door Scorpio in Binnenland  ·  47 Reacties

  • 28
  • 637x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als er geen winst is kun je het niet uitkeren, dus dat staat haaks op die sluitende ziekenhuizen, daar is in de exploitatie iets mis.

Ik heb alleen wel een vraag, hoe krijg je een investeerder zo gek te investeren als er geen return op investment is?

5
1 DaStef

Huh??? Altijd gedacht dat ziekenhuizen primair voor de patienten waren. Of ben.ik nou naief??

1
2 Lets keep it cool

Ziekenhuizen zijn bedrijven
En bedrijven gaan voor geld
En zeker als er aandeelhouders zijn
Ondernemingen waar je niet omheen kunt dus ziekenhuizen
Zouden geen aandeelhouders moeten mogen hebben

1
3 Ylliw negarev

** gebruiker verwijderd **

@2
Bent u weer , inderdaad ziekenhuizen zijn gewoon bedrijven die winst willen maken om de winst daarna uit te keren aan de investeerders en als die winst niet gehaald wordt dan hebben we nu dus gezien dat de stekker er gewoon uit gehaald wordt en de overheid steekt geen poot uit om al die duizenden gedupeerde mensen die het al moeilijk hebben met hun gebrek of ziekte te helpen .
Welkom in boekhoudkundig Nederland.

4 verwijderd682241

@1 Zoek maar eens filantroop op en voor de boefjes ondernemers is het een geweten kopen...

8
5 Tegendraadsgelijk

@5 En hoeveel filantropen denk je dat er zijn in Nederland? Niet genoeg om alle ziekenhuizen te kunnen onderhouden, zoveel kan ik je in elk geval wel vertellen.

2
6 Neobullseye

@1 + Goede post! In dit artikel wordt slecht management er onterecht bij betrokken, dat sluiten van die ziekenhuizen heeft idd niets met winstuitkering te maken.

Verder zijn die kleine buurtziekenhuisjes leuk voor de patiënt maar natuurlijk niet rendabel: voor elke specialisatie een specialist in huis, terwijl grote of gefuseerde ziekenhuizen afdelingen samen kunnen delen. Er wordt weer gedaan alsof het zorgbudget aan een boom groeit, en dat is weer typisch iets van de SP.

17
7 Mrs. K

@4 Artikel wel gelezen?

11
8 Mrs. K

Winst en zorg gaan niet samen omdat winst maken altijd ten koste van de patient gaat (zie de USA). Ziekenhuizen zouden in die zin niet privaat mogen zijn.

0
9 TedjeR

** gebruiker verwijderd **

@4
Ja zeker ik had het hier over .;
Tegelijk zien we hoe dit winstverbod de afgelopen jaren omzeild wordt. Via schimmige financiële constructies grijpen bestuurders en ‘zorgondernemers’ hun kans. Regels die gelden voor de instelling die een vergunning heeft, gelden niet voor de onderaannemers daarvan. Het wegsluizen van zorggeld naar private zakken is op dit moment kinderlijk eenvoudig en nieuwe wetgeving van de regering gaat hier vooralsnog geen eind aan maken.

10 verwijderd682241

@5

Natuurlijk Filantropen, die vind je op elke straathoek.

0
11 DaStef

@9

Dat is een hele andere discussie, het ging mij erom dat de claim "het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland en het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam" er aan de haren wordt bijgetrokken, terwijl dit totaal niets met winstuitkeringen te maken heeft, dat is gewoon slechte journalistiek, of een journalist die de les Bedrijfseconomie voor dummies heeft overgeslagen.

Ik vind het prima dat de discussie over de status van ziekenhuizen en de kosten van het openhouden van onrendabele ziekenhuizen gevoerd wordt maar doe het wel eerlijk

7
12 DaStef

@12 :
Op zich heb je gelijk.
Winstuitkeringen hebben er natuurlijk wel iets mee te maken, tenminste het kan er mee te maken hebben, afhankelijk van hoe het gaat.

Als er teveel nadruk op winstuitkeringen ligt, zal dat ten kosten gaan van de reserves en bijvoorbeeld van investeringen.
Een manager waarvan zijn bonus afhankelijk is van die winstuitkering, zal geen diepte investeringen doen als ie weet dat ie over 4 jaar toch weer ergens anders werkt.
Zo kan een bedrijf (ziekenhuis) snel leeg getrokken worden.

