door chouffleur in Politiek  ·  23 Reacties

  • 11
  • 375x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De overspannen rapporten van de VN en van activisten worden door de linkse elites klakkeloos overgenomen. Want daarmee kunnen ze onze levenswijzen, en dus onze vrijheden, reguleren: we moeten toch de aarde en de mensheid redden? Na de utopieën van Marx, Hitler, Stalin, Mao, en van de vele andere helden van de (nationaal-) socialistische intelligentsia, allemaal verdronken in zeeën van bloed, wordt nu gepoogd de heilstaat van de klimaatutopie te vestigen.

De historicus William Hay schreef over fascisten: ’Ze presenteerden het nationaalsocialisme zorgvuldig als een poging de schade van de moderniteit te herstellen met een meer communautaire en rechtvaardige samenleving, bevolkt door mensen vrij van vervreemding.’ Het is een beschrijving die past op elke utopist.

3
1 chouffleur

@1 Het is een beschrijving die past op elke utopist.

En dan moet je het niet vreemd vinden dat men hier op elke uto pist.
Zeiknesten!

2
2 in holland

De VN de EU is de nieuwste vorm van facisme en wie dat niet ziet is blind.
Ze zeggen voor vrede te strijden (wat nooit zal gebeuren) maar in feiten hebben ze voor alle burgers een strop rond hun nek letterlijk. Ben je het niet met hun eens dan schoppen ze de stoel weg en hang je. Ze proberen mensen te paaien (naaien) voor een utopia wat never nooit zal gebeuren. De utopia die ze bedoelen zal voor hun zijn, de elite de rijke stinkerds, en wij zullen in de goot belanden.

2
3 koekoek

Etterbakken !

3
4 Bollieboos

@3 Toevoeging: Het zijn net bloedzuigers ze zuigen je langzaam leeg.
Nemen al je rechten langzaam weg.

1
5 koekoek

Dat hele energie-neutraal is nu al uitgelopen op een grote flop daar het voor geen enkel land haalbaar is.
Dus een ieder zie zonnepanelen heeft gekocht is genaaid.
En die windmolens die aangeschaft zijn van ons geld zijn belanden zo meteen op de schroothoop.
Het is gewoon schandalig dat 1.8 chinezen ziek zijn geworden voor winnen van neodymium voor de magneten van die klote molens.
Allemaal voor de kat zijn viool daar wij straks ook weer op stroom uit gas overgaan.

1
6 Eindpenthode

"Draagt biomassa bij aan CO2? Biomassa verstoken is erger dan kolenverbranding, enorme hoeveelheden CO2 worden door biomassa-verbranding de atmosfeer in geblazen. Maar daar hebben we iets op gevonden: we hebben met ons allen afgesproken om die biomassale uitstoot van CO2 niet mee te tellen! Echt, ik lieg niet. Zoiets heet destructief zelfbedrog."

Pfft, te dom om serieus op in te gaan.

Is die De Winter nu echt zo dom of past hij zich gewoon aan zijn publiek in de Telegraaf aan?

7
7 progressiefliberaal

Wat dacht hij, we halen het aloude 'ik mag ook een mening hebben' weer eens van stal?

Mag ook best Leon. Maar zorg dan dat je een beetje geïnformeerd bent. Alsjeblieft zeg.

7
8 progressiefliberaal

@7
".. te dom om serieus op in te gaan."
Nee, je bent te dom om het te begrijpen.

3
9 grovi

@9 ,

Nope. Als er iemand is die te dom is om het te begrijpen dan is het De Winter. Hij snapt het verschillende belang van verschillende CO2-stromen blijkbaar niet en daarom komt hij met deze domme opmerkingen.

Of de koolstof die je in 150 jaar de lucht inpompt, afkomstig is van kolen die over een tijdspanne van miljoenen jaren is opgeslagen, of van biomassa die... nou ja, in het geval van redelijk oude bomen in misschien een eeuw is vastgelegd, maakt nogal een verschil. In dat laatste geval pomp je hoogstens dat in de atmosfeer wat in ongeveer een soortgelijke periode is vastgelegd door diezelfde biomassa. En dat maakt dus weinig uit.

Dus als De Winter nu eerst eens nadenkt in plaats van onderbuikjes te stimuleren met zijn verontwaardiging, dan zou hij zelf ook wel in kunnen zien dat die verontwaardiging nergens op slaat en dat er een heel logische reden is voor datgene waarover hij klaagt.

3
10 progressiefliberaal

Hm, misschien ben ik toch dom geweest. Zo dom om alsnog inhoudelijk in te gaan op de onzin die die het populistische meneertje schrijft.

2
11 progressiefliberaal

Net als bij alle culten, zal ook de CO2 cult uiteindelijk in haar eigen leugens stikken..

