Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Fox News weigert reclame voor anti-nazi-documentaire

  •  
14-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
anightatthegarden
Een reclamevideo van 30 seconden met de titel ‘Het kan hier gebeuren’ is geweigerd door Fox News. Het filmje, dat waarschuwt voor de potentiële gevaren van fascisme in de Verenigde Staten, werd door de top van het mediabedrijf beoordeeld als ‘ongepast,’ schrijft The Hollywood Reporter. Het door Fox News geweigerde filmpje is hier te zien:
De reclame is tweeledig en dient als waarschuwing voor opkomend fascisme én als promotie voor de korte documentaire A night at the garden. Tijdens de show van Sean Hannity, die tijdens primetime wordt uitgezonden en een vooral conservatief publiek kent, had de reclame uitgezonden moeten worden. De regisseur van de documentaire, Marshall Curry, vindt de hele gang van zaken onbegrijpelijk. “Het is verwonderlijk dat de hoogste baas van Fox News zich persoonlijk bemoeit met een kleine advertentie om er maar zeker van te zijn dat de kijkers van Hannity niet worden bloot gesteld aan dit hoofdstuk uit de Amerikaanse geschiedenis.” De korte documentaire, die nota bene is genomineerd voor een Oscar, is hier te zien:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.