1
13 Jackd

Allemaal het gevolg van de privatisering van de zorg ingevoerd door de VVD, PVV en het CDA en in stand gehouden door de PvdA. En nu gaan klagen dat er ziekenhuizen failliet gaan en mensen niet die acute zorg krijgen waar zij recht op hebben en onbetaalbaar worden. Dit alles was niet nodig als men naar de SP geluisterd hadden. De SP komt nu met een zorgplan waarbij de zorg terug gedraaid wordt naar een betaalbare zorg en weer een Nuts instelling wordt en geen ziekenhuizen gesloten moeten worden. Het hele zorgplan van de SP is doorberekend en betaalbaar.

2
14 yanyans

@12 toch vind ik dat jij iets te veel naar het bedrijfseconomische aspect kijkt. Ziekenhuizen hebben een zorgfunctie en daarbij speelt ook dat er een aantal parameters zijn waaran die zorgfunctie moet beantwoorden naar de omgeving toe.

Een van die parameters is afstand. Een ziekenhuis op te grote afstand heeft ook een prijs in mensenlevens. Niet zelden is er spoed in het spel en dan telt letterlijk iedere seconde. Dat probleem is gewoonweg niet "efficient" op te lossen.

Gezondheidszorg kun je niet bekijken vanuit een optiek van geld in en geld uit. Wat daarvan komt zie je in de USA: het duurste zorgsysteem van de wereld waarvan bovendien niet iedereen gebruik kan maken door de for-profit structuur.

1
15 TedjeR

@1 ,

Oei, dat is wel meteen een lastige vraag voor iemand van de SP natuurlijk.

Ze bedoelen het vast wel goed. Maar zoals gewoonlijk weer erg naïef of slecht doordacht op economisch vlak. Je zou als investeerder inderdaad wel gek zijn. Feitelijk verbrand je je vermogen, even ervan uitgaande dat de inflatie niet ineens verdwijnt.

(Voor dat soort opmerkingen nu komt: nee, de VVD/het kabinet doet het ook niet goed. Maar dit plan van de SP slaat ook nergens op en komt neer op enkel goedkope retoriek die financieel/bedrijfsmatig niet haalbaar is. Aan plannetjes uit fantasiewereldjes hebben we zo mogelijk nog minder dan aan ons huidige tekortschietende stelsel.)

8
16 progressiefliberaal

@16
D’r zou eens wat minder op
Economisch vlak gesacht moeten worden
En zeker in de zorg

2
17 Ylliw negarev

@17 ,

Ook de zorg moet betaald worden. Dat wordt niet gedaan met idealistisch roepen om een 'ander model' of iets dergelijks.

Dat wordt ter linkerzijde nog weleens vergeten. Helaas, want dat economie-voor-alles en eerst aan geld denken niet ideaal is, soit. Maar enkel op de tekortkomingen daarvan wijzen, helpt niemand verder.

8
18 progressiefliberaal

@15

Is er wat anders dan? Nog niet zo heel lang geleden hebben we een discussie gevoerd over het doorbehandelen van oudere patiënten, waar ook de zorgkosten aan bod kwamen, die kosten bedragen bijna 40 % van de totale overheidsuitgaven.

Je kunt wel overal zorg willen blijven verlenen, en ik ben daar ook wel voor, maar dat betekend simpelweg dat dat geld ergens vandaan moet komen, die ziekenhuizen die sluiten zijn bedrijfseconomisch oninteressant, dat betekend dan ook daar geld bij moet anders waren ze wel interessant genoeg om open te houden.

Let wel ik ben het met je eens dat de zorg niet bepaald excel-management is, maar je moet de keuze wel maken, ofwel je stopt er overheidsgeld bij of je doet die ziekenhuizen dicht. Overigens moet je bij die keuze mismanagement geen rol laten spelen, dat is wel te herstellen

@17
Prima, maar dat betekend dat ofwel de zorgpremie omhoog moet ofwel de fiscale bijdrage omhoog. linksom of rechtsom u en ik moeten dat betalen.

