door Inter in Media  ·  295 Reacties

  • 40
  • 1420x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@250 D66 is voorstander van een bindend referedum. Voor de rest begrijp ik niet wat je bedoelt met 'de kiezer heeft genoeg aan..' Je kunt toch niet voor anderen bepalen waar zij behoefte aan hebben?

4
251 Balling

@251 d'66 hebben hun aloude streven voor referenda opgegeven

4
252 Lambaster

@249 ha
een gebakken lucht gelover.

hmm pauze voorbij

@205 en daarna heeft ie als geaccepteerde Amsterdamse homo ook nog prachtige liedjes, geen smartlappen, gezongen over Amsterdam.
jaren later was zijn wijn weer te koop bij Jonker, ff de hoek om bij de Spiegegracht, naam van die gracht kwijt.
toen had ie een huis in Frankrijk en een wijngaard. trouwens de wijn nooit gekocht.

een man van de wereld, geen bekrompen dorpszeikerd. hoewel ik het dorp altijd een lief liedje vond en herkenning.
in de tijd dat ik in het buitengebied woonde zag ik al die mensen aan mij voorbij gaan.

9
253 info

@252 Nee, dat hebben ze niet. Maar mensen kakelen elkaar blijkbaar gretig na in het beweren van het tegenovergestelde. Ik zou zeggen: lees eens rustig de D66-standpunten door p de site van de partij en je zult zien dat een daarvan de wens voor het invoeren van een bindend referendum is.

2
254 Balling

@254 De 'light' variant is in ieder geval geofferd voor het pluche. Dat is zeker.

4
255 Lambaster

@253 correctie

Spiegelgracht

@248 inderdaad, die 2 koekwouzen samen lijkt mij een beleving.

gaat ie

druppeltje 3 ,ofwel lekkende kraan. ik wil mijzelf met genoegen een min geven, dat bespaart u de moeite.a
dan heeft u tijd voor uw dagelijkst gezwam, het zwartmaken en zoeken naar een rel.

pfffffft plicht roept.
succes verder met het topic.

9
256 info

@255 Je doelt op het raadgevend referendum. Daar zag D66 op inhoudelijke gronden geen functie meer voor. Andere redenen behoren in het rijk der fantasieën.

2
257 Balling

@242
De mensheid zal zware klappen te verduren hebben, maar dat is de prijs van het leven an sich.

Die zware klappen dat zie ik ook, maar dat is niet de prijs " van het leven" maar de prijs van de heb-en heerszucht van de rijken en machtigen die de middelen gebruiken om voor zichzelf een "aangepast" leven te creëeren en de rest gewoon opofferen, want daar komt het altijd weer op neer.

ik vind dat behoorlijk bitter.

0
258 morandi

@258 nog ff een plus van mij

en ondertussen maakt de rest elkaar af als afleiding.

9
259 info

@247 Herinner me een kinderboek van Terlouw waarin een politieke figuur door scholieren werd ondervraagd in een op band opgenomen gesprek over een heikele kwestie welke te maken zou hebben met milieu of iets dergelijks. De kinderen knipten en plakten net zolang totdat het erop leek dat betrokkene het tegenovergestelde had gezegd van wat hij bedoelde. Die bandopname werd vervolgens uitgezonden.

Dat is d'66 ten voeten uit.

4
260 Lambaster

@260 hoewel ik al weg moet zijn

nooit gesteld geweest op Terlouw. laat staan op zijn kinderboeken.

nog erger, meegemaakt dat D66 bedacht werd bij Scheltema, Algemeen Handelsblad journalisten toen.
ken ze van feestjes. Amsterdam.

weet niet of dat de reden was. maar op D66 nooit gestemd. hoewel, wie weet, tijden veranderen.

ben weg, pauze voorbij.

9
261 info

@261 toevoeging @

@260

voor de goede orde, ik min u niet. dat gedrag laat ik aan de NK holbewoners over.

prettige avond verder.

9
262 info

@245 Ook dat zijn handelsverdragen. Zover ik weet zijn dat handelsverdragen van de VN maar het zijn verdragen die over handel gaan en dus zijn het handelsverdragen. Maar als jij het een zachte Brexit of Nexit noemt als er nog explicite handelsverdragen zijn tussen de EU enhet VK of Nederland dan mag je het van mij ook een zachte Brexit of Nexit noemen. Waar met name de discussie over gaat bij de Brexit is echter over vrije toegang van mensen en niet over vrije toegang van goederen. De Britten willen best handelen met de EU maar ze willen niet meer al die migranten zomaar toelaten. Dat is overigens ook één van de belangrijkste reden geweest dat de Britten uit de EU wilden stappen.

