LIVE: "Gevaarlijke crimineel wellicht nog op de loop" - Zeker zes Duitsers onder de doden (demorgen.be)


Vrachtwagen met Poolse nummerplaat rijdt in op kerstmarkt Berlijn aan de Breitscheidplatz. Minstens 12 doden en 48 (zwaar)gewonden. Politie gaat ui... ...

door Kiki in Buitenland  ·  94 Reacties

  • 22
  • 1562x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50
O.T.
"de diensten" ... helaas zijn die vaak geheim.

3
51 Schildpad

@51
Hoezo? Hulpdiensten zijn daar gewoon aan het werk....Er zijn meer diensten dan alleen veiligheidsdiensten..

6
52 GreyB

@52
Die zijn niet geheim idd.

0
53 Schildpad

@7 doe ff normaal zeg

4
54 BlackNinja

Dus er loopt in Duitsland nog minstens één levensgevaarlijke moslim rond.
Laten we eens zien of we hem kunnen profileren.
1) Hij sympathiseert met IS en IS met hem.
2) Hij heeft waarschijnlijk een vrachtwagen rijbewijs, want anders mag hij niet een vrachtwagen besturen. (dat maakt de spoeling al een stuk dunner)
3) En drie, hij kan hard lopen.

Spreek nooit zelf een verdachte aan maar waarschuw Mutti Merkel.

5
55 Cornelis

De grundlichkeit van de Duitse Polizei staat onder druk of niet ???

3
56 Bollieboos

@42
Klopt helemaal, op de maan ook niet!

1
57 Jan met de korte achterlul

@8 : Het laatste nieuws...maar ja, dat volg jij niet...jij roeptoetert alleen maar. ISIS heeft inmiddels de aanslag opgeeist.

3
58 JSNK

@43 ; Er staat toch 99,9 %, dus "Apeldoorn" valt onder die 0.1%. Wat wil je nu eigenlijk zeggen?

4
59 JSNK

@57

Je lult maar wat. Net zoals de VS is ook Duitsland niet ons Nederland. De vergelijking is dus volledig valide. Maar als je het dan toch wil, de enige echte terroristische daden in Nederland waren die en de Molukkers, en die waren bepaald niet moslim.... Zijn zelfs meestal behoorlijk christelijk....

Terrorisme is terrorisme. Daar is geen enkele gradatie in aan te brengen. Als jouw kind door een terrorist met vrachtwagen wordt doodgereden, geloof me, dan maakt het het niet beter of slechter als het een moslim of christen is.

1
60 Liwwie

@55 Je bent hilarisch. Heeft een vrachtwagenrijbewijs anders mocht hij geen vrachtwagen besturen.

Zo maar eens kunnen. Maar een stelen en er een kerstmarkt oprijden wel?

Tjonge.

0
61 Violier

Crimineel? Terrorist heet dat!

0
62 Mariska3

@59

Ik de enige terreurdaad in Nederland van die strekking. Voor wat betreft Nederland is het dus 100% niet moslim voor wat betreft inrijden op een menigte.

Ik weet het, het komt niet echt goed uit....... maar ik ben tenminste GEEN wegkijker.

1
63 Liwwie

@43 Liwwie
"Koninginnedag Apeldoorn....'

Dat was geen terroristische aanslag. Kom eens met een bewijs daarvan dan?
Met een officiële verklaring van overheid/regering/politie/openbaar ministerie dat dat een terreuraanslag was. Die heb je niet.

Het was niet zomaar een "terreuraanslag" omdat jij dat vindt, omdat het jou blijkbaar goed uitkomt. Omdat het een blanke Nederlander was. Zo werkt dat natuurlijk niet.

5
64 Big Tony

@62 Ik vind alletwee juist.

1
65 Violier

@63

M/z

'Is de enige terreurdaad'

2
66 Liwwie

@63 Liwwie
"het komt niet echt goed uit"

Nee, jij beweert iets zonder het te kunnen onderbouwen. "Apeldoorn" staat niet bekend als een terreurdaad, jij noemt het zo. Dat moet je verder zelf weten.
Maar je kan niet jouw mening zomaar als een feit presenteren.