“Biomassa verstoken is erger dan kolenverbranding, enorme hoeveelheden CO2 worden door biomassa-verbranding de atmosfeer in geblazen. Maar daar hebben we iets op gevonden: we hebben met ons allen afgesproken om die biomassale uitstoot van CO2 niet mee te tellen! ”

1
12 ILikeMeat

@10
co2=co2, of je nou een bos omhakt om het de verbranden (zoals nu gebeurt, "emissievrij") of steenkool uit de grond haalt.

1
13 grovi

@13 Het verbranden van bruinkool is heel wat smeriger dan gas. Ik vind het prachtig als mensen volledig van het gas af gaan, maar niet zeuren als de stroomleveranties niet hoog genoeg zijn om je woning warm te krijgen.

0
14 niet-alles-geloven

@13 Als tegenstander van klimaatbeleid moet ik u desondanks tegenspreken want de kooldioxide uit bos verbranden zou toch in de lucht zijn gekomen via aerobe verrotting. Iets anders is anaerobe verrotting afgesloten van zuurstof zoals bv in een dood moeras.

0
15 Lambaster

@13 ,

Zo simpel is het dus niet.

0
16 progressiefliberaal

@15
Als je een bos omhakt om het te laten verrotten, wellicht. Maar is die redenatie reken je alleen de uitstoot en niet de opname. Nog erger eigenlijk.

1
17 grovi

@7 : De Winter heeft gelijk. Men telt de uitstoot van biomasa niet want, zo is de redenering, de uitgestoten CO2 wordt door herbeplanting weer opgenomen. En dat is een hele foute redenatie. Want er wordt maar heel weinig bijgeplant, en het duurt jaren voordat een boom net zoveel CO2 zal opnemen dan het verbranden ervan uitstoot; het aanbod blijft griezelig achter op de vraag. Hele bossen elders, in Canada en USA, worden gekapt, wat plaatselijk het klimaat ontregeld (minder regen) en de grond laat verschralen. Dat bemoeilijkt herbeplanting en CO2 opname, niet alleen van de bomen maar ook van de bodem (humus). Check 2 'niet-populistische bronnen': https://www.thijsdelacourt.nl/post/167044427163/foute-cijfers-klimaatemissies-ecn-en-pbl-bewust en https://joop.bnnvara.nl/nieuws/zembla-het-bos-als-brandstof-maar-hoe-duurzaam-is-dat-echt

0
18 Ness

Biomassa is in Nederland de bron van 3/4 van onze groene stroom.
De ene biomassa is de andere niet. In Duitsland wordt op zeer grote schaal maïs verbouwd, die samen met mest wordt vergist, om met het gas electrische energie op te wekken.
De grond waarop die mais wordt verbouwd is niet meer beschikbaar voor voedselproductie. De wereldbevolking gaat nog 50 procent groeien. Daar past dit niet bij, hezelfde geldt voor zonnepanelen op landbouwgronden.

Biomassa is ern doodlopende weg in een wereld die meer grond nodig heeft voor de voedselproductie.

0
19 Myth63

@19 aanvulling: ook Nederland kent veel van dergelijke installaties. Ik ken er een van dichtbij. Dagenlang wordt er tijdens de maisoogst mais aangevoerd om in de maanden daarna te worden gemixt met mest die van ver met tankwagens wordt aangevoerd.

Wat nou voedselverspilling?

0
20 Myth63

@18 ,

Maar dat schrijft hij niet. De logische oplossing zou dan namelijk zijn om meer aan te planten en te compenseren voor uitstoot door verbranding van biomassa.

Maar daar wil hij vast niet aan. Dus houdt hij zich liever van de domme dan schrijven hoe het werkelijk zit en wat werkelijk het probleem, en dus de oplossing is. In plaats daarvan doet hij net alsof het 'zelfbedrog' is en er een complot achter zit.

Knap misleidend, nietwaar? En die lading dekt de kop trouwens ook helemaal niet, maar ja. Lukraak wat schreeuwen is natuurlijk goed genoeg voor de Telegraaf. Hij had hier juist een kans om dan met tegenspraak te komen en te wijzen op wat jij schrijft. Maar dat doet hij niet.

1
21 progressiefliberaal

Die lading wordt niet gedekt door de kop, bedoel ik uiteraard.

1
22 progressiefliberaal

@21 : Wat mij het meest tegenstaat aan het biomassa-gedoe is dat prachtige, eeuwenoude, gemengde bossen met veel variëteit aan plant- en diersoorten per perceel worden kaalgeslagen. En daar komt dan monocultuur voor terug. Makkelijk groeiende boomsoorten, die weinig tot niets bijdragen aan het herstel van het bos na de kaalslag. Biomassaproduktie is hoe je het ook bekijkt, fout, tenzij alleen organisch afval wordt gebruikt of wanneer het 'oogsten' van bomen handmatig en met zorg gebeurd. Maar dan gaat de prijs navenant omhoog en ontstaat schaarste.

0
23 Ness

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Muziekdraadje

Doris Day - Que Sera Serahttps://www.youtube.com/watch?v=xZbKHDPPrrc...

