Opinie

NOS: ‘TPO haalt zelfs nazi-praktijken erbij want plaatje en kop op Facebook!!!1!1!’

13-02-2019 14:34

Je kunt als TPO nieuws maken, viraal gaan met een topic, iets echt belangrijks brengen of iets vinden wat ook de NOS-gëindoctrineerden zouden moeten weten, gegarandeerd dat de NOS het negeert. Want TPO. Sowieso, internet. Als ze daar al nieuws maken dan wil de NOS het eventueel wel witwassen zodat het lijkt alsof het nieuws van de NOS afkomstig is, maar liever negeren ze al die sites. Want ‘schreeuwers’ enzo, ‘alt-right’, je kent het wel. Bah, internet, internet is stom (nee dan NOS-journalistiek). Zie ook: Geenstijl, schuld van, Russisch nepnieuws, gevaar voor democratie, etc, etc. etc. etc. D66, D66, etc. etc. etc.

Maar als TPO kan worden uitgekotst en ondergescheten, ja, dan is de NOS er als de kippen bij om de NOS-lezende bejaarden en zombies eens even flink het betere TPO-demoniseerwerk voor te schotelen. Wat ze bij de NOS niet kunnen als het om wel relevante zaken gaat, kunnen ze des te beter als het om haten gaat. Want NOS. Het is maar goed dat we niet ook nog eens betalen voor die nepnieuwstoko.

Deze keer: hoe de anonieme(!) online-NOS-moralist van dienst bijna zichtbaar klaar kwam toe hij/zij/het ontdekte dat TPO in verband viel te brengen met het maken van een Godwin(!!!!1!1!!!!!).

Het zit dus zo:

Onlangs stelde een of ander GroenLinks-Kamerlid (blank) voor om 70-plussers en overige bejaarden te beschouwen als overbodige untermenschen en als endlösung van het bejaardenprobleem opa en oma voortaan door een arts af te laten raden een nieuwe heup of hartklep te nemen want 70-plus is toch al oud zat (net drie jaar met pensioen) en doodgaan zonder verdere kosten is leuker voor de maatschappij, vooral voor de GroenLinks-maatschappij want in elke bejaardenwoning die na het opruimen van een MAX-kijker vrijkomt kunnen minstens tien asielzoekers terecht (mits ze niet in de buurt van GroenLinksers komen wonen, duh!).

Ofzoiets.

Hoe dan ook, tout online Nederland met een mening ging vol Himmler op de Mengele-voorstellen van de Grüne Polizei omdat tout online Nederland met een mening nou eenmaal niet aan deugkanker lijdt.

Dus ook Jan Dijkgraaf (TPO), want Jan Dijkgraaf (TPO). Toch een beetje een duizendjarig rijk als het op ware meningen aankomt, bovendien altijd bereid zich als elitesoldaat naar het Oostfront te begeven om daar als ware strijder het op te nemen  tegen alle andere meningen. Jan Dijkgraaf noemen we op de redactie dan ook wel eens Jan ‘Barbarossa’ Dijkgraaf. Jan Dijkgraaf, Het IJzeren Hart dat voor niemand bang is, uit Friesland.

Resultaat: kontschoppende column, inclusief verwijzing naar Jozef Mengele (wie kent hem niet), voorzien van geinig Anschluss-plaatje ter illustratie. Waarvoor danke herr Dijkgraaf.

Obersturmbannführer Dijkgraaf kan dit allemaal helemaal zelf, dus zowel het in het TPO-cms dumpen van zijn stukkies als het publiceren er van. Vinden wir doch keine probleem, want de naam van Jan Dijkgraaf staat er onder, genau, dus mocht iemand er iets van vinden dan weten ze waar ze moeten zijn. (Bij Jan Dijkgraaf. In Friesland, via de Afsluitdijk.)

Echter, alles (letterlijk alles) wat door TPO wordt gepubliceerd (zoals de dagelijkse column van Jan Dijkgraaf) wordt automatisch getwitterd (jaja mensen, die techniek staat voor niets) en wordt (niet automatisch maar zonder onderscheid des inhoud danwel auteur) ook op Facebook geplaatst. Uiteraard wordt de kop van het artikel in kwestie dan automatisch weergegeven, net als het plaatje bij het artikel, dat wordt door Twitter en Facebook automatisch weergegeven, net als de onderkop. Hebben wij allemaal geen invloed op.

Dus als Jan Dijkgraaf een column tikt met als kop een verwijzing naar ene Jozef (die timmerman?) en als plaatje iets met concentratiekampen of de toekomst van Amsterdam onder GroenLinks dan komt dat ook precies zo op Facebook en Twitter. Hebben wij dus geen invloed op (al zouden wij dat willen, wat wij niet willen, Jan Dijkgraaf is verder zelf verantwoordelijk voor wat hij vindt, niet wij, daarom ook staat zijn naam er onder, niet die van ons).