4
67 Big Tony

Waarom hebben ze de verdachte nu al losgelaten, terwijl ze er niet zeker van zijn dat hij niks met de aanslag te maken had? Op allemaal verschillende nieuwssites waaronder die van de NOS staat dat er niet genoeg bewijs tegen de man gevonden kon worden, maar als er maar de kleinste kans is dat de man iets met die aanslag te maken heeft gehad dan lijkt het me verstandig om deze man toch voor de zekerheid nog een paar dagen langer vast te houden en de boel goed uit te zoeken. Als nu blijkt dat die man wel heeft meegewerkt aan de aanslag, maar bijvoorbeeld niet in de cabine van die vrachtwagen zat maar aanwijzingen rond dat plein gaf dan verdwijnt het vertrouwen in de politie en de politiek volledig.

6
68 RoosjeB

@64

Ik weet het, bij autochtonen zijn het 'verwarde mannen' net zoals Bart van U. Hoe kom je erbij dat het mij goed zou uitkomen. Ik vond het afgrijselijk. Het komt jou goed uit zodat je weer kunt wegkijken.

2
69 Liwwie

@68 Je kunt je beter de volgende vraag stellen. Zijn ze er echt niet zeker van dat hij wat met de aanslag te maken had? Denk je dat ze hem vrijgelaten hadden als ze dachten dat hij er wel wat mee te maken had? Ik denk van niet.

1
70 Violier

@68 Tja, zo werkt het bij justitie, er moet een reden zijn om iemand aan te houden, en daarna lang(er) vast te houden.
Als ze die niet hebben, of snel genoeg kunnen aanleveren, dan moeten ze zo iemand gewoon laten gaan, en 'volgen/in de gaten houden' tot ze meer bewijs hebben, en dus sterker staan in de rechtszaak.

0
71 foshizzle

@69 Ik ben het vaak met je eens Liwwie maar nu even niet. Ik denk dat er wel een verschil zit tussen deze aanslagen. Hoewel... Als je zoveel mensen vermoordt omdat je denkt dat je stemmen hoort of omdat je denkt dat in naam van je geloof gemixt met politieke motieven doet ben je in beide gevallen even gek.
Als we bijvoorbeeld kijken naar de aanslagen op abortusklinieken in de VS dan kunnen we wel vaststellen dat de daders ook een soort kortsluiting in de hersenen hebben.
Hetzelfde geldt voor Breivik, ook zo gek als een deur.
Kijk eens naar de vreselijke haatreacties op social media. Dat is dan nog verbaal maar net zo gestoord.
Redelijke mensen vermoorden geen mensen en uiten zich niet op de manier.

0
72 Violier

@70 Dat dacht ik zelf in eerste instantie ook, maar ik vind die berichtgeving zo vaag en onvolledig. Overal lees ik dat ze niet genoeg bewijs hadden om de man vast te houden, maar niet dat ze er voor 100 procent zeker van zijn dat hij niks met de aanslag te maken heeft. Ik hoop maar dat die man er echt niks mee te maken had en dat hij terecht is vrijgelaten, want anders zijn de problemen straks helemaal niet meer te overzien.

2
73 RoosjeB

@55 Om op mensen in te rijden heb je geen rijbewijs nodig lijkt me, laat staan een vrachtwagenrijbewijs :-/

0
74 foshizzle

@71 Nee, als er ook maar iets van een verdenking bestaat kun je iemand vasthouden. Als die verdenking er niets dan moet je hem inderdaad laten lopen.

0
75 Violier

Karst Tates, een man die werkloos was geworden, schulden had, eenzaam, een beetje "vreemd", teruggetrokken.

"Een man die beweert bevriend te zijn geweest met Karst T. – hij wil alleen onder de schuilnaam Marcel in de krant – bezweert dat de Huissenaar geen aanslag op de Koningin heeft willen plegen. “Absoluut niet.“Deze actie had ik niet van hem verwacht”, zegt Marcel, “maar ik herinner me wel wat hij ongeveer anderhalf, twee jaar geleden tegen mij heeft gezegd, toen hij problemen kreeg met zijn woning in Velp: ‘Als ik mijn huis uit moet, dan hoeft het voor mij niet meer. Dan maak ik er een einde aan’. En hij heeft ook gezegd: ‘Als mij wat overkomt, pak ik ze allemaal terug’."

Ongelukkig zelfmoordplannen (blijkbaar) en boos op de hele wereld....

https://apeldoornaanslag.wordpress.com/2009/05/02/karst-tates-wilde-wraak/

2
76 Big Tony

@71 Bij "normale" geweldsdeliciten kan ik me er nog wel iets bij voorstellen dat ze iemand moeten laten gaan bij gebrek aan bewijs, maar als het om terrorisme gaat dan had ik toch wel verwacht dat er andere regels zouden gelden. Ik ben er echt niet voor om iemand onterecht jaren op te sluiten, maar bij twijfel lijkt het me toch beter om zo'n man in ieder geval tot er meer duidelijkheid is vast te laten zitten.