1 minuut geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Elvis Presley - Wooden Hearthttps://www.youtube.com/watch?v=Hlbu6SsjlSE&t=24s...

2 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Weetal
Nederland raakt steeds dieper in opvangcrisis: ’De rek is eruit’

@1Ja, maar helaas neemt hij geen tegenmaatregelen.Tot nu toe, mss?...

2 minuten geleden geplaatst door Weetal

Zie Hier
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

Ik begin nu te begrijpen waarom er zoveel miljoenen worden uitgegeven aan/bij de NPOZe zien de overheid gewoon als een fruitmachine!...

3 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Graaier1000
Muziekdraadje

Bobby Vinton - Mr Lonelyhttps://www.youtube.com/watch?v=_zSecRAFM14...

4 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Zie Hier
GeenStijl: ZoekZoek. Tuig mept man (25) knock out

Duidelijke beelden!Maar zoals gewoon zullen er wel weer honderden excuses worden gevonden om ze straks te veroordelen tot een werkstraf van ...

5 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

LoydMorris
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Niets doen is geen optie. . . . Europesche politici moeten zich hard maken om zo de totaal achterhaalde verdragen aan te passen. ...

6 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Graaier1000
Muziekdraadje

The Diamonds - Little Darlinhttps://www.youtube.com/watch?v=ysVLzXWnTzA&T=99s...

7 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

duurendaal
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Het gaat niet over vrijheid . Het gaat niet over dodenherdenking. Dit gaat over links- en moslimextremisten die proberen de Dodenherdenking en...

9 minuten geleden geplaatst door duurendaal

Graaier1000
Muziekdraadje

Paul & Paula - Hey Paula (1963)https://www.youtube.com/watch?v=ogYVuITwJOE...

10 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Xxx Hot PornVoyeur H OuseFlik Flak FilleFreya Parker PornMankitsuSoftsparkling PornSridevi SexMatured Japanese PornBangladeshi Blue VideoHd BarazersSexy Video Katrina KiMoms Horny PornBadduehubWebcams NudePervmommyPorn CastingDese PornRec Room PornJeuxhentaiMaa Beta SaxPics Of Big TitiesMiakhalifa XxxvideoKarissa Shannon NudeWilde PornIndosexThedandangler And Riley ReidSoap2day MnMoms Gone WildParodias PornoLesbian AnalfistingBangla Xx VidoesFunny Xxx VideoSex Xxx Hd Video DownloadAlia Bhatt Porn PicsSinful XxxXxx Teen Porn SexMina Luxx CreampieJanenaughtymommyBest Natural TitsVídeo Pono CaseiroAnal LesbainXnxxdFree Hd X VideosVeronica_garciaaKarma KarmenNakedmgirlsBoor ChodaiSex With Old GrandpaFree Group Sex Porn VideosNudist Family MoviesBig Black PussyyGagged And Bound PornVepornioPornos Penes GrandeBlacked.tawYui SaotomeSasur Ne Choda StoryIndian Lesbian NudeJapan Porn MoviesLela Star SquirtItchio NsfwPornfootjobPornhub VintageDorcel XxxLong Penis PornToriel Porn420 Sex ComSex Marathi BhabhiMatures Video PornXnxx XhamsterJoanna Gaines BikiniNepali XxxxxMumbai Ki Randi Ki ChudaiActress Nude SceneBast XxxBrazzers NeighbourIndian Airhostess PornAsmr Joi PornMegan Fiore PornBaddies PornErotica BeautieFree Porn VifeosNude Male CelebsXcidrosSamantha PussyTarjan Sexy VideoAshley Hoby BuchanonYoga Sex VideoFree Porn AmateurChatroulette AdultePornô BrasileirpWomen Nude Over 50Omegle XxxTeenmarvelSai Pallavi Sex Videos HdFree Massaging PornCharlie D'amelio PornFutanarie PornHqpornalNiksindiancomSex Videos Download TeluguCzech HunterpornSexy Xx PhotoJulia Ann Hot SexWeb Series Bhabhi HotBjlikiSankaku CimplexPorn WallpeaperTranny PormLesbian Porn GifChris DiamondDeep SexingThaland PornAnmerican PornWww Pron Video ComXxx Dehati BhabhiPagal XxxQimmah Russo PornKley Cuoco NudeSimilar SubredditsPorn Asian PicturesArts Of PornAva Adam XnxxSunny Leone Fuck HdSasur Ne Bahu Ko ChodaNhentai BetLeakedmodelsPosicion MisioneroXxxsexmTabu Sex VideoPorn On SofaSherri ViX VidoseHot Sexy NudesKim Parker ActressHentai Comics XxxSinfuldeeds PornBig Tita PornCelebsjihadBlack Mature Nude WomenDesi Girl Sex MmsGirls Sex TeluguThai Aunty SexCumshotfacialXxx Ebony PornBackpage VideosRapping PornDad Sucking Son's CockNikki Next FeetCuntspanking