3
19 DaStef

ze moeten is beginnen om die geldwolven ten koste van alles bij de ballen worden gegrepen en de winsten gaat investeren in duurzaamheid, klimaat, belastingen gaan betalen etc...
Hebben wij eindelijk onze verdiende lastenverlichting en eindelijk eens die "natte" economische vooruitzichten..
Het loopt de spuigaten uit

wat het loon betreft, ik hou steeds meer dagen over aan het einde van m'n loon.

1
20 Madman351

@19
Die zorgpremie hoef niet omhoog
Als ze er de aandeelhouders tussenuit halen
Want daar gaat de zorgpremie naar toe

2
21 Ylliw negarev

@21

Dat is totale nonsens en u weet dat, de winsten die worden uitgekeerd zijn een fractie van wat de totale zorgkosten zijn, we betalen met ons allen per jaar meer dan 80 mrd aan zorgkosten.

Als u denkt dat dát het enige is dat de zorgkosten binnen de perken kan houden, dan komt u nog van een koude kermis thuis. Wat u doet is het herhalen van soundbites van de SP.

11
22 DaStef

@22
Als de winsten een fractie waren
Zouden ze geen investeerders hebben

3
23 Ylliw negarev

-
Het verlenen van zorg of gezondheidszorg levert economisch nooit iets op; en dat zal het ook nooit gaan doen.
Net zoals voetbal: een paar mannen of vrouwen achter een bal aan zien lopen rennen levert economisch niet wat op; dit geldt voor alle sporten. Er wordt niets wezenlijks geproduceerd, het past alleen haarfijn in het huidige economische model; het model dat gebaseerd is op gebakken lucht: geld.
-
Dus eigenlijk kan alles wel afgeschaft worden in deze samenleving, niet alleen de zorg en gezondheidszorg, maar ook de sporten, de entertainment, de mode, de kunst, etc etc. Eigenlijk ook de mensen zelf wel; de meesten zijn toch "economisch niet rendabel"....
-
Het moge duidelijk zijn dat het huidige economische model niet ten dienste staat van de mensheid. En eigenlijk is dat ook nooit zo geweest. Wij even in een anti-economie waarin geld en geldstromen centraal staan en de mens tot volledige dienstbaarheid wordt gedwongen. Momenteel is dit systeem zelfs mensen aan het consumeren; steeds sneller gaat dit.
En helaas heeft een hele kleine groep mensen met heel veel geld en macht er baat bij dat dit systeem als zodanig in stand wordt gehouden. We're f***ed.....
-
Hoe heeft het ooit zover kunnen komen....?
Heel veel sterkte en veel wijsheid toegewenst!
/-
-

0
24 MrCally1

@10 Dat heb ik 3 keer zitten lezen of ik het wel goed begrepen had. Dit is inderdaad een vorm van winst uitkeren. En de premie's worden maar verhoogd en ze vertikken het eigen risico af te schaffen. Terwijl bij het laatste vooral, het nu wel duidelijk is geworden dat veel mensen de zorg gaan mijden.

0
25 Liz

@23

Enig idee hoeveel 80 mrd is?

Het is een fractie van de totale uitgaven

7
26 DaStef

@26 Het gaat om de rechtvaardigheid. En die 80 mlrd kan best omlaag om dan bijv. de premies en het eigen risico aan te pakken. Vreemd genoeg vertikken ze dat.


"
Aegon-baas spant de kroon
Bij verzekeraar Aegon weten ze daar goed gebruik van te maken. Topman Alex Wynaendts boert al jaren uitstekend. In 2017 sleepte hij alles bij elkaar 4.683.000 euro binnen, inclusief bonus van 1,15 miljoen en pensioencontributie van bijna 1,7 miljoen.

Wynaendts mag zo'n hoge bonus krijgen omdat meer dan 75 procent van het personeel van Aegon in het buitenland werkt. Dan mag de bonus voor de topman 100 procent van het vaste salaris bedragen in plaats van de 20 procent die voor andere Nederlanders in de financiële sector geldt.

https://www.rtlz.nl/beurs/artikel/3903691/dikke-bonussen-de-financiele-sector-vooral-verzekeraars-cashen
"

Je moet je toch doodschamen als regering?

1
27 Liz

1,7 miljoen, overigens Aegon doet meer verzekeringen dan alleen ziektekosten, dit gaat over bonussen in de financiële sector, niet over de zorgsector

dan nog is dat is 0,002% van de totale zorgkosten

De claim "Het gaat om de rechtvaardigheid. En die 80 mlrd kan best omlaag om dan bijv. de premies en het eigen risico aan te pakken. Vreemd genoeg vertikken ze dat" heeft niets met de feitelijk werkelijkheid te maken.

Dus mijn vraag aan u is, hoeveel kan die 80 mrd dan omlaag?

Nog afgezien van de voorbeelden uit het verleden (ziekenfonds periode) waaruit blijkt dat onbeperkte middelen ook onbeperkte uitgaven met zich mee brengen, de financiële prikkel is een waardeloze prikkel echter het enige dat blijkbaar ongebreidelde uitgaven kan voorkomen

De bottomline is als je de oplopende zorgkosten wilt bijhouden dan zal de premie of het belastingtarief omhoog moeten, wil je van het eigen risico af, dan zal dat zeker moeten

5
28 DaStef

@28
De bottomline is als je de oplopende zorgkosten wilt bijhouden dan zal de premie of het belastingtarief omhoog moeten, wil je van het eigen risico af, dan zal dat zeker moeten.

Maar eerst eens de winst betaald van onze premies afschaffen, Dan kunnen we zien wat we minder zouden kunnen betalen..

0
29 Logic

@28 Waarom, als je wilt bezuinigen op de kosten, altijd alles bij de burger neerleggen.

Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico. Ergens onderaan een link naar de berekening naar het rapport.

https://nationaalzorgfonds.nl/vragen

1
30 Liz

@30 Corr -> van het rapport

0
31 Liz

@44
Heb je een beetje last van chaos in je hoofd?

3
32 Realisme graag!

Vroeger waren er ziekenhuizen waren zorg ondernemingen met artsen in-dienst met als doel mensen z'n goed mogelijk zorg te bieden!

Tegenwoordig zijn het pakhuizen met met allerlei cultondernemingen die zorg-verlenen met een winstoogmerk!

0
33 Zie Hier

Ziekenhuizen moeten gewoon niet aan de vrije markt en de exploitanten worden overgelaten. Het horen gewoon sociale nutsvoorzieningen te zijn zonder winstoogmerk, helemaal niet bedoeld voor wie dan ook om er goed aan te verdienen. Gewoon een zorgsysteem gefinancierd door en voor de bevolking zelf.

0
34 zewa

Als het aan de VVD ligt, willen ze zélfs dat pensioenfondsen gaan investeren in de ziekenhuis.
Denk niet, dat diegenen die nu al gekort worden op hun pensioenen, dát idee toejuichen.
Wanneer banken zelfs geen rendement zien in de zorg en de financiën strak houden, dan is het natuurlijk van de zotte dat er wéér met onze pensioengelden wordt gerommeld, als er van winstoogmerk helemaal géén sprake meer is, zoals we bijvoorbeeld in Flevoland hebben gezien.
Destijds Schippers heeft deze marktwerking van winsten uitkeren in de ziekenhuizen toegestaan. Deze moet echter nog steeds via een wet bekrachtigd worden omdat veel partijen tégen zijn.
Ter info het plan van de VVD:
https://www.trouw.nl/samenleving/arno-rutte-winstverbod-hindert-financiele-gezondheid-van-ziekenhuizen~a923765f/

0
35 Strongoli

Dat gaat niet lukken zolang de liberalen in het kabinet zitten!
Liberalisatie maakt meer stuk dan je lief is!

0
36 dummydum

@30

Nationaal zorgfonds hebben we geprobeerd dat noemden we ziekenfonds, en in de laatste jaren voordat dat werd afgeschaft gingen de zorgkosten jaarlijks met 10 % omhoog.

We kunnen natuurlijk altijd terug naar het ziekenfonds oude stijl, waarbij het fonds bepaalde welke brillen u kreeg, waarbij de particulier verzekerden voorrang kregen en waarbij vrije keuze sterk was ingeperkt.