2
77 RoosjeB

@Roosje B

Ik hoorde dat er geen sporen van de bewuste man in de vrachtwagen gevonden waren. Dus ja, dan kan ie onmogelijk de dader zijn.

4
78 MayDay

@73 Niet genoeg bewijs betekent in dit geval geen bewijs. Zelfs een beetje bewijs zou al genoeg zijn hem vast te houden.

1
79 Violier

@76 Zoals jij het uitlegt is het wel ineens een terroristische aanslag. Eentje van een boze witte man op de elite.

1
80 Violier

@77 Guantanamo Bay bestaat ( bestond?) precies om die reden question

0
81 foshizzle

@78 aanvulling

Om specifieker te zijn: Investigators were quick to question whether they had arrested the right man because the inside of the driver’s cab was covered in blood but there were no traces of blood or gunshot residue on the suspect.

Uit https://www.theguardian.com/world/2016/dec/20/berlin-christmas-market-attacker-still-on-the-loose-say-police

4
82 MayDay

@81 Daar moest ik zelf ook aan denken toen ik het schreef, maar ik heb het niet over iemand voor jaren opsluiten maar voor maximaal een paar weken tot er meer duidelijkheid is.

3
83 RoosjeB

@82 De man zal inderdaad niet geschoten hebben op de vrachtwagenchauffeur of de vrqchtwagen bestuurd hebben, maar hij zou eventueel wel op een andere manier betrokken kunnen zijn bij de aanslag en dan vind ik het een eng idee dat zo iemand nu dan weer vrij rond zou kunnen lopen. Hopelijk had de man echt niks met de aanslag te maken en worden de daders snel gepakt.

3
84 RoosjeB

@84 Ik hoor net op de Duitse tv dat hij er niks mee te maken heeft.

1
85 Violier

@85 Als dat zeker is dan is het goed dat die man vrijgelaten is, hopelijk pakken ze de echte dader(s) snel.

0
86 RoosjeB

@2 : Dat komt, doordat de EC alle ministers van de EU-landen dwingt, niet alleen "verdragen" over quota m.b.t import te ondertekenen, maar ook m.b.t. hoeveel maximaal van welk type immigrant mag worden uitgezet per land. Wist u niet he? Was de bedoeling ook. Ze verbergen zich achter tegenwerkende landen, die ze niet terugnemen, is dus de zoveelste leugen. De EU dwingt ze, te ondertekenen, dat ze het zichzelf verbieden. Met welk dreigement of chantagemiddel of met welke beloning ze tot ondertekenen worden gebracht, is daarbij (nog) niet duidelijk. Echter hier en daar schemerde tijdens de eerste golf indringers wel door, dat Merkel en Frankrijk US meer buitenspel wilden zetten, Europa uit zetten met hun troepen en kernwapens, en ze is toen door US/VN bedreigd, waarmee weet ik niet, en snel weer overstag gegaan.

3
87 Wendel

@8
Welnee joh.
Boer Harmsen met zijn blauwe ogen uit Lutjebroek heeft het gedaan. Toch?

Ik krijg altijd spontaan uitslag van zoveel domheid zoals van u.
'http://www.volkskrant.nl/buitenland/live-islamitische-staat-eist-aanslag-berlijn-op-verdachte-vrij~a4437341/

2
88 Voordevuistweg
89 Voordevuistweg

"wellicht nog op de loop" -- als ze hem nog niet hebben gearresteerd zal hij inderdaad wellicht nog op de loop zijn.

0
90 Commodus

@87 Denemarken houdt het anders goed vol met hun eigen beleid, wat de EU ook zegt of doet interesseert hun niets.

1
91 Snuggles

@1 "....Hier zien ze nergens kwaad in en zien de Islam als een lieve godsdienstige stroming met allemaal lieve mensen. ...."

Vooral als deze lieden door Rusland gezocht worden wegens terrorisme.....dan komen ze hier in EU-landen automatisch op de lijst van politieke vluchtelingen met voorrang voor steun en opvang....!!

0
92 CoolMemories

@8 "...Wie zegt dat de dader een moslim is?..."

