Beveiligers van de top met een Toyota Land Cruiser
NOS Nieuws

Bijna 300 dure auto's zoek in Papoea-Nieuw-Guinea

De autoriteiten in Papoea-Nieuw-Guinea zijn op zoek naar 284 dure auto's. Ze werden in november vorig jaar geïmporteerd om de Asia-Pacific Economic Corporation-top (APEC) in goede banen te leiden, maar zijn niet teruggebracht.

Het hoofd van de politie-eenheid die met het terugvinden van staatseigendommen is belast, zegt te weten waar de auto's zijn. Negen auto's zouden zijn gestolen, de rest zou door brandweerlieden en andere hulpverleners worden gebruikt. "Ik weet waar ik ze kan ophalen", zei hij tegen persbureau Reuters.

Enkele limo's die voor de top werden aangeschaft

De vloot van Toyota Land Cruisers, Fords, Mazda's en Mitsubishi Pajero's zou na de APEC-top worden geveild. Papoea-Nieuw-Guinea is een van de armste landen ter wereld en de regering kreeg dan ook felle kritiek toen het de miljoenen kostende organisatie van de top op zich nam. De kosten moeten deels door de veiling worden goedgemaakt.

Net voor de top zwol de kritiek nog aan toen er foto's opdoken van een partij van veertig Maserati Quattroportes, een luxe limousine van het Italiaanse merk, die op het vliegveld van de hoofdstad Port Moresby werden uitgeladen. Die zouden evenwel allemaal terecht zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl