het netwerk zijn nog lang niet opgelost. En in andere landen gaan ze nu groen op gas. Lijkt me een stuk realistischer. Heb van een kennis begrepen dat als er 3 tesla's in bepaalde straten zouden worden aangeschaft het netwerk overbelast zou worden. Stelletje groene nitwits daar in Den Haag.

0
8 flauwekulallemaal

Dus... als je je oude huis laat ombouwen... zoek een tweede huisje in een warm land om te overwinteren!

0
9 ObJener

En wat blijft er over van het rendement van de warmtepomp als de gehele straat aan de warmtepomp gaat. Niets, en hoe wil je dan je huis verwarmen ? Stelletje idioten daar.

0
10 flauwekulallemaal

@6 Ik denk dat @5 wel gelijk heeft. Als de woning niet zo goed geisoleerd heeft en of de warmtepomp die gekozen is heeft onvoldoende capaciteit krijg de woning bij ietwat koud weer nooit warm.
Ook de klacht over vloerverwarming snap ik niet als men nu op gas stookt. Hoe kan dat te heet worden, de watertemperatuur moet je instelling op maximaal 40 graden , en lang opwarmen hoeft helemaal niet. Gewoon de nachtemperatuur op de thermostaat op 19 graden zetten en de dagtemperatuur op 21 graden. Ik heb sinds ruim een jaar vloerverwarming, gelukkig nog wel met CV ketel. Omdat mij huis nu ook goed geisoleerd is slaat de verwarming zelfs als het vriest bijna nooit aan, ondanks deingestelde nachttemperatuur van 19 graden.
De isolatie + vlerverwarming is een van mijn beste investeringen ooit , het bespaart me enorm op mijn energierekening in vergelijking met CV radiatoren em het wooncomfort is drastisch verbeterd.

3
11 kdekat

En dan te bedenken dat de nieuwbouw 'gas loos' moet worden,dat beloofd wat ....

1
12 Hangingmen

Waar veel mensen ook geen rekening mee houden is dat vloerverwarming stoken niet een kwestie is van aan uit, maar een constante temperatuur stoken 24/7. Mijn vloer wordt nooit te heet omdat de water temperatuur nooit boven 45 graden komt. Eind april gaat hij uit, september weer zachtjes aan. En zuinig...!

1
13 uahoera

Voor een connectie tussen 2 apparaten als spanning heeft men genoeg aan een kleine kabeldiameter, alleen wanneer de apparaten (electronen)stroom wegtrekken wordt het een probleem. Een driebaansweg als een bredere weg vloeit nou eenmaal lekkerder dan een tweebaansweg, wat snel overbelast. Dit is waarom gelijkstroom niet over een lange afstand kan worden aangelegd, tenzij men kabels van 5 meter in diameter hebben. Als Tesla er niet was geweest, was energie voor een klein elite clubje.

1
14 4lb3rt P1k3

@13 Je mag toch aannemen dat dat aan mensen verteld wordt door de installateur als de vloerverwarming in gebruik wordt genomen? Is bij mij wel keurig uitgelegd maar ik had dan ook geen beunhaas aan het werk maar iemand met verstand van zaken.
Als ik dit artikel zo lees waren er nu niet bepaald vakmensen bij de bouw van dit project betrokken en/of heeft men de kosten van de woningen zo laag mogelijk gehouden en foute keuzes gemaakt vwb isolatie en/of type warmtepomp. Goedkoop, duurkoop, overmorgen stuk en daar krijg je , zeker als het om verwarming van je huis gaat , vroeger of later spijt van.

2
15 kdekat

@15 Alles moest natuurlijk weer zo goedkoop mogelijk...

