Ga naar Content

'Uitblijven rijksbijdrage geen bottleneck voor komst Formule 1 naar Zandvoort'

Zandvoort heeft de komst van het Formule 1-circus nog steeds in eigen hand. Hoewel minister Bruins van Sport niet bereid is vijf miljoen euro mee te betalen aan de Grand Prix zie beoogd sportief directeur Jan Lammers nog voldoende mogelijkheden, zo zegt hij in een interview met NH Nieuws.

De internationale Formule 1-organisatie (FOM) verplicht overheden om mee te betalen aan een grand prix. Het kabinetsbesluit dreigt dus roet in het eten te gooien, maar dat is volgens Lammers niet het geval. "Ze willen dat overheden substantieel bijdragen. En dat doet het kabinet wel. Met vergunningen, veiligheid en verkeer. Dat kan financiële voordelen opleveren en dat is voldoende."

Lees ook: Burgemeester Zandvoort: "Jammer dat Rijk opstartkosten Formule 1 niet betaalt"

Lammers baalt van geruchten over de concurrentiestrijd tussen Zandvoort en Assen. Zo blijft TT circuit-directeur Jos Vaessen roepen dat Assen nog in de race is, en lopen discussies op social media hoog op. "Het is jammer dat er misinformatie naar fans gestuurd is, dat er nog andere opties zouden zijn. Dan krijg je een soort Ajax-Feyenoord kampenverhaal, en dat is niet nodig. We moeten überhaupt blij zijn dat er kans is op een F1-race in Nederland."

Circuit op de schop
Er kan volgens Lammers ieder moment worden gestart met de benodigde aanpassingen op en rond het circuit. Bovendien zijn de gesprekken met mogelijke financiers in volle gang. Toch kan de sportief directeur nog niet te zeggen hoe dicht Zandvoort al bij een definitieve 'ja' is.

"Ik ben gewend om als coureur te concentreren op de bocht die voor je ligt, en niet al vooruit te kijken. Maar we hopen op een goede onderhandelingen en dat we snel groen licht kunnen geven.

Deadline
Zandvoort heeft tot 31 maart de tijd om alles rond te maken. Als dat lukt wordt vanaf mei 2020 de race zeker drie keer verreden in de badplaats. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Pro Shots / Joris Verwijst