(Kerst)markt...terreuraanslag...willekeurige slachtoffers= ....Islam

Hoeveel van dit soort aanslagen hebben we al niet gezien in Irak, Pakistan, Libië, Syrië, Parijs, Brussel, Madrid en Nice....?!

0
93 CoolMemories

@87 "...tijdens de eerste golf indringers wel door, dat Merkel en Frankrijk US meer buitenspel wilden zetten, Europa uit zetten met hun troepen en kernwapens, en ze is toen door US/VN bedreigd, waarmee weet ik niet, en snel weer overstag gegaan...."

Het is de lobby achter Obama en Clinton die de motor is achter de versnelde Islamisering van EU, het geforceerde opnemen van Turkije binnen de EU en het uit- en buitensluiten van Rusland....

Gelukkig is deze bemoeizieke oorlogsmachinerie piepend en krakend tot stilstand gekomen door de onverwachte overwinning van Trump! ....helaas is de invloed van deze kliek nog niet verdwenen.....!

0
94 CoolMemories

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

21 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

1 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

1 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

1 uur geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Poetin

Ik denk dat Rutte zich vergist in wie Poetin is....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Agathavega PornLiteeroticaCnxx ZooHot Sex Hd IndianClit BonerHqporner.cimKrestal BoydHot Sex Hindi VideoPfk StudiosSpankbang.copmXxx Pitures18yearold PornProfessional Xxx VideoFilipina CupidNude Girls HdBrother Snd Sister XxxStockingsteaseGolf XxxHentais.bizP I N K Y X X XRacquel NatashaPorn MejorVirgi. PornEnglish Dog Sex VideoLiberty SlotsCrazyshit.ocmFit Girl NakedBunny HentaiRiley Mae LewisJilbab PornSentual Blow JobsMature Black PornHistoires HerotiquesXnxx Pov2girls1cup PornPerfect Woman NakedPron Tube ComBig TitsphotosErectile PornSamantha 38gBhojpuri Girl XxxDiora Baird Onlyfans LeakUndressingpornTessa Fowler FuckNip Slip MilfHot Women On Women PornGalore PorntubeChristina LucciShiwer PornBrazzer HdxxxDeep SexDanielle Bregoli LeaksGracex9000Teddybearosito LeakedChudai ImageTed PornStrip Chat XxxWanno CeHentais SMom's Pov.comMouni Roysexسكس انمي هنتاىSexe Model.lyonLilly HallWww Xxx KeralaSluttygfsAlinity LeakaVoyeur Hous3Videos Di SexoHaulover Nude BeachMinecraft Porn ComicEimi FukadUncensored BoobiesOutdoor Desi SexXhamster BigUnderboob PornDasi Xxxxx VideoIncestuosas PornYulia Nova PornAdameve StorePhotos Of Kim Kardashian NudeFull Hd Punjabi Sexy VideoXnxx ComsunnyWoe Senpai OnlyfansStraight Ti Gay PornBrazeers Porn HdHair Pulled PornIndian Actress Mms LeakedBengali Hot Sex MovieNew2sd2017Kolkata XxxShower NudesDescargar Videosporno GratisFamilyporn.tbVideos XnChakma SexDevika SexSex Video BlueCartmans Mom PornIamateursxxxHolly Day Anton HardenR JavHenti AnalPayton PressleeMovies Of Lisa AnnSexo JaponesFree Hd Pon VideoPornopizzaCelesti StarHitomi La FrenchRyan XonnerAsian Girl Sex VideoVerónica VegaIce Spice Leaked VideoDesi Bhabhi Ki Hot VideoCelebrity HihadAnimed PronBest Couple Sex VideoBoor ChudaiTwins Sex VideosSex Film AuntyAnnabel Chong GangbangPegging AmatuerJd Porn MoviesXnxxnxMelhores Site De PornLesbos Lick AssInka PornHindi Audio Porn VideoSunny Sexy FilmMilf Sex HdNymphomaniac Sex ScenesBig Dick PornstarChinese Porn ModelsFree Porn SiteMom Xxx ComicNivetha Pethuraj PornMilf Pornstar VideosBlake Blossom Alex CoalDick Flash XxxPetardas.comVanessa Cage CreampieOnly Fans Video LeakPerfectfirls Comسكس مصريًEmily Blunt NudesAna D Armas SexyF Uck MeMia Khalifa Nude PhotosNew Chuda Chudi