2
16 upanddown

@7 die zijn er al:
https://www.telstar-online.nl/nieuws/actueel/95791/rondom-wonen-gaat-te-veel-betaalde-stookkosten-flatwoningen-terugbetalen
"Al een tijd is het systeem uit de running, omdat de oude boorput kaduuk is en de nieuwe nog niet gelukt is, met als gevolg dat Ammerlaan nu met de eigen WKK-ketelinstallatie met aardgas het water warm moet stoken."

@8
https://www.utwente.nl/nieuws/!/2015/4/43571/ut-onderzoekers-testen-stroomnet-met-pizzaovens
"Twintig bewoners kregen de opdracht een pizza te bakken in hun elektrische oven, terwijl de elektrische auto voor de deur stond te laden. Na een uur raakte het netwerk overbelast en viel de stroom uit op een deel van het netwerk."
"De test in Lochem toonde aan dat er een serieus probleem ontstaat als een deel van de wijkbewoners ’s avonds met een lege accu terugkomt en de auto wil opladen, en dan ook nog wil koken op het inductiefornuis"

En hoeveel auto's heb je normaal in een beetje wijk? 200+?
Dus dit probleem x10

0
17 Madman_K

@16 Vrees ik ook, dit is alweer het zoveelte prestige project waar men van het gas af moet dat (op z'n zachts gezegd) niet zo geweldig blijkt te zijn. Dat gaat nog wat worden als men de komende jaren complete bestaande wijken gaat loskoppelen van het gasnet (in of voor 2021 moeten gemeenten aangeven welke wijken van het gas af gaan). Om over de te verwachten problemen met de stroomvoorziening nog maar te zwijgen....

0
18 kdekat

@17 Niet alleen electrisch koken en auto opladen. Wat denk je wat er in zo'n wijk gaat gebeuren als dan tegelijkertijd ook nog de warmtepompen draaien? Die dingen gebruiken ontzettend veel stroom. Voordat men uberhaupt hele wijken van het gas loskoppelt zal men eerst het electricteits netwerk aan moeten pakken. Hebben Samson en nijpels daar wel rekening mee gehouden?

0
19 kdekat

Ja, je kunt wel iets willen maar het moet wel kunnen.

0
20 WHuls

"voorbeeldwijkje met duurzame woningen"

Nou dan staan ze ook mooi in hun hempie. question

Men had natuurlijk de schijn kunnen ophouden door in het hele huis elektrische kacheltjes te plaatsen, maar dat was kennelijk te veel moeite... :'-) question

1
21 Gandalf

@13 Mag ik vragen hoeveel kw u aan stroom extra verbruikt ?

0
22 Bakgraag

Het is al heel lang bekent dat uitgerekend Nederland absoluut niet geschikt is voor warmtepompen.
De maatregelen zijn van hoger hand door gedrukt en er word nergens rekening gehouden met plaatselijke verschillen.
Want waarom staat er niks klaar voor dijk verzwaring?
Omdat het overal het zelfde is, en hier alleen als prestige gas loos, of beter gezegd hersenloos gedacht word.
De praktijk zal als een boemerang terug slaan.

0
23 dloops

** gebruiker verwijderd **

Dit vind ik nou het beste voorbeeld hoe incompetent onze beleidsbepalers zijn.
Hoog van de toren blazen, en totaal geen FATSOENLIJK alternatief kunnen bieden.
Ze vallen van hoog door de mand.
Ik stem FVD.

24 verwijderd9139144

question question question question question question question question question- question

3
25 Jan met de korte achterlul

☹☺☻〠

5
26 RonMVV

✈✡

4
27 RonMVV

Wat ik me nu heel de tijd al afvraag met die warmtepompen is: Wordt het koude water dat wordt terug gepompt wel snel genoeg weer opgewarmd, als er zo massaal met dat ondergrondse water wordt gespeeld? Wat wat ik heb begrepen is dat er 2 buizen de grond in gaan, allebei een beetje schuin, van elkaar vandaan. Zodat de ene buis het water oppompt, en die ander het weer terugstort. Dat teruggestorte water komt dan (bij wijze van spreke) onder het huis van je buurman. Is het dan wel snel genoeg warm gemaakt door de aardwarmte, om de buurman ook te voorzien van warmte?
En dan dus niet alleen bij jezelf en je buurman, maar gelijk in héél Nederland?
Kan dat allemaal wel?