Ik zeg niet dat er niets mis is met het huidige systeem, wat ik wel zeg is dat veel mensen, en met name de SP, de kop in het zand steken en niet weten wat we eigenlijk uitgeven met ons allen.

1
37 DaStef

@1 De winst komt bij de zorgverzekeraars terecht, dat is het grootste probleem!

0
38 dummydum

@34

Mee eens, maar welke garantie hebben we dan dat geld niet met bakken over de balk worden gesmeten.

Het risico dat die loondienst artsen weer in de watten worden gelegd door artsenbezoekers om maar hun geneesmiddel voor te schrijven is levensgroot aanwezig, dat was namelijk ook een gevolg van dat systeem.

Wat gaan we doen met inefficiënte ziekenhuizen, en hoe gaan we dat opsporen

De ziekenhuizen die worden genoemd in het stuk
Slotervaartziekenhuis
https://www.ad.nl/gezond/om-onderzoekt-fraude-slotervaartziekenhuis~a3a79f9f/
Mismanagement
https://www.ad.nl/binnenland/zorg-staakt-uit-woede-mismanagement~aa96b89c/

Allemaal zaken die helemaal niets te maken hebben met welk systeem je ook hanteert, de zorg zelf is rot als een mispel, en dat is niet iets van de laatste 10 jaar

0
39 DaStef

@37 Er komt in ieder geval heel veel geld aan premies en eigen risico's binnen. Ik vraag me af of de zorgkosten van patienten misschien wel minder zijn dan al die extra kosten aan zoveel zorgverzekeraars, personeel, reclames, behuizing, salarissen, bonussen en geheime extra zogenaamde geenwinsttoeslagen...

0
40 Liz

De vierkante meters zijn de boos doener in ons zorgstelsel

0
41 Bollieboos

@39 Klopt, uiteindelijk gaat het niet om het systeem maar om de mensen die steeds weer ieder systeem misbruiken. Je moet dus in elk geval profiteurs weren. Volgens mij moet je bijvoorbeeld iedereen gewoon in loondienst aannemen en een modaal inkomen betalen, geen topinkomens. En de farmacie zelf moet gewoon ook een nutsinstelling zonder winstoogmerk worden. Het is inderdaad belangrijker om te zorgen dat het systeem transparant blijft en dat de kosten niet naar het plafond stijgen omdat zoveel personen, producenten, verzekeraars etc. het systeem alleen maar gebruiken om zich eraan te verrijken. Het is notabene verplicht om je te verzekeren, ook bizar. Maar de belangrijkste discussie moet gaan over de vraag hoe je een gezond, efficient en betaalbaar zorgsysteem kan opzetten dat doet waar het voor dient, namelijk medische zorg bieden aan degenen die het nodig hebben, zonder dat de kosten uit de hand lopen of dat een of andere kliek verkapte criminelen zich er meester van maken voor hun eigen gewin.

0
42 zewa

@40

Slechts 20% van alle zorguitgaven worden gedekt door premies.

Ik raad u aan eens uit te zoeken hoeveel procent van uw premie uiteindelijk worden gebruikt voor overhead, dat is dubbeltjeswerk. Daar ga je het verschil echt niet maken.

1
43 DaStef

@43 Toch zal het best schelen als er niet zoveel zorgverzekeraars meer zijn. Liever helemaal niet meer.

"Avero Achmea presteert hierop gemiddeld genomen het slechtst. Deze verzekeraar doet weinig om de premies te verlagen, heeft veel reserves, bijna de hoogste premie per verzekerde en maakt hoge kosten voor personeel, huisvesting en reclame."

https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2018/onderzoek-winsten-en-reserves-zorgverzekeraars
*

Onderstaand lijstje kost een hoop onnodig geld en is een belachelijk hoog aantal.

"
Overzicht zorgverzekeraars
Voor een basisverzekering of aanvullende verzekering kun je in Nederland bij veel verschillende zorgverzekeraars terecht. Hier vind je een overzicht van alle aanbieders van zorgverzekeringen.