5
263 RazorBlade

@257 "...inhoudelijke gronden ---LOL

3
264 Lambaster

@263 “De Britten willen best handelen met de EU maar ze willen niet meer al die migranten zomaar toelaten. ”

Tja en dat is behoorlijk dom en bekrompen bedacht door de Britten want daarbij hebben ze of wilden ze niet nadenken over de grens Ierland en Noord Ierland. Die moet eigenlijk open blijven. Dus dan blijft alles open

2
265 Rare Rakker

@258 ; Eens, hoewel ik die heb-, en heerszucht als 'natuurlijk' onderdeel van dat zelfde leven beschouw.

Het zit helaas nu eenmaal in de mens, of wellicht niet eens helaas, het brengt ons ook een stuk verder. Het probleem is, dat we nog steeds een aantal 'primaire' eigenschappen bezitten die in een lang verleden een belangrijke functie hadden om als groep verder te komen. Het is net welke zijde van de medaille je treft daarin.

De ongelijkheid is een gegeven, enige wat we kunnen doen daarin, is proberen die zo veel mogelijk te verkleinen, hoewel ik niks tegen heb, op het belonen van dingen of individuen die ons een stuk verder brengen als mensheid in zijn geheel. Soms gaat dat nu eenmaal ten koste van andere zaken.

Om bijvoorbeeld het gebruik van 'fossiele' brandstoffen te nemen, het heeft ons enorm veel vooruitgang en welvaart gebracht, ten koste van onze leefomgeving.
Hadden we dat niet gedaan, dan zat ik nu niet achter een PC.

0
266 Partijdig

De publieke omroep is de publieke omroep allang niet meer. Vooral de NOS is de propagandazender van links NL.

5
267 Waarheid, gewoon zoals het is

@265 Waarom zou die open moeten blijven? Het is toch van de zotte dat een land zijn eigen grenzen niet zou mogen sluiten?

6
268 RazorBlade

@268
Lees eens wat over de Ierse kwestie en waarom een open grens tussen Ierland en Noord-Ierland zo belangrijk is.

4
269 PuurHagelslag

@263 “De Britten willen best handelen met de EU maar ze willen niet meer al die migranten zomaar toelaten. ”

Wat vooral vanuit de Britten ongelofelijk arrogant is. Ze hebben bijna letterlijk de halve wereld als kolonie gehad, overal hun stempel opgedrukt, kunstschatten geroofd etc. maar oh gut, die migranten moeten ze niet. Lachwekkend hypocriet.

4
270 PuurHagelslag

@266
Is allemaal heel paradoxaal inderdaad, vooruitgang die vernietingend dreigt te worden, verdient dat de naam vooruitgang? Het is niet te stuiten of er zou al iets heel bijzonders moeten gebeuren.
Veel anders dan proberen er het beste van te maken hier en nu en in onze directe omgeving zit er niet op denk ik.
Dus ga ik nog maar even het bos in met de hond voor het donker wordt question

0
271 morandi

@270
Het is daarnaast ook nog eens behoorlijk onbehoorlijk ook.
Toen al die Oost-Europese landen bij de EU kwamen kon een groot deel van hun bedrijven de concurrentie niet aan en ging failliet.

Dit was was voorzien, maar dat werd gecompenseerd door het vrije verkeer van personen, zo kon de bevolking toch overleven door naar het werk toe te gaan.
De UK kan niet wel hun markten hebben maar niet de personen.

2
272 Realisme graag!

@271 ; Onze vooruitgang zal altijd vernietigend blijven, de menselijke historie zit er vol van.
Over het algemeen hebben we tot nog niet heel lang geleden, altijd 'de sterkere' (tussen aanhalingstekens, omdat het ook wel de 'meer geavanceerde' genoemd kan worden, of de 'meer ontwikkelde/aangepaste') gehad die de zwakkere overheerst en uitbuit, of zelfs uitroeit. (zie bijvoorbeeld het koloniseren, na het '(her)ontdekken' van America.)