0
28 xtremy

@26 @27 Excuus verkeerde draaitje

1
29 RonMVV

** gebruiker verwijderd **

@29 : Nee hoor, ook jij kan je vergissen question

30 verwijderd9139144

@30 question

1
31 RonMVV

@28
In noorwegen en denemarken
Moet je minimaal 100 meter van je buurman af wonen om een vergunning te krijgen
Ivm rendement verlies

0
32 Ylliw negarev

@32 Kijk, daar heb je het al. Waanzin om dat in Nederland te willen dus.

0
33 xtremy

’Groene’ huizen noodgedwongen weer op gas

Was te verwachten en nu nog niet eens een strenge winter.
De politieke natte dromen van links over "groene huizenbouw" blijkt hier al een fata morgana te zijn.

Alleen in de tropen hebben de huizen geen schorstenen nodig wegens geen kachel nodig.

Maar de adder onder het groene g(r)as is dat de airco veel energie nodig heeft om het leefbaar te houden.

0
34 Wil je niet weten

Die Linkse en groene bende moet zo nodig van het gas af terwijl de warmte pomp nog volop in ontwikkeling is, maar het moest en zou geforceerd worden ingevoerd .

1
35 Doordenker

@34 : En die airco gaat dus heel veel rottigheid opleveren. Want je moet dan per vertrek van die snuffelaars inbouwen, alles met wifi uiteraard, of er weer gelucht moet worden, om zo min mogelijk warmte te verliezen. Weg privacy. Plus mensen moeten het filter vaak genoeg vervangen, anders woon EN werk je in een sick building, weg gezondheid.

2
36 Wendel

@36 Warmteverlies beperken doe je met een HRV.
Sick building is get vaak niet, maar uiteindelijk gaat er voor mij niets boven open ramen en deuren.

0
37 Rex

Een zeer belangrijk punt wat men steeds 'vergeet' is de koeling in de zomer.
Heel veel Nederlandse huizen hebben geen koeling. Dat is ook niet echt nodig met ons klimaat. Zelden dat het ongezond warm is. Ideaal is een temperatuur zelden maar je leert ermee leven.

Warmtepompen kunnen ook koelen; dus waarom niet koelen als je zo'n pomp hebt?
Het resultaat zal zijn dat mensen in de zomer gaan koelen en dus energie verbruiken.
De evt besparing in de winter wordt grotendeels teniet gedaan door het extra verbruik in de zomer.

0
38 Rex

Met heel die grondboringen voor aardwarmte is het wachten op verzakkingen en bevingen, maar dat is pas over een jaar of dertig/veertig. De milieu-frics zullen wel zeggen dat dat niet kan. Ik ben de natuur dankbaar dat het half februari al lenteachtig aanvoelt.

0
39 Verwonderd

Het groene huis heet ´De Groene Rekenkamer' https://www.groenerekenkamer.nl/

0
40 Lambaster

Wie stopt de Groene Khmer?!?

0
41 PeKa

@36 Wendel

Ik verkeer vaak en veel in de tropen en weet hoe beklemmend de warmte daar kan zijn.

De huizenbouw zou daar veel beter kunnen met souterrains om te slapen en te werken.
De grondtemperatuur op wat meer diepte is in principe 11 graden Celsius en de koude lucht blijft beneden beter "hangen".
Ook zonnepanelen kunnen energie geven overdag en zorgen voor een gelaagd dak als extra isolatie.
Een souterrain heeft mits een goede constructie ook voordelen bij overvallen aldaar met steeds vaker ook een dodelijke afloop.