Aevitae
Aevitae ASR
Aevitae VGZ
Anderzorg
AON IAK
Avéro Achmea
Avéro Achmea Aevitae
Avéro Achmea Nedasco
AZVZ
Besured
Bewuzt
CZ
De Amersfoortse
De Amersfoortse Nedasco
De Friesland
Ditzo
DSW
FBTO
Hema
Interpolis
inTwente
IZZ Zorgverzekering (VGZ voor de Zorg)
Just
Kettlitz Wulfse
Menzis
National Academic

Nationale Nederlanden
Nedasco
OHRA
ONVZ
OZF Achmea
PMA
PNOzorg
Pro Life
Promovendum

Salland
Stad Holland
Studenten Goed Verzekerd
Turien & Co
Turien & Co (Avéro)
Turien & Co (VGZ)
UMC
United Consumers
Univé
VGZ
VGZ Nedasco
VvAA
ZEKUR
ZieZo van Zilveren Kruis
Zilveren Kruis
Zorg en Zekerheid
ZorgDirect

https://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering/verzekeraar

0
44 Liz

@44

Dat gaat over reserveringen, dat zijn geen kosten, en geen winst. Ik heb het over Overhead, kosten van de organisatie, verkoopkosten e.d.

Welk percentage van uw premie wordt opgesoupeerd aan die overhead kosten

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/10/19/ziekenfonds-maakte-evenveel-kosten-als-de-zorgverzekeraars-nu-4868138-a1527439

0
45 DaStef

@45 Ik kan het niet lezen helaas, maar ik vond het goedkoper. Bovendien was er ook geen eigen risico en de tandarts was meeverzekerd. Winst was niet van belang en de rest wat ik opsomde ook niet. Dat is echt geldverspilling.

0
46 Liz

@45 u linkt naar een stukje over minister Vissers, wiens man seminars gaf in creatief declareren..
Betrouwbare tante, maar niet heus..

Dat er jaarlijks 500 miljoen euro premiegeld aan reclame en marketing wordt besteed. Dat is onjuist. De uitgaven aan reclame bedragen hooguit 40 miljoen euro blijkt uit onder meer hun jaarverslagen. Wel zijn verzekeraars veel geld kwijt aan vergelijkingssites. Verzekeraars betalen deze websites veel commissie voor iedere polis die via hen wordt afgesloten. Verzekeraars zijn zo een slordige 300 miljoen euro per jaar kwijt, zo blijkt uit data van De Nederlandsche Bank.
Nee, ze zijn dus 340 miljoen kwijt aan reclame..

0
47 Logic

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Oeps112
Frits Bosch PMT, ABP, BPF Bouw, PfzW, PME belangen deelnemers worden geschaad

https://www.dagelijksestandaard.nl/opinie/frits-bosch-pmt-abp-bpf-bouw-pfzw-pme-belangen-deelnemers-worden-geschaad...

1 minuut geleden geplaatst door Oeps112

Oeps112
Eneco vindt investeren in windpark op zee te duur en stapt uit biedingstrijd

Volkskrant: Eneco trekt zich terug uit bouw grootste Nederlandse windpark op zee: ‘De risico’s zijn te groot geworden’https://www.clim...

3 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Hendrianus
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

https://www.youtube.com/watch?v=fvyr0kejv-kMona Keizer baseert dat op het in haar oren stil zijn van links en de culturele sector na o.a. de...

7 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Moien
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

@13 het spul was waarschijnlijk nog niet uitgewerkt, vandaar zijn afmelding. Kickbokstraining...) hij pvd in dienst van de staat en als Bosman ...

7 minuten geleden geplaatst door Moien

Oeps112
Filmpje! Baudet biedt excuses aan voor logische uitbarsting tegen beroepszuiger Klaver

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/baudet-biedt-online-excuses-aan-voor-uitbarsting-tegen-jesse-klaver...

10 minuten geleden geplaatst door Oeps112

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

Maar, lieve Bop. Het werk roept, ik wens je een hele fijne dag...

10 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Bop
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@53 Ja, hier zie ik dat wel. Maar ik bedoel eigenlijk in het dagelijks leven, niet op NK....