Omdat het zo verweven is met onze historie, zou ik simpelweg concluderen dat het deel is van het leven (van de mens) en een extra 'bewijsvoering' voor de evolutie theorie.
Onze intelligentie, maakt dat we 'gereedschappen' hebben leren maken, om daarmee grotere dingen voor elkaar te krijgen. Gezien we daarin vrijwel ongelimiteerd kunnen uitbreiden - alles wat we nu aan technologie hebben is slechts een geavanceerde versie van bijvoorbeeld de uitvinding van het wiel, of vuur enz - gaat dat automatisch op een gegeven moment grotere impact hebben.

We zijn nu als mensheid, mede dankzij fossiele brandstofverbranding, zover gekomen dat we bijna andere planeten kunnen gaan coloniseren. Dat zou, mede, heel veel hedendaagse problemen zomaar op kunnen gaan lossen.

De mens, als je het mij vraagt, voert al sinds zij bestaat een oorlog met de natuur (en in veel gevallen daarin indirect met 'onze' goden), een van onze grootste gevechten. En grootheidswaanzinnig dat we als mensheid zijn, proberen we zo dicht mogelijk bij 'onze' goden te komen staan en de natuur te beteugelen, gezien daar een verborgen ambitie ligt, o.a. bij de wetenschap, die daarmee het onnut of het niet bestaan zou kunnen aantonen en daarbij ons promoveert tot de goden waar we als mensheid al zolang voor bukken, een onbewuste vrijheidsdrang.

Ondanks al deze grootheidswaanzin, denk ik niet, dat ons collectieve overlevingsmechanisme (onze natuurlijke, instinctieve kant) ons als mensheid zal 'toestaan', ons naar de ondergang te brengen.
Het zal veel vernietigen, maar net zoveel, zo niet meer, nieuws brengen.

Maar goed, dat is maar een filosofie mbt dit geheel. Ik verwacht dat we er wel uitkomen met z'n allen (of wat aantallen minder), maar een utopie zal het nooit worden. Daar is de mens té egocentrisch voor en dat is wat mij betreft niet per sé erg, daar het deel is van ons zijn en onze evolutie als soort.

Ik wens u een prettige wandeling met de hond, dat brengt ons weer terug naar de oorsprong question

1
273 Partijdig

@263

De VN sluitvgeen handelsverdragen af.
Sat kann ook niet want zij produceren niks en kopen geen producten .
En zonder producten valt er niks te handelen .

3
274 No newstoday

@264

Inhoudelijke gronden :
- men had het begrip “ raadgevend “ niet begrepen en dachten dat het bindend was.
- de opkomst van ca 30% is te laag , het vertegenwoordigt te weinig mensen .
- uit onderzoek is gebleken dat een groot del van de stemmers “nee” stemmen als de overheid “ja “zegt en omgekeerd.
- een referendum is nuttig als de overheid om een mening vraagt maar niet als iedere rare vogel er toe oproept .

Laat zien dat het grootste deel het niet interesseert en dat van die 30% een deel het niet snapt.
Dat is alles is voor veel zaken een goede reden om iets af te schaffen .

3
275 No newstoday

@268 Zucht..... het is wel erg makkelijk he om zonder enige inhoudelijke en historische kennis je mening te geven?!?!? Maar het komt wel behoorlijk dom over als ik eerlijk mag zijn. Verdiep je eerst eens in de materie voor je onzin gaat typen. In dit geval dus de problemen in Ierland en Noord Ierland, wat zich daar allemaal heeft afgespeeld, Goedevrijdagakkoord en wat er recent is gebeurd nav de aanstaand Brexit

0
276 Rare Rakker

@268

Waar ligt in het Kanaal de grens tussen Frankrijk en Engeland ?
Midden in de tunnel ?
Midden in het kanaal ?
Dan laten we de migranten toch tot de Engelse grens doorreizen want daar willen ze naar toe.
Geen weg terug .
En dan bekijken de Engelsen maar hoe ze het oplossen .
Zo iets bedoel je ?

5
277 No newstoday

@13
Sorry...ik was in slaap gevallen door je gelul.

3
278 Mesjokke

@272

Hadden de Britten dan eens niet beter moeten nadenken voordat ze voor Brexit stemden ?
Daarom was bijna de helft ook tegen Brexit .
Die hadden daar wel over gedacht maar helaas luisterden net iets meer naar leugenaars die hen rijkdom beloofden .
Daardoor zitten ook heel wat Britten in dit land die hier werken en dat graag willen blijven doen in de puree .