0
42 Wil je niet weten

* Verwijderd door de redactie *

43 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

44 Captain Hero

@34 "De politieke natte dromen van links over "groene huizenbouw" blijkt hier al een fata morgana te zijn."

Als ik als techneut die zich in het milieu bevindt van wetenschappers die de overheid adviseren 100% zeker weet dat die plannen van Samson en Nijpels door de realiteit keihard zullen worden afgestraft krijg je van linkse mensen te horen dat je klimaat ontkenner bent.
Nu maak ik me ook zorgen over het klimaat maar vind ik de plannen van Samson en Nijpels niet realistisch, technisch niet haalbaar, onevenwichtig, dat de plannen niks voor het milieu doen maar wel vreselijk veel kosten. Die idioten hebben het wegvallen van het Groningse gas, de wens tot CO2 reductie, Amerikanen die niet willen dat we Russisch gas afnemen (geopolitiek) en een nieuw verdienmodel voor de overheid in één keer willen oplossen. Gelukkig hoeven we niet tot 2030 of 2050 te wachten voordat andere, realistischer inzichten zullen ontstaan.

0
45 Conradijntje

@44

Bedoel je mij ?
Wat is mijn systeem ?
Vreemd dat jij dat weet en ik niet.
Ik heb zonnepanelen l
Ik spaar maar het is de vraag nog waarvoor .
Kan een nieuwe ketel zijn of een verbeterde warmtepomp over op zijn vroegst een jaar os 10- 15.
Ik ben juist degene die hier telkens de kreet los laat : de soep wordt niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend.

Je moet niet mensen iets toedichten wat niet klopt.
Zelfs niet als je niks inhoudelijks weet te zeggen .

5
46 No newstoday

@34 /@35 Je huis elektrisch verwarmen met een airco kan nu al maar dan praat je toch over 30-40kWatt? Het voordeel van die warmtepomp was nu (theoretisch) dat ie niet zoveel elektriciteit verbruikt maar je moet dan je gehele huis isoleren, vloerverwarming toepassen en het huis wordt nauwelijks warm en het warme water voor de douche moet dan nog extra verwarmd worden. En inderdaad (@2question verwacht ik dat die warmtepomp mogelijk goed werkt in een dunbevolkt land maar niet in Nederland waar iedereen op 10 meter van elkaar woont.

0
47 Conradijntje

* Verwijderd door de redactie *

48 Captain Hero

@48
++++
Doet ze altijd als je háár een vraag stelt, dan is ze het antwoord schuldig en is weg.
Ze zei toen ook, dat bij hoge kosten ze wel naar Duitsland ging verhuizen, want daar hadden ze Russisch gas..
Haha lol question

0
49 Strongoli

* Verwijderd door de redactie *

50 Captain Hero

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@20 "EU ... ze doen niks" EU-migratiepact. ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Reconquista
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@19Dat de EU het moet regelen roepen we al 20 jaar maar ze doen niks. En de Turkije deal, Tunesië deal, Egypte deal, Libië deal zijn allemaa...

9 minuten geleden geplaatst door Reconquista

ongelovenloos
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Ik praat het niet goed maar als er maar niet geluisterd word naar de mensen die gewoon tegen een muur lullen dan kan je zoiets wel verwachten....

18 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Biscanna
'Anti-wokepartij' groeit op VU: 'Studenten zijn er klaar mee!'

Goed om te zien dat er ook nog verstandige leerlingen rondlopen daar, en niet alleen woke patiënten. 👍...

19 minuten geleden geplaatst door Biscanna

RobP
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Duidelijk.Oplossing:Aangezien de gehele EU (op enkele uitzonderingen na) vergelijkbare problemen ondervindt, moet het op EU niveau geregeld ...

34 minuten geleden geplaatst door RobP

Reconquista
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Na het bedriegen van het volk volgt het bedreigen van politici. Beide is niet goed te praten. ...

