Eenzame Valentijnsdag voor boer Geert (Boer Zoekt Vrouw) uit Mussel: 'Alle vrouwen hebben wel wat'

Geert Krops. Foto: ANP

Geert Krops. Foto: ANP

Groente- en fruitkweker Geert Krops (69), die in 2015 bekend werd door zijn deelname aan Boer Zoekt Vrouw, gaat weer als single door het leven. Hij zag zijn relatie met zijn laatste vlam, de Groningse Ria, uitgerekend op oudejaarsavond stranden. ,,Alle vrouwen hebben wel wat."

Geert Krops, de vrolijke en landelijk bekende boer uit Mussel, is deze woensdag niet druk met het regelen van een valentijnsboeket. ,,Het gaat supergoed hoor, maar ik ben alleen", zegt Geert, die sinds zijn deelname aan Boer zoekt Vrouw meerdere keren begon aan een relatie. ,,Het lukt niet echt. De een heeft dit, de ander heeft dat... Het gaat niet vanzelf."

Geile Geert

Geert zag de afgelopen jaren nogal wat vrouwen de revue passeren. Hij knuffelde wat af met zijn Boer Zoekt Vrouw-logees Ada, Mary en Hetty en stond destijds, in 2015, zelfs even bekend als ‘geile Geert’. De Groningse agrariër koos voor een bestaan met Hetty, maar die liefde was na twee jaar over. De daarop volgende latrelatie met de op Curaçao wonende Geertje liep vorig jaar op de klippen. ,,We hebben geen contact meer. Ze was pissig dat het uit was gegaan, maar ik wilde gewoon iemand dichtbij me hebben. En Hetty belt ook nooit meer."

Bordje eten

Hij probeerde het vorig jaar een paar maanden met Ria, maar ook met zijn provinciegenote wilde het niet lukken. Op oudejaarsavond kon Geerts vlam het niet meer aan. ,,Ze begon te huilen en te doen, ze zei dat het niet meer ging. Dat had ik al langer door, dus toen heb ik haar hier naartoe gevraagd om erover te praten." De relatie kwam ten einde, het contact niet. ,,We zijn nog goede vrienden. Ze komt iedere week een bordje eten maken. Morgen komt ze ook, dan maakt ze rode kool met blokjes vlees. Hoe heet dat ook alweer? Hachee, dat komt ze maken."

'Alleen zijn bevalt ook goed'

Geert heeft inmiddels ‘een vriendinnetje op het oog’. ,,Maar dat is nog niets. Ik praat toch altijd wat met vrouwen. Af en toe lukt het. Er is een vrouw uit Borger, die had ook geschreven naar Boer Zoekt Vrouw. Daar ben ik een paar keer geweest, maar daar heb ik geen nummer meer van." Af en toe brengen al die vrouwen zijn hoofd behoorlijk op hol.

 ,,De een denkt dat ik naar Brabant ga verhuizen, de ander denkt dat ik naar Curaçao ga. Alle vrouwen hebben wel wat, zeg ik. Ik ben nu tien jaar alleen, en dat bevalt me nu ook wel goed. Even een time out!" Vervolgens, na een korte stilte: ,,Maar als er iemand op mijn pad komt, dan wil ik er wel op ingaan."

De Groningse agrariër, die in april 70 wordt en zijn boerenbedrijf binnenkort wil overdragen aan een leerling, staat zelfs open voor een Boer Zoekt Vrouw 2.0. ,,Ik heb er zo veel van opgestoken. Als ze me benaderen, doe ik mee! Zet dat maar in de krant. Is er een leuke vrouw voor Geert? Bellen!"