4
279 No newstoday

Baudet voor president

6
280 Deelname

** gebruiker verwijderd **

@280 Doe dat de man niet aan. Dan valt hij door de mand. Doe dat het hele land ook maar gewoon niet aan.

281 verwijderd23941

@276

Ook de Ierse kwestie is een gevolg van het Engelse gedrag .
De Ieren zijn zo vernederd en uitgehongerd door de koloniserende Engelsen dat ze dat nog steeds niet vergeten zijn .
Dat de Engelsen een deel van hun land in handen bleef houden was hen een doorn in het oog.
Zeker toen in dat kleine stukje Ierland de mensen van Engelse afkomst weer de katholieke Ieren als tweederangs behandelden .
Geografisch en ook menselijk / geschiedkundig hoort N. Ierland bij Ierland .
Was dat eindelijk eens gebeurd dan hadden zowel de Britten en de Ieren dit hele probleem niet gehad.

4
282 No newstoday

@282 Ja klopt, dat is ook zo. En daarom zou het ook funest voor de rust daar zijn als er een scheiding tussen Ierland en noord Ierland zou komen.

0
283 Rare Rakker

@280

Moet hij wel eerst het koningshuis afschaffen.
Tegen de tijd dat datvgebeurd is , is Baudet uit de politiek.

5
284 No newstoday

@198
Maak uw ogen open dan komt u er vanzelf achter.

4
285 Jan met de korte achterlul

@283

De N.Ieren waren dan ook tegen Brexit.
Geeft eens te meer aan dat referenda niet democratisch zijn omdat ze niet de voorwaarde in zich hebben die de democratie wel heeft : de regering van de meerderheid met inachtneming van de belangen van de minderheid .
Daarom is het referendum niet democratisch maar eerder dicratoriaal.

7
286 No newstoday

@278
Het was niemand opgevallen dus slaap rustig verder, je wordt niet gemist.

4
287 PuurHagelslag

@285 Doe jij je ogen maar eens open: zal weer een voorbeeld geven. Laatste keer hoor.

Twee opmerkingen van je op hetzelfde draadje:

"En kom er maar in utraextreemgroenslinkscherts..."

"Welnee hoor, nutteloos schreeuwen is hier véél belangrijker. "

Dit is overigens vaak het probleem met snelle ondoordachte one-liners. Ze gaan tegen je werken en maken je ongeloofwaardig. Baudet en Wilders overkomt dat ook dus je bent in illuster gezelschap.
Doe er je voordeel mee of niet.

Oh dear, how sad, never mind....

3
288 MacGu

@288
Mooi zo, maar laat mij nu met rust.

toedeloe
question

6
289 Jan met de korte achterlul

@289 Deal (y) question

3
290 MacGu

@256 Spreek je nu Balling als DruppeltjeDrie aan?
Of ben je gewoon echt zomaar in het luchtledige aan het lullen?
Ik zou toch eens twee flessen minder per dag proberen.

Gaat 'ie?
Neem er nog één... en nou die hendjes de lucht in...

2
291 DruppeltjeDrie

@273
Interessant verhaal, heb het even op me laten inwerken alvorens te reageren.

Deels kan ik meegaan, bijvoorbeeld over hoe vanaf het ontstaan van de mens als bedenker van technologie als middel om te heersen over de natuur en over anderen het onafwendbaar verder spiraalde tot de huidige situatie.

Ook dat “ verzet tegen god” vind ik interessant als gedachte.

Maar om dat voortzetting van de evolutie te noemen daar heb ik serieus bezwaar tegen, het ruikt namelijk naar sociaal darwinisme.

Biologische evolutie is een heel langzaam natuurlijk proces is, de huidige mens is sinds zijn ontstaan (als cultuurwezen) amper biologisch( fysiek) geëvolueert, dat zijn namelijk ontwikkelingen die véééél meer tijd vragen. Culturele evolutie daarentegen gaat in vergelijking razendsnel, omdat het over leerprocessen gaat die binnen één generatie doorgegeven (kunnen)worden.

De essentie van cultuur is dat het biologie en daarmee de natuurlijke evolutie overheerst, duidelijk hedendaags voorbeeld: geboortebeperking, maar ook alle medische en technologische “vooruitgang” waarbij lichamelijke adaptatie geen rol meer speelt in survival-potentieel.

Het belang van het grote verschil tussen natuurlijke evolutie en culturele evolutie is dat het eerste een onwillekeurig proces is terwijl het tweede gestuurd kan worden, m.a.w. de mens kan kiezen wat hij “wordt”.