10 minuten geleden geplaatst door Bop

ongelovenloos
Beelden: Sarah van Soelen hangt de cowgirl uit

Zij is 1 van de ex vriendinnen van Hazes junior.Over tien jaar is zij niets meer dan een uitgelopen druipkaars door haar botox verslaving ....

11 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Oeps112
Wanstaltig! AD en Klaver BESMEREN Baudet met Rusland connectie 'Maar geen bewijs'

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/wanstaltig-ad-en-klaver-besmeren-baudet-met-rusland-connectie-maar-geen-bewijs...

12 minuten geleden geplaatst door Oeps112

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@52Echt....? Ik niet. Kwestie van goed tussen de regels doorlezen...Meer dan 90 procent stemt hier op de PVV...

13 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Savita Bhabhi BfJessdragon OnlyfansAllen King PornSleebunn NudeSex Film PictureJuliana Vega XxxVideo Porn NoeliaAnya Ivy PovReddit SexstoriesBaristajazx OnlyfansMasha NudeSunny LeonefuckSoft Large BoobsGianna Michaels 2023Kamsutra FilmAva Addams Tyler NixonChaturbate Turkish MaleClover BaltikoreVideos Pornografia BrasileiroVídeos Pornos GayWww Tamil Xxx VideosHeavenly Delusion HentaiManhwas 18Xxx Con DominicanasCheaters Porn VideosCyberkittyxoReverse GangbangMia Khalifa Johnny Sins XnxxMia Malkova Newest PornFothertubeXixen PornLadies MassageWww India Xvideo ComNohemyorosco LeaksChinesepornRencontre EscorteAdltworkDani BlueAna De Armas Nude BlondeChritine Taylor NudeDemon Slayer Rule 34Hot Women With Big TitsMia Khalifa Ki VideoPorn Vedeo HindiSeetha XxxHindi Couple PornNew Blue Film SexyNauhty America ComTwinks FrottingShanna MclaughlinCasandra CruzCuckhold StoriesSweette PornHayley Mills NudeCamryn Cordova LeaksHope Hicks BikiniAmerika Sex ComAnal With Tiffany MynxCouple Hard SexStream MateLessonofpassionBhojpuri Bf Video HdXnxx OriginalHot Mom Sex TubeIndian Beautiful Wife PornKatrina Jade OnlyfansNighty Amrica PornAsian Massage With Table ShowerLauren Phillips OnlyfansCurvy Redhead PornBelleolivia3Sasur Aur Bahu Ki Chudai Hindi MeinPorn VlogsPublic Nude On BeachCool World PornNsfw MangasAsiat PornUkpunting ComPorn VideosfreedownloadGay Porn For TeenagersXxx Desi RealFull Naked VideoSex Video Malayalam HdHot Aunty Sex VediosAunty Sex HomeBrazilan Lesbian PornKayla Kiss PornHot Actors SexIndian Kinner SexXxx Porn CheatingStepmom LesbianpornHentay OnlineCreampie VideisTits GofPorn AnimalCarmen Valentina Vs Aj FreshXxx Desi Full HdHot Aunty Sex With BoyKolkata Bf MovieJaden Newman Only FansGangbangpornTransvideo PornNathalie Emmanuel NudeeWww.xxx Video SSex With Mallu AuntyHardcore Squirting Sex VideosIndian Hidden Mms VideosTonightgirlfriendDfamily PornSophia Burns AnalForeigner PornSweet Sinner Kendra LustNoodlemagzinesEva Longoria NakedShopkyfter FullTamanna Bhatia PronGhotic PornTristan Summers BangbusMia Khalifa Ki PicPower Rangers Sex VideoHatsune Miku PornhubChicas MasturbandeseIndian Aunty Hidden Cam Sex VideosD4swuigPuffy Nipple TeenGirls And GirlssexVixen Full VideosMia Khalifa Pass ComAugust Ames TailorJerking Off TogetherChristine Nguyen HardcoreCougar DpAir ThuggerPornoo+18Steven Universe PronElle AlexandriaNancy Momoland SexSex Kahani Hindi MeinJesse Switch VideosLauren Drain LeakedRico SexoAnal PornaGay Prision PornSweet_littleeeGoa XxxBig PussiCrying Pain PornXx X ZzzSunny Leiony XxxBeach Gangbang