Maar, wat schrijft Der Stürmer de NOS? “In sommige berichten worden zelfs de nazi-praktijken erbij gehaald, zoals in The Post Online (zie foto)”, met daaronder een screenshot van het bewuste topic op de Facebook-page van TPO. Waar, notabene, in koeienletters ‘BRIEFJE VAN JAN’ bijstaat.

Tsja.

TSJA.

Nog los van dat schijterige hetzetoontje, afkomstig van kennelijk ooit door TPO in hun minimale geslachtsorgaantjes getrapte anonieme NOS-lafbekmoralistjes, gaat een normaal mens zich toch afvragen: hoe precies is dit NOS-waardig nieuws? Waarom de neuk wordt zoiets geplaatst op het doorgaans vrij serieuze en actuele NOS.nl? Wat hebben nieuwsconsumenten hier nou weer aan? En waarom worden zelfs totale subsidiejokers als Haatopa Han van der Horst (communistische omroep VARA) geciteerd? Waren Tommie en Ieniemienie niet meer beschikbaar voor commentaar? Zit die #metoo-pleger van Jole.nl in zijn witte onderbroek soms zelf achter de knoppen bij de NOS? Of heeft de NOS voor de hatelijke tussendoortjes iemand van OneWorld ingehuurd? Of gewoon een UvA-millennial?

(Is het trouwens niet een béétje al te infantiel, zelfs voor de NOS, om wél screenshots te plaatsen en niet te linken naar TPO, maar wel te linken naar die laster- en haatsite van Francisco van Jole? We zijn het er mee eens dat je een punt niet duidelijk genoeg kunt maken, waren wij het geweest dan hadden we het ook zo gedaan, maar van een publieke nieuwsomroep als de NOS verwachten we daarentegen ook wel weer wát professionaliteit. Het is een Nederlandse publieke omroep, dus we verwachten ook niet heel veel professionaliteit, maar wel ietsjes. En om nou op kosten van belastingbetalers je persoonlijke rancune en frustratie zo pathetisch openlijk uit te spelen is een beetje dom, denken wij. Zelfs voor de NPO. Maargoed, wie zijn wij. Duidelijk geen NOS-geïndoctrineerden.

Erger: allemaal leuk en aardig dit soort Hollandsch benepen lekker stiekeme NOS-nijd jegens anderen, maar als morgen de PVV danwel de FvD een ophefgenererend voorstel doet waarop vanuit keurige tolerantiehoek aanhoudende verbindende Godwins volgen is de NOS in geen velden of wegen te bekennen om de Godwinners eens flink de les te lezen over zoveel nare kwetsende historisch-Duitse vergelijkingen, inclusief het bejubelen van al dan niet literaire deugkankerpatiëntjes die het opnemen voor de kapotgegodwinde politici in kwestie.

Nope. NEIN. NICHT.

Lekker anoniem vanuit je Hilversumse rukbunker online media en opiniemakers demoniseren, bij de NOS is zulks alleen toegestaan als het de ‘verkeerde’ media zijn en het gaat om de opiniemakers met de ‘foute’ mening. En natuurlijk alleen als de gewraakte politici in kwestie linkse politici zijn. Want dat bij de immer objectieve NOS het tikvolk en overig propagandapersoneel massaal GroenLinks stemt zal bij iedereen inmiddels bekend zijn.

A propos NOS, waren de kritiekloze reportages over het koningshuis op?

P.S.
Kunnen we ook de naam van de auteur wobben? Zo nee, waarom niet? Zo nee, is dat de transparantie van de NPO of alleen de NOS? Zo nee, gaat de NOS dan voortaan ook met anonieme bronnen werken zodat het nieuws steeds onbetrouwbaarder wordt, net als bij CNN, Washington Post en New York Times? Zo nee, is het anoniem onderkotsen van persoonlijk gehate media een nieuwe NOS-stijl? Zo nee, zijn de redactieraad, vakbond, college van toezicht, commissariaat van toezicht, hooglerarentoezicht, de oekaze-commissie van Shula Rijxman en natuurlijk de ledenraad danwel inspraakorgaan belastingbetalers daarvan wel op de hoogte? Zo nee, is er een ombudsman? Leeft Guikje Roethof (D66) nog als NOS-Ombudsman (V)?

Zo nee: val toch alstublieft eens gewoon kapot man, onlinemarktverziekende, nepnieuws en desinformatieverspreidende fopjournalistieke pro-klimaatbeleid GroenLinks-toko waar nog nooit een scoop is gepubliceerd ondanks het in dienst hebben van vele honderden CAO-dichtgetikte linkse moralisten die zichzelf ‘journalist’ noemen. Simplistisch rancuneus abces van een ‘nieuwsorganisatie’ dat je d’r bent. Stelletje liegende proto-clowns. In een moeras. Dat hoog nodig eens moet worden drooggelegd. OZO! Dus dat. Amen. (Neem hier een TPO+-abonnement.)

P.P.S.
Zijn jullie nog steeds zo antisemitisch als het om Soros gaat?

U kunt nu doneren aan Jan Dijkgraaf. En aan TPO.