En waar we naartoe willen dat is natuurlijk het hele punt van politiek, van filosofie, van wetenschap, van kunst en van discussies op fora question

1
292 morandi

@223 Ach, op zo'n fiets: "tussen besprekingen door" en "geen baas", Natuurlijk, dat ik daar zelf niet aan gedacht heb zeg!

2
293 Rob de Vries

@292 ; U geeft denk ik op een andere manier dat weer wat ik inderdaad bedoel , mbt de verschillen tussen culturele en biologische evolutie. Ik noem het niet zozeer 'voortzetting van de evolutie', eerder een 'extra bewijsvoering'.

Gedrag echter , wordt zover ik het beschouw vanuit beide opgebouwd. De culturele evolutie zorgt ervoor dat we onszelf (kunnen) 'beteugelen' , waar gewenst voor de grote groep, echter, het gedrag, ook al verandert dat , zal ook altijd die beteugeling nodig blijven hebben, daar de biologische gronden veel dieper ingenesteld zijn.

Om als voorbeeld dingen als 'moord' of 'verkrachting' te nemen. Onze culturele evolutie heeft ons op het punt gebracht dat we dat redelijk kunnen beteugelen, men beseft over het algemeen dat het niet goed is. Toch, komt het nog steeds voor. (daarin kan men een discussie hebben over maakbaarheid, maar ik denk dat een deel toch de primitieve drang is, die naar voren komt, op het moment dat onze 'biologische' natuur weer opspeelt. Noem het 'wilskracht' en 'norm besef' enz wat het eventueel tegenhoudt in een aantal gevallen, maar in sommige gevallen, komen de primitieve eigenschappen toch naar boven, cultureel geëvolueerd, of niet.)

Dus ik denk, aan de hand daarvan, dat we 'sociaal' wellicht op een 'kantelpunt' aankomen, regelmatig zelfs, maar dat onze primaire instincten ons in de weg zullen blijven zitten en daarom de discussie ook altijd zal blijven.
Als ik kijk naar bijvoorbeeld de 'klimaatspijbelaars' (belachelijk flauwe naam overigens) - dan zie ik daar vooral een uiting van levenslooppsychologie gerelateerde 'jongeren en jongvolwassenen zijn vaak idealistischer en socialistischer van aard', waar volwassenen of ouderen , vaak wat meer ruimte laten voor andere meningen en al wat meer weten te overzien wat de gevolgen zijn, ook op andere gebieden. 'slijtage van het leven' , zou ik het normaliter noemen, anderen noemen het levenservaring, levenswijsheid enz, maar het is een proces dat ieder mens doorloopt op verschillende momenten in het leven. (enkele uitzonderingen daargelaten).

Daar het dus naar mijn mening slechts deels op maakbaarheid uitkomt (culturele evolutie), wordt naar mijn idee in de ambitie iets teveel voorbij gegaan aan de 'niet-maakbaarheid', ons biologisch functioneren en de gedragsuitingen/neigingen die daaraan gerelateerd zijn. (emotie, coping mechanismes en 'wilskracht' in het kort. Niet alle mensen zijn zich heel bewust van zichzelf en deze ondergrond.)

Dat we een cultuur omslag kunnen maken met betrekking tot materiële zaken, dat geloof ik wel.
Echter, waar het aankomt op een egoïsme, of hebzucht, heerszucht enz, wordt dat al lastiger, dat gaat veel langzamer. Aard van het beestje, om het simpel te maken. En elke dag worden deze eigenschappen opnieuw geboren en danwel aangeleerd, dan wel afgeleerd, dan wel geleerd ermee te leven.

Ik denk dat die aard van het beestje, in veel ideologiën, waaronder deze klimaat ideologie, iets te vaak te pas en te onpas vergeten of erbij betrokken wordt.

Verder dank voor de reactie , fijn om eens wat anders te zien hier ;-

0
294 Partijdig

@294
Er valt nog vanalles over te zeggen te zeggen maar ik laat het hier maar bij een citaat van Freud (geloof ik)
" de mens het slagveld is in de strijd tussen cultuur en natuur."



U ook bedankt en tot een volgende keer

1
295 morandi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Na gedane zaken keerde de drone bestuurder huiswaarts om zijn kinderen voor het slapen gaan een verhaaltje te vertellen. ...

4 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@18 Om te beginnen, dat hij naar de EU gaat. . . Daar deze crisis voor gaat leggen, praten met politici uit andere landen die met exact dezelf...