38 minuten geleden geplaatst door Reconquista

greenpollo
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@2Echt slaan kan natuurlijk niet nee Maar een ouderwetse schop onder de kont is niks mis mee. Ik ben er iig niks minder van geworden en leef...

1 uur geleden geplaatst door greenpollo

greenpollo
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@65Klopt, alleen de vrouwen meestal niet.....

1 uur geleden geplaatst door greenpollo

Wedergeboren
​russians Show "ingenious" Solution Against Ukrainian FPV-Drones | Defense Express

Google TRANSlate: https://en-defence--ua-com.translate.goog/news/russians_show_ingenious_solution_against_ukrainian_fpv_drones-10278.html?_x_tr_...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
‘Uitleveringsproces van Quincy Promes in Dubai volgende week van start’

Doe vooral lekker rustig aan. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Coco Lovelock PornAsstr NiftySextape LeakedHow To Suck A TityKolkata Boudi BfXx Hindi HdFucking CuteTubemom8 MusePron JepanesCockcompareX VudesJawan Ladki Ki ChudaiGay Brothers PronAva Addams SelfieDeaxmaTitties LickedThisvdDevintrezBreeding BenchSex Kerala Sex中国 色情 片порна игриMilf Island TwistTamil Serial Actress NudeLinda Lucia CallejasJapanese Porn CategoriesMasturbating BathtubVr PornvideosSexo Web CamEstrelas PornográficasRedtudeTamil Kamakathai ComFree Sex Chat AppTamil Blue Film PadamBhabhi Ji Ki XxxPersan PornRetired Porn StarsJulie Bowen NudesDaravani PictureBoobies GropedGay Forced BlowjobGetting Flashed On OmegleAmareur Lesbian PornTaimanim AsagiColombian EscortsXxx Fast Time VideoPornos LocosXxx Video DawnlodSugar Daddy XxxFella The Turn Up MonsterHeidi Goes BlackFree YoupronBoutique EtotiqueSex CouchTamil Boobs XxxCockteasingJuegos De PornCreampie GifsTheif XnxxSona Nair SexHot BoobdTrufuck.comCubby Big TitsReal Granny PornMachinehentaiTight XvideoBrooke Wylde NudeRebecca Cyberpunk HentaiXxx Dhongi BabaAmanda Cerny NudeWeed PornPotorican PornSexxxdesiB Grade Hot SexI Came Inside My Stepdaughter Avery JanePunjabi NxxxHairy Armpit PornLoud Sex VideosClip SexsiSkybri OnlyfansJaponese Love StoryRed TybeMarathi Bf MovieXvideo Bangla BoudiSunny Sexy MovieDream Porno MoviesXxx Desi VediosXxx Videos Indian Brother And SisterLisa SpraxErotic MmsGangbanged AnimePornomexicano.comNudes SexualForest Of The Blue SkinsLana RodesFarmgirl SexyDoremon Porn VideosNaked Thick LadiesSexy Adult VideoVillage Sex AuntyThe Porn DjdeVideo Sexe Camera CacheTheylovherstoriXnxx TeliguVladislavaGabgbang AnalHqporn.Imajenes De PornHentia JapanHentais VerKelsey MonroeMs Sethi SexsFuck Video'sPorn India DesiCheer.giuliaDesi First Time PornMast Chudai HindiLesbian Dildo SexWww Df6Películas EroticadDomonican PornNude FamilysexHarum PornViolet-myersBest Friend And Mom PornThumbzllaSleep HentaiVirg PornFuta 3dxOkichloeo OnlyfansXxx Full RomancePushingtabooFap TitanR/feetpicsAlohatuybeStreet Hooker PornBeautiful Hot Sex VideoBig Dick XxxXnxx New MovieSquirt. ComP. O. R. NTaking Off Condom PornX VibeoPassionate Sex GifNicki Minaj Aex TapePissingteenBig Booty HoespornMom Daughter Son SexVideosporno Com