6 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@7 Nee hoor, volgens Strongoli hebben asielzoekers overal schuld aan, dus ook aan de mazelen en kinkhoest. 🤦‍♀️...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Nicks R. Van
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@1 Wat bedoel je? Dit is niet te begrijpen. 😮...

9 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Bop
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

@4 Hier, kijk nou nog es. 🔎...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@16 Hij doet overduidelijk niet wat jij wil. Maar wát wil jij dan?...

16 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

"Ook staat Nederland op het punt een defensieverdrag met Israël te sluiten, als basis voor verdere verdieping van de militaire samenwerking. He...

18 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Malinois
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Ik zie geen tattoos bij die dochter....

18 minuten geleden geplaatst door Malinois

sockknitter
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@5Over welke ziektes heb je het?Mazelen en kinkhoest komen niet van de vluchtelingen maar door de antivaxxers....

22 minuten geleden geplaatst door sockknitter

LoydMorris
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Sjeesus. . . . wat een afschuwelijke tatoeages. . . ...

28 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Free Maturr PornHalloween PussiesBeurettesvidMulheres Nuas LindasXvdieosBusta Rhymes Touch ItTelugu Desi XnxxMom TittyfuckUnbelivable PornEbony Anal BbcBisex BjVideoporno ItalianoAnime Hentai Sem CensuraBrazzers XvideosSubmissive Wife PornPuta LokuraMssage Porn VideosDesi Family Sex VideoAishwarya Sexy PicturePorn StorysXxxv VideoCrazy Shit . ComStraight Guys NudeReal NudistsPorn Gay LegendadoHayley Williams NudeXhamstervideoTik Tok FlashingNude BaristasAnimo PronXxx Hot Full HdDesi Hindi XxxFull Ha PornGiuliana Cabrazia BbcPormvideosGiantess SexualHighschooldxd NudeArabi Bf VideoPornhub Wife CheatingCharlize Theron PornCock Gay SuckPonstar SexXxx Indian Sex Video ComNude Girls SwimmingNude In The WildAmouranglesIndian Sexy Bf FilmDesi Aunty Open BathTrap FuckedChina Naked MenWww Porn ComTs Kitty HungCorinna Kopf Nude VideoSexy Video Hindi Sex VideoIndian Aunty Saree NudeBoudi Sex BengaliGranny HentaiGloryhole Swallow NewestBirchplaveShaved Pussy CatBlack Aunty NudeMe Valio VergaAj Applegate Full VideosBbc Vr PornSafe Sites For Free PornSexy Photo SexReddit ThotSite D EscorteVistastreetLeabian Mom PornBrazil Lesbian PornSunny Leone Indian Sex VideoGoth Pegging18 And AbousedHentairead MangaVideo 3d PornDesi Bhabi Sex XxxLeia ParkerEbony Tube PornDiana SirokaiPornos HombresAmanda Cerny AnkedHilde Osland NudeFingered PornVillage SrxAnal VidzA.i Porn PicsShadman/shadmansVika BorjasXxx V ComSislovesmdEmily AddisonsTorie Wilson NudeXxx HirohinSwim Pool NudeThe Italian Teacher Valentina NappiArchivebatwItspatikayyNude CheeringSexvidiesArabianpornJapanese Teen CreampieFatsexywomenAfrican Anal PornLesb Mom PornOnlyfans. OmNew Sex 2020Kulhad Pizza Viral Video Original LinkBig Boobs Blue FilmBbw Lightskin PornZee Telugu SoyagamAll Ladies Do It Movie DownloadWww Naghty America ComFirst Time Hard Sex VideoWrithney WrightFacesitting NakedSexy Porn For CouplesBaise En Cite UGay Step Bro PornSarah Lind NudeMirror ForceMother Gives HandjobBooty Shake PornXnxxn IndianShania Twain NudeMy Hero PornStory Mode PornSunny Leone Porn Video With HusbandAria Khan PornGoodporn VideosChinese X MovieViolet Myers FanLesbain CumingSanilion Sexi VideoSex Gif CartoonIndian PornteenJapanese Milf MassagesWww Porn For FreeYou PornsPorn GordasBrigitte Bardot NudeLaura Bentley PornhubAnal LickingGay DoctorpornKenzie-reeves-bbcAginasSexo Online Ao VivoNastasha Nice PornAll India